- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- hdanesz: Hyundai Ioniq 28kWh - Első benyomások - második felvonás
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sto1911: Pinball FX3 PH! verseny
- Napkollektor - csak úgy
- Gurulunk, WAZE?!
-
LOGOUT
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
gsc73
aktív tag
válasz
Delila_1 #3422 üzenetére
Kedves Delila_1!
Először is köszönöm a gyors segítséget, mert Nélküled nem ment volna!!!
(soha nem találtam volna ki a „Rows(Cells(1, 12) & ":" & Cells(1, 13)).Select” szintaktikát)Elkészült a mű, és működik is, teszteltem, bár szerintem nem szép, és ha időd, kedved engedi érdekelne a véleményed.
Íme:
'AAA sorbarendez
Range("L1").Select
ActiveCell.FormulaR1C1 = _
"=IF(ISERROR(MATCH(""AAA*"",R[1]C[0]:R[2000]C[0],1)+1),"""",MATCH(""AAA*"",R[1]C[0]:R[2000]C[0],1)+1)"
Range("M1").Select
ActiveCell.FormulaR1C1 = _
"=IF(ISERROR(MATCH(""AAA*"",R[1]C[-1]:R[2000]C[-1],1)+1),"""",MATCH(""AAA*"",R[1]C[-1]:R[2000]C[-1],0)+1)"
Rows(Cells(1, 12) & ":" & Cells(1, 13)).Select
Selection.Sort Key1:=Range("L" & Cells(1, 12)), Order1:=xlAscending, Header:=xlGuess _
, OrderCustom:=1, MatchCase:=False, Orientation:=xlTopToBottom, _
DataOption1:=xlSortNormal
Range("L1").Select
Selection.ClearContents
Range("M1").Select
Selection.ClearContentsTudom, hogy nem így kéne, de csak így tudom.....Úgy operálok általában, hogy makró rögzítések útján kapott részleteket illesztek össze, de ugye a rögzítés sem 100%-os. Pl. ez a sor: "Selection.Sort Key1:=Range("L" & Cells(1, 12)), Order1", így nézett ki a rögzítés után:
"Selection.Sort Key1:=Range("L125”), Order1"...ami ugye csak a 125-ös sortól rendez, de más más esetben nem jó, mert változó helyen vannak az „AAA”-k. (ezt már a Te példád alapján találtam ki)......de valahogy a HELP-ben sem tudom megtalálni a megfelelő információkat.
Ezért csinálom azt, hogy az adott függvényt (ISERROR, MATCH) egyszerűen hozzáadom egy cellához, és hivatkozok az értékre, mert nem vagyok rá képes, hogy kitaláljam, hogy a Visual Basic éppen vesszőt, vagy kettőspontot vár...Üdv, és köszi még egyszer:
g.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- Mini PC
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- Íme az új Android Auto!
- Hardcore café
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Óra topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Revolut
- További aktív témák...
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst -(2025) - 3 év gari - MAGYAR
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Lenovo ThinkPad X13 Gen 5
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Epson Expression 12000 XL Nagyformátumú A3 szkenner
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged