Hirdetés
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Krumple: [Xpenology] DSM 7.3 telepítése proxmox 9 alatt - GUIval
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Kalandor: „Ha engedtem volna a lelkiismeretemnek, az üzlet kevésbé lett volna jövedelmező”
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Herati
csendes tag
Szevasztok!
Egy kis segítség kellene, mert elakadtam. Amit meg kellene oldanom a következő.
A 10.0.0.0/17-es hálózatból a 10.0.18.0 gépei egy teremben vannak és időnként korlátozni kellene a bizonyos net irányokba a kimenő forgalmat.
A terembe bejövő kábelre rátettem egy Fedóra 31-es szerverrel telepített vasat 2 db ethernet kártyával. A gép után van egy swicth amire a gépek csatlakoznak. A DHCP szerver a 10.0.0.1-es IP címen van
Felraktam az Iptables-t amit úgy nagyjából ismerek. Aztán felpakoltam a bridge if-t, de rájöttem , hogy így nem fordul meg az IP az Iptables-ben.
Hogy lehetne megoldani a problémát?
-
Herati
csendes tag
-
Herati
csendes tag
Ez a kimenet:
Fájlrendszer Méret Fogl. Szab. Fo.% Csatol. pont
devtmpfs 3,9G 0 3,9G 0% /dev
tmpfs 3,9G 0 3,9G 0% /dev/shm
tmpfs 3,9G 1016K 3,9G 1% /run
tmpfs 3,9G 0 3,9G 0% /sys/fs/cgroup
/dev/mapper/vg_main-root 98G 13G 81G 14% /
tmpfs 3,9G 104K 3,9G 1% /tmp
/dev/mapper/vg_boot-boot 240M 206M 19M 92% /boot
/dev/mapper/vg_main-temp 4,9G 20M 4,6G 1% /temp
/dev/mapper/vg_main-home 20G 167M 19G 1% /home
tmpfs 798M 4,0K 798M 1% /run/user/1000A linket még nem volt időm átnézni, de rajta leszek

-
Herati
csendes tag
Fél év után frissíteni szerettem volna a fedorat, erre ezt tolta a képembe:
Hiba: Tranzakció ellenőrzési hiba:
installing package kernel-core-5.0.7-100.fc28.x86_64 needs 17MB on the /boot filesystemHogy tudok neki még helyet csinálni, ha telepítésnél a HDD teljes kapacitását felosztottuk, anélkül, hogy újra kelljen telepíteni.
-
Herati
csendes tag
Sikerült felrakni a Fedora 28 Szerver változatát az öreg Dell masinára. Ideiglenesen egy UPC Free-re kapcsolódik egy MicroTek AP-m ami jelenleg végpontként üzemel és így direktbe megy a szerverre.
Azért, hogy a MikroTek-et is tudjam monitorozni esetleg kellet a szerverre egy grafikus felület és egy Firefox. És a Problémák a grafikus felületnél indultak. Xfce lett felrakva ami startx-re szépen indul, ha root vagyok, de sima felhasználóként nem hajlandó elindulni. X szerver kapcsolódási hibát ír. Valamilyen MTRR-r emleget.
Mi lehet a gond?
-
Herati
csendes tag
Sata be van kapcsolva, az emulálás meg annyi, hogy IDE vagy OFF. A win95 telepítő látja a HDD-ket.
Pendrive-ra kiraktam a Live-ot mert CD-n nem fér el, így a következőt látja a cat /proc/partitions parrancsra:
- sr0
- sda
- sda1
- sda5
- sdb
- sdbtt1
- sdb5t egy rdsos
- sdc
- sdc1Az sda és az sdb ránézésre a két HDD, az sdc pedig a pendrive lesz.
Hozzá kell tennem, hogy emergency módban állt meg, itt adott promptot és valahova írt egy rdsosreport.txt file-t ezt majd megkeresem a pendrive-on.
-
Herati
csendes tag
Szevasztok!
Egy Dell Power Edge 850-re kellene felraknom a régi 14-es helyett egy újat. Kicseréltem a vinyókat, mert a régiekben volt már vagy 7-8 év üzemidő. A gépnek viszonylag egyszerű a BIOS-a, a SATA portokat vagy bekapcsolom vagy ki és talán IDE-re emulálja.
Szóval CD-ről próbáltam felrakni a netes Server telepítő verziót. Először a 28-sal próbálkoztam, elindul a telepítő, de nem látja a vinyókat így gyakorlatilag nincs hova telepíteni. Ha van egy pendrive az USB portban akkor azt bezzeg látja. A 26-os is ugyan ezt csinálja, gondolom a telepítő nem sokat változott.
Még egy fontos infó: a Win95 (ez volt kéznél cd formátumban) telepítő látta mindkét hdd-t és simán telepíteni lehetett volna.
A boot sorrend CD, SATA0, SATA1 a Setup-ban.
Minden tippet ötletet köszön
Új hozzászólás Aktív témák
- Synology NAS
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Diablo IV
- Apple MacBook
- Tesla topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Warhammer 40.000
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Vezetékes FÜLhallgatók
- További aktív témák...
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok GARANCIÁVAL!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most Ünnepi áron! :)
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Gyermek PC játékok
- Alienware 17r4 olvass
- Samsung Galaxy S23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 10700 / 32GB DDR4 / RX 6700XT 12GB / 512 SSD + 1TB HDD
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest