Hirdetés
-
LOGOUT
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
paolinho
addikt
válasz
Fferi50
üzenetére
Mi Office 2013-assal dolgozunk a benti gépeken. Ma azt vettem észre, hogy ha a Cellaformázás alatt nem Dátum, hanem Általános van kiválasztva, akkor ad ilyen ötszámjegyes kódot. De minden cellát Dátumra állítottam, ez tuti. Ez nem lehet a hiba oka.
Persze, hogy "Eredmény megjelenítésre" kapcsoltam, máskülönben nem jelenne meg az őt számjegy sem. Csak azért az csatoltam, be, hogy látható legyen, ho ha van benne még esetleg hiba. -
paolinho
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Szánom-bánom, igazad van, annyiszor legépeltem már ezt a sok karaktert, hogy ezt itt elrontottom.

De bár csak ez lett volna a megoldás, mert sajnos ugyan csak ez az eredmény jött, amikor a "@" is a helyére került.Az a fő probléma, hogy még megközelítőleg sem dátum irányába megy a próbálkozás, mint az itthonon, amin az első próbálkozás hibáját kijavítva megjött az elvárt eredmény másodikra. Nem tudom, honnan fakadnak ezek az ötjegyű számok 44 kezdettel.
-
paolinho
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Úgy néz ki, hogy valami alakul, ugyanis az itthon kreált mintámban ez egyértelműen megoldotta a helyesen történő dátum feltüntetését.
A hónap nagybetűvel
SIKER a megjelenésbenEzzel lehetne megoldottnak tekinteni az ügyet, de a munkahelyi gépemen sajnos nem tudtam eredményt produkálni vele sem. Lehet, mert korábbi kiadású az Office.
Annyi változás van (ami nem eredmény), hogy most más számmal jelölve jelenik meg a dátum. Nem tudom, mit tehetnék ezzel, de az biztos, hogy jól viszem be az adatokat, és jó a cellaformátum is. Lehet, ez egy megmagyarázhatatlan, és egyben megoldhatatlan probléma is. -
paolinho
addikt
válasz
Delila_1
üzenetére
Nem szövegként van a cella formázva, hanem dátummá.
Fferi50: Próbálom képekkel ilusztrálni. Lévén a "44136-os" probléma a munkahelyi gépemen egy szakmai dokuban jelentkezett, ezért próbáltam itthon egy másfajta, de hasonló elméleti síkon bemutatni azt. Itt azonban nem 44136-ként bukkan fel a dátum, hanem fordított, mondhatni angol formában. Itt már-már majdnem jó lesz a dátum, csak a hónap marad "00" adatú.
Excel
Az alap-Word doku
Adatmezők beszúrása
Adatmezők megjelenítve
Mergeformat
EredményA munkahelyi dokumban annyi a különbség ettől, hogy ott a 44136 nem mozdul, bármit is csinálok (Mergefield-Mergeformat). Holnap megpróbálom azt is kiollózni valahogy, de ugyanezeket a lépéseket csináltam mind az Excel-lel, mind a hozzá társított Word-del.
-
paolinho
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Hát gyerekek, ha belefeszülök sem tudom gatyábarázni ezt a dátum-problémát.
Az nyilvánvaló, hogy az Excel-ben a cellának Cellaformázás alatt Dátomformát adok. Ezzel nincs is probléma, viszont a Word-ben a korábbi tanácsod szerint próbálkoztam a MERGEFIELD Dátum \@ "yyyy. MMMM d." beírásával, de Fferi50 által javasolt {MERGEFIELD Dátum1 \@"yyyy.MM.dd" \* MERGEFORMAT} beírást is kipróbáltam, a 44136 szám ott marad a dátum helyén.
Kipróbáltam az ALT+F9 parancsot is, de ez a teljes dokut minden olyan helyen MERGEFIELD-re változtat, ahol az Excel-ből kell beemelni az aktuális beillesztendő adatot.
Lövésem sincs, mit rontok el, de már szünetekkel, szünetek nélkül, szóval sokféleképpen próbálkoztam már a MERGEFIELD-féle módszerrel, sajna sikertelenül.
Nincs erre valami tutoriál valahol, de konrétan erre a dátum-elrontásra gondolok? -
paolinho
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Basszus, igaz! Ezt hogy elfelejtettem. Bocs!
Na ezek után szégyen lenne, ha nem tudnék összetákolni valamit.
-
-
paolinho
addikt
Egy "DÁTUMTÓLIG" függvény kapcsán szeretnék segítséget kérni.
Az már világos, és flottul működik is, hogy a cellák elhelyezkedésétől függően dátum cellaformátum tartalom mellett a pl. =DÁTUMTÓLIG(C2;D2;"d") függvényt megadva a kijelölt cellában megjelenik a dátumok között eltelt napok száma. Azonban én ezt egy olyan Excel táblában alkalmaznám, amely egy Word Körlevéllel áll kapcsolatban, amelyben mind a dátumok, mind az eredményül kapott köztük eltelt napok számát meg kellene jelenítenem.
A probléma az, hogy a Cellák formázása alatt bármilyen dátum tipust választok ki, a dokumentumban a dátum helyén egy 44136-os szám jelenik meg. Ez csak akkor lesz helyesen megjelenítve, ha szintén a Cellák Formázása alatt a Kategóriát Általános-ra váltom. Ebben azt esetben azonban nyilván nem tudja számolni a dátumok között eltelt napokat.Szerintetek erre van valamilyen megoldás? Vagy mi lehet a hiba oka?
Előre is köszi a segítséget!
-
paolinho
addikt
válasz
Delila_1
üzenetére
Bocsi, de ehhez kapcsolódóan lenne még egy kérdésem.
Ha nekem az Induló, és a Záró fogyasztás eredménye megjelenik egy külön cellában, akkor írhatnám azt a képletet is akár, hogy =E*600? Vagy ez így nem működne? Nem akarom a jót abajgatni, ezért inkább megkérdezem, hogy létezik ilyen művelet is szimplán?
-
paolinho
addikt
-
paolinho
addikt
Sajnos nem tudok Excel sort beilleszteni, de az a lényeg, hogy minden sor az én újabb havi adataimmal van bővítve. Ergo a táblázat csak az én havi adataimat tartalmazza. Minden új változó tényezőt felviszek kézzel, de jó lenne, ha szorzásokra nem kellene elővennem mindig a számológépet, hanem azt követően, hogy beírtam, hogy pl. Hideg víz induló: 1, Hideg víz záró: 4, Fogyasztott mennyiség: 3, akkor a Fizetendő összeg alatt (lévén 1 m3=600 Ft) megjelenne az 1800 Ft. Szóval ezt az egység-szorzás dolgot nem tudom, hogy miként kell megadni.
-
paolinho
addikt
Sziasztok!
Lehet, amit kérdezek, azzal egy kicsit nagy fába vágom a fejszém az eddigi Excel ismereteim kapcsán, de a jó pap is holtig tanul, hátha nekem is összejön.
Szóval az egész onnan indult ki, hogy egy új helyre költöztem, ahol a közös-képviselő meglehetősen ósdi módszerrel írja meg a lakáshoz kapcsolódó kiadásaink költségeinek elszámolását. Van neki egy LibreOffice alkalmazása, amelyben minden lakónak van egy doku-ja (gondolom én legalább is), és ezen módosítgatja a havi fogyasztási értékeket, és az ahhoz kapcsolódó költségeket. Hát szerintem ez elég gáz így a 21. században.
Arra gondoltam, hogy ha van egy World dokumentumom (nevezzük Bázisnak), amely tulajdonképpen a közösképviselőének a másolata, és van egy Excel táblám, amelyben soronként rögzíteném a változó adatokat havonta (hidegvíz, melegvíz, fűtés), akkor azon túl, hogy a Levelezés/Címzettek kiválasztása stb. követően az Adatmezők beszúrása után rendben módosulgat minden, azt hogy lehet megoldani, hogy a hidegvíz, melegvíz, fűtés alapértékét megszorozza az Excel, és a Fogyasztott mennyiséget felszorozza a Fizetendő mezőbe? Magyarán ne nekem kelljen minden értéket még pluszban beszorozgatni, hanem ezt elvégezze helyettem a táblázat. Nyilván meg kellene adni az EGY egységnyi értéket valahová, hogy a szorzás elvégezhető legyen, de hová? Megoldható valahogy ez, vagy sem?
Remélem nem fogalmaztam túl zavarosan. Mindenesetre előre is köszi a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
- Heroes of Might & Magic: Olden Era
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Arch Linux
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Gumi és felni topik
- Crimson Desert
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
- BestBuy topik
- 240 Hz-es QD-OLED monitor jött az Alienware-től az árérzékenyebbek számára
- Túraautó topik
- További aktív témák...
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Microsoft Office 2024 Home Business dobozos
- Game Pass Ultimate előfizetések 3 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Játékkulcsok ! : PC Steam, EA App, Ubisoft, Windows és egyéb játékok
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- 5G! Lenovo ThinkPad P14s Gen 4 Intel Core i7-1370P RTX A500 32GB 1000GB 1 év teljeskörű garancia
- Corsair Hydro X XC7 PRO White
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2650v3 (20 mag / 40 szál, 2.3/3.0GHz), 32GB RAM, 66921Ft+ÁFA
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z270 i5 7600K 16GB DDR4 256GB SSD GTX 1060 3GB Zalman Z1 CHIEFTEC 500W
- Dell Latitude 5430 14" Touchscreen i5-1235U 16GB 1000GB 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest