Hirdetés

Keresés

Aktív témák

• Sidaries

őstag

válasz Csép #393 üzenetére

''B***uk meg a demokráciát''
    Gondolom poénnak írtad, de szerintem nem feltétlenül az. Én nem hiszek a demokráciában. Kisarkítva írhatnám, hogy az a csőcselék uralma. Ha egy ember olyan hülye, hogy a saját sorsát nem tudja irányítani, akkor hogyan várhatnánk el tőle, hogy átlássa az ország helyzetét. Szerintem az marhaság, hogy aki betöltötte a 18 évet az (néhány kivételtől eltekintve) szavazhat. Egy stabil egyszemélyi uralom mindíg többre vitte a világot, mint amikor mindenki beleszólhatott.
    Írok egy példát. Kicsiben történt, de a lényege ugyanaz. Adott a győri lakásunk ahol én vagyok a főbérlő. Van két albitársam. Alapvetően demokrácia van ami kb annyit jelent, hogy senki nem csinál semmit. Kitakarítottam a lakás jó részét és megkértem az egyik albitársamat, hogy a saját részét csinálja meg. Szépen kértem két hétig, cseszett rá. Utána elmondtam neki, hogy rendben van, ha nagyon akarja akkor eljátszhatom a szemét parancsolgatós főbérlőt is, de nem érdekelte. Utána reparancsoltam, hogy csinálod vagy nincs net amíg kész nem vagy. Csodák csodájára két nap múlva minden ragyogott.
    Egyébként már több helyen észrevettem, hogy a szép szó és a tárgyalás semmit nem ér. Csak az időhúzásra jó. Sokkal fontosabb az, hogy egy ember kiosztja a feladatokat a többi pedig csinálja. Csak így lehet előrehaladni. Lehet, hogy az alárendelteknek ez nem fog először tetszeni, mert csak azt látják, hogy ők el vannak nyomva, de később -ha van eszük hozzá- észreveszik, hogy amióta valaki kézben tartja a dolgokat azóta fejlődik a környezetük és javul az életminőségük.

Ennyit akartam írni. Nem feltétlenül kérek reagálásokat, de ha valakinek van értelmes hozzászólása tegye meg. Ha végiggondoljátok amit írtam, lehet, hogy nem is olyan hülyeség.

Aktív témák

Hirdetés