Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: MárkaLánc
- talmida: My Art II.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- hcl: Olympus E-PL1 nyomozás
-
LOGOUT
Aki engedély nélkül készít, alakít át fegyvert, az a “Büntető Törvénykönyvről szóló 2012. évi C. törvény 325. §-ába ütköző lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés bűntettet követ el.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rifleman10
csendes tag
Nos a P315__iv91__3__39 ügy nem is olyan egyszerü de lassan ki lehet bogozni.
Ez egy bélyegzés amit a gyártó üt rá (angolul:headstamp).
Az ilyen bélyegzés jelzései lehetnek:a lövedék sorszáma, kaliber és modellszáma, gyártó jelzése, na meg a gyártási sorszáma.De van amikor mindegyiket nem irják ki.
Jelen esetben kezdtem a P315-el.A gyátójára a következőt találtam: Märkisches Walzwerk G.m.b.H., Strausberg bez. Potsdam, Germany
A következő lépes az iv91, ez lényegében a hüvely anyagára vonatkozik:-eslősorban az IV római szám annak a gyártónak a száma aki előállitotta a hüvelyhez szükséges fémanyagot.1937-től 1945-ig I-XXII-ig jelölték.
-másodssorban (na most jön a probléma ezt nem tudtam megfejteni) a római szám után kellen jöjjön egy kisbetü a-tól e-ig amely a ismét egy céget mutat, és ez után követketik egy szám 1-től 12-ig és még 15 vagy 17 lehet, a fém analízis száma. A mi esetünkben 91 van ezt nem tudom rosszul irtad be vagy nem teljesen olvasható, nem tudom.
A következő a 3-as: a kötegszámát mutatja.
Végül a 39-es:a gyártási évere utal vagyis 1939.Ezt én igy értelmeztem.

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DDR5 8GB / 16GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
- AKCIÓ! 4TB Western Digital Red Pro SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Honor 200 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell Optiplex 3020 MT,i3-4130,8GB RAM,128GB SSD,WIN10
- Nvidia Quadro M2000/ P2000/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX 5000/ RTX A2000
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest