Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
Aktív témák
-
DV
senior tag
Szerintem megeri az SSD, mivel foleg olvasas tortenik, hogyha az SSD-n marad szabad hely, (minel tobb, annal jobb, igy a wear leveling annal egyenletesebben tudja a cellakat hasznalni), akkor meg plane. Ne add alabb egy Intel X25-V 40GB-nal (4k sebesseg miatt)! Amugy milyen OS lenne hozza (alignalas es a trim miatt)? Ezen felul, jo ha a BIOS tamogatja az AHCI-t.
-
DV
senior tag
válasz james008bond #14600 üzenetére
Szerintem nagyon nem egyrol beszelunk. Itt van az OCZ Vertex2 firmware oldala, es a Release Note, amirol irtam, hogy nezd meg. Koze sincs a felhasznaloi tapasztalatokhoz.
C^^
Ehhez mar nem ertek.
[ Szerkesztve ]
-
zsolt19900
őstag
válasz zsolt19900 #14596 üzenetére
valaki? jó lenne tudni mert ha ilyen a gépemben az ssd valamit tennem kell
Faragó Szolgáltatóház - Magyarszék - Autóalkatrészek és kiegészítők, Biztosítási alkusz, pénzügyi tanácsadás, számítógép javítás karbantartás, Új műanyag nyílászárók értékesítés, ingatlanközvetítés --HÍVJ VAGY ÍRJ BIZALOMMAL--
-
DV
senior tag
-
zsolt19900
őstag
aham olyan azért is csodálkozok nagyokat
az ezelőtti gazdinak semmi baja nem volt vele, nekem sincsen biztos valami beállítási gond van csak nem tudom mi lehet az alignálás jó egész szám jött ki amikor elosztottam
[ Szerkesztve ]
Faragó Szolgáltatóház - Magyarszék - Autóalkatrészek és kiegészítők, Biztosítási alkusz, pénzügyi tanácsadás, számítógép javítás karbantartás, Új műanyag nyílászárók értékesítés, ingatlanközvetítés --HÍVJ VAGY ÍRJ BIZALOMMAL--
-
DV
senior tag
válasz zsolt19900 #14608 üzenetére
Fel van-e telepitve a chipset driver a Gigabyte oldalarol, link? (AMD Chipset Driver (include chipset\sata raid driver) - 8.641 - 62.36 MB - 2009/08/14)
-
zsolt19900
őstag
nem tettem fel nem volt ilyen a lapom oldalán, meg a cdn sem remélem ez megoldja onnan jelentkezem
-
DV
senior tag
A tablazat szerint, link, ugy latom, hogy a 80GB-os tarsa a 90GB-os (96GB), es a 100GB-os tarsa a 120GB-os (124GB). Szerintem a 80 es a 100GB-os SSD-ken %-ban ugyanannyi a tartalek terulet, marmint mind a kettot telerakhatod, nem kell kb.20% szabad helyet fenntartani. Hogyha a 90, vagy a 120GB-os verziot venned, akkor meg kellene az a kb.20%-os szabad terulet.
Osembernel valoszinu, hogy eliras tortent, maskor is volt mar ilyen.
OCZSSD2-2VTXE90G, OCZSSD2-2VTXE120G - az E jelzi, hogy Extended =kibovitett. pl. A 80GB-os bovitett kapcitasu megfeleloje a 90GB-os.[ Szerkesztve ]
-
Mercutio_
félisten
Hümm, jól értem, csak 1.5-ös FW-re lehet felrakni?
Keresnem kell egy 1.5-ös fw-t, előbb azt felrakni, majd az 1.6-ost, vagy nem így máködik, és 1.4-et hagyjam és ne piszkáljam?Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
zsolt19900
őstag
nekem ez a vgam hoz szükséges dolgokat pakolja fel a gépre, tuti ez kell nekem? mert pl. a lapom drivereinél ilyent nem találtam, sata driverben ott csak raid driver van az meg azt írja, hogy nincs xy raid eszközöm ezért nem telepíti fel magát
-
zsolt19900
őstag
feltettem ezt resi és semmi változás valami más driver kell nekem szerintem a lapom az gigabyte p43 es3g és tényleg nemtudom mi a baj, remélem tudsz, tudtok nekem segíteni
-
Mercutio_
félisten
Huhh, hát van itt sok instrukció, még kotlok rajta, de ahogy nézem a TRIM-hez kell mindenképpen a frissítés, és sok fw-szintű bug-ot is javítottak.[ Szerkesztve ]
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
DV
senior tag
Ha nem megy a trim, akkor a firmware-ben levo Garbage Collection fogja karbantartani az SSD-t bar a Trim-et a Linux amugy is tamogatja, pontosan nem tudom, hogy melyik kernel verziotol. Az alignalas a sebesseg es az elettartam szempotjabol nagyon fontos - szerintem ez sem okoz gondot a Linuxnak.
Gondoltam, hogy az OS kulon lenne, fentebb irtad, hogy kb 3GB adatrol lenne szo. BIOS-ban AHCI-t kell beallitani, ezen felul mast nem kell. -
Bodor
veterán
Szerintetek ha nincs semmi bajom az ocz vertex 2 ssd-kkel, akkor érdemes firmware-t frissíteni 1.22-ről 1.28-ra ?? Ha már ennyire ez a nyerő most....
-
DV
senior tag
válasz zsolt19900 #14619 üzenetére
Most akkor milyen alaplapod van? Vagy van tobb is? Amit most irtal az mar Intel chipsetes.
szerk.: mar kezdem elveszteni a fonalat, szerintem osszekevertem 1-2 szemely alaplapjat.
[ Szerkesztve ]
-
DV
senior tag
Na, kezdem mar erteni (bocsi az alaplapos dolgot).
-
DV
senior tag
Futtasd le ezt es hogyha felajanl valamilyen Intel chipset drivert, akkor tedd fel. Meg alap win driverrel is tobbet kene tudnia, nezd meg, hogy a Sata- es tap kabel rendesen ra van-e dugva a meghajtora.
-
wutuka
aktív tag
Üdv!
Miért nem látja az SSD Toolbox az X-25V-met?
Eddíg látta.Minden megy is rendesen.Nem értem.Lionel Messi : The Best !
-
zsolt19900
őstag
ez a lapom így igaz azért csodálkoztam picit hogy miért rakatsz velem amd drivert szóval ha ez a lap ketyeg benne biosban achi nativ mod nincs bekapcsolva friss telepítés minden beállítva a logoutos cikk szerint semmi driver hiba -igaz amit lehet hogy nem raktam fel annak nem is lehet hibája- winben achi megy 0 van az érték a regeditben akkor miért ilyen gyatra mégis? bizti valami kis driver vagy valami a gond, ha nagy lenne nem menne
oksi lefuttatom, és mondom a fejleményeket
[ Szerkesztve ]
-
zsolt19900
őstag
semmit nem talált intel sata driver terén még telepíteni sem engedi nem ajánl fel semmit
annyit ír rá hogy currect version:9.1.1.1020
[ Szerkesztve ]
-
zsolt19900
őstag
....
[ Szerkesztve ]
-
zsolt19900
őstag
válasz zsolt19900 #14631 üzenetére
elméletileg, elvileg minden megoldva egy win újrarakás segíteni fog a mérési eredményeket megnézve
-
zsolt19900
őstag
válasz zsolt19900 #14631 üzenetére
elméletileg, elvileg minden megoldva egy win újrarakás segíteni fog a mérési eredményeket megnézve
-
Cadal
őstag
DV; zsolt19900; varnyú;
Javítsatok ki ha tévedek, de AMD gépekhez nem az alaplap gyártójának honlapján kell keresni a friss AHCI drivert, hanem a chipset gyártójának honlapján! Korábban fLeSs is ezt az elérést ajánlotta. [link]
Jelenleg a legfrissebb (win7-hez):
"AHCI for Windows 7 77 MB 11.1 1/26/2011"
Szóval ezzel kellene megpróbálni ha valakinek gondjai vannak.Amúgy itt a link is: [link]
-
Cadal
őstag
Jogos, csak sajna az alaplap gyártók mindig levannak két körrel maradva a chipset gyártóhoz képest. Meg gondolom, az alaplap gyártók is a chipset gyártótól kapják a drivert. De igazad van, ki kell próbálni.
DV; Kezdek rájönni, hogy kicsit benéztem a dolgot, mert mindkét AMD-s felhasználónak chipset drivert ajánlottál, és nem AHCI drivert . De ettől függetlenül is szerintem célszerű a lapka gyártójának legfrissebb drájvereit használni chipset-re is.
[ Szerkesztve ]
-
james008bond
őstag
Igen azt én is olvastam, de ezek szerint ha jól értelmezem gyakorlati haszna van? Angol tudásom hiányos. Amúgy meg arra lettem volna kíváncsi, hogy ha valaki esetleg frissítette volna, tapasztalt-e valamilyen változást sebesség, működés tekintetében.
Life's Good!/Samsung Galaxy S 6 Edge + Gold/Platinum/S 7 E/Fit 2/PowerBeats 2 wireless/Sony LX900
-
Mankó
veterán
Ha olcsón megtudsz fogni egy SLC-t, akkor szerintem érdemes kipróbálni. A 4k-s olvasások nagyjából egy szinten mozognak az ssd-knél 18-30ig, ez az ami a rendszer gyorsaságánál számít. Ettől nagyon eltérőt még nem nagyon láttam. A szekvenciális olvasások szerintem annyira nem mérvadóak, a 0.1 ms-os elérési érték dobja meg a rendszer teljesítményét.
Az MLC-k általában nagyobb írási értékekkel rendelkeznek, de ha rendszernek kell az ssd és általában olvasni fogsz róla, akkor az sem számít túlzottan. Az SLC-k mellett szól a nagyobb élettartam is.
Ssd és ssd között irtózatos különbséget nem fogsz látni a mindennapi használat során. A kérdés már csak az, hogy mekkora méretű kell és hogy mennyit akarsz rászánni.
32es SLC-k szoktak itt lenni az apróban is 14-15ért, 64eset már elég rég láttam. MLC-k meg rengeteg van, ár, kapacitás, sebesség alapján tudsz szelektálni, de ha már MLC-re szánod magad, akkor már Intel 80-as a minimum. -
wutuka
aktív tag
Ismételt kérdés : Miért nem látja az Inel SSD Toolbox az X-25V-met?
Eddíg látta.Minden megy is rendesen.Nem értem
HD Sentinel,cristaldiskinfo is látja,eszközkezelő is természetesen.Lionel Messi : The Best !
-
Bodor
veterán
Na akkor én is még egyszer...
Szerintetek ha nincs semmi bajom az ocz vertex 2 ssd-kkel, akkor érdemes firmware-t frissíteni 1.22-ről 1.28-ra ?? Ha már ennyire ez a nyerő most.... -
Bodor
veterán
Na jó, azt én is értem, de a 1.23-as és az 1.28-as verziók között is volt valami változtatás, csak arra lennék kíváncsi, hogy ez teljesítményben, képességben, vagy megbízhatóságban hozott-e valamilyen pozitív változást az ssd-k felhasználásának szempontjából. Van valakinek gyakorlati tapasztalata ebben ?
Aktív témák
Hirdetés
- 250gb / 1TB SSD / 3TB Red HDD
- SAMSUNG 2TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- 256GB Western Digital Nvme SSDk eladóak! 1 év Jótálással! Számla!
- SAMSUNG 4TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Hűtőbordával - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- 1 TB 2230 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Kioxia, WD - STEAM DECK
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest