- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: AdMOS AdWave 32
- user2: Kia Ceed Gold 160 1.5 T-GDI MY2024
- Kempingezés és sátrazás
-
LOGOUT
A topic elfeledett filmcímekhez nyújt segítséget, nem ajánlásoknak van fenntartva.
Új hozzászólás Aktív témák
-
kreténtehén
csendes újonc
válasz
TrollBalint #4991 üzenetére
Lehet, de ha már elkezdtem, akkor végig nézem majd + idővel talán teljesen kikopik a keresett filmem részlete és majd ez kerül a helyére
-
kreténtehén
csendes újonc
válasz
TrollBalint #4989 üzenetére
Remélem jót néztem...
Taken (2002 - 10 részes sorozat - csak ezt találtam)
Első rész a második világháborúban indul, majd Roswell és kb 40-es, 50-es évek körül záródik.
Lehet mégsem ez az a Taken -
akom
őstag
válasz
TrollBalint #4986 üzenetére
Az első részben van egy álom jelenet amiben szétlövi az idegeneket az űrhajón.
-
mvkly
senior tag
válasz
TrollBalint #4798 üzenetére
Nem, azt az elsők közt szórtam ki. Volt benne pár ismerős arc a Bruce Lee filmekből
Nem értem, miért a Sárkány közbelép-et tartják a nagy Bruce Lee filmnek. Sose tetszett, full ZS kategóriás. Na persze azzal robbant az usában, meg posztumusz hírverés, de ettől még nagyon amatőr az egész film. A Tomboló ököl köröket ver rá szerintem. -
mvkly
senior tag
válasz
TrollBalint #4795 üzenetére
~30 év után meglett ez a ... hát, nem Kurosawa remekmű. Tipik alu kardlóbálós.
Ez idáig nem találtam egy filmet a félkarú harcosról. A címe: A félkarú harcos
Édes fszom ... -
mvkly
senior tag
válasz
TrollBalint #4795 üzenetére
Időről időre eszembe jut ez a film, próbálkoztam már több fórumban is, meg egy rahedli órát böngészgetek ilyenkor, hiába. Pedig távol áll tőlem a kínai/japán filmkultúra, talán ha 10-et láttam összesen.
Most is, Zatoichi és Tange Sazen filmeket pörgetek, hátha. De nem
Úgy él bennem, mint egy Kurosawa mestermű, de tuti ha egyszer megtalálom akkor kiderül, valamilyen ZS kategóriás katyvasz a VHS hőskorából -
mvkly
senior tag
válasz
TrollBalint #4791 üzenetére
Ha neked kard nem rémlik, akkor szerintem másra gondolunk, mert nagyon e köré volt felépítve az egész kor, meg a film is.
Én is vagy 30 éve láttam. Nem csoda, hogy ezek a jelenetek maradtak meg gyerekként -
Cs1csó
titán
válasz
TrollBalint #4731 üzenetére
Pontosítok: Kirsty Alley (R.I.P.) szőkésbarna (ő a túravezető)
A "mag"-on fenn lévő "Pirosasz" release mindkét szinkront tartalmazza -
Cs1csó
titán
válasz
TrollBalint #4727 üzenetére
Szia, 1988-as Gyikos lövés
Tom Berenger, Clancy Brown, Sidney Poitier, Kirsty Allen
Más címen is futott de.(Hatalmas film, gyönyörű tájak, kb. két hete láttam utoljára)
Két szinkron is van hozzá de a második talán jobb amiben Hegedűs D. Géza Tom Berenger szinkronhangja) -
Cs1csó
titán
válasz
TrollBalint #4666 üzenetére
Privátban megírnád nekem, kíváncsi vagyok!
-
Pötyi
őstag
válasz
TrollBalint #4391 üzenetére
De ugye gondosan elolvastad a 4384-es hozzászólást is?
-
Predator2
addikt
válasz
TrollBalint #4157 üzenetére
"Ha utóbbi, akkor (bár szerintem azon a linken azok is benne vannak, de biztos, ami biztos, inkább a marveles listát nézd meg
)"
Pont nem tartalmazza az általam keresett listát
-
Predator2
addikt
válasz
TrollBalint #4157 üzenetére
Nem ragaszkodom a Marveles filmekhez, az összes újabb látványos Pókember filmet szeretném látni. Gondolom a 2000-es években csak a Marvel csinált Pókember filmeket.
-
törölt tag
válasz
TrollBalint #4083 üzenetére
Arra emlékeztem, hogy a fiúnak meg a lánynak együtt kellett lennie ahhoz hogy működjön.
-
MageRG
addikt
válasz
TrollBalint #3575 üzenetére
Köszi, de nem az. Azt ismerem, és nagy kedvenc.
Az a baj, hogy a fehér sárkányra nem emlékszem (talán emberré tudott változni?), helyette nekem is mindig Falcor ugrik be. A nyílpuskás fószer viszont 100%.
Ha segít valamit, akkor a film szerepelt az eredeti, Kuczka Péteres Galaktika magazin filmrovatában, 1990 előtt. -
Pötyi
őstag
válasz
TrollBalint #3542 üzenetére
Az a jelenet, hogy a gyereklegénység űrhajóval pár percig követ egy több évtizede kisugárzott közönséges zenei rádiójelet, csak hogy hallgathassák a zenét, az az "Earth Star Voyager" című Walt Disney filmben volt. Ha jól emlékszem, az volt az alaphelyzet, hogy találtak a csillagászok egy földszerű, lakható bolygót, csak kurva messze van, 17 fényévnyire, ezért indítanak oda gyerek-legénységet, mert pont fiatal felnőttek lesznek, mire odaérnek. (Hibernálás-technika még nincs.) Mindenféle kalandjaik vannak, a végén pedig a rosszak öt űrhajóból akarnak összeállítani, összelegózni egy nagyobb, gyorsabb űrhajót és már csak a gyereklegénység hajója hiányzik a puzzle-ból. Az IMDB szerint '88-as, kétrészes film volt, tán fent van a tecsőn...
-
Zsoxx
senior tag
válasz
TrollBalint #3034 üzenetére
A 90-es években születtek a legjobb akciófilmek, az Expendables is azok mintájára készült. (Jó, mondjuk a Die Harddal kezdődött, ami 1988-as.)
-
Sati1984
tag
válasz
TrollBalint #2892 üzenetére
Az egyiknek valami 120 Fahrenheit volt a cime, vagy valami hasonlóan magas szám
Fahrenheit 451
- ennek egyébként volt több filmváltozata is már, de a korábban linkelt Ray Bradbury Színházában nincs ilyen epizód (bár az alapjául szolgáló könyvet ő írta), úgyhogy szerintem az 1966-os Truffaut-féle filmváltozattal kevered.
Van egy sorozat, ahol híres horrorfilm rendezők készítenek egy-egy részt (mindegyiket másik), nem-e esetleg ez is ilyen, csak sci-fi rendezőkkel.
Ahogy tisztáztuk, nem, de akit érdekel, hogy mire gondoltál, azoknak íme a két említett sorozat:
és
Bár szerintem mindkettő nagyon gyenge sorozat lett...
-
Sati1984
tag
válasz
TrollBalint #2889 üzenetére
Sziasztok, TrollBalint és Agyturbina, jó hírem van: én ezt tudom
Ez a Ray Bradbury Színháza című sorozat volt, ami a 90-es években ment a tévében, egyébként 1985-ös.
Nagyrészt - vagy talán teljesen, nem láttam minden részt anno - Bradbury Marsbéli Krónikák című novellaciklusából dolgoz fel darabokat. Ezek nagyon okos novellák, amiket egyébként is ajánlok, jó olvasnivaló még ma is, olyan igazi kegyetlen meglepetésekkel teli novellák ezek, mint a Végtelen Határok és a Black Mirror
A tévésorozatban azért voltak problémáim az adaptációkkal (főleg a színészi játékkal...), de voltak jó részek is, érdemes őket végignézni
-
törölt tag
válasz
Köszönöm
valószínű egyre gondolunk
Igaz egyikünk sem lett előrébb, lenne egy javaslatom: Regi újságokat szoktak gyűjteni az öregek, azokban van TV program. Hátha valakinek van valakije akinek lehet hogy valami beugrik egy öreg műsorújságból
Jobb ötletem nincs
-
elfelejtette
veterán
válasz
Az volt az érdekes, hogy kb. az epizódok kétharmada azzal végződött, hogy elpusztul a Föld...
Jó kis elgondolkodtató sorozat volt, hogy hová/merre is tart az emberiség, és hogy mi lesz a végkifejlet. -
KennyONE
aktív tag
válasz
TrollBalint #1047 üzenetére
Izgalmasnak hangzik,és ahogy látom,nagyon jó az értékelése is. Köszi szépen,megnézzük.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- BestBuy ruhás topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Linux kezdőknek
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Xbox Series X|S
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- HP Probook 640 G2 (14FHD/i3-G6/8GB/256SSD/Magyar/Win11) - Szép!
- AMD Ryzen 5 5500 - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Kamerarendszerek telepítése //// Gyengeáramú hálózatok kiépítése //// Informatikai segítségnyújtás
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
- Samsung Galaxy A52s 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged