Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
azbest
félisten
mire gondolsz? az ssd kapcsán
SLC tároló például gyorsítótárként használva a qlc tároló mellé. Tárolásra olcsóbbak is vannak. De ha valakinek a pénz nem számít, használhatja tárolásraCSAL [link]
Egyébként ezeket, ha jól emlékszem, nem egyedi drive-ként használják, a vezérlő valsz nem rajtuk van. Hanem egy központi rendszer vezérli az írás, olvasás részét is.
[ Szerkesztve ]
-
Graphics
Jómunkásember
Csakhogy félrevezető az SLC említése.
Role as a Persistent Write Buffer
The D7-P5810 can be used with QLC drives in a cloud storage acceleration layer (CSAL) deployment. A CSAL is an open-
source software layer that uses storage-class media as a write cache to shape write workloads in all forms and sizes (large,
small, random, and sequential) to NAND-friendly, large input/output (I/O) sequential writes. This can greatly improve the
performance and lifetime of QLC SSDs. As shown in Figure 1, the D7-P5810 can act as the ultra-fast write buffer for a CSAL
to sequentialize I/O writes to a QLC device.[ Szerkesztve ]
-
M107
addikt
SSD-k tartóssága:
[link]A fórumon, bármit leírhatsz, én csak az igazat írom le. :) Utálom ha hülyének néznek ! - Addikt - vissza az őstag címet :) )
-
tasiadam
veterán
Jezusuristen
Boldog s̸̺̳̾͝p̶̝̖̅ò̵̫̾ọ̷̃͒k̸̮̓t̵͈͌͝o̶͓͘b̵͓͔͘è̸̱r̷̙͈̅̀ mindenkinek!
-
Dragon3000
veterán
válasz Patrik.Varga #3 üzenetére
Attól, hogy eléred a megadott TBW értéket még nem megy tönkre az SSD csak a garanciát bukod. Nekem a 850 Evo 1TB, amire 150TBW volt megadva 700+TB-nál tart.
[ Szerkesztve ]
-
tibaimp
nagyúr
Lehet kapni erre a célra, amire te használod, sokkal nagyobb írástűrésű SSD-ket is. Annak a Samsungnak "csak" 1200TBW az értéke, de van ettől jóval nagyobb is, vagy nagyobb kapacitásút kell venni, aminek eleve dupla annyi az írástűrése, de persze drágább is!
A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
azbest
félisten
Mert ez egy adatközpontokba szánt ssd, az ára is olyan.
Ha jobban belegondolsz, akkor alig van több flash a mai ssd-kben, mint évekkel korábban. Csak a vezérlő chip egyre okosabb és egy cellában egyre több bitet tárol, de egyre bizonytalanabbul.
512GB slc = 1TB mlc = 1.5TB tlc = 2TB qlc
Elvileg át is lehetne konfigurálni kisebb kapacitású slc-re a nagy qlc-t, csak nem engedik ezt kézzel állítani a felhasználóknak. De van amelyik vezérlő tlc módban használja a nand egy részét gyorsítótárhoz.[ Szerkesztve ]
-
Patrik.Varga
tag
Hát igen, valahogy így kellene "kinéznie" (specifikációs értelemben) egy SSD-nek.
Én maximalizáltam volna a 2bit / cella sűrűséget iparág szintjén.
Jó-jó a 3 bit még talán-talán belefér, de ezek a 4-5-6 bit / cella irányok, szerintem már irrális túlzás az SSD élettartamát tekintve. Persze az áruk azért nem harmada, negyede, ötöted a többihez képest. :-Dkb két hete használok egy 2TB-os Samsung evo plus 970-est.
Hiába van 64GB ram a gépben, az intenzív munka zabálja (Ai + PS + AE egyszerre) már most 2 hét után 1.81TB-nál jár az elemzés szerint az írás.
Ha marad ez az átlag, akkor kb (csak kábé!) 2 év alatt elérem a megadott maximális újraírhatóság plafonját. (lévén nem mindig full üres az SSD, lehet így még gyorsabban is elhasználódnak a cellék) -
tag
Az SLC már csak ilyen remek dolog...
"Sum ergo cogito; cogito ergo dubito" - Jonathan Hepburn
-
Neovenator
senior tag
Asszép írástűrés...
"The problem of leadership is inevitably: Who will play God?"
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Redmi Watch 4 - olcsó hús, sűrű a leve
- Elemlámpa, zseblámpa
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- AGM H Max - faék strapakivitelben
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Háztartási gépek
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! 3TB Western Digital RED SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Golden Series Silicon Power microSDXC 32GB UHS-I V30 (SP032GBSTHDV3V1HSP) + ünnep alatt is
- AKCIÓ! "Új" 512GB Western Digital SN740 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Seagate Exos 7E8 8TB - SATA3, 7200 Rpm, 256MB - 100/100 -as - Eladó! 36.000.-
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 980 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest