Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
hobizoli
nagyúr
nalunk a cegnel regebben sokszor volt aramkimaradas, ha viharos volt az ido, villamlott 2-3-t a kozelben, mar pislantak is a lampak
aztan vmit atkotogettek a trafoknal, mert azota eleg ritkamondjuk a legzoralabb aramszunet az pont egy hetvegi napsutetes nyari napon volt
akkor delelott 10-11 korul elment a villany, es veszvilagitas volt csak max
sok helyen meg az sem, csak ejfel korul lett ujra minden mukodokepes
es nem belso hiba volt, hanem a helyi ELMU halozatan koszont el csokolommal vmi nagyon konkretan[ Szerkesztve ]
több drón kell ;P
-
hobizoli
nagyúr
mondjuk azt nem ertem, hogy ilyen Mazda RX7 Twinturbo meg JZA80 Toyota Supra, Nissan 300ZX, R32-33-34 Skyline stb utan miert annyira nehez egy faszom turbomotort megcsinalniuk mukodokepesre
otthon megcsinalja a kisjoskapista a garazsaban is, de a gyarnak megerolteto
mikozben az EU gyartoknal, akik a '90-s evekben messze nem a turbomotorral voltak elfoglalva, vagyis nem ment annyira ez a tema, mint a japcsiknal, azok mindegyike tolja a kis ccm-s turbomocikat ma martöbb drón kell ;P
-
hobizoli
nagyúr
na megvolt ma a eves temetojarat zalaba meg vissza
700km, es meg nem jelzett be a csorosagjelzo sem
este vissza fele Zeg-Bp18ker 2ora 20 perec volt, de nem az M0-n korbe, hanem Bp-n keresztul
mondjuk reggel is inkabb atmentem a Petofi hid fele az M7-retöbb drón kell ;P
-
hobizoli
nagyúr
tegnap hazafele a Érdi siratofalon hasitok felfele kmora szerint 150-s tempomat-l a legbelso savban iszonyu konkretan, latom hogy kozepsoben egy Megane-t lassan utoler egy C Corsa-t, 10-12m-re voltunk a Megane-tol egy savval beljebb, amikor behuzza elem magat, hogy utana megelozve az Corsa-t egybol kihuzzon kettot jobbra a legszelsobe
több drón kell ;P
-
hobizoli
nagyúr
ez evente 1x van elkovetve ilyentajban, ugyhogy beleferne, ha vhol allni kell kicsit
elozo evben masfel-ket hettel korabban voltunk oktober 20-25 korul
itthonrol reggel 06:20-kor volt az indulas es fel 10-re ertunk Keszthelyre kenyelmesen haladva az M7-n tempomat 140-l
Kispesten a Kossuth ter-Hatar ut 3 vilimegallonyi szakasz volt 30-32perc, hihetetlen, hogy be van allva
de amikor a Hatar utnal elsokent alltam a pirosnal es zold lett, en egybol elindultam, de a mogottem allo meg mintha aludna
na ezekert is van ott a dugo, mert igy atmegy 10 auto a zoldon, de 18-20 erkezik kozben oda
onnan az Ecseri ut volt 8-10perc, pedig 1 savot elfog most a M3, M3E metropotlo busz, csak 2 savon lehet haladni
ott az OMV kuton teletank+palyamatrica meg 4db whooper junior szenyo a BK-bol
rohogni fogsz, de max 15perc mulva mar a Petofi hidon keresztul az M1M7-n voltam a budaorsi IKEA-nal haladva a 3 savos reszen
direkt nem mentem az M0 fele, mert a vilagvege+2nap ideig tarto felujitas miatt ott km-s dugok vannak reggelKeszthely-ig le az M7-n, ott korbejartunk ahova kell, Keszthely van 2 temeto is, Zalavár, Esztergályhorváti, Dióskál, Keszthely Tesco
Gyenesdiáson beugrottunk egy rokonhoz egy bő fél órára elotte egy ajandek plussmacit veve a keszthelyi Tesco-ban egy kis 2 eves kozeli szulinaposnak, Meki kaja keszthelyi Mekiben (ami amugy Gyenesnel van a korforgalomnal, de mar egybe vannak epulve)
onnan Tornyiszentmiklós, (HUN-SLO határátkelő), az M70-t mar kb 3 eve epitik at 2x2savosra... hihetetlen, pedig az 2x2 es 2x1 savos volt eleve szakaszosan, szoval nem vegig kell felboviteni
onnan at Zalaegerszeg-re Lenti, Nova, Gellenhaza utvonalon a 75-s uton (asszem) a masik rokonhoz, szinten jo 45-50perc latogatas kis dumalas, majd onnan haza 18:20-kor indulas Bp-re, a 76-son M7-g, es M7-n Balatonszentgyorgy-Bp, 20:42-kor mar a lakasban voltam
de a bevaroson at kikerulve az M0-t, mert a radioban mondtak, hogy Dunaharasztinal volt vmi szituacios gyakorlat ket jarmu kozott, es vhol Érd-nel van a sor vege, ami onnan kb 8-10km
hazaig 3 piros lampat kaptam csak a varoson at, a tobbi zoldhullamos volt, ugyhogy siman jo volt arrafele haladni[ Szerkesztve ]
több drón kell ;P
-
hobizoli
nagyúr
mondjuk nemtom, miert nincs minden nagyobb varosban meg egy Ionity tolto allomas legalabb
a Tesla -ugy tudom- maganak csinalja, szoval meg sok penzebe sem kerulne a varosoknak, csak engedelyeztetes kell
minden mas szarra meg szamolatlanul van ammo
foti Auchan-hoz szumma 2 honap alatt megcsinaltak 8 toltos lehetosegettöbb drón kell ;P
-
hobizoli
nagyúr
válasz zetor2000 #38670 üzenetére
figyi mar arrol beszelj vmit, hogy amikor a videki benzinkut bezar este 22h-kor, akkor ejjel kettokor hol tankolsz a benzin/dizel akarmidbe, ami nem okoz pl 30km-s kerulot?
mert pl az EV toltoje az akkoris muxikez nem a iranytaxisoknak van kitalalva, hanem arra, aki a napi dolgait intezgeti
az atlag ember az nem megy egy nap 50-60km-nel tobbet, ezt meg BARMELYIK jelenlegi EV megugorja
ok a celkozonsege, nem a taxisok, meg nem a Bp-Debrecen-Szeged-Bp utvonalon jarkolos uzletkotok*, meg nem a operencias tengeren tulrol bejarosak, aki 150km-rol ingazik beaz osszes EV-nel elokerul egybol a lehetetlen kisarkitott peldazas, 100-bol 1 embert erinto dolgokkal, hogy az a kamion is majd azert lesz szar, mert nem megy el Bp-rol Glasgow-ba 2000+km-t tankolas nelkul
az nem qrva mind1, amikor egy seggel le sem vezethet annyit a pilota benne es mindenkeppen meg kell allnia, amikor koppra teletoltheto?
meg nem mintha belfoldi arufuvarozas nem letezne
nalunk reggel kirajzanak a tgk-k a túráikra, keso delutan kora este ott all a telephelyen bent az osszes
melyik megy kozben szerinted 600km-nel tobbet, amikor meg pakolnak is rola?
3 ora alatt lepruntyog a legtavolabbi telephelyre, ott leramoljak, fordul vissza, es orul ha visszaer emberi idoben
de egybol az volt a ellenpedla ott is, hogy hatde a mostani kamionba beletoltok 1200liter gazolajat, az kimegy azzal Dublin-g
ki nem szarja le?nekem lenne kulon erre a temara most elbaszni valo 18-20misim, mar itt allna a Model3 LR vagy a Performance
masfel-kethetente 1x kene ratolnom a toltore, es reggelre tele lenne, vagy melohelyen feltoltom, mert van ra kiepitett lehetoseg*azokat sem ertem miert van rajuk szukseg ennyire ~2020 korul...
[ Szerkesztve ]
több drón kell ;P
-
hobizoli
nagyúr
ez, OK, csak az EV toltot meg mindig lehet hasznalni ejjel is, amikor rengeteg benzinkut be van csukva
meg EV-t akar otthon is lehet tolteni 230VAC-rol, ami ICE autoknak eleve kizart
akinek megvan ~20millioja erre, az nem lakotelepi panelben lakik, ugyhogy meg tudja oldani a sajat 3x16A vagy akar a 3x32A-s kiallast is ehheztöbb drón kell ;P
-
hobizoli
nagyúr
japppoo
nemtom a toltes kozben tenyleg megoldhatatlan lenne, hogy abbol vegyen hozza vmi teljesitmenyt el, hogy keringtesse a hutovizet?
qrva Tesla-ban meg megy kozben a kozponti kijelzon akarmi IS
komolyan neha olyan erzesem van, hogy megoldani ugy vmit, hogy mukodjon ertelmesen, a tobbi gyarto mintha szandekosan nem is akarna
csak hogy lesz occcccobbabbabb tizenket eurocenttel[ Szerkesztve ]
több drón kell ;P
-
hobizoli
nagyúr
válasz WiZARD #39268 üzenetére
szerintem az osszes nem tud fullon menni egyszerre
de ha nem 400VAC jon be ehhez, hanemvmi zoralabb, akkor nem para
hozzank is a 10kV ugrik be, csak van kulon trafonk is hozza, tobb is
meg lehet ott az aramszolgaltato nem huz le csilliokra, ha ilyen igenyed vantöbb drón kell ;P
-
hobizoli
nagyúr
ehheze nem kell tul sok jedi
3x16A siman meggyozi, hogy a napi fogyidat visszatolti reggelre
azt meg frutti bekottetnilegalabbis akinek van 16-17megaforintja erre a temara, annak ez kerekitesi hiba, az auto aranak 1%-a (sincs)
ennyi diffi abbol EURHUF/USDHUF valtasbol is osszejon, hogy Kosa pofaja megjelenik a TV kepernyojentöbb drón kell ;P
-
hobizoli
nagyúr
32A alapbol jar mar egy ideje, csak az az feletti bovitesert kell fizetni
3x16A-nel a 2x16A=32A az free, csak a 32A feletti 16A-ert kell fizetni kb 5000Ft Amper-kent, azaz kb 80k
persze nyilvan ahol kb 1980-ban volt a kabelezes elkovetve, ott arra is szukseg lehet mar, es ugy tobbe kerul akkor otttöbb drón kell ;P
-
hobizoli
nagyúr
-
hobizoli
nagyúr
nemtom, de en ezeket az uzletkotoket sem ertem, hogy mi a bubanatot tudnak mast eloadni egy bejaratott termekrol, mint amit igy lassan 2020-ban egy weboldal is megcsinalna ceges auto ceges telo meg ceges tablet/notebook nelkul is webshop-kent
nezd meg regen mennyi PC-s bolt volt Bp-n is, most meg online mukodik a nagyreszuk mar
egy f.szom autot is meg lehet rendelni mar regota a web-n az online konfiguratorbol
cegnel nalunk is van egy halom telefonos ertekesito is (csopvezekkel, regiovezetokkel meg vezeto-vezeto-vezetokkel), akiknek betelozva le lehet adni a rendelest, de egy weboldalra egy ugyfelkoddal belepve megrendelhetne online maganak a uzlet is ugyanezt par klikkelessel, online visszaigazolast kapva rola
teruleti kepviselo sem csinal mast egyebkent amikor kimegy a boltba, max promocioknal feldiszitik az uzletet az aktualis anyagokkaltöbb drón kell ;P
-
hobizoli
nagyúr
Jahno, en voltam tobb ilyen ertekesitesi kepviselovel nyaron a Balatonnal is, meg Bp-n is -ott csak iden 4x-, amikor promocio megy, es feldiszitjuk a boltot az aktualis reklam anyagokkal, onmaguk azt nem birnak el, mert lejarna a promocio ideje, amire a boltjaik vegere ernenek
maga a rendeles felvetele az 3-5perc alatt megvan, eleve mar Tablet-n megy online igy is 4G halozatontöbb drón kell ;P
-
hobizoli
nagyúr
válasz WiZARD #39515 üzenetére
en amikor volt a Handas-s video is neztem, hogy 40kEUR az indulo ara?
ami mar 13misi, es tuti nem lesz benne semmi olyan urtechnika, ami a M3SR-ben meg "alap"
50kEUR meg hagyjalmarszerintem a vevojelolt nemetek is ugy varjak a berlini EU piacra gyartos Tesla gyarat, mint a messiast
ez a baja jelenleg a Tesla-nak, hogy egy gyarbol kenytelen meg ellatni az egesz vilagot az autoival, de kinai jovore atveszi a tavolkeleti-oceaniai regiot, felszabadult gyarto kapacitas jut az USA-EU piacra, ha meg 2021-ban megindul az EU uzemuk is, akkor mar nem lesz para ez sem annyira, mint jelenleg
igy ~3 ev alatt megduplazzak-triplazzak a gyartoi kapacitasukat, es ellathatjak direktben a legfobb piacokat, vmi emberi idot vallalva a leszallitasra[ Szerkesztve ]
több drón kell ;P
-
hobizoli
nagyúr
válasz FőDudu #39532 üzenetére
ez OK, de hogyan akarnak ugy Tesla killerek lenni, hogy arban is annyi, hatotavja is annyi, a toltohalozat a fele (sincs*), a nyujott okossag benne meg egy dimenzioval hatrebb van
a sokkal kisebb hatotavuval meg eleve kar osszehasonlitani
*a Tesla tud barhol IS tolteni, a kulon dedikalt toltokon is, ezek meg csak a public vagy Ionity stb tolton tudnak majd utkozbentöbb drón kell ;P
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sigma 150-600mm Sports objektív ( Nikon ) -Újszerű-
- MICROSOFT SURFACE LAPTOP 2 - MEGKÍMÉLT ÁLLAPOTBAN (ajándék tok + USB hub)
- Újszerű Asus TUF F15 FX506HE - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB -512GB - RTX 3050 Ti - 2 év gar
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
- Samsung Galaxy Buds 2 Pro, vadonatúj, bontatlan, 2026.03.07.-ig garis
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest