Hirdetés

2024. június 15., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  Flash SSD - Archívum I. (téma lezárva)

Hozzászólások

(#44401) HartgeH3-2.8 válasza tupacamaru (#44400) üzenetére


HartgeH3-2.8
addikt

Na az nem semmi.

Nálam: Estimated Lifetime 8 years 10 mounths 13 days
(T.E.C date - August 14, 2021)

:U

Az OFF topikban OFF, az ON by LaciCRM - Online túraautó E-Sport bajnokságok közvetítése élőben, kommentátorral! Real Cars Real Racing Hungary Youtube/Facebook!

(#44402) flash-


flash-
veterán

edigitalt felejtsétek el,már nem él az akció...
csak az első 400 vásárlónak volt..godnoltam szólok

"Embrace our fellow man, no longer vilified"

(#44403) Motion_Blur válasza flash- (#44402) üzenetére


Motion_Blur
félisten

Honnan van ez az infó?
Én ilyenről nem hallottam, pedig ha így van akkor tudnom kéne róla :U

[ Szerkesztve ]

Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section

(#44404) flash-


flash-
veterán

[link]
egyébként hunace nevű fórumtárs is jelezte hogy délben próbált rendelni ,de neki már nem vonták le a tízezret.

tudod,kisbetűs részt sem árt elolvasni!
ez a tipikus példája

"Embrace our fellow man, no longer vilified"

(#44405) #13260800


#13260800
törölt tag

A következő SSD problémám van. Windows NTFS format ok rendben működik. Ubuntu NTFS format rendben működik. Ubuntu ext4 ext3 ext2 -re nem tudom leformázni mert azt mondja nem írható szektorok vannak. Miután ezt kiírja úgy kidobja a rendszerből, hogy ki kell vennem meg visszadugnom, hogy egyáltalán újra látszódjon. OCZ vertex-el jó volt. OCZ Agility és Corsair Force GT csinálja. Mi az isten baja lehet? Találkozott már valaki hasonlóval?

[ Szerkesztve ]

(#44406) DeFranco válasza flash- (#44404) üzenetére


DeFranco
nagyúr

Egy gonddal kevesebb :) Gratulalok azoknak akiknek sikerult, mi eddig nem tudtuk eldonteni mit vegyunk. Mivel ez azt jelzi, hogy nem is igazan volt semmire szuksegunk, igy jartunk a legjobban.

(#44407) Martel válasza Bodor (#44277) üzenetére


Martel
csendes tag

Köszi!
A bios-t megnéztem, F1 verzió van. Win 7-re is áttérek, nem probléma.
Ha megveszem az SSD-t az XP-t futtató gépről nem tudom elintézni a particionálását? (120 GB-st szeretnék 30/~90 GB re bontani.)
A 100 MB-os rejtett particiót is szeretném elkerülni!
A cikk leírja hogy kell telepítés közben particionálni de a parancssoros dologtól kicsit fázom...

(#44408) mcmike


mcmike
őstag

Sziasztok,

Olyan tünettel találkozott már valaki, hogy a TEMP és TMP környezeti változók "visszaállnak" eredetire egy idő után? :U

A konkrét eset:
Az első HDD partícióm az E: meghajtó, éppen ezért ide állítottam az összes TEMP könyvtárat (user és gép specifikusokat egyaránt), de egy idő után (mondjuk 3-4 újraindítást követően) visszaáll a default könyvtárakra: C:\Windows\Temp, C:\Documents and settings\...\Local settings\Temp.

Ez mitől lehet? :F

Már jópárszor visszalőttem az E: meghajtóra, de egy idő után "visszaáll"... :(

LIDL Richard featuring Billy Auchan...

(#44409) zetecR válasza mcmike (#44408) üzenetére


zetecR
addikt

Az miért jó, hogy a HDD-re rakod a tempet?

(#44410) Kolondrum válasza zetecR (#44409) üzenetére

Nekem az SSD-n van, nagyon nem mindegy hova tömörít ki a winrar meg mi hova dolgozik. Azért nem kell elvenni mindent az SSD-től mert megszűnik értelme lenni.

(#44411) mcmike válasza zetecR (#44409) üzenetére


mcmike
őstag

Az ajánlások mindegyike szinte erről szól, hogy a Temp-et tegyük inkább HDD-re. Szerintem jogos is, mert egyszer (vagy kevésszer) használt file-ok, amiből napi használat során elég sok van (telepítők file-jai, letöltött állományok, stb) azok ne az SSD élettartamát csökkentsék. :U

Ha valaki azt mondja hogy a PageFile-t hagyjuk az SSD-n (amennyiben van egyáltalán), azzal tökéletesen egyetértek. De a Temp szvsz tipikus példája annak amit nem szabad / nem illik az SSD-n hagyni... ;)

[ Szerkesztve ]

LIDL Richard featuring Billy Auchan...

(#44412) Źşë' válasza RevolutioN2 (#44384) üzenetére


Źşë'
addikt

Asrock P67 Extreme 4 - a HDD egy WD20EARS 2tb sata2 5400es hdd (megjegyzem zárójelben h egy mobile rackben van jelenleg mert a házam pici így nem tudtam normális helyre beszerelni, de ezt még kipróbálom rack nélkül is), megnéztem a boot sorrendet, 1. kingston ssd, 2. samsung odd, nem vágom h mivan... volt valami bss boot group is abból kivettem,

ill kipróbáltam azt h a marvell vezérlőinek a slotjára rákötött hddket achiról idere visszavettem de uaz

az is fura hogy a hddket nem mutatja a bios pedig ott vannak, 1. kapásól az ssd alatt, a másik 1 tb os wd meg marvell vezérlős sloton, azt meg alapból nem mutatja.. elcseszett egy bios ez

[ Szerkesztve ]

"Nem abban van az élet mértéke, hogy mekkorát tud kérdezni az ész, hanem abban, hogy milyen nagyot tud felelni a szív."

(#44413) DeFranco válasza mcmike (#44411) üzenetére


DeFranco
nagyúr

nagyon figyelek az ssd elettartamara, de egy honap utan siman visszatettem az ssd-re a tempet a google cache-vel egyutt. telefonrol vagyok nem vezetem le neked, de semmit nem befolyasol erdemben az ssd elettartaman, csak a hdd-t tekeri, meg a gepet lassitja. jok ezek a hokuszpokuszok, de egy ket honap utan mindenki visszaszokik rola.

(#44414) mcmike válasza Źşë' (#44412) üzenetére


mcmike
őstag

Szerintem mindenképpen nézd meg a boot időt egy olyan állapotban is amikor nem a mobil rack-ben van a HDD. A boot sorrend jó amit írtál, annak nem lehet nagyon köze hozzá. Amikor telepítetted a Win-t akkor csak az SSD volt az egyedüli merevlemez? Mert ha nem, akkor lehet hogy a HDD-re is rakott valamit amit be akar olvasni minden induláskor. Vagy van a HDD-n is egy telepített (másodlagos, nem használt) oprendszer amit megnéz induláskor? :F

UI: szerintem minden AHCI módban legyen amennyiben lehetséges, az IDE mód csak lassít, igazából csak kompatibilitás miatt maradt meg. ;)

LIDL Richard featuring Billy Auchan...

(#44415) mcmike válasza DeFranco (#44413) üzenetére


mcmike
őstag

Amennyiben így van, én azt is elfogadom. Ha azt állítjátok hogy teljesen felesleges átállítgatnom a HDD-re a TEMP-eket, akkor hagyom ott az SSD-n. Fölöslegesen nem akarom bonyolítani az életemet (nincs is időm rá)... :D
Csak mikor telepítettem, mindenki ajánlotta az SSD beüzemelése a gyakorlatban c. olvasmányt, én pedig azok alapján jártam el. ;)

Nem is baj ha hamarabb előregszik, mert az ember hamarabb rászánja magát a cserére, meg asszonynak is be lehet adagolni hogy miért kell új cucc megint a gépbe... :DDD

LIDL Richard featuring Billy Auchan...

(#44416) Źşë' válasza mcmike (#44414) üzenetére


Źşë'
addikt

azon a 2 tbos hddn nem volt rendszer, hanem az 1tbos wdn volt de azt megformáztam,
mikor telepítettem akkor csak az ssd és egy odd volt rádugva, oksa akkor visszarakom azt is ahci-ra

"Nem abban van az élet mértéke, hogy mekkorát tud kérdezni az ész, hanem abban, hogy milyen nagyot tud felelni a szív."

(#44417) DeFranco válasza mcmike (#44415) üzenetére


DeFranco
nagyúr

nagyon jo az a cikk, de most mar vannak benne kicsit idoszerutlen dolgok. tervezek irni egyet a sajat elkepzeleseimmel.

(#44418) Des1gnR válasza DeFranco (#44417) üzenetére


Des1gnR
őstag

Az jó lenne, azt hiszem a szeptemberi pc world-ben is van pár leírás :K Szerdától én is SSD tulaj leszek, remélem addigra találok pár hasznos cikket. :)

Dell G3 3779 || Samsung S23+ || Samsung Watch 5 Pro || Oculus Quest 2 || Creality Ender 3 V2

(#44419) 04ahgy válasza Źşë' (#44412) üzenetére


04ahgy
nagyúr

Fire/SOUL/CD összes tutorialja azzal kezdi, hogy a legfrissebb BIOS-t használd. Te ezzel szemben egy régi verziót erőltetsz, a napokban volt ilyen lap a kezeim között, és a legfrissebb BIOS nem így néz ki.

HGyu

7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!

(#44420) PAtr0n válasza DeFranco (#44413) üzenetére


PAtr0n
addikt

Szerintem én is valahogy ez alapján fogok eljárni. Mi a szarnak az SSD, ha a végén már annyira óvjuk, hogy észre sem vesszük, max csak a bootidőből hogy a gépben van?
Fogom magam, a hibernálást még kikapcsolom, de se a temp-hez, se másmilyen cache-hez nem nyúlok.
Az én logikám szerint azzal a lehet a legjobban kitolni az életét, ha nem pakoljuk még félig sem tele, ergo mindig lesz egy csomó szabad hely ami "érintetlen". Tehát az algoritmusnak nem kell olyan sokszor egy adott tárolóhelyre annyiszor kiadni a törlés/írás parancsot, hanem egyenletesen abban a nagy tárhelyben fokozatosan ír/olvas.

"Ne sikeres ember próbálj lenni, hanem értékes"

(#44421) Bodor válasza Martel (#44407) üzenetére


Bodor
veterán

Nem kel külön particionálnod, ( XP-vel főleg nem), a WIN 7 telepítő majd megcsinálja helyesen. Annyi a teendő, hogy a telepítésnél a lemez formázásánál 30 GB -ot adsz meg neki. Ha felment a WIN utána a megmaradt részt lemezkezelővel formázod, és így meglesz a két partíciód. Egyébként miért kell 2 külön particionálni az SSD-t ?

Amennyiben nagyon zavar a 100MB-os rejtett partíció megléte ( miért is? ) , akkor a cikkben részletesen le van írva, hogy kerülheted el.

(#44417) DeFranco :

Na az a cikk is nagyon időszerű lesz már,örülök, ha megírod, csak ne legyen benne eldöntendő dolog, mert akkor megint jönnek a kérdések. :O ( egyébént én így szoktam optimalizálni, nálam bevált)

Egyébként a TEMP kérdéshez hozzászólva, én sem SSD-re, sem HDD-re nem javaslom tenni, hanem Ramdisk-re. Szerintem evvel a harmadik megoldással két legyet lehet ütni egyszerre. Megvan a gyorsaság is, és ha néha törlöd a tartalmát ( Cleaner, vagy manuálisan) akkor az SSD-re sem ír annyit. Értelmesebb program telepítők egyébként is törlik a munkájuk után a tempből a szemetüket.

(#44420) PAtr0n: Hát azért ez egy kicsit túlzás. Nem azért vesz az ember drágán SSD-t, hogy aztán csak a felét használja... Elég 5-10 % szabad hely, hidd el.

[ Szerkesztve ]

(#44422) Źşë' válasza 04ahgy (#44419) üzenetére


Źşë'
addikt

scope írását követve lőttem be az ssd-t :U
és mennyire régi ez a deszka?! tavalyi.. nem fogom össze vissza frissítgetni ha nem muszáj... miért is tenném?! ha egyszer minden megy benne jól, ez pedig csak ezzel az egy hdd-vel van, szóval.. azért jöttem ide hátha tud valaki segíteni ^^

"Nem abban van az élet mértéke, hogy mekkorát tud kérdezni az ész, hanem abban, hogy milyen nagyot tud felelni a szív."

(#44423) Nyuszo01


Nyuszo01
tag

Sziasztok, egy Vertex 4 128gb-os ssd-m van. De sajnos valamiert lassu.
ezt az eredmenyt kaptam: all0x
Ezutan olvastam az a jo ha az elso sata portba van dugva.En sajnos eloszor a Sata3_1 -be dugtam. Ma reggel atdugtam a Sata3_0-ba ott ez az eredmeny fogadott: sata3_0
Igazabol semmi valtozas. Mikor beraktam eloszor a gepbe akkor a lemezkezelesben leformaztam, de ott a formazasi egyseg mereteben 512-ot adtam meg- Lehet ez a gond?

(#44424) 04ahgy válasza Źşë' (#44422) üzenetére


04ahgy
nagyúr

Ezt javaslom átolvasni: [Win7_SSD_telepitesi_tutorial].

Amúgy igazad vam, nem kell BIOS-t frissíteni, ha nincs probléma. De mivel itt vagy, azt indikálja jelenléted, hogy van probléma.

HGyu

7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!

(#44425) Źşë' válasza 04ahgy (#44424) üzenetére


Źşë'
addikt

de nem hiszem h bios probléma ez.. mivel más hddkel jól működik, mind1 majd próbálkozok még

[ Szerkesztve ]

"Nem abban van az élet mértéke, hogy mekkorát tud kérdezni az ész, hanem abban, hogy milyen nagyot tud felelni a szív."

(#44426) Kolondrum válasza Źşë' (#44425) üzenetére

Nono, én eladtam egy lapot amire azt hittem jó csak nem szereti a 3770K-t, erre kiderült a 2500K-vel sem megy. Teljesen üzemképes a lap, de minden OC beállítás elszállt belőle. Most rendelek hozzá bios chipet mert a frissítés nem segít, azt írja sikeres közben nem. Ilyet még nem láttam, tapasztal az ember.

(#44427) Pug válasza Źşë' (#44425) üzenetére


Pug
veterán

Szamtalan esetben okoz problemat adott verzioju BIOS csak adott tipusu vagy szeriaju hdd eseten. Szoval attol hogy masikkal meg jo egyaltalan nem zarja ki a BIOS-bol fakado hibalehetoseget. Mellesleg nem veletlenul szoktak ujabb verzioju BIOS-okat kiadni... altalaban hibakat javitanak.

[ Szerkesztve ]

(#44428) 04ahgy válasza Pug (#44427) üzenetére


04ahgy
nagyúr

Így igaz! Köszönöm, hogy leírtad helyettem. :R

(#44426) SymbianOS: Az MPOWER szerencsére más dimenzió, mint az az ASUS volt. :D

HGyu

7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!

(#44429) Motion_Blur


Motion_Blur
félisten

Samsung 830 256GB első 'teszt':

Alaplap lemezéről nem telepítettem a SATA3 drivert, hátha tudtok valami mást amit érdemes felrakni.

Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section

(#44430) Core2duo6600 válasza Nyuszo01 (#44423) üzenetére


Core2duo6600
veterán

Mibern nyilvánul meg a lassuság ?
Ahogy az értékeket látom, nem tünik lassunak.

És ne felejtsd el, ezek szintetikus tesztek, a valósághoz kb semmi köze.
HA megnézel akár itt a PH án is a különböző valósághoz leginkább hasonlító teszteket, pl win 7 boot.
gyakorlatilag nincs köztük különbség.
Nekem van egy 64 es Kingstone, a pontos típusát most meg nem mondom, de talán
SNV 325 Toschiba vezérlős.
Meg egy Samu 830 128 Gb os, utobbi sata 3 as előbbi sata 2 es.

Win 7 boot nál 0 különvbség van köztük a friss rendszert náhány mp alatt behozza.
a régii rendszert, meg vagy bő 20 mp, de inkább 40 amire minden ikon bejön, (már rég megérett az ujratelepítésre, csak lusta vagyok )

Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430

(#44431) Nyuszo01 válasza Core2duo6600 (#44430) üzenetére


Nyuszo01
tag

Csak azert ereztem lassunak, mert az Iponak a forumjan akinek ilyen ssd-je van ez lett az eredmenye: Vertex 4
Es akkor ahogy megformaztam az ugy jo?

(#44432) Kolondrum válasza 04ahgy (#44428) üzenetére

hát az SSD sebességén semmi változást nem érzek, de számszerint a 4k pl jobb. Ami nagyon durván érződik az maga a gép indulása, az asus sokat tökölt mire kiírta a cpu adatokat,itt azonnal gombnyomás után.

(#44433) Tidus válasza Nyuszo01 (#44423) üzenetére


Tidus
addikt

Ment pü.

[ Szerkesztve ]

(#44434) PAtr0n válasza Bodor (#44421) üzenetére


PAtr0n
addikt

Persze, tök nyilvánvaló amit írsz, csak nagyjából egyforma a közvélemény arról, hogy oprendszeren kívül mást nem nagyon érdemes SSD-n tárolni. Vagyis olyan állományokkal van baj, amik folyamatos írás-olvasásnak teszik ki a meghajtót. Ebből az okból kifolyólag nem nagyon látom értelmét 128Gb-osnál nagyobb SSD vásárlását olyan embernek aki nincs eleresztve anyagilag. Ha torrentre, vagy nagyobb állományokra kell tárhely egyértelműen jobb választás a HDD.

"Ne sikeres ember próbálj lenni, hanem értékes"

(#44435) Martel válasza Bodor (#44421) üzenetére


Martel
csendes tag

Azért mert 30 GB lenne a rendszernek és a maradék kb 90 Gb lenne a program + játék partició. Egyéb adatokra avan egy 1 TB-s HDD-m.
De nyitott vagyok az észérvekre és a jó ötletekre szóval írd meg ha tudsz jobbat.

A 100 MB-s partició azért nem kéne mert (úgy értelmeztem a cikket) hogy felesleges. Nem akarok a rendszerpartíción titkosítani szóval ezért. De meggyőzhető vagyok ebben is. :)

(#44436) Motion_Blur


Motion_Blur
félisten

Minden optimalizálva:

Amúgy ez a CrystalDiskMark egy rakás sz*r, össze-vissza mér, de olyan szórással hogy nem lehet komolyan venni szvsz...

Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section

(#44437) Źşë' válasza 04ahgy (#44428) üzenetére


Źşë'
addikt

frissítettem, uolyan lassan bootol fel, és még utólag gondolkoztam a dolgon, ezzel még a garim is ugrott?!

"Nem abban van az élet mértéke, hogy mekkorát tud kérdezni az ész, hanem abban, hogy milyen nagyot tud felelni a szív."

(#44438) Pug válasza Źşë' (#44437) üzenetére


Pug
veterán

Ezt a garvesztest ugye csak viccnek szantad? :DDD

(#44439) 04ahgy válasza Źşë' (#44437) üzenetére


04ahgy
nagyúr

A szakszerűen elvégzett (manapság, ha nem húzod ki az áramot, nem reseteled a gépet közben, nem szénné tuningolt instabil gépen frissítesz, a gyári frissítővel) BIOS frissítés a rendeltetésszerű használat része, természetesen nem okoz garanciavesztést. Azonban tényleg csak akkor kell frissíteni, ha gond van. Esetedben gond volt (és még van is, lassan bootol), de legalább tudod, hogy friss BIOS-t használsz, és egy lehetséges hibaokkal kevesebb, amit meg kell nézni.

HGyu

7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!

(#44440) Źşë' válasza Pug (#44438) üzenetére


Źşë'
addikt

mert véletlen te egy gariztatással foglalkozó egyén vagy? én kérek elnézést

"Nem abban van az élet mértéke, hogy mekkorát tud kérdezni az ész, hanem abban, hogy milyen nagyot tud felelni a szív."

(#44441) tupacamaru


tupacamaru
veterán

A laptopnak, amibe most vettem egy SSD-t, elég szegényes a BIOS-a. Nincs benne AHCI beállítás. A mostani rendszer reg-jében be van kapcsolva az AHCI. Lehet hogy a BIOS-ban engedélyezve van alapból és csak rejtett ez az opció? Egyébként ez az AHCI opció mennyire befolyásolja az SSD működését?

Hello, a nevem Inigo Montoya! Megölted apámat, készülj a halálra!!!................................................................... Merek annyit, amennyit férfi merhet; Aki többet mer, nem ember...............................

(#44442) Pug válasza Źşë' (#44440) üzenetére


Pug
veterán

Kerdesedre ott a valasz 04ahgy hozzaszolasaban. Csak meglepodtem, hogy egy PH! addikt ilyet kerdezzen.

(#44443) Kezdő vagyok


Kezdő vagyok
őstag

Sziasztok!
Ismerősöm vett egy SSD-t a gépébe,de valamilyen tesztprogram(ne kérdezzétek milyen,nem tudom)alapján nem adja a maximálisan elvárt sebességet.
Igaz,hogy valamit állítani kellene a gép BIOS-ában,hogy a maximumot adja?

(#44444) Torry válasza Kezdő vagyok (#44443) üzenetére


Torry
addikt

1. hsz!!!

Rettenetesen érdekes, hogy őstag létedre ilyen kérdést felteszel.

(#44445) Źşë' válasza Pug (#44442) üzenetére


Źşë'
addikt

honnan tudod h hogy reagálja le egy kereskedés a gariztatási dolgokat, simán rá lehet arra is fogni ha leég stb.. azt csinálnak amit te nem is gondolnál

"Nem abban van az élet mértéke, hogy mekkorát tud kérdezni az ész, hanem abban, hogy milyen nagyot tud felelni a szív."

(#44446) Kezdő vagyok válasza Torry (#44444) üzenetére


Kezdő vagyok
őstag

Megnéztem,de kimondottan BIOS beállításos dolgot nem találtam.
(Az is igaz,hogy nem néztem még utána bővebben a témának.)

(#44447) Pug válasza Źşë' (#44445) üzenetére


Pug
veterán

Ne irj mar hulyesegeket... BIOS update miatt miert egne le egy lap. Feltettel egy lama kerdest, ennyi. De ilyen suletlensegeket kerlek ne hordj mar ossze. :O

(#44448) Tidus


Tidus
addikt

Mit ajánlatok?
Samsung 830 128GB Basic (MZ-7PC128B/WW).
Vagy-.
OCZ Vertex 4 SATA III (VTX4-25SAT3-128G).
A jobbik kellene, tapasztalatok alapján.
Esetleg valami más?

(#44449) RockHaRD válasza Tidus (#44448) üzenetére


RockHaRD
addikt

nagyon sokáig tűnődtem én is, hogy melyiket vegyem, és sok komoly fórumon olvasták, hogy a legutolsó fontos adatukat sem bíznák rá az ocz-re, sebességben, és árban pedig nincs különbség. Én azért szavaztam a Samsungra, mert mindent házon belül csinálnak. Az egyetlen ssd gyártó, aki minden alkatrészt házon belül old meg, és szerintem a legmegbízhatóbb.

Szal sztem Samsung

(#44450) DeFranco válasza RockHaRD (#44449) üzenetére


DeFranco
nagyúr

+1

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  Flash SSD - Archívum I. (téma lezárva)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.