- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bobalazs: Microsoft Copilot és hasonló hülyeségek egyszerű kigyomlálása /örök megoldás/
- sziku69: Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sh4d0w: Nyitlocker
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
gurabli
őstag
válasz
gurabli
üzenetére
Hátha tudtok segíteni.
Milyen szoftverrel tudnám legjobban megoldani egy word doksi automatizált összerakását?
Fix layout, mindig egy oldal. Adott helyen van egy kép, ami mindem esetben cserélődik, ahogy kb. 5 adat, amit egy Excelbol hívna be. Utóbbira még jó is lehet a Word körlevél funkciója, úgy latom meg tudom oldani a dolgot.Utána az elkészül oldalakat egyenként kellene menteni, fájlnév pedig lehet pl. a Heading1. Erre láttam fizetős megoldást, de hátha könnyen megoldható.
Ez már Word és Excel kérdés

-
gurabli
őstag
Sziasztok Excel-guruk!
Az alábbi kérdésben kérném a segítségeteket.
Office 2007, magyar VAGY Office 2016 angol.Adott egy Excel tábla, sok-sok sorral és oszloppal. Minden sor egy tétel, amihez tartozik kb. 50 oszlop, mind külön adattal.
Ebből az Excelből kellene bizonyos adatokat kinyerni és beilleszteni egy Word dokumentumban meghatározott helyre.Minden sor egy saját azonosító oszloppal kezdődik (egyedi nyolc jegyű szám).
Egy adott sorból kellene mondjuk hat különböző oszlopban szereplő adatok kiszedni és beilleszteni a Word doksiba.Például:
A oszlop 12345678 (ez az egyedi azonosító)
Ebből a sorból kellenének a következő cellák: B, F, G, H
Ezen B, F, G, H cellák adatait egy általam meghatározott helyre beilleszteni a Word doksiba (labels?).Ez gondolom megoldható egy VBA szkripttel? Vagy valahogy máshogyan? Itt találtam egy jó leírást, de ezzel az a gond, hogy minden esetben meg kell hivatkozni a cellákat, amik az én esetben mindig más cellák lennének. Link
Remélem érthető, amit el szeretnék érni.
Köszönöm előre is a segítséget
-
gurabli
őstag
Sziasztok!
Segítségeteket kérném, a következőt kellene valahogy automatizálva megoldani.
Adott egy Excel fájl, ami egy táblázat, ami a kitöltés után ki lesz nyomtatva. Van egy másik xls fájl, amiből az adatok eddig manuálisan, másol/beilleszt-el lettek átrakva az első táblázatba. Ebben a második fájlban, ahol az adatok vannak, kb 200 sor van, soronként három adatot (cellát) kellene átmásolni az első fájl adott cellájába. Ezt követően az első fájlt ki kellene nyomtatni (lementeni nem is szükséges), majd a második sor három adatait átmásolni ugyanabba a táblázatba, azt is kinyomtatni, majd a harmadik, és így végig.
Remélem, hogy érthető, hogy mit kellene megoldani. Tudnátok ebben segíteni, ez megoldható valahogy automatizálva, hogy ne kelljen minden cellát külön átmásolni, kinyomtatni manuálisa?
Köszönet előre is!

-
gurabli
őstag
válasz
gurabli
üzenetére
Sajnos már nem tudom szerkeszteni. És utána egy olyan makró kellene, ami a bekerült képlet által keletkezett eredményt átalakítja értékké és nem képlet lesz. Tehát a H10, H16, H22, és így tovább cellákban szereplő szám érték lesz és a képlet eltűnik.
Tudom, hogy sokat kérek, de nagyon kellene a segítség és nagyon hálás vagyok Nektek érte!
Közben az fkeres használatát sikerült megoldanom egy youtube videó segítségével, és még működik is, a gond csak ott van, hogy azokba a cellákba, ahol az adat táblában nem szerepel adat, hibát ír ki. No, azt törlöm manuálisan.
-
gurabli
őstag
Egy újabb segítség kellene, ez valószínű, hogy egyszerű, csak én nem tudom, hogy kell

Egy képletet szeretnék átmásolni végig egy oszlopban, minden hatodik cellába kellene, hogy ez a képlet kerüljön.
Vagyis, a H10-ben lévő képlet másolódjon át a H16-ba, majd a H22-be, és így tovább.
Köszönet
-
gurabli
őstag
válasz
Delila_1
üzenetére
Sziasztok!
Egy újabb nagy segítséget szeretnék kérni Tőletek. Most már biztos, hogy beiratkozom egy Excel tanfolyamra (vagy Lynda.com), de most sürgősen kellene a segítség.
Van egy fő táblám, úgy 300 sorral. Minden sor A oszlopa egy egyedi azonosítószámmal (6-7 jegyű kód) rendelkezik, vagyis van mire hivatkozni. Ebbe a fő táblába kellene behívni másik táblákról adatokat, úgy, hogy az excel azonosítani tudja az A oszlopban lévő kód alapján, hogy melyik sorhoz kell. Ha az adott sor szerepel az adat táblában, akkor az adatokat tartalmazó tábla J oszlopában lévő számot átmásolja a fő tábla N oszlopába, persze a megfelelő sorba. Az adatokat tartalmazó táblában is minden sorhoz a megfelelő kód van rendelve, ami ugyan az, mint a főtáblán, így mindkét táblában azonos kód tartozik azonos sorhoz (de az adatokat tartalmazó táblában nincs benne minden kód)
Ez az fkeres lesz? Ja, angol nyelvű excelt használok, 2003, 2007 és 2010 is van. Ha kell, megoldható a magyar nyelvű is.Előre is nagyon köszönöm, remélem megoldható lesz a dolog!

-
gurabli
őstag
Óriási köszönet, működik

-
-
gurabli
őstag
-
gurabli
őstag
Sziasztok!
Remélem tudtok segíteni, nem nagyon értek sajna az Excelhez.Adott egy táblázat, az egyik oszlopba kellene bemásolni automatizálva vagy hivatkozva vagy nem tudom hogyan (csak ne gépelve) egy másik excel fájl oszlopainak adatait. Ahová másolni kell, ott minden hatodik cellába kellene , hogy kerüljön szám, de a forrásban egymás alatt vannak a számok. Ráadásul úgy kellene átrakni, hogy csak a szám kerüljön be, mert a többi cellában van képlet is.
A sorok azonos sorrendben vannak mindkét excel fájlban, csak mint írtam, amibe másolni kell ott több sor, hat, szerepel, ahonnan másolni kell, ott pedig egymás alatt folyamatosan jönnek a számok.
Remélem érthető, hogy mit akarok
Óriási segítség lenne, ha ebben tudnátok segíteni, amit előre is nagyon köszönök!
Új hozzászólás Aktív témák
- Windows 11
- Házimozi belépő szinten
- OLED monitor topic
- Milyen program, ami...?
- Amit látnod kell 80’ – 90’ évek, egész estét betöltő mozi filmjei.
- EAFC 26
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Hegesztés topic
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- LicencAruhaz.hu OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK AZONNAL - Windows - Office - Win Server - ÖRÖK GARANCIÁVAL
- Játékkulcsok ! : PC Steam, EA App, Ubisoft, Windows és egyéb játékok
- Beszámítás! LG 32GQ850-B 32 240Hz IPS QHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 (5TW10AA) - 3x4K felbontás
- AKCIÓ! 16" Lenovo IdeaPad 5 Pro 16" Ryzen 7 5800H 16GB 1TB QHD+ 1év gar.
- Bomba ár! HP ProBook 430 G5 - i5-8GEN I 8GB I 128SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- 188 - Lenovo LOQ (15IRX10) - Intel Core i5-13450HX, RTX 5060
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs