Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- BerserkGuts: 9800X3D Hitvallás, Dogma megcáfolása egy RTX5080+12600K-val
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- balojazz: Szódakészítés üzembiztosan és olcsón! Figyelem, csak hardcore szódázóknak!
Új hozzászólás Aktív témák
-
F-ECT$
titán
Kerestem egy általános képletet kör-kör metszetre. Ha jól gondolom, akkor a (14)-es sorban lévő képlet alkalmazható erre az esetre, mert a két kör és metszéspontjaik az ábrának megfelelően helyezkednek el, azzal az egyszerűsítéssel, hogy R = d.
Ezután írtam egy progit, ami kiszámolja ezt
y := r*r*acos((d*d+r*r-R*R)/(2*d*r)) + R*R*acos((d*d+R*R-r*r)/(2*d*R)) - 0.5*(sqrt((-d+r+R)*(d+r-R)*(d-r+R)*(d+r+R)));
ahol R = d = 10m, r pedig 0.01-től nő 20.00-ig. Vizsgáltam, hogy y mikor esik 156.9 és 157.1 közé, és csak a r = 11.58-ra jött ez ki.
-
concret_hp
addikt
1km-t megy az egyik bringával, az neki 5 perc, a kutya 15 percnél ér oda és elkezd visszafelé tekerni. ezalatt a másik fél km-t tett meg. ekkor egymás felé mennek 20km/óra sebességgel, és az út 4/5énél találkoznak, azaz amikor a gyalogos 600m-nél jár, azaz 18 perc alatt ér oda. ekkor elteker 3km-ig, az 2.4km, azaz 12 perc, tehát az indulástól fél óra. a blöki gyalog 36 perc alatt ér oda, azaz 54 percnél. ekkor aki 1km óta gyalogol, az 49 percet ment gyalog, ez alatt majdnem ő is a 3km-nél van, de most lusta vagyok tovább számolni

-
Bizony, ez a helyes megoldás.
Grat G@ben
Deniro2:
Abban igazad van, hogy feltételeztem, hogy az ajtóban állva látom a másik szobában lévőket. Ha ez nem teljesül, és mutogatnom sem lehet, akkor nem tudom hogyan lehetne a feladatot megoldani. Hiszen ekkor a mondatomat már ki kellene találnom az első bejövő érkezésekor, és utána mindenkinek ugyanazt mondani. Így nem érzem, hogy meg lehetne csinálni - hiszen ekkor mindenkinek csak azzal ekvivalens dolgot tudok mondani, hogy az első fején milyen kalap van, ezt viszont maguktól is tudják.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP ZBook Fury 17 G8 i7-11800H 32 GB RAM 1TB SSD NVIDIA RTX A3000 Garancia
- Lenovo ThinkPad T15 Gen 2 i5-1135G7 16GB Ram 256 GB SSD FHD IPS Garancia
- Apple iPhone 12 Mini 128 GB Fekete 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- BESZÁMÍTÁS! Acer Aspire 5 A515-57G FHD GAMER notebook - i5 1235U 16GB DDR4 512GB SSD RTX2050 4GB W11
- Corsair iCUE ELITE CPU Cooler LCD Display Upgrade Kit
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest