Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- czundermák: Shikoku Henro #0: Mégis mi ez?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- laskr99: DFI és DFI Lanparty gyűjteményem
- Cifu: Űrhajózás 2025 - Összefoglaló írás
- Invázió egy novellában 3-4. (Update) +5. fejezet! (18+ nyelvezet)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
bozsozso
őstag
Sziasztok,
Azt hogy tudnám elérni, hogy A oszlopban 2. sortól van kb.100 termék,B-C-D stb. oszlopok első soraiban kb 20 anyag. A termék és anyag metszéspontjában van, hogy az adott termék milyen mennyiségben tartalmazza az anyagot. Másik munkalapon fel vannak sorolva a termékek rendelt mennyisége. Ennek a rendelt mennyiségnek szeretném az anyagfelhasználását kiszámolni egy harmadik munkalapra ahol az anyagok vannak felsorolva. Végső megoldásként azt szeretném ha tudnám bővíteni a termékeket és az anyagokat is.
Vagy szívesen veszek javaslatokat is ki hogyan csinálná meg akár teljesen más elrendezéssel, felvitellel. Annyi a lényeg, hogy a rendelt mennyiség mindig termékenként és napra van megadva, amiből naponta kell számolni az anyag szükségletet.
szerk.
kicsit más: meg lehet valahogy adni egy cellában úgy cella tartalom kiolvasást, hogy megadom benne az oszlopot a sor számát pedig cella tartalomból veszem ki
Pl.:
A1 = alma
b1 = 1
c1 cellába pedig valami ilyesmit szeretnék megadni ="A"&b1Ez tudom, hogy azt adja vissza, hogy A1, de én azt szeretném, hogy kiírja alma
-
bozsozso
őstag
Sziasztok,
Egyszerűen nem tudom mi lehet a probléma. Egy cellába idő formátumból a perceket akarom kiíratni a PERCEK fügvénnyel. Ezzel nincs is gond. Formátumnak beállítottam, hogy "pp", mert 2 karakteren szretném mindenképpen még a "00"-át is megjeleníteni. Ez működik is addig amig el nem mentem. Kilépek újraindítom a táblázatot és akkor már minden esetben "01"-et ír a cellába, megnézem a formátum beállítást és nem a pp van az adott cellára hanem "hh". Ha nem is ezzel a módszerrel, de hogyan tudom megvalósítani, hogy a perceket 2 karakteren jelenítse meg? Bár nem értem mi a gond.
2010-es és 2016-os excelben is ezt csinálja. -
bozsozso
őstag
Sziasztok,
Létezik arra valami fügvény, hogy a cella tartalma egész szám-e? Feltételes formázással szeretném azt megoldni, hogy ha tizedesre végződik a tartalma csak akkor használjon tizedes kimutatást.
Pl.: 6,5-öt írja ki viszont a 2-őt csak így simán és ne 2,0-nak.
Alapból egy tizedes van beállítva, hogy annyi látható.
-
bozsozso
őstag
Sziasztok,
Lenne egy havi jelenléti ívem, aminek "V" oszlopában megtalálhatók a dátumok. Ebből az oszlopból szeretném átmásolni egy másik munkalap "A" oszlopába azokat a dátumokat amelyek az alábbi feltételnek megfelelnek:
-a jelenléti munkalap dátumhoz tartozó "E" oszlopban van adat(pl:V9 dátum E9 adat). Ezt a dátumot kellene a másik munkalap A3 cellától lefelé átrakni, de csak azt ahol "E" oszlopban van valami, teljesen mindegy milyen adat
Vagy ez esélytelen függvénnyel, csak makróval lehet megoldani?
-
bozsozso
őstag
Sziasztok,
Lenne egy elég nagy excel táblám.
1.oszlop cikkszám
2.oszlop másodlagos cikkszám
3.oszlop ár
4. oszlop dátum1 cikkszámhoz több másodlagos cikkszám tartozhat minden másodlagos cikkszámhoz tartozik egy ár és egy dátum. Egy másik munkalapon szerepelnek cikkszámok ide szeretném megtalálni azt az árat ami a legfrissebb dátummal rendelkezik.
Ezt el lehetne valahogy érni képletekkel vagy csak makróval?
