Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• bsh

addikt

válasz Delila_1 #29375 üzenetére

az eredeti kérdés csak a megtekintés (megnyitás) volt.

de én is kérdeznék, sőt kettőt is:
    az első az erről a lastrow-ról jut eszembe, egy feladatnál kell nekem ilyen, de ez az egyszerű megoldás nem jó, mert nem feltétlen vannak minden oszlopban kitöltve a mezők, nincs olyan oszlop, amit hasznáhatnék az range-hez, mert lehet, hogy van annál hosszabb oszlop is. viszont a ctrl+end az rendesen a legutolsó sor legutolsó oszlopra ugrik. ezt nem lehet valahogy meghívni közvetlenül? vagy erre nincs valami gyors megoldás? (ha végignézem egyesével az oszlopokat, hogy melyik a leghosszabb, az nem elég gyors)

a másik nekem bonyolultabb:
    még a tegnap írt problémás userform-hoz jó lenne "cella"-szintű event handling. ezt én a kis egyszerű tudatlan fejemmel úgy képzeltem el, hogy "definiálok" egy saját combobox (és ugyanígy textbox) objektumtípust egy class modulban:
    Class1:
    public withevents eComboBox as ComboBox

és a kódban, ami generálja a userform-ban a "cellákat" ezt használnám a sima msforms.combobox helyett:
    newCB = userform.frame.controls.add("msforms.combobox.1", név, true)
    helyett:
    newCB = userform.frame.controls.add("class1.ecombobox", név, true)

persze ha ez működne akkor nem kérdezném, hogyan kell... :DDD
    próbáltam úgy is, hogy ez előtt a sor előtt explicit megadom a newCB típusát:
    dim newCB as class1.ecombobox

de én sajnos ezekhez már nem értek. :B találtam rá pár hasonló példát google-ben, de azokat sem bírtam értelmezni illetve nem működnek. szóval kis segítséget kérnék. :R

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés