Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Lalikiraly: Asus Gaming V16 - RTX5050
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- Invázió egy novellában 3-4. (Update) +5. fejezet! (18+ nyelvezet)
-
LOGOUT
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
wwhy
veterán
Srácok, látszólag egy rém egyszerű dolgot szeretnék, de nem tudom (fullkezdő vagyok excelben):
- hogyan lehet az excel által megadott sorszámot kitörölni (pl. a második sor kezdődjön az egyessel), illetve
- hogyan lehet egy táblázaton belül a kezdő sorszámokat újrakezdeni? Tehát ami most. pl. 25, az ismét legyen 1, majd a 35-ös sor ismét eggyel kezdődjön stb.
-
wwhy
veterán
Megköszönve a korábbi segítséget, egy újabb "feladvánnyal" jövök, ezúttal vonalkód a téma.
1) Adott a következő formátum: 34533-01-2023.10.25, amiből első körben "sorozatot" kellene generálni úgy, hogy a középső szám változik csak:
pl. 345333-01-2023.10.25 .... 34533-40-2023.10.25
Ezt jó lenne úgy, hogy a cella sarkát húzva töltse ki az oszlopot az adott sorozattal.2) majd ezeknek az adatsoroknak kellene a B oszlopban vonalkódot generálni úgy, hogy a vonalkód felett legyen az adatsor dátuma, alatta pedig a sorszám rész (34533-01), vagy, ha egyszerűbb, akkor a teljes adatsor lehet a vonalkód alatt (345333-01-2023.10.25).
-
wwhy
veterán
Ilyen, amikor egy bölcsész (én) ekszcelül fogalmaz

Semmit nem kell kiszámolni, egyszerűen át kell vinni a sofőr által beírt legnagyobb értéket.
Azaz ha ABCD123 egy nap megtett 3 utat, 10, 20 és 30 km-el, akkor azokat beírja az útjai végén, és csak a 30 km kell szerepeljen az én listámban.
És ugyanígy, XYZ123, megtesz napi 4 utat - 5, 10 ,15, 20 km - , akkor ahhoz a rendszámhoz nekem a 20 km-t kell beírni.Tehát a napi elszámolás listában meg kell keresni az adott rendszámhoz tartozó legnagyobb értéket, és azt változatlanul beíratni az autólistába
Fferi50: nagyon köszönöm!
Köszönöm a türelmeteket
-
wwhy
veterán
Egy újabb kacifántos (számomra) kérdésben kérem a segítségeteket.
PéldaAdott egy autópark, ahol az autók A-ból B, C, D stb.-be mennek naponta, és ahol egy adott autó egy nap alatt megteheti az A-B, A-C, A-D utat is. A fuvar végén a sofőr beírja a rendszámot és a megtett km számát a napi elszámolás munkafüzetbe.
A kérdés az, hogy milyen képelttel (?) lehetne ebből a listából a leghosszabb utat átvinni az autólistába
Tehát lehet, hogy ABC123 autó megtesz 4 utat, 10, 20, 30 illetve 40 km-t, ezeket a sofőr mind beírja, de nekem csak a 40 km kellene az autolistában megjelenjen.Nap végére egy nagyon hosszú lista alakul ki a napi elszámolás listában, szinte képtelenség kikeresni az adott rendszámhoz tartozó leghosszabb utat
Próbálkoztam a Keres fügvénnyel, de az megáll az első találatnál :/ -
wwhy
veterán
Srácok, egy kis segítséget kérek, mielőtt megőszülök (még jobban):
- adott egy oszlop, amelyben bankkártyaszámok vannak, cellaformázás-különleges-bankkártya, DE: az utolsó számjegyet minden esetben átírja 0-ra
És hiába törlöm a formázást, vagy írom át a szerkesztőmezőben, nem menti el, visszaáll 0-ra, így minden kártyaszám utolsó számjegye 0.
Mi a gond és hogy tudom megoldani, hogy az utolsó számjegy ne 0 legyen
-
wwhy
veterán
Hogy lehet rávenni az Excelt, hogy beírás közben is működjön a helyesírás-ellenőrző