-
bozsozso
őstag
Az előző megoldás jobbnak tűnik, mert 1 gyümölcshöz tartozhat jelenleg max 30 szám, de ez változhat és ha emelkedik akkor már nem jó. Az alap táblázatom az folyamatosan bővül számokkal és hozzátartozó gyümölccsel.
Jelenleg kb.150 sor és kb 50-60oszlop. Ezekből akarok kimutatással külön munkalapokon mindig megfelelő adatot megmutatni ami folyamatosan frissülne. Amit kérdeztem az csak egy fajtája a kimutatásoknak. Eddig ezek külön táblázatokban voltak most 1 nagyot akarok csinálni amiben minden adatot megtalálok a megfelelő munkalapon. Fontos még az is, hogy az adatoknál amit módosítok az minden munkalapon módosuljon ezért is akarok 1 táblázatot használni.
Még egyszer köszönöm.
-
bozsozso
őstag
Sziasztok,
Lenne egy olyan táblám, hogy az A oszlopban pl. számok vannak felsorolva(mind különböző) a B oszlopban gyümölcsök(lehetnek azonosak). Szerettem volna egy olyan kimutatást csinálni egy másik munkalapon, hogy a gyümölcsök megjelennek 1 sorban és alatta pedig a hozzá tartozó számok.
Nekem nem sikerült, de hátha tudtok valami megoldást.
-
bozsozso
őstag
válasz
Delila_1
üzenetére
Hát igen csak ezzel az a baj, hogy a C oszlop látszódni fog, de nem szeretném. Lehet az némely esetben megoldás lesz számomra ha úgy csoportosítok, hogy A-C illetve A-F így több tagolás lesz igaz nincs arra mód, hogy az A-C-t megjelenítsem. Vagy A-F vagy D-F. Majd meglátom mi lesz a legjobb változat. Aért köszönöm a javaslatod.
-
bozsozso
őstag
Sziasztok,
Csoportosítani szeretnék oszlopokat pár oszloponként. Viszont amikor csoportosítom pl. A-B-C oszlopokat és utána szeretném a D-E oszlopot külön csoportba sorolni akkor nem lehet mert összevonja az előzővel. Igaz ezt úgy el tudom kerülni, hogy üres oszlopot szúrok be, de nincs erre valami elegánsabb megoldás?
-
bozsozso
őstag
Szia,Nem tudom, mert most kézzel megcsináltam, összevontam a 2 oszlopot és úgy csináltam meg fkeressel, ez így megy rendben. Ugyan azokat vontam össze. Sőt most 2 ugyanolyan táblázattal próbálkozom csak 2 munkalapra másoltam. Mindegy próbálkozom hátha sikerül, de egyelőre nem látom mi lehet a gond mivel ha 1-et rakok fkeresbe akkor az összevontat beírja helyesen, csak ha a 2-öt írom akkor hivatkozási hibával nem rakja be.Azért köszönöm a segítséget, de esetleg ha van valami tipped akkor szólj légyszi.Szuper köszi, akkor az oszlopokat \-el kell elválasztani, se nem , se nem ;.

-
-
bozsozso
őstag
Köszi megpróbálom értelmezni. Egyelőre a választ függvényt próbálom értelmezni. Ott kell meghatározni, hogy melyik cellatartománnyal akarom összehasonlítani keresendőt és onnan melyik értéket kell kivenni?
Hát nem nagyon sikerül(#HIV! hiba)
Munka1 G2 cellába
=FKERES(A2&E2;VÁLASZT({1,2};Munka2!$A$2:$A$7420&Munka2!$E$2:$E$7420;Munka2!$H$2:$H$7420);2;0)Munka1-en szeretném a G2 cellába beilleszteni. A Munka1-en lévő A2 és E2 cellákat össze kell hasonlítani a Munka2 A2 és E2 stb celláival ha egyenlőséget talál akkor a H2 cella tartalmát kellene beírni.
Azt értem, hogy összemásolja az A2 és E2 cella tartalmát és így kezdi el keresni. A választ függvényt nem értem teljesen, illetve mi szükség a kapcsos zárójelre. Az {1,2} azt jelenti, hogy a Munka2-ön összefűzött A2 és E2 az első oszlop a H2 pedig a második? Ezért kell az FKERES-ben a 2-es oszlopszámot megadni? Ha ez így van akkor szerintem jó adtam meg mindent, de mégis a fenti hibát találta.
