Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#11890) Misi1979 válasza pikkubee (#11883) üzenetére


Misi1979
őstag

A szervizköltség nagyon függ a kalibertől, más egy 7750, egy 2892 modulkronó, egy 861/1861/63 és egy 3861 szervizének az ára független szervizekben is.

Mivel Omega tömítésszett nem terem minden bokorban, csak az Omegától lehet szerezni/rendelni (és biza rengeteg típus van, amihez kellhet), ráadásul horror áron, ezért a szervizköltség a speciális tömítések árát nem tartalmazza.

Van olyan Omega tömítésszett, aminek az ára 40e, van, aminek 100e. Van olyan (más) márka, ahol 250e Ft a néhány gumidarab ára :))

Ha generikus tömítés elegendő, pl hátlapnál, gomboknál, azt mi szoktuk cserélni, szó nélkül. Illetve szervizelés előtt és után is végzünk nyomáspróbázást, ennek eredményeit és a konklúziót kb azonnal közöljük az ügyféllel.

(A tömítésszett egyébként a tokhoz tartozik, a szervizeléskor jellemzően inkább szerkezettel foglalkoznak az órások, de a tok elmosásakor stb a tömítéseket is ellenőrzik és tisztítják, cserélik. Nem tesznek, teszünk vissza olyan alkatrészt, ami problémát tud később okozni.)

Sőt, tokfelújításkor, mivel az üveget is ki kell szedni a tokból, a 7-10-20 éves üvegtömítés szét tud foszlani, szakadni.. gyári tömítés nélkül nem lesz az órában üveg :)

Mi olyankor elmondjuk, hogy van rá esély, hogy a gyári tömítésszett nem fog megfelelően viselkedni - vagy vannak tipikusan "egyszerhasználatos" üvegtömítések is, amiket nem lehet ki-be rakosgatni.

Hja, mennyivel egyszerűbb, mikor a sniffer még a werket sem szedi ki az órából és úgy nyomja oda a gép alá.. :(((

A kismókusok kenyérre is kenhetik.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.