-
wwhy
veterán
válasz
Capella
üzenetére
Valóban, köszönöm

Nagyon ráhibáztál: pont azt szeretném és valóban, sokszor van az, hogy egymás alatt több cella lesz üres. Gyakorlatilag hosszú névsorok, sok oszloppal/adattal, amelyekből szükség szerint törölni kell bizonyos sorokat, ezek helye azaz az üres sor viszont meg kell maradjon de a sorszámozásnak ezeket az üres sorokat - törlés után - "át kell ugornia". -
wwhy
veterán
Ez az egyik, amit szeretnék, de ezt megoldottam úgy, hogy újra beírom az 1...2-őt, lehúzom, kész.
Ami fontosabb: hogy kitörlöm pl. az 5. sort, akkor a 6. sorszáma automatikusan legyen 6. Vagy ctrl-el kijelölök X sort, összevissza, törlöm és ami marad, az automatikusan számozódjon újra.
-
wwhy
veterán
Sziasztok,
sorszámozás, erre tényleg nem találtam megoldást:
- hogyan lehet megoldani, hogy egy oszlopban a sorszámot az Excel automatikusan frissítse, miután pl. kitörlök egy sort? Azaz lefelé húzással szépen besorszámozom, de vannak. üres sorok, amelyek elején, ha kitörlöm a sorszámot, akkor az adatot tartalmazó sor sorszáma nem frissül, kézzel kell lecserélni a sorszámot. -
wwhy
veterán
Egy újabb, számomra megoldhatatlan probléma kapcsán kérem a segítségeteket.
Havi elszámolás, egy oszlopban több, összeg, a végén autosum.Hogy lehetne megoldani, hogy beírjam a végére a befizetett összeget, és az a felette lévő összesen függvényében mutassa a különbséget (akár egy következő cellában)?
-
wwhy
veterán
Egy újabb segítségre van szükségem: fordítóként nagyon sok anyagot kapok Excelben és nagyon sokszor kell a szavak és/vagy a karakterek (leütés) száma. Évek óta a megoldás az hogy átrakom Wordbe és ott megnézem. Fapados, tudom.
Megoldható _pofonegyszerűen_ Excelben? A fordítók társadalma áldani fogja neveteket
-
wwhy
veterán
Srácok, egy (alap?) segítség kellene, nagyon zöldfülű vagyok excelségben.
Adott egy nagyon hosszú A oszlop, amiben van kb. 1000 cella, cellánként 1 szó. Ezt kellene nekem "többhasábosra" változtatni, azaz mondjuk oszloponként 50 (vagy XY) szó. A lehető legegyszerűbben. Köszönöm. -
wwhy
veterán
Egy kis SOS segítségre lenne szükségem:
Adott 8-10 oszlop , 70-80 sor, csak számok.
Mindegyiket ugyanazzal a számmal kellene megszorozni, és az a lényeg, h minden cella értéke természetesen az új értéket kapja meg, a régit felülírva.
Hogyan lehet/lehet-e ezt valahogy megoldani, hogy ne kelljen minden cellát egyesével átírni
Új hozzászólás Aktív témák
- XMLTV EPG letöltő progi
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Projektor topic
- Ezek voltak az év játékai 2025-ben szerintetek
- Napelem
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- További aktív témák...
- Dell Precision 7560 - Intel Core i9-11950H RTX A4000 32GB 1TB SSD FHD
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3822
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Mini Pc HP ProDesk 600 G2 G3 G4 /// 6-8. gen //// i3 / i5 /// garancia /// Budapest / MPL / Foxpost
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Tehát lehet, hogy ABC123 autó megtesz 4 utat, 10, 20, 30 illetve 40 km-t, ezeket a sofőr mind beírja, de nekem csak a 40 km kellene az autolistában megjelenjen.
És hiába törlöm a formázást, vagy írom át a szerkesztőmezőben, nem menti el, visszaáll 0-ra, így minden kártyaszám utolsó számjegye 0.