Hirdetés

Keresés

Aktív témák

• tomcs

őstag

válasz Dalai Láma #48 üzenetére

a bibliat nem ugy irtak hogy most izsak meghalt, leirjuk a datumot: idoszamitas elott.....

jo ideig bizony szajhagyomany utjan terjedtek es ott meg megvan a hajlam a ''felfele'' kerekitesre. mindamellett a biblia eleg jo tortenelmi forras, mar csak azert is mert mas nem nagyon van :)

mindamellett felig ugyan tortenelem de felig attol meg mese. arra valo hogy minden korok embereit erdekelje, elteritse a rossz utrol, stb. amikor nem volt rendorseg meg apeh meg kulonfele egyeb tobbe-kevesbe eroszakos szervezetek akkor a menny es a pokol igeretevel le7ett kordaban tartani a kor kevesbe muvelt embereit (nem pejorativ ertelemben, csak a tudomanyos szintre utalva!!) az ember mindig kereste az okokat, amig ezt nem tudta a tudomanyos eszkozokkel keresni (modellezes, kiserletezes, matematika, stb) addig ki kellett talalnia a magyarazatot (a tuzet a nagy szellem adta... torvenyeink az egy es mindenhato istentol vannak....) nem azt akarom mondani hogy ezert az egesz marhasag meg hogy nem jo semmire, mert a bibliaban leirt tortenetek es ''torvenyek'' tenyleg jok es jo lenne ha az emberek tartanak magukat hozza de ahogy a vilag valtozik a szemlelet is valtozik. a mai vilagban egyszeruen nincs helye ''szent'' iratok szo szerinti ertelmezesenek.

kicsit ide vag kedvenc scifim, a dune is. sajna meg ugy erzem nem vagyok olyan szinten olvasott mint szeretnek szal nem tudom van-e mas ami a temat boncolgatja de a dune lenyege a vallas, es szvsz 1 rossz pelda, hogy hogyan nem szabad

• Panther

HÁZIGAZDA

válasz Dalai Láma #48 üzenetére

''az sem azt gondolta, hogy 6x24 óra alatt ilyen sorrendben teremtette Isten a világot'' -- miért ne? ha egyszer ő a mindenható (eredetileg faszagyereket akartam írni, de az lehet nem tetszett volna pl. rii-nek, úgyogy maradtam ennél) :)

Aktív témák