Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- V.Milán: A síntrabant, a falunap és Jézus esete
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Lalikiraly: Astra kalandok @ Negyedik rész
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Trewerr: Analóg-digitális jelátalakítás (zenefájlok leegyszerűsítésével magyarázva)
- GoodSpeed: 3I/Atlas: Üstökös vagy idegen civilizáció űrhajója?
-
LOGOUT
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
bsh
addikt
válasz
Delila_1
üzenetére
az eredeti kérdés csak a megtekintés (megnyitás) volt.
de én is kérdeznék, sőt kettőt is:
az első az erről a lastrow-ról jut eszembe, egy feladatnál kell nekem ilyen, de ez az egyszerű megoldás nem jó, mert nem feltétlen vannak minden oszlopban kitöltve a mezők, nincs olyan oszlop, amit hasznáhatnék az range-hez, mert lehet, hogy van annál hosszabb oszlop is. viszont a ctrl+end az rendesen a legutolsó sor legutolsó oszlopra ugrik. ezt nem lehet valahogy meghívni közvetlenül? vagy erre nincs valami gyors megoldás? (ha végignézem egyesével az oszlopokat, hogy melyik a leghosszabb, az nem elég gyors)a másik nekem bonyolultabb:
még a tegnap írt problémás userform-hoz jó lenne "cella"-szintű event handling. ezt én a kis egyszerű tudatlan fejemmel úgy képzeltem el, hogy "definiálok" egy saját combobox (és ugyanígy textbox) objektumtípust egy class modulban:
Class1:
public withevents eComboBox as ComboBoxés a kódban, ami generálja a userform-ban a "cellákat" ezt használnám a sima msforms.combobox helyett:
newCB = userform.frame.controls.add("msforms.combobox.1", név, true)
helyett:
newCB = userform.frame.controls.add("class1.ecombobox", név, true)persze ha ez működne akkor nem kérdezném, hogyan kell...

próbáltam úgy is, hogy ez előtt a sor előtt explicit megadom a newCB típusát:
dim newCB as class1.ecomboboxde én sajnos ezekhez már nem értek.
találtam rá pár hasonló példát google-ben, de azokat sem bírtam értelmezni illetve nem működnek. szóval kis segítséget kérnék. 
Új hozzászólás Aktív témák
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- V.Milán: A síntrabant, a falunap és Jézus esete
- BestBuy topik
- Windows 11
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Revolut
- Assetto Corsa Rally
- Milyen notebookot vegyek?
- További aktív témák...
- Acer TravelMate P214 i3-1115G4 12GB 256GB 14" FHD 1év garancia
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5600X / RX 7600 / 32GB DDR4 / 1TB M.2 SSD
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Samsung Galaxy S24 Ultra 120 Hz Dynamic AMOLED 2X, beépített S Pen, Galaxy AI 12/256 GB
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

találtam rá pár hasonló példát google-ben, de azokat sem bírtam értelmezni illetve nem működnek. szóval kis segítséget kérnék. 
Fferi50