Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Toomy: FOXPOST régen jó volt, de ma már jobban jársz ha elfelejted.
- Gurulunk, WAZE?!
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Kipróbáltam, és úgy néz ki, hogy működik!
Köszönöm szépen!
-
Sziasztok!
Lehet, hogy már kérdeztek ilyet, de nem sikerült megtalálnom.
Szóval az lenne a gondom, hogy van két településneveket tartalmazó oszlopom, az egyikben 467 név van, a másikban 1049. Össze kéne hasonlítani az egyiket a másikkal, hogy van-e egyezés. Tehát az A2 cella tartalmát keresse meg a C oszlopban, és a B oszlopba tegyen mondjuk 1-est, ha megtalálta, és oda tegyen jelet, ahol van. Szóval ha az A2 cella értéke a C22-es cellában található, akkor a B22-höz rakja a jelet.valahogy így kéne kinéznie:
oszlop A oszlop B oszlop C
1 telep_M van-e település
2 Ada 0 Belecska
3 Adorján 0 Gyirmót
4 Alibunár 1 Ada
5 Almád 1 AdorjánRemélem nem túl érthetetlen, ahogy leírtam, és még egyszer elnézést, ha már ki volt vesézve valamikor, de az elmúlt 2 órában erre próbáltam rájönni, rákeresni és sehogy sem sikerült

Köszönöm előre is a segítséget!
szerk: szétcsúszik a gyönyörű táblázatom
de talán így is látszik -
Hát beírtam keresőbe, hogy "karakterkódolás", amikor ebben a fórumban jártam, és semmit nem dobott ki.
Kipróbáltam Delila_1 (Fire) megoldását, átállítottam a területi beállításoknál a rendezést technikaira, de még így sem volt jó. Amúgy egy .dbf file-t szerettem volna megnyitni. Ha gondolod el tudom küldeni, hogy nálad normálisan néznek-e ki a betűk.De raktam fel open office portable-t, mert egyszerűbbnek, és gyorsabbnak tűnt. Itt ki tudtam választani az Eastern Europe (windows 1250 latin) karakterkódolást, és működött remekül, szóval végül is probléma megoldva. Azért köszönöm a választ!

-
Üdv Mindeninek!
Nem tudja valaki megmondani, hogy excel 2007-ben hogyan lehet karakterkódolást állítani?
Mert a 2003 meg korábbi verziók, ha egy számukra felfoghatatlan file-t érzékeltek, felkínálták a lehetőséget megnyitáskor. De a 2007-es sajnos nem. Boszniai településneveket szeretnék rendezgetni, latin betűs átírással. Tehát nem ciril betűk vannak, hanem sima latin, de pl egy Đ vagy đ betű is már totál értelmezhetetlenül jelenik meg.
Mármint, ha megnyitom a file-t, amivel dolgozni szeretnék, akkor kavarodik össze az egész.
Új hozzászólás Aktív témák
- Mini PC
- YouTube
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Milyen légkondit a lakásba?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Végleg lemondott a régi gépekről a Steam
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- eBay
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD ROG RTX 3070 Ti 8GB Asus A31 PLUS TG ARGB 750W
- Apple iPhone 15 / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku:83%
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Mini 64GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4082, 90% Akksi
- Xiaomi Redmi Note 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

Fferi50