- Fórumok
- Egyéb
- Filmvilág - Archívum II.
- (téma lezárva)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geller72: Az MS Seed szervert üzemeltet a gépeden és lehet hogy nem is tudsz róla?
- sziku69: Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Meggyi001: Szekszárdi pumpa pálya
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bitpork: Meglátjuk mit hoz a jövő
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Aktív témák
-
csyo
senior tag
LÉ MEG A LOLA 1998
nem részletezem, aki nem látta, nézza meg!
dráma 8
színészek 8
rendezés 10
vágás 10
hatás 8
kamera 109/10
---------------------------------------
Ben Hur kontra Terminátor 2...
Össze lehet hasonlítani.
Mint mondtam, a sztori nem egyenlő az értékével!
dramaturgia, szinészi játék, rendezés, vágás, korhűség, fikcióhűség, kamerázás, forgatókönyv...
ha ezek alapján osztályzom, akkor bármelyik szempont alapján összehasonlitható.
PL a T2 fikcióhűbb, mint a Ben Hur.
T2 izgalmasabb
rendezésben jobb a T2
szinészileg a Ben Hur jobb
Vágásban a T2
kamerában a Ben Hur
stb...összhatásban is meg lehet nézni.
De akár a jellemfejlődést, vagy a drámát is említhetem (dráma=játék, játszás) -
csyo
senior tag
RÁGCSÁVÓK
hehe, a trailerből
(sőt, számomra már a plakátról is) látszik, hogy milyen a film...
A címe is sokat elárul.lereágott csont, sablonos 3D effektekkel.
-------
a Wall-e az nagyon jó volt.
Ami meglepő volt számomra, hogy a "szörnyek az űrlények ellen" jó volt.
(rosszabbra számitottam) -
csyo
senior tag
szia!
én filmeket soroltam fel, aminek van értékük, jók, és még 15-20-25 év távolból is jók.
a saját korukban is megállta a helyét, és most is.
A Johhny nem volt jó film akkor sem, és most sem.
-----------
pár dolog ami TÖKMINDEGY milyen filmban van, mert egy és ugyanaz!
a FILM ÉRTÉKE NEM EGYENLŐ A SZTORIVAL1. szinészi játék
2. rendezés
3. vágás
4. dramaturgia (párbeszédek, cselekmény, fordulatok)
5. kelléákek, diszlet, korhűség
6. kamera (kompoziciók, kameramozgás, fényképezés)ezek szerint a szempontok szerint marad el
a sztori jó egyedül, de azzal nem sokra megyek, ha nem jól van előadva, ábrázolva!
JÓ SZTORI ROSSZUL ÁBRÁZOLVA
vagy van, hogy a sztori gyenge,. de jól van ábrázolva, ez sem új dolog.
-
csyo
senior tag
nah, a fékteln minesota is gáz sztem..
a keresztapa jó film (maga idejében mérve)
a gyaloggaloppot azért hoztam fel, mert 1970es évelben készült, és lám, lehetett jó filmet is csinálni akkoriban (sőt, régebben)
de a terminátor is joban megvan csinálva, jobban üt, drmaturógia, jelmez, diszlet, stb...stb...
-
csyo
senior tag
1995ben messze jobb filmek is lementek már.
a dramaturgia akkor is nulla.
a cselekmény, a szinészek, stb... az soha nem változik. (95ben is ugyanannyira volt rossz, mint most)
oké, a trükkök 1995ös trükkök, oké.
De az a virtuális harc tök felesleges pl, és logikátlan.pár film 95 elöttről Keanu Reevestől, amik jobbak:
A kis Buddha (1993)
Bill és Ted haláli túrája (1991)95 előttiek Takeshi Kitanotól:
Szonatina (1993)
Nyár, csend, tenger (1992)
A robbanás (1990)de 98as film pl a Félelem és reszketés Las Vegasban. Ez s régi, mégse sz@r
Gyalog galopp (1975) (ez majdnem duplaannyira régi)
Brazil (1985) sztoriban is talán hasonlihat rá, és messze meghaladja ezt
12 majom (1995) szinténhoppá-hoppá...
Meztelen ebéd (1991)!!
Existenz - Az élet játék (1999)
Dark City (1998)
vannak ennél rágebbi, és kortárs alkotások is, amik örökzöldek... -
csyo
senior tag
-
csyo
senior tag
KATASZTRÓFA-film.
Én sirtam rajta, De nem azért mert meghatott, hanem azért, mert annyira rossz!
rettentően sz@r és idegesítően rossz!
Hiába a diszes stáblista:
Keanu Reeves (Johnny Mnemonic)
Takeshi Kitano (Takahashi)
Ice-T (J-Bone) (ok, ő ugysem szinész)dramaturg nulla
rendezés nulla
a szinkron rettenetes
trükkök, effektek 0,5
szövegezés 0,5
szinészi játék 0,5 (rendezői utasitásra)Egyszóval a film egy nagy nagy nulla.
Johnny Mnemonic - A jövő szökevénye 0,01/10
-
csyo
senior tag
-
csyo
senior tag
A gésa emlékirataiban átérzem a tehetetlenséget, meg azt amiről kéne, hgy szóljon.
De ez csak a sztori maga.Nagyon amcsi lett a film, ezért kalandoztam el közben.
A sztori maga jó, és a szereplők is jók, de a dramaturgia, meg a végás, és redezés csapja el sajnos.
Nem lassúfilm, ahoz gyors. Nem is prögős, ahhoz megv lassú.
Inkább próbál hatni az érzelmekre, amcsi módon. Ehhez bnem nyultam volna hozzá manipulative az alkotók helyébe, nem kellenek a hollywoodi érzelem trükkök ahhoz, hogy átéljem.PL: a Samaritan Girlben is átérzem a drámát análkül, hogy amcsiznának benne. Amugy meg egy nagyon lassu film, és hosszuak a jelenetek benne, de mégsem alszom el rajta.
Hosszu film még (és a leglassabb talán) a Berlin felett az ég, vagy a Legtöbb ember kinában él, de a Hullámtörést is említhetném.
Lassú, de nem uncsi a dráma feszültsége miatt, vagy éppen a képi világ, és gondolatébresztés miatt.
HW filmekkel az a baj, hogy nem hagynak gondolkozni, mindent készen kapunk, nincs (többnyire) benne semmi meglepi, (többnyire) semmi eredeti, vagy felismerés hiányzik belőlem, mert (többnyire) előre lelövik a fordulatokat.
Így ha egy elgondolkoztató részhez érne a film, ott nem jut eszembe semmi, mert eddig sem hagytt gondolkozni. Inkább elaludni hagy.Nem tehetek róla, nekem nem eszi az agyam a piros csikokat, meg a csillagokat, és a hamburgervilágot. (tisztelet a kiváteles alkotóknak: David L. Tarantino, stb)
-
csyo
senior tag
Tom Cruise jó játszik. És amit csinál azt jól teszi.
Ne feledjük, hogy a rendező utasításait követi.
És ott a vágó, a zene, a dramaturg... Ezek voltak katasztrófálisak, Tom az a feladatot elvégezte rendesen, ahogy "kellett" (ahogy kérték tőle)--
az emlitett filmeket láttam, és messze jobak (sőt, összehasonlithatatlanok)
Akár csak a Gésa emlékiratai. 3szor kellett nekiállnom, hoyg ne unjam el. Az is katasztrófális lett, méág egy dél vietnami pszicho-fantasy-vígjáték is lebilincselőbb volt. -
csyo
senior tag
Az utolsó szamuráj.
Hát, a szivem szakad meg, de komolyan...
SPOILER
csak pár dolog:
- Az amcsi szuperhős megmenti a japán szamurájok becsületét.
- A csata alatt drámai hatásszünetekre is ráér a főhős...
- 5 szamráj (akik minden nap edzenek) nem tudja megölni a kifáradt, tigrismód küzdő amerikai katonát. (mellesleg azután meg egy kisfiúval sem bir el a faluban)
- minden japán tökéletes angolsággal beszél (na persze)
- ezek szamurájok nem hülyék. Idiótának vannak beállitva a filmben.
- a sebesült, aki eddig alig mászott, a fa mellett vígan áll, és rohangál is aztán..
- a szamuráj, akiknél a halál más értelmet nyer, könnyes búcsút vesz a harcmezőn szeretett rokonától. És ölelkeznek (!) ami nem igazán divat arrafelé... Jah, a támadó katonák, akik eddig 6 méterre voltak, hirtelen nem csinálnak semmit - várják amig szépen könnyes búcsút vesznek egymástólA szinészek nagyon jók, mert a feladatot megcsináélják, amit a rendező kér tőlük, és amit a dramaturgia megkíván. A baj egy klasszikus Hollywoodi probléma: jó színészekkel rosszat játszatni.
Dramaturgiailag még oké lenne, de a nincs jól kipontozva, túl van magyarázva, erőltetve a drámai pillanat.
Az akciójelenetek erőltetetek, mesterkéltek. (a háttérakciók is retentő mesterkéltek)
A mozgalmas faluélet csapnivalóan mesterkélt.
A sztori (a maga világán belül!) valótlan, és paradox.Dráma 4, színészek 7, rendezés 4, dramaturg 4, szöveg 4, akció 7,
(a szinkron csapnivaló: 2) vágás 6, hatás 4UTOLSÓ SZAMURÁJ: 10/ 5 szinkronnal még rosszabb 10/4,6
-
csyo
senior tag
a RONDA ÜGY c. filmet láttad?
lehet ez a bajom, hogy láttam azt...
meg a Félelem és rettegés..-tkitalálható a sztori (ami nem volna baj) de még pluszban a számba is rágják.
Amugy jót nevettem én is, ezzel nem volt gond.
-
csyo
senior tag
MÁSNAPOSOK
vicces pillanatok, jó szórakozás...
spoiler
Stílusában a South Parkra hajaz (főleg az esküvői énekes és a szakálas tag világa)
A poénok előre láthatók, sőt, már a film elején tudjuk, hogy mi lesz a vicces, 3-4szer is a szánkba rágják, és amire odaérünk a filmben, nem vicces annyira.
A megkepetés örömét rettentően megöli a szájbarágós stílus.A film által létrehozott világ nem reális. A tigrisetetés nem reális, és ezáltal nem is lett vicces, hisz inkább gondolok atra közben, hogy "miért nem dobja oda a húst?" (végtére is orvos, nem?)
A GHB-t extasyval összekeverte a dealer? Ne már! Az egyik folyékony, a másik meg tabletta...
A tigrist extasyval kábitják el? Túl kéne ahhoz adagolni, hogy elaludjon, + kéne neki egy jó idő, amire kifekszik. 4-5 darab nem hiszem, hogy leterít egy tigrist, mert nekik nagyobb adag kell. (bár ezt még elfogadom, ez nem zavart annyira ez a gikszer)
Mike Tyson jó ötlet volt a filmben, bár nem ütött akkorát (oké, nem szinész, szódával elmegy)
A szinkron nem a legjobb, inkább csak "kötelező munkafeladat" ize van a szinkronszinészek felől. Van pár szép pillanat a szinkronszinéseknek is, amit nem az ingujjból oldanak meg, de hozzá nem adftak a filmhez, inkább elvettek.
A film maga fordulatos lenne, ha nem lőnék le előre a fordulatokat (már a film elején) és a váratlan fordulat se lesz váratlan, mert agyonmagyarázzák, túl sokáig húzzák.
Kisértetiesen emlékeztet a Félelem és rettegés Las Vegas-ban nak egy harmatgyenge változatához, és a "Ronda Ügy"-nek szintén egy lájtos verziójához.
Amugy lehet rajta nevetni...
Bár a Ronda ügy, s félelem és rettegés messze jobb volt... ha nem láttad, nézd meg ezeket.
A Másnaposok c. filmet elsőfilmes tiniknek ajánlom:-)
MÁSNAPOSOK 6,8/10
-
csyo
senior tag
-
csyo
senior tag
MÁSNAPOSOK
ezt a filmet ki a aki még nem látta (rajtam kivül)
erre nem csináltok közös mozit?

-
csyo
senior tag
-
csyo
senior tag
ezt látta már valaki?
vagy megvan valakinek? Szivesen megnézném.
(bár a klip alatt az egész film láétszik:-D)
-
csyo
senior tag
My Little Bride >trailer<
A kélt főhős nagyapja jó barátságban voltak fiatal korukban. Ezt a barátságot szerették volna megpecsételni azzal is, hogy gyerekeiket összeadják.
De mivel csak fiúk születtek, így az unokákra szállt a házzasság ígárete.
Így kerül sor a 15 éves diáklány és a 28 éves (inkább csapongani vágyó) tanár hágázassága.
Nem önszáéntukból mentek egymáshoz, de együtt kell élniük.
Hogy mivel jár ez? A film erről szól.Nem valami feszítet tempót diktál a film, és nem is az a lassu film.
Kissé uncsi is, és sokszor nem értem, hogy miért maszatolnak el szálakat.
A színészi játék jó, a poénok nem igazán kidolgozottak.
A burleszkes poénvilégot én nem keverném bele ide, nem tudom minek bele.
Érzelmeket nem igazán élhetek át, lehet csak az én bajom, mert etegen néztem.Egyszer meg lehet nézni.
My Little Bride 5,1/10 -
csyo
senior tag
-
csyo
senior tag
INTO THOE WILD (út a vadomba)
7/10
lassú film, aki nem szereti a lassú, és akciómentes filmeket, az ne nézze meg
-
csyo
senior tag
az Isten városa, vagy a horros-gyurma?
Az Isten városa nekem 9es, vagy legalább egy erős 8as.
Abszolut rendben van.
A flashbackek szájbarágósak talán, és nem tetszik a belegyorsításos vágás, de amugy rendben van. Izgalmas, és felháboritó is egyben. Én még moziban láttam anno, de tegnap este ismét megnéztem.-*---
a gyurmafilmben
az animáció rendben van, hibátlan!
a rendezés hibátlan
a vágás igalmas.
jók az ötléetek.vércseppek, agy szemek, hányás... moind külön figyelemmel kísérve.
A zene is passzol.Egyedül az effektek ami elvett belőle.
-
csyo
senior tag
-
csyo
senior tag
ISTEN VÁROSA
9/10
nagyon brutális:-S
kisgyerekek fegyverben, akik lelövik egymást, ha valami nem tetszik nekik...bandaháború 6 éves kortól!
-
csyo
senior tag
Irina Palm.
a sztori ütős.
lassú film, egyben drámai és kacagtató.
Sokmindenben nem értek egyet a főszereplővel és családjával, de a film maga teljes egészet alkot.
"Gonosz" szereplők is aranyosan jelennek meg, nincsenek negatív erőka filmben, kicsit már-már bágyadt is a kontraszt hiánya miatt, de a film nem erről szól:-DA zene jó is lehetne, ha nem ugyanaz a szám szólna állandóan!
kb 4-5 szám van a film alatt, az szól mindig. Még a kocsiban is ami a ház előtt áll, ugyanaz a goazene szól, a Bárban ugyanaz a minimal zene megy... (csak nem egy szám megy körbe évekig?)rendezés 9 vágás 9 zene 2 szinészek(utószinkronnal) 7 hatás 8 dramaturdg 8 kamera 8
IRINA PALM 7,2/10
-
csyo
senior tag
-
csyo
senior tag
-
csyo
senior tag
durva ez a film...
spoiler
az (idősebb) náninek pénzre van szüksége, mert haldoklik a fia.
Munkát vállal egy sztriptiz bárban...Az unerground, és egyéb Kusturica filmekből ismnert főszereplő játsza a nagyar szereplőt benne, Miklóst:-D
(egy szerb játsza a magyart:-D)
És játszik benne Gryllus Dorka is:-P
-
csyo
senior tag
Egy közós online mozi?
kattints a PLAY gombra és mehet is a film
Aki gondolja tartson velem.
IRINA PALM
vigjáték /dráma
-
csyo
senior tag
igen, ez inkább gyerekszerelem-film.
aranyos sztori.
a trailerből kimaradt, hgy a srác mindig virtuális valóság játékokkal játszik...
amugy amerikai mintára épül, és a keresztény hiedelmek keverednek a hagyományokkal a filmben.
(túlvilág-újjászületés, pokol létezése, vagy a szamszara kereke, stb...) -
csyo
senior tag
-
csyo
senior tag
-
csyo
senior tag
igazad van:-D
már azon vagyok, h spanyolul nézem meg őket. Egyszer csak megértem... Ha a gyerekeknek megy, nekem is fog:-DDD
---
Tibiajax ázsiai filmet néztem már lengyel hangalámondással:-DD
japánul beszéltek,közben egy lengyel tolmács fordított...
AZért éertni, h mit akarnak, szerencsére játszottak is a filmben, így érthető vlt.GYerekkoromban a pókember/ transzformersz/ rózsaszin páduc/ batman, stb...
a SKYNET meg a SUPER CH-en jött.
Én még ezen nőttem fel:-DJah, meg az ALF németül...az ORF1en ment
-
csyo
senior tag
-
csyo
senior tag
-
csyo
senior tag
-
csyo
senior tag
Sotetkekmajdnemfekete
spanyol vígfilmdrámaérdemes megnézni.
Nagyon jól dramatizált és vágott film!
Igazi spanyol humor, és filmcsemegetöbb szálon futó történet, és bonyodalmak. Van e megoldás? Van e kiút, vagy csak önigazolás, és takarózás a körülményekkel?
Sotetkekmajdnemfekete 8/10 -
csyo
senior tag
fura film.
Nekem nem tetszett.
Spoiler
Incest testvérpár. akik szerelmesek egymásba, és amerikai barátjuk.
Gazdag gyerekek unalmukban művészetrajongással töltik az idejüket, azz utcán eközben meg a polgárháború dúl.Erőszak, vagy népfelkelés? E kettő ugyanaz?
Álmodozók 5/10
-
csyo
senior tag
szia!
nekem a foutnain 6,5/10
nekem a Zen rész kicsit kusza, és nem tudni hol vannak, mit tesznek...a Pi 10/10 és a rekviem egy álomért is 10/10 es film
Clint Mansel zenéje isteni, a rendezés és a sztori is nagyon jó!
A forgatókönyv és a vágás is kiváló!
A Foputnain elmaradt ezek mögött, de nem mondanám rossz filmnek... -
csyo
senior tag
-
csyo
senior tag
spoiler
én is arra gondoltam, hogy elbújt a wcben -
csyo
senior tag
ami fura volt benne, hogy nem beszélnek meg soha találkozót csak azt, hlátják majd egymást...
és az is fura, hogy az egész életüket képesek felforgatni. Uj lakás, autó, stb...
Azt hiányoltam is, hogy niért nem a testtartás, hang, kézméret, anyajegyek alapján keresi, hogy ő e az...
-
csyo
senior tag
Az IDŐ magyar trailer
Műfaj:
drámarendező:
Kim Ki-dukszinkronosan néztem, ami sokat elévett a film élvezhetőségéből.
Az epizódszereplők is jól játszanak, sajátos ázsiai dráma hangulata van.
Pár elvarratlan részt érzek benne, ezért "csak" 9/10(Shi gan / Time) IDŐ 9/10
-
csyo
senior tag
-
csyo
senior tag
a folytatásoktól kiráz a hideg, de ha elolvasom miről is van szó....
Akkor enyhülök. Ennek a rendezőnek szabad újítani:-DDD
És igazából nem is a flytatást csinálja, hanem az Alice csodaországban-t a saját értelmezésében.Amugy mindig is úgy gondoltam, hogy ő be van trippezve keményen, azért kerül csodaországba...
ahogy van még pár LSD-s mese... pl: Jimmie és a csodalámpa
-
csyo
senior tag
Pedro ALmodovar is szivesen tesz gyönyörű zenéket a filmjeibe.
pl: A Beszélj Hozzá c. film egy dala. Érdekes, hogy az egész dal lemegy, és egy teljes jelenete van egy epozódbana zenésznek.
Pár szó a filmről: nem egy kapkodós film:-D És érdemes megnézni, nagyon FEKETE HUMORÚ és elég beteg filmjei közül való. De egyben vicces, és felháboritó is.
-
csyo
senior tag
valamiért az ingyenfilmes oldal nem volt elérhető (lehet sokan kattogtak rajta főműsoridőben), de most ujra nézhető!
részemről az álmodózókat nézem meg sztem...
-
csyo
senior tag
részemről elkezdem megnézni a 20 filmből az egyiket...
júli 7 ig ingyen lehet nézni, legálisan -
csyo
senior tag
-
csyo
senior tag
-
csyo
senior tag
-
csyo
senior tag
ingeny filek:
ajánlom: BIN JIP 9,4/10
Bosszu ura 9,4/10
Álmodozók
A gépész 9,5/10

http://www.filmklik.hu/movies/group/details/55,Fesztival
de a többit isajánlom, jó filmeket gyűjtöüttek ide.
EDUKATORS 6/10
-
csyo
senior tag
-
csyo
senior tag
-
csyo
senior tag
-
csyo
senior tag
BAKANCSLISTA
7/10
jó színészek, jó film.
nincs tulnyálazva,túlmagyarázva.
néha giccses a kamerázás.
a végén nem értem miért ő viszi azt amit visz, de elfogadom. (bár nem valószerú számomra) -
csyo
senior tag
a film elején ki akartam menni a moziból, mert zavart
(pont ezt a hatást akarja elérni)de örülök, h végignéztem.
Nagyszerű film.Nincsen agyonvágva Sőt, kb 6 jelenet az egész film! Full realtme, és naturalista.
nekem 8/10
de Te azt hiszem nem ezeket a filmeketkedveled:-D
van sok film amiben pompáznak szép csajok, és a sztori sem megerőltető, nem zakllat fel.nem minden happy end, és nem csak könnyed, szrakoztató filmek vannak:-DDD
asszem ez ne a te filmed:-D
engem pl a Harry Potter, a Gyűrűk ura, a starwars, meg iylenek idegesítenek
-
csyo
senior tag
-
csyo
senior tag
juhéééé.
életre kelt a 160GB-os vinyóm:-D

kb 2-3 éve halt meg...tele van zenével, meg filmekkel

-
csyo
senior tag
-
csyo
senior tag
Tibiajax figyelmébe:-D meg aki még olyan
-
csyo
senior tag
A legnagyobb Japán
sajna lemaradtam a vetítésről:-S
Már csak Győrben játszák az országban..:-S -
csyo
senior tag
-
csyo
senior tag
-
csyo
senior tag
-
csyo
senior tag
-
csyo
senior tag
-
csyo
senior tag
hmmm ezt vajon mire irtad?
-
csyo
senior tag
-
csyo
senior tag
-
csyo
senior tag
-
csyo
senior tag
a fiú még elmegy, de az anya kifejezetten idegesítő.
Az apa meg már az elejétől szkeptikus.
Idegesítő amerikai család
Pedig tényleg jó és csavaros sztori lenne.De Niro jó benne, meg a kis srác is jó benne, hitelesen alakítanak. Sajnos a mellékszereplőmknek nem sok szerepük van, épphogy rajt vannak a filmen. Ez is csak ront rajta:-(
-
csyo
senior tag
GODSEND 5/10
spoiler is van benne
Sokminden zavar ebben az amugy jó sztoriban.
A felelősségteljes apuka a kanyarban, az út közepén parkol, amolyan amcsi módra.
. ok, ezt még beveszem.....de egy csomó zavaró dolog van bene dramaturgiailag!
A vágás sem az igazi (az effektek behozásával)
Az első álomjelenet még frankó. De a többi csak ismételgetés.
Sikerül felkelteni az érdeklődést, de már jó előre tudni mi fog jönni.
PL: AZ anya nézegeti a gyereket az utcán.
Kb vagy 3 szor rá lehet jöni, hogy a gyereket baleset fogja lrni.
alán még ki is kelett volna irni:-S
Ebből kifolyólag idegesítővé válik az anya szerepe.
A bolban áll a sor, ő meg integet a fiának, aki kint rugózik az utcán. Idióta egy kép.
Vágás szokásos, túl sok a flashback, és állandóan ugyanaz a kép.

A látomás effektek erőltetettek, és nagyon sokáig húzza az dőt.
Előre lelövi a történést, már az alvó néző is tudja mi fog történni, de még mindig tököl a dramaturgia:-S
az apa ezt mondja "a fiam vagy" többször is a gyereknek - minek?
És az anya is"bárhogy is legyen, Aam a mi fiunk"
Annyira béna, és kitalálható lesz így a sztori...
Tényleg tök hülyének nézik a szerencsétlen nézőt. Bosszantó! Pedig lyan jó film lehetne:-S

Főleg Robert De Niroval!

Bakker:-S
GODSEND 5/10
Ez a film is hülyének nézi néha a nézőt
-
csyo
senior tag
-
csyo
senior tag
-
csyo
senior tag
-
csyo
senior tag
a 2-t nem láttam, de az egyben is miszlikre aprították.
---
tipikus vágási hiba amikor 3szor robban fel az autó, vagy az ellenkezője:
kiesik egy részlet, mert kihagynak pár mozdulatot.--
volt egy autópályarendőrség, vag ymilyen sorozat. Nah, ott úgy fokozták az izgalmakat, hopgy nem csak villám módon vágnak, hanem EGY (!) kamerával veszik az egészet, ettől a kép kapokod, prörög - a néző meg elszédül... és a film végére kifárad a szeme.
Régi trükkök, hogy izgalmassá legyen a jelenet, ha kapkodnak, miszlikre aprítanak. De egy idő után kifordul magából, és az ellenkező hatást váltja ki:-(--
Pár film, aminek jó a kamerázása és vágása:
Amelie csodálatos élete
sin city
ponyvaregény
citizen dog
south park
(nem top lista, csak megemlitettem párat) -
csyo
senior tag
igy érthető.
akkor dramaturgiai problémák vannak, és helyszínválasztás is gagyi volt.
A kellékek is bénák.A vágáshiba érzékelhető, ha el van kapkodva, nem látod mi történik, mertcelkapják a képet. Túl sok a közeli, vagy túl sok a totál, belelóg valami zavaró épület, autós, stb.. nem jó a kompozició pl.
Vagy már rég vágni kéne, de húzzák.nyujtják. Érezni a ritmusán.
Nem öszekeverendő a lassú filmekkel! Fontos, hogy gyorsuló lassuló, vagy hullámzó ritmusú filmet nézünk, vagy gyors vágásokkal van tele.
Izgalmas jeleneteknél sok a közeli, nagy a kapkodás, rövidek a kockák. Érzelmeknél hosszabb jelenetek, kevesebb vágás.Engem borzasztóan tud zavarni, ha levágják a szép képeket, vagy nem várnak meg egy jó pillanatot, elkapják.. De zavar, ha túlhúzzák az is. Egy jól vágott filmnél nem venni észre, hogy valami hibádzik. Egy 5 csillagos vágásnál feltűnik, hogy gyönyörűek a képek, a kompoziciók, és a ritmusa csak ugy visz magával.
-
csyo
senior tag
-
csyo
senior tag
ez a sztori amit leirsz, és a díszlet.
Na és a jelenetek? Vannak legalább jó pillanatok? Vagy szép képek?
A szinészek kitesznek magukárt? A vágás izgalmas?mert 1/10 azt jelenti, hogy az egész egy nagy fos (nem csak a sztori)
-
csyo
senior tag
-
csyo
senior tag
DANNY THE DOG
magyar címe: "A NYAKÖRV"Kezdtem élvezni a filmet, de teletették hibákkal, csak azért, hgy elvegyék a kedvem:-S
1. Jet Li hogy vett fagyit pénz nélkül?
2. A padló alatt mászkál, úgy, hogy tudja hol kell feljönni? (meg ahogyfeljön az is egy külön móka)
3. Ahogy az ablakohz megy (film végén) egyből lőnek rá - pedig lehetne bárki az
4. Jet Li beugrik egy ablakon a töbszintes lakásban. Az üldözője pont ott jelenik meg szinte egy pillanat alatt... honnan tudja, h melyik lakásba mászott be? és hogy terem ott egy pillantás alatt?
5. Bob hoskinsnak véres az arca, a következő kockán meg semmi sincsrajta (amikor vendéget fogad) egyetlen papirzsepivel tisztára törli az arcát...
--------------------------------------
a vége tipikus és erőltetett:-S
pedig olyan jól indult...
a nézőt hülyének néziksokszor. Az érzelmi vonal egész jó benne, az akciók látványosak, és éppen elegendőek. (bár van, hogy kitöri a kezét az ellenfelének, de még mindig egyben van, és még üt is vele - ok ezt még tolerálom ugy ahogy)a zene első osztályú (Massive Attack)
Danny, The Dog 5/10
-
csyo
senior tag
feliratozva néztem, hogy eredetiben lássam.
Hát, aranyos film.
Semmi extra.
Zavaró a karrier-duma, idegesítő a női szerep. Tipikus amerikai nót játszik benne.
Remélem izagából nem ilyenek az amerikai nők, mert rém idegsítő lehet:-SA sztori túl szimpla, kommersz a technika.
Lótunk-futunk, kapkodunk, de mindenre van időnk. Főleg nyálas dialógusokra, amikor éppen sietünk valahová?
M.P. nagyon szép, G.C. sármos, Ennyi.]ONE FINE DAY 2,5/10
-
csyo
senior tag
-
csyo
senior tag
-
csyo
senior tag
-
csyo
senior tag
Nah, megéztem.
épen 0.23kor lett vége a filmnek:-S

a szinkronos filmről írok!
feliratosan, eredeti hanggal biztosan kicsit másabb lenne, tán egy fél pont plusz...
Jim Carrey nem éppen egy drámai színész. Több kakaó elfért volna.
A vágás nem teszik, hatásvadász. Ponots, és hatásos, de mesterkélt.A dramatrgia szo-szo... többet is ki legóhetett volna hozni belőle.
A smink nagyon jó viszont, a díszlet erős túlzás.
SPOILER VAN BENNE BŐSÉGGEL
Nagyon szájbarágósak a jelenetek. Valami kis szöszt, vagy akármit fel is fedeznél, arra ráközelit, 3 szor memutatja, aztán Jim Carray arcát lassítva mutaja ahogty rácsodálkozik, hogy már ötödször mutassam meg ugyanazt, hogy az alvó vak néző is lássa, aztán még el is mondja.
Aki nem fiogyelt volna, annka meg ugyis elmondják még kétszer:-S
A sztori jó, és érdekes, az ívet csak a mesterkéltség, és szájbarágós amcsi stíkus csorbítja.
A kamerázás tipikus klisékből áll Lassú mogás, közelítás érzelmekkor, Szőke nő belenéz a kemarába, stb...
A képkivágsok is tipikusak nagyon, semmi egyedi.A kamerás mániája, hogy csillan a fény. Már az első 25 percben (vagy 23 percben:-D) 5ször csillan a fény az arcén, vagy valahol.
Az egész film alatt megy ez a fényhalászat. Itt csillan, ott csilan, Kültéri lámpa becsillan az ablakon, nyakék csillan, kés csillan (még a műanyag tasakon kersztül is)Dramaturg baki:
A kutya elszalad, és már hegyen völgyön túl jár (ezt mutatja a film) és főszereplőnk még csak ott tököl a lakásban. Kutya közben kanyarodik, fut, stb... persze egyszerre érnek oda a sírhoz.
Másik: a felesége hogy lehet egyszerre két helyen? Ott van bent professzor lakásában, ahol éppen rájön, hogy a férje cuccai ot vannak a ládában. Egy pillanat alatt ott terem a parkban, SŐT ki is ássa és el is dugja a csintvázat NYOMOK NÉLKÜL a rendőrök elől, feltűnés nélkül.
1. ezt hogy a pékbe csinálta?
2. honnan tudta, hogy ott ásta el?azt elfogadom, hogy a film által teremtett világban a kutya a jel, és a 23 itt ott előbukkan, és az vezeti őt. És ő maga üzent magának miözben irt. Ezzel mind kiegyezek.
De a teleportálásokkal, meg a szuperhiper egyből kitalálom, ogy hol van a férjem, és mit kell tennem éppen, ezzel nem.A vége erőltetett.
A busz amikor megy felé, már örültem, hogy el fogja ütni. Nagyon szép befejezés eltt volna. De nem, nem üti el, csak izgalmat akart kelteni. Hatásvadászat ismét:-S
A vége meg a nagy nyál, hogy bemegyek a börtönbe, és helyre hozom abajt, mindenki hepi, és boldog, ő ott mosolyog a börtönben. Az eddig ártatlanul sínylődő pedig az újratemetés alatt szomorú is, de mosolygósan állott, és egy szava sincs.
Szereplők: a viszonyok nincsenek igazán kidolgozva. Apa-fiú viszon nem derül ki igazán jól. Mikor együtt gondolkoznak, akor kiderül.
A munkahelyi pszichológus-alkalmassági vizsgáló nő szerepe jó szint viitt a filmbe (bár nem kapott nagy jelenetet -vagy csak a szinkron vett el belőle?)
Jim Carrey kiakadása, mikor rájön a dlgokra nem igazán átütő.
A szőke öngyilkos nő (tetszik,hogy a 23. percben mutatja meg az arcát) nem éppen egyjó szinész, bár nagyon gyönyörű.
A kezén a vgásokat unásig mutogatják.
NYakatakert kézzel hozza az a kávét, hogy a vak is lássa, hogy van rajta két vágás.Tele van a "vak is lássa" jelenetekkel.
Zene passzol, de nem hagy belemenni a filmbe, inkábbtávol tart néhol, valami kötes állapotba.
Hogy szórakozzak, izguljak, vagy felébredjek.
Moziban való film, közben ki is lehet menni, beszélgetni, enni, inni, mert úgyis elmegyarázzák...
Jó alapötlet. Passzoló zene, szerepek közepes, dramaturg közepes alá, rendezés középszerű, hatán nagyjából oké. Kamera közép, smink jó.
filmnek film, de semmi különös. A csillanások zavaróak már (és a szájbarágás)
The.Number.23.(2007) 5/10
-
csyo
senior tag
a 23at nézem...
lecsekkoltam magamon is...
május 18én születtem
5+18= 23
a gépemben PC 3200as ramok vannak, az viszafelé 0023
mai dátum: 2009 06 15. = 2+9+6+1+5= 23
a barátnőm 23 éves
a tajkártyámban is bene van a 23as szám
és éppen csörög a telefonom, amiben va egy 23as szám:-S
22:45kor hiv!
45-22= 23...
Huuu-Huuu
-
csyo
senior tag
-
csyo
senior tag
nah, ez az igazi katasztrófafilm!
rettnetes!
-
csyo
senior tag
HAHAHA

erről a Monty Python repülő cirkusza jutott eszembe:-D
ez csak vicc lehet
----
ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ
Ebben még teleportálnak is!!!!!!!
-
csyo
senior tag
-
csyo
senior tag
-
csyo
senior tag
-
csyo
senior tag
-
csyo
senior tag
Aki szereti még rajtam kívül az ART filmeket, azoknak ajánlom Eric Cartman szavait...

"A független filmek fekete fehér hippi filmek, amikben buzi cowboyok mindig pudingot zabálnak"
-
csyo
senior tag
THE DON (2006)
Indiai akciófilm (közel 3 órás!)

AJÁNLOM!
érdekes egy akciófilm...
nyomokban spoilereket tartalmazhat!Az ÁL/ARC jut az eszembe eről a filmről, bár az eléggé le van csupaszítva (amcsi módra) A The Don nincs ennyire "lebutitva"
A szereplők nincsenek anyira kibontva, így "váratlan" dolgok is történnek. Aki nem jönne rá előre annak a szájába rágják :-D
Érdemes megnézni azoknak is akik szeretik kitalálni a film fordulatait, azoknak is akik szeretik az izgalmas akciófilmeket. (és nem csak a robbanásokat!)
Nem sok a robbanás, és nincs agyonvágva, agyonlassítva.
Ettől én is élvezem (nem szeretem az akciófilmeket)Szép tájak, szép helyek, látványos akciók, jó kocsik, sok pénz és kokain.
Sok benne a dal, és a tánc is, ahogy azt kell egy indiai filmben:-D
El is kél benne, hiszen ez egy akciófilm, kel ami feloldja, nem? :-DDD
Igazi indiai goatrance szól az üldözés alatt, és ambientet is hallhatunk az indiai musicall dalok melett.Szépek a nők is benne (bár nekem nem esetem az indiai nő, lehet tőlem akár maláj is, az európaiak tetszenek. De indiai szépségek)
A színészek jók benne, a vágás is jó, szépen van fényképezve.
A dramaturgiával nem értek igazán egyet, de a film végére válaszokat kaptam némiképp ezekre a hinyosságokra.furcsa bonyodalom van benne, hiteltelen számomra a motváló erő, ami a feladatra ösztönzi a főszereplőt.
Fura (számomra zavaró) JamesBondos technikákkal, trükkökkel oldanak meg helyzeteket a szereplők. És zavaró az is, hogy nem elég hihető a sztori a maga (film által megteremtette) világában.
A karaklterek némiképp pontosak, de óvatosan mutatják magukat.
Látványos táncok, rengeteg szereplő, és pontos koreográfia.
aki megnézi készüljön fel arra, hogy ez nem amerikai akciófilm.
Ebben táncolnak, énekelnek. Mágis szinesebb, és többrétű a sztori, mint egy sablon akciófilm.
zene 8
színészek 8
sztori 9
dramaturgia 7
vágás 7
kamera 9
hatás 7
rendezés 6THE DON 7,6/10
-----------------------------------------------
Tényleg király a film aki tudja nézze meg!
de készülj fel! HOSSZU FILM! és táncos-dalos!
-
csyo
senior tag
-
csyo
senior tag
-
csyo
senior tag
de jurk jó lehetett:-D
Nem láttam még. Szeretem az észak-európai filmeket is, de most a "csíkszemű" filmekre álltam rá.
diablo1984 vannak nagyon jó filmek, és rengeteg van itthon. Elhatároztam, hogy meg is nézem őket, ha már igy tele vagyok:-D
Ajánlom a Titanic filmfesztivált, ott elég sok az ázsiai film. És jó filmek, nem mindenféle "török ET" meghasonlók:-D
Amúhy a Titanicon vannak Iráni, Török, és mindenféle filmek...Látam egyik évben a Guatemalai, vagy milyen filmet. Indiánokról szólt. Eléggé látszott rajta, hogy csóringerek szegények, használt VHS-re forgatták a filmet (szerintem) a kép legalábbis olyan volt.
A robbantásos effektek meg elég bénéák voltak. A hadsereg meg 3-4 emberből állt.Szegényes volt a film nagyon, de kitettek magukért mégis.
Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- Egyéb
- Filmvilág - Archívum II.
- (téma lezárva)
- Nyolcmagos CPU-val és 32 GB RAM-mal is munkára fogható az MSI egykártyás gépe
- Battlefield 6
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- Video digitalizálás
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- iPhone topik
- További aktív témák...
- Apple iPhone 14 Pro 128gb - Jó állapot, akku 100%, tokkal és fóliával, akár beszámítással
- Samsung Galaxy S26 Ultra 12/256gb Cobalt Violet - Új, bontatlan, garanciális, akár beszámítással
- Apple iPhone 16 128gb - Makulátlan, akku 100%, garanciális, tokkal, akár beszámításal
- 4 FAJTA (Május) DELL Latitude Laptop Tartós-Golyóálló-AKÁR SULIBA 7320 7430 7440 5320 5420 5430
- NEW! Bontatlan Lenovo Thinkpad T14 G6 Tartós Üzleti Laptop 14" -40% Ultra 7 255U 16/512 FHD+ Magyar!
- 188 - Lenovo LOQ (15IRX10) - Intel Core i5-13450HX, RTX 5060
- eShark Karuta Gaming Egérpad - XL eladó 90cmx40cm
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Több db 512GB M.2 NVMe PCIe Gen3 x4 SSD
- Storm grey Lenovo Yoga PRO 9 Ultra 9 285H 32GB RAM 1TB SSD RTX 5060 8GB 16" QHD+OLED 3év Prémium GAR
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

. ok, ezt még beveszem...