Légyszi egy kicsit még segíts.
-
bozsozso
őstag
Sziasztok,
Az fkeres fügvényhez hasonló megoldásra lenne szükségem. 2 táblázat lenne.
1.táblázat:
Gyártó és cikkszámok. Ebbe szeretném begyűjteni a másik táblázat ár adatát.2.táblázat
Gyártó cikkszámok és ár.Fontos, hogy különböző gyártókhoz tartozhat azonos cikkszám.
Tehát 1.táblázatból keresem a gyártót és a cikkszámot ha a másik táblázatban talál egyezőséget(gyártót és cikkszámot is) akkor beírja az ár adatot.
Függvénnyel szeretném nem makróval.
-
bozsozso
őstag
válasz
Fferi50
üzenetére
Sziasztok,
Vonal diagram készítésnél nem találok olyat, hogy egy adott sávot kijelöljek benne, hogy ezek a jó értékek. Próbálkoztam volna téglalap beszúrással arra a sávra, de akkor kitakarja a vonaldiagramot és nem lehet háttérbe rakni. Van erre valami megoldás vagy tényleg nincs azért nem találom?
-
bozsozso
őstag
Sziasztok,
Kis segítség kellene. Táblázatomban szereplő adatokból halmozott oszlop diagramot készítettem. Szeretném ha az adatok ugyanolyan sorrendben lennének mint ahogy a táblázatban vannak.
Pl. a táblázatban így van:
reggeli
tízórai
ebéd
uzsonna
vacsora
utóvacsoraEzzel szemben így jelenik meg a jelmagyarázatban és az adatok között is:
vacsora
uzsonna
ebéd
tízórai
reggeli
utóvacsoraVégülis annyi is elég lenne ha az utóvacsora a vacsora elé kerülne. Mi szerint rendezi ezeket sorba?
-
bozsozso
őstag
Sziasztok,
Lenne egy táblázatom. Egy oszlop tartalma negatív és pozitív számokat és 0-át tartalmaz. Van esetleg arra valami képlet, hogy külön összeadjam a pozitív és külön a negatív számokat?
Előre is köszönöm a segítséget.
-
bozsozso
őstag
Sziasztok,
Ki lehet valahogy deríteni, hogy van-e olyan cella ami másik munkafüzet cellájára mutat?
-
bozsozso
őstag
Sziasztok,
Már megint zaklatnálak benneteket. Gugliba nem találtam megoldást

Ha egy cellában másik fájl cellára hivatkozom akkor a fájl nevet tudom valahogy egy cella tartalmából venni?
='C:\Teszt\2013\[1.xls]Munka1'!E2
Tehát a 1.xls fájl nevet egy cella tartalmából szeretném venni. Mondjuk A2-ből.
-
bozsozso
őstag
-
bozsozso
őstag
Sziasztok,
Valahogy gyorsan el tudok távolítani egy függvényt egy táblázat minden cellájából?
-
bozsozso
őstag
válasz
Apollo17hu
üzenetére
Szia,
Próbáltam a SZORZATÖSSZEG() függvényt de nem jó mivel nem biztos, hogy azonos tömbről beszélünk. Eddigi próbálkozásaim mindig #ÉRTÉK hibába ütközött.
A másodiknál ilyet szeretnék elérni:
2
2
2
2 Összesen:
5
5
5
5 összesen:
23
23
23
23 Összesen
stb.Aminél a 2,5,23 értékeket egy másik munkalap A1,A2 illetve A3 stb. cellák tartalma. Ezt szeretném úgy ha egymás alá másolni tudnám bővítés esetén és nem kellene mindig beírnom, hogy honnan vegye a tartalmát.
-
bozsozso
őstag
Sziasztok,
Van arra valami megoldás, hogy
pl.: A2-A27 cellák tartalma a =Munka1!A2 Az A28 tartalma =A2&" összesen:" Szeretném ha egyszerűen amikor lehúzom a cellákat akkor A28-A51 cellák tartalma =Munka1!A3 A52 tartalma =A28&" összesen:"
és így tovább folyamatosan. Tehát mindig ugyan annyi sorról beszélünk és ugyanolyan tartalomról csak másik munkalapról venné a következő cellát. -
-
bozsozso
őstag
Köszi, de szerintem ez nem lesz jó mivel itt meg kell határoznom, hogy hányadik oszlopot adja vissza. Pont az lenne a lényeg, hogy egyszer C1-A8 metszéspontja kell van amikor meg D1-A3. Lehet félreérthetően foglamaztam. Tehát keressen meg egy adott szöveget, értéket egy adott cellatartományban, ha ez megvan akkor tudni kell melyik cella ez(Pl.
1) Keres mégegy szöveget, értéket aminek szintén kapok egy cellát(Pl.:A8) és ezek metszéspontjában található értékre lenne szükségem, mert ezzel kellene tovább számolnom. -
bozsozso
őstag
-
bozsozso
őstag
Sziasztok,
Van egy táblázatom különböző munkalapokkal. Egy lapon "A" oszlopban fel vannak sorolva termékek,A-AA oszlopok fejléceiben anyagok majd alatta a termékhez tartozó felhasználás. Másik munkalapon vannak megrendelések termékekre. Egy következő munkalapon szeretném összesíteni az anyagfelhasználást úgy, hogy a rendelt mennyiség módosítása esetén ez módosuljon. A renedelések napi szinten vannak rögzítve így az összesítés ís így kellene. Ezt valahogy meg tudom oldani simán képletekkel excelből vagy ehhez már szükségeltetik makró is. Az is jó lenne viszont ha új termék illetve anyag felvitelekor módosulnának a megfelelő munkalapok. Az sem lenne rossz ha ezeket a termékeket illetve anyagokat egy másik excel táblából venné és onnan töltené fel ezt a számítási táblát.
Termékek munkalap:
Megnevezés liszt1 liszt2
kenyér 0,76
Zsemle 0,0425Megrendelés munkalap:
Dátum kenyér Zsemle
2013.05.01 20 100
2013.05.02 30 200Tehát amit szeretnék, hogy a rendelt mennyiség összeszorzásra kerüljön a felhasznált anyag mennyiségével úgy, hogy az azonos anyagok(mivel agyanazon anyag több termékben is szerepel) össze lennének adva.
Dátum liszt1 liszt2
2013.05.01
2013.05.02 -
bozsozso
őstag
Sziasztok,
Egy kis segítség kellene. Tudok úgy oldaltörést automatikusan beállítani, hogy az A oszlopban 10-20 soronként változik csak az adat. Ha változik akkor azt már következő oldalra nyomtassa? Persze jó lenne ha az eredeti méretet megtartaná.
Pl.:
100
100
100
100
100
100
--------------------oldaltörés
120
120
120
120
--------------------oldaltörés
130
130 -
bozsozso
őstag
Sziasztok,
2010-es excel-ben olyat szeretnék egyszerűen megoldani.
A cellák úgy vannak feltöltve, hogy egymás alatt a sorok úgy vannak kitöltve, ha csak változás van. Az üres cellákat a változásig szeretném feltölteni ugyanazzal a szöveggel.
Pl.:
AUTO
.
.
.VILLAMOS
.
.
.
BUSZTehát az üres cellákat a felette levő szóval kitölteni addig amíg nem talál másikat.
Végeredmény:
AUTO
AUTO
AUTO
AUTO
VILLAMOS
VILLAMOS
VILLAMOS
VILLAMOS
BUSZVan erre valami gyors és egyszerű megoldás. Több oszlopban vannak ilyen adataim.
-
bozsozso
őstag
Sziasztok,
Miért lehet az, hogy kiválasztok 3 cellát 3 sorban és amikor le akarom húzni, hogy tovább másoljam akkor a sor magasságokat nem másolja át. Amikor eddig csináltam akkor működött rendesen. Ugyanazon a táblázaton csak véletlenül nem mentettem el és újra kell csinálnom.
-
bozsozso
őstag
válasz
Excelbarat
üzenetére
Köszönöm szépen.
-
bozsozso
őstag
Sziasztok,
2010-es excelben van valami formázási lehetőség arra, hogy 2 oszlopban az egymás mellett lévő cellákat összehasonlítva kiemelje a nagyobb értéket? Akár más betűszín vagy háttér is lehet.
-
bozsozso
őstag
Sziasztok,
Bár nem tudom lehet nem itt kellene kérdezni. xls-t szeretnék dbf-be konvertálni nem tudtok erre valami programot ? Fontos lenne, hogy az ékezetes karaktereket is kezelje.
-
bozsozso
őstag
válasz
Sixkiller6
üzenetére
Nem jó úgy sem ha hozzáteszem a 000-t. Bár látszólag a formátum nem változik ami feltünő az az, hogy ahogy elveszem vagy hozzáteszem a 000-t akkor a cella jobb oldala helyett a bal oldalra rendeződik.
-
bozsozso
őstag
Sziasztok,
Kis segítségre lenne szükségem.
Adott egy táblázat 2 munkalappal.
Mind a két munkalap A oszlopában cikkszámok szerepelnek annyi különbséggel, hogy az egyik munkalapon a cikkszámok 000-val vannak kiegészítve(pl.:1234567 megfelelője 1234567000). A 000 nélküli cikkszámok B oszlopába szeretnék valami jelölést tenni (x,ok,talált teljesen mindegy mi), hogy a másik munkalapon megtalálta a 000-val kiegészített megfelelőjét. Ha nem talált akkor valami eltérő jelölés kerüljön oda.
Létezik erre valami függvény? Az FKERES-el próbálkoztam, de nem sikerült. Próbálam a bal függvénnyel levágni az első 7 karaktert, de akkor viszont megváltozott a formátum és nem tudtam olyan formátumba állítani, hogy megtalálja. Ha pedig kézzel berögzítettem vagy kitöröltem a 000-kat úgy rendben volt minden. Igaz itt nem szöveget írtam az adott cellába hanem kiemeletem egy adott oszlopot és azt írtam be. Ez is jó megoldás számomra, mert az adott oszlopot is tudom használni. Tehát megfelelne a fenti függvény is csak nem tudom hogyan tudnám ilyen módon megkerestetni a másik munkalapon az adatokat.
-
bozsozso
őstag
Szia,
A kiindulásom excel tábla több munkalappal. Ezen táblázatból futtatom a makrót ami egy word doksit nyit meg és a táblázatból szedi ki a megfelelő adatokat és azt illeszti be a doksi megfelelő helyére (élőfej, élőláb megfelelő szöveget majd egy táblázatot). A szöveg beillesztésénél egy adott cellából kell beilleszteni egy dátumot a megfelelő sorba olyan formában, hogy a hónapot teljes névvel ki kell írni. Ez mind sikerül is, de a hónap nevét nem magyarul írja ki hiába magyar az office.
Nem tudom de remélem érthetően írtam le.
-
bozsozso
őstag
Sziasztok,
Ebben nem tudna valaki segíteni? Esetleg több részletet megadjak a kódomból?
Előre is köszönöm.
-
bozsozso
őstag
Sziasztok,
Excel makróban az alábbi sorral szúrok be egy megnyitott word dokumentumba dátumot, de sehogy nem tudom elérni, hogy magyarul írja ki a hónapot. Nem tudnátok valami megoldást rá. Az excel és a word is magyar nyelvű.
.Selection.TypeText Text:=" " & Application.WorksheetFunction.Text(Cells(sor, 8), "yyyy.mmmm d.") & " - " & Application.WorksheetFunction.Text(Cells(sor, 9), "yyyy.mmmm d.")
Ha tudnátok segíteni az jó lenne. Ha a kód többi részére is szükség van akkor bemásolom azt is.
Előre is köszönöm.
-
bozsozso
őstag
Sziasztok,
Egy cella tartalmát hogyan tudom 1000Ft-ra kerekíteni?
-
bozsozso
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Rendben köszönöm ez már így jó lesz.
-
bozsozso
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Ez megvan én is megtaláltam, de ezt viszont nem nyomtatja ki. Valamint arra sem bírtam rájönni, hogy ne teljes méretben rakja az excelbe hanem csak azokhoz a cellákhoz amelyikhez én akarom, mint a kép beszúrásnál.
-
bozsozso
őstag
Sziasztok,
2010-es excelt használok. Képet akarok beszúrni egy munkalapra ami sikerül is. Viszont azt szeretném ha a kép a cellák mögött lenne mint egy "háttér" és így látszódnának előtte a cella tartalmak. Látom van olyan lehetőség, hogy hátraküldés, de ez nem választható ki. Vagy ez nem is lehetséges?
-
bozsozso
őstag
válasz
Delila_1
üzenetére
Köszönöm szépen ezt is ki fogom próbálni.
Az alábbi kis makróval oldottam a feladatot. Nem egy gyors, de így működik.
Set cel = ActiveSheet
fnev = Application.GetOpenFilename("Forgalmi adatok (*.xls),*.xls)")
If fnev = False Then
Exit Sub
End If
Workbooks.Open Filename:=fnev, ReadOnly:=True
For i = 2 To 3398
For a = 2 To 4964
If ThisWorkbook.Worksheets(1).Cells(i, 2) = Cells(a, 3) And Cells(a, 6) = ThisWorkbook.Worksheets(1).Cells(i, 6) Then
ThisWorkbook.Worksheets(1).Cells(i, 9) = Cells(a, 20)
End If
Next
Next
ActiveWindow.CloseEsetleg ha valaki tuds segítené még abban, hogy kicsit gyorsabb legyen az jó lenne.
Előre is köszönöm.
-
bozsozso
őstag
válasz
bozsozso
üzenetére
Sziasztok,
Ebben nem tudna valaki segíteni? A lényeg az, hogy a munkafüzet2 D oszlopába szeretném átmásolni a munkafüzet1-ből a mennyiségeket a C oszlopból. Ami fontos lenne, hogy a munkafüzet2 A-B oszlop párosnak csak akkor kell a D oszlopba adat ha talál munkafüzet1-be ugyanilyen A-B oszlop párost. FKERES-el próbálkoztam volna, de azzal nem sikerült. Sem az A sem a B oszlop nincs sorba rendezve.
Ha valaki tud akkor segítsen. Előre is köszönöm.
-
bozsozso
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Sajnos ez így nem lesz jó nem sikerült megoldanom. Szerintem azért nem sikerül mivel az fkeres fügvénnyel akkor tudok keresni ha sorba van rendezve az oszlop. Nekem pedig így akkor 2 oszlopot kellene rendeznem.
Mellékeltem az excel minta táblámat. A munkafüzet1-ből szeretném a munkafüzet2-be a pirossal jelölt adatokat "átrakni". Remélem így a képen már érthetőbb.
-
bozsozso
őstag
Sziasztok,
Makróval hogyan tudom megvizsgálni, hogy a munkafüzetben inputboxal bekért munkalap létezik-e?
-
bozsozso
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Köszi ez így már menni fog.

-
bozsozso
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Na ezt jól benéztem vagyis inkább nem voltam elég figyelmes, de így akkor meg is van a hiba. Köszönöm.
Akkor már lenne még egy kérdésem. 2 fkeres-t valahogy egybe lehet ágyazni? Tehát ha az 1.táblázatban A oszlopában megtalálja a 2.táblázat pl. A2 tartalmát csak akkor keressen a B2-ben. De ze már annyira nem lényeges csak hátha tudja valaki ezt is.
Mégegyszer köszönöm a segítséget.
-
bozsozso
őstag
2 táblázat adott.
1.táblázat:
"B" oszlopban találhatóak terméknevek
C-D-E-F oszlopban hozzá tartózó adatok2.táblázat
"B" oszlopban szintén terméknevek, de csak részben ugyanazok mint az 1.táblázatban
C-D-E-F oszlopban vannak az fkeres függvények amik keresik az 1.táblázatban azokat a termékeket amik itt a B oszlopban találhatók.pl.: C2 tartalma
=FKERES(B2;'[1.táblázat.xls]Munka1'!$B$2:$F$83;2) -
bozsozso
őstag
Sziasztok,
2003-as excelben FKERES fügvénnyel keresek, de amikor olyan cella tartalom kerül keresésre akkor az előző találat eredményét rakja be. Mi lehet ennek az oka?
-
bozsozso
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Nagyon szépen köszönöm pont ezt szerettem volna csinálni.

-
bozsozso
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Ez így azért nem jó mert nem függ attól, hogy az N oszlop a jelenlétiben ki van-e töltve így az összes sort átviszi az összesítőre. Nekem viszont csak azokra lenne szükség az összesítőn amik N oszlopban egy számmal meg vannak jelölve. Ez minden hónapban más napokra esik.
Pl.: egyik hónapban a 6-7, 15-16 másik hónapban meg már az 1-2, 7-8, 21-22 napokat kellene átrakni az összesítőre. Ezért tenném az N oszlopba a jelölést, hogy valamiből lehessen tudni, hogy ezeket kell átrakni (a beírt számnak nincs jelentősége és nem is sorban van) -
bozsozso
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
A jelenléti munkalapok azok nem üresek csak jelen esetben nem töltöttem ki. Azokon a napokon is dolgozom szerencsére. A másik munkalapon kizárólag ezek a "jelölt sorok" kellenének a másik munkalapra ezért nehézkes számomra.
Tehát felsőben sorok nem mellőzhetők, alsóba "felesleges" sorok nem kerülhetnek bele. Azért fontosak ezek mivel nyomtatásra kerülnek és fontos, hogy szerepeljenek rajta ezen adatok is.
És tényleg hiányzik az év és a hónap. Az pedig úgy van az A2 cellában, hogy a megjelenítése évre és hónapra van korlátozva. Tehát oda beütöm, hogy 2012-06 akkor megjeleníti, hogy 2012.június, de így is a cell tartalma 2012-06-01
-
bozsozso
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Egy kis magyarázat hozzá:
Felső táblázat a jelenléti. Alsó pedig ahová kellenek az adatok
A felső táblázatban található C-D illetve E-F cellák kellenek idő formátumban az alsó táblázat E illetve F oszlopába. Igaz T betűt írtam előbb, mert nem akartam bonyolítani a helyzetet, de a végén minden esetbe egy szám szerepel ami szintén látható, hogy hová kerül át. A felsőben az A oszlopban találhatók a napok amiből konkrét dátumot kellene varázsolni az alsó táblázat A oszlopába.
Fú ez kicsit körülményes leírás lett. Lényeg, hogy a felső táblázatban szereplő "jelölt" soroknak a másik munkalap(alsó táblázat) -ra kellene átkerülni abban a formában.
Lehetséges ez egyáltalán makró nélkül?
-
bozsozso
őstag
Sziasztok,
Excelben készítem a jelenléti ívemet a munkahelyemen. A túlórát külön sorban jelölöm meg T betűvel. A munka kezdet illetve befejezés 2-2 cellában található külön cellában az óra és a perc egy cellában pedig a ledolgozott munkaóra egy másikban pedig a túlóra. Adott egy másik munkalapon a túlórához szükséges lap aminél viszont a kezdete, vége 1-1 cellában található idő formában(pl.:10:30)
Azt szeretném ha a túlóra amit a sor végén "T" betűvel megjelölök a jelenlétin az óra percek összefűzésével átkerüljön a másik munkalap megfelelő celláiba. Mivel nem minden nap van túlóra ezt a "másolást" meg tudom oldani valami függvénnyel, hogy automatikusan átkerüljenek a másik munkalapra ezen adatok vagy csak valami makróval oldható meg?
Ja és még valahogy a jelenléti első oszlopában található napot az adott hónaphoz tartozó dátumként kellene átteni.
Adott munkalapon a sor végén meg tudom jeleníteni a számomra szükséges formában, de nem tudom, hogy ezeket hogyan tudnám sorban megjeleníteni a másik munkalapon. Ezek nem biztos, hogy egymást követő napok.
Remélem érthetően tudtam leírni
-
bozsozso
őstag
Sziasztok,
Szeretnék makróban olyat csinálni, hogy egy adott oszlopban adott szöveget keressen meg és ha megtalálta akkor a ennek a sornak az összes adatát másolja át mondjuk az adatok munkalap 2.sorába majd keresi a következőt ha megvan az meg mehet a következő sorba. Makrórögzítéssel megcsináltam auto szűrő majd másol beilleszt a megfelelő helyre, de nincs ettől jobb, "elegánsabb" megoldás? Valamint esetleg olyat, hogy ha az oszlopban amiben keresek bármi módosítás történik akkor legyen végrehajtva a makró?
Pl.:Érték1 jó 5,00
Érték2 rossz 10,00
Érték3 nagyon rossz 15,00
Érték4 jó 48,00Szeretném ahol jó szerepel az kerüljön át az adatok munkalapra a 2. sortól kezdődően.
Érték1 jó 5,00
Érték4 jó 48,00Előre is köszönöm a segítséget.
-
bozsozso
őstag
Sziasztok,
Szeretnék makróban olyat csinálni, hogy egy adott oszlopban adott szöveget keressen meg és ha megtalálta akkor a ennek a sornak az összes adatát másolja át mondjuk az adatok munkalap 2.sorába majd keresi a következőt ha megvan az meg mehet a következő sorba. Makrórögzítéssel megcsináltam auto szűrő majd másol beilleszt a megfelelő helyre, de nincs ettől jobb, "elegánsabb" megoldás? Valamint esetleg olyat, hogy ha az oszlopban amiben keresek bármi módosítás történik akkor legyen végrehajtva a makró?
Pl.:Érték1 jó 5,00
Érték2 rossz 10,00
Érték3 nagyon rossz 15,00
Érték4 jó 48,00Szeretném ahol jó szerepel az kerüljön át az adatok munkalapra a 2. sortól kezdődően.
Érték1 jó 5,00
Érték4 jó 48,00Előre is köszönöm a segítséget.
-
bozsozso
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Hát sajnos nem jó így sem. Beszúrni rendesen beszúrja word-be. Na mindegy lehet csinálok a a makró végére word-be szövegcserét ha más nem lesz.

-
bozsozso
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Ok megpróbálom ezt is. Köszönöm.
-
bozsozso
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Hát megnéztem mégegyszer, de a területi beállításoknál is rendben találtam mindent valamint ezzel a módosítással sem jó.

-
bozsozso
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Hát sajnos azt a választ kaptam amit vártam. Azért köszönöm.
-
bozsozso
őstag
Lemaradtam a szerkesztésről, de más,
1 cellában lehet valahogyan alkalmazni több hiperhivatkozást?
-
bozsozso
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Ok köszönöm szépen ezt is ki fogom próbálni. Mindenképpen visszajelzek mire jutottam.
-
bozsozso
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Jól látod tőled kaptam ezt a megldást. Holnap melóhelyen kipróbálom ha macskaköröm közé teszem a dátumot, de most itthonról nem tudom kipróbálni. Bár ez tényleg csak a próba kedvéért nézem meg, mert annyiból halott ötlet, hogy pont ezt a táblázatot tölti fel a felhasználó adatokkal és onnan kell nekem a word doksi.
-
bozsozso
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Egy hálózaton belül egy rendszert használunk. Területi beállításokat néztem az rendben van.

Mindkét gépen win2000 (nem kell nevetni) valamint office 2003 van
-
bozsozso
őstag
Sziasztok!
Egy kis segítség kellene excel makróban nyitok meg word dokumentumot. Az excel egy adott cellájából másolok dátumot és azt a word-be illesztem be ebben a formában: 2012.január 23. Ez működik is rendesen több gépen is, de egy 2003-as word-ben a hónapot nem magyar hanem angol nyelven illeszti be. Magyar office magyar windows . Nem találok semmi eltérést 2 gép beállításai közt, de lehet rossz helyen keresem. Milyen beállítást kellene megnéznem vagy a makrót kellene másképpen megírni? Az alábbi sorral illesztem be a dátumot a word-be:
.Selection.TypeText Text:=" " & Application.WorksheetFunction.Text(Cells(sor, 8), "yyyy.mmmm d.") & _
" - " & Application.WorksheetFunction.Text(Cells(sor, 9), "yyyy.mmmm d.")Ha a kódból több kell akkor szóljatok.
Új hozzászólás Aktív témák
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Humble szökevények 500-2500Ft
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával
- Antivírus szoftverek, VPN
- HIBÁTLAN iPhone 13 Mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4181, 94% Akksi
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation VR2 virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI GF63 Thin 10SC Gamer - i5 10500H 16GB DDR4 1TB SSD GTX 1650 4GB Max-Q W11
- BESZÁMÍTÁS! Asus Z170M i7 6700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 Ti 8GB Rampage SHIVA ZALMAN 500W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4174, 94% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
2010-es és 2016-os excelben is ezt csinálja.