Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 03:30:38

LOGOUT.hu

A topikban hirdetni TILOS! A hirdetések helye a HA-n van.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#1001) v.tom válasza Sidaries (#1000) üzenetére


v.tom
őstag

Sid, ha nagyon ráérsz, nem akarsz jenővel is fúrni egy kis jeget? Kéne a pos testének. :)

(#1002) Sidaries válasza v.tom (#1001) üzenetére


Sidaries
őstag

Hát ilyenkor nem annyira, de majd hazamegyek, aztán fúrok egy kicsit. Mennyi kell?

I am the Visionaire, follow me if you dare...

(#1003) v.tom válasza Sidaries (#1002) üzenetére


v.tom
őstag

Amennyi a beltben van. :D

(#1004) Sidaries válasza v.tom (#1003) üzenetére


Sidaries
őstag

Na mondjuk megnézem azt a bányászt, aki azzal dicsekszik, hogy lefúrt egy jégmezőt. :D

I am the Visionaire, follow me if you dare...

(#1005) v.tom válasza Sidaries (#1004) üzenetére


v.tom
őstag

Úgy gondoltam, hogy Jenővel fúrhatnál. Úgy neked sem esik ki idő. :)

(#1006) ollie


ollie
MODERÁTOR

[link] :D

***

(#1007) Smells


Smells
tag

Helló!

Ha jól tudom, nemrég kivették a learning skillek tanulását, elvéve a már meglévő learning skilleket is.

Ez azt jelenti, hogy innentől minden skillt olyan sebességgel lehet tanulni, mintha sose lettek volna learning skillek, tehát lassabban, mint eddig?

Szerintetek miért hozták meg ezt a döntést, mi indokolja ezt?

kösz

(#1008) ollie válasza Smells (#1007) üzenetére


ollie
MODERÁTOR

Az elvétellel együtt mindenki kapott +10 pontot az összes tulajdonságához, vagyis semmivel sem tanulunk lassabban, sőt, akiknek nem volt az összes learning skill maxon, az még nyert is vele. Ezen felül visszaadták a learning skillekben levő pontokat, melyeket szabadon el lehet költeni bármilyen skillre.

Az indoklás az volt, hogy a learning skillrendszer könnyen elveheti a kedvét az új játékosoknak, mert ahhoz, hogy megfelelő sebességgel tanuljon valaki, muszáj minél hamarabb kinyomnia a learning skilleket, az viszont nagyon unalmas és hosszadalmas (legalábbis egy kezdőnek).

***

(#1009) Smells válasza ollie (#1008) üzenetére


Smells
tag

kösz a kimerítő választ!

Lenne még néhány általános kérdésem, amiket a topic első hsz.-e és régebbi emlékeim a játékról ihlettek.

Az első hsz. szerint "Néhány hónap után nincs havidíj". Ha jól sejtem ez azt jelenti, hogy elvben néhány hónap után már képes lehet egy kezdő játékos is annyit bányászni, hogy az abból befolyó pénzből vegyen game time-ot.
Ez mennyire reális lehetőség? ha jól tudom az értékes nyersanyagok eleve csak low sec területen találhatóak meg, oda pedig egyedül (úgy, hogy nem vagy corp. tag) nem életbiztosítás menni, nemhogy még hosszabb távon ott tartózkodni.

"Szinte teljesen mindegy milyen karakterrel indulsz"
Ez valóban így van? Én csak trialt próbáltam ki egy-két éve és ha jól emlékszem nem volt mindegy melyik fajjal kezdesz neki, mert mindegyik faj más bónuszokat kap, mindegyikkel más féle hajót, fegyvereket lehet hatékonyan hasznáni. Vagy ez a bónusz elenyésző és nem érdemes vele foglalkozni?

Harmadik kérdésem a játék beli utazással, közlekedéssel kapcsolatos. Amikor a trialt anno kipróbáltam, a fő problémám és egyben a fő ok, ami miatt abba is hagytam a játékot az volt, hogy nagyon nehézkes, lassú és unalmas volt a távolságok leküzdése a játékban.
Percekig tartott az utazás néhány rendszer távolságba is. Felgyorul a hajó, warpol, lelassul, megközelíti a kaput, átmegy, felgyorsul....stb. Ha nem akartam sok percig ezt nézni, alt-taboltam a tálcára és neteztem, vagy beszélgettem, vagy elmentem a géptől, így viszont nem tudtam beleélni magam a játék világába se és sajnos nem fogott meg hosszabb távra. Én csináltam valamit rosszul, vagy a pro eve világában is ez a helyzet az utazással?

Vannak működő/aktív (és viszonylag népes) magyar corpok jelenleg? Amikor kipróbáltam 2 hétre a game-t, találkoztam ugyan néhány magyarral és egy rokonszenvesebb corppal is, de ahogy emlékszem az a társaság szinte félholt állapotban volt már akkor is.
Gondolom corp nélkül nem lehet és nem is érdemes komolyabban játszani, ezért kérdem, hogy nemzetközi corpok között kell keresgélni, vagy vannak magyar lehetőségek is?

A végére lenne egy szemtelenebb kérésem is. Megszánna valaki az API key-ével, hogy belenézhessek az evemon és evehq progikkal egy működő kari skill tree-jébe?

Sorry a bő lére eresztett dolgok miatt. :)

Kösz

[ Szerkesztve ]

(#1010) ollie válasza Smells (#1009) üzenetére


ollie
MODERÁTOR

Pár hónap után tényleg ki lehet termelni a havidíjat, ez jelenleg olyan 350 millió ISK körül van, de hisec bányászattal kérdéses. A lowsec-es bányászatot el kell felejteni, hacsak nem egy olyan copr-ba, alliance-ban vagy, mely képes felügyelni az adott lowsec területet. Egyébként a 0.0-s bányászat a jövedelmező, hisecben jó ha 10 millió ISK-et tudsz vele csinálni óránként. Küldizéssel (jó hajóval, felszereléssel és skillekkel) már simán elérhető az 50 millió ISK óránkénti bevétel.

Tényleg mindegy milyen karakterrel indulsz, csak abban számít, hogy milyen kezdőskilleket kapsz és hol indulsz a játékban. Ezen felül bármit tanulhatsz, és mivel a skilleidtől függ, hogy milyen hajót vezetsz, ezért bármit is vezethetsz a későbbiekben.

Az utazás csak akkor sok idő, ha autopolit-ot használsz. A megoldás, hogy manuálisan jelöld ki a következő kaput, és ugorj rögtön nullára (így nem 15 km-re leszel, hanem rögtön tudsz ugrani).

Sok magyar játszik a játékkal. Ajánlom neked a PH csatornát, ott van asszem 2 magyar hiseces corp, akik szivesen segítenek, de akár be tudlak ajánlani 0.0-s magyar corpba is. Ott érdemes igazán bányászni.

Az API kulcsomat küldöm privátban.

Azt még érdemes hozzátenni mindehhez, hogy a havi 10 millió ISK bányászattal csak több hónap után jöhet össze, a havi 50 millió küldizéssel meg úgy 1,5-2 év után. Szóval lassan indulnak be a dolgok.

[ Szerkesztve ]

***

(#1011) v.tom válasza Smells (#1009) üzenetére


v.tom
őstag

Szia!

Bányászással kezdő karakterrel egészen biztosan nem lehet összeszedni a havidíjra (ingame egy plex nevű item) elég isk-t, főleg highsec-ben nem, de ez még 0,0-ban sem lesz más, mert nem tudsz olyan hajókat vezetni fiatal karival, hogy ennyit bányászhass. Highsec-ben lvl4 küldikkel el lehet érni. Itt ph-n van pár srác, akikkel egy corpban vagyunk, ők teljesen kezdőként megcsinálták ezt egy hónap alatt, ha jól emlékszem. Bár ha erre tévednek, majd leírják ők a véleményüket.

Hogy milyen karakterrel indulsz, valóban teljesen mindegy. Bár az induló skill-eket befolyásolja, ha milyen faction-ből választasz, és inkább industrial vagy pilóta, stb vonalat választasz, de ezek az előnyök legfeljebb napokban mérhető különbséget jelentenek. Bármilyen skill-t megtanulhatsz az eve-ben, nincs semmiféle korlátozás, mert te másik faction-t választottál.

Az utazás valóban egy fontos pont, mert tényleg hosszú időt vehet akár igénybe, de egy idő után ezt már nem úgy fogod majd fel, mint holtidő.

Nagyon sok működő és aktív magyar corp van. Ez eve-online.hu -n van toborzó topic, ahol sok magyar cég hirdet mindenféle dologgal (pl. mi is :) ), illetve van egy lista a nagyobb cégekről.

A skill-tree-t nem nagyon tudod tanulmányozni, mert teljesen tőled függ, hogy mit akarsz majd tanulni, és milyen irányba akarsz haladni. Ha pedig meggondolod magad, egyszerűen elkezdesz mást tanulni. Illetve játékon belül is sokan segítenek ilyesmiben, ha valami kérdésed van.

[ Szerkesztve ]

(#1012) Smells


Smells
tag

Tehát, ha jól értem ollie azt mondod, hogy több hónap után el lehet érni a 10millió ISK / órát bányászattal hisecben, és 50millió/h küldizéssel pedig 1,5-2 év alatt érhető el.

v.tom szerint pedig a bányászat felejtős kezdők számára, viszont egy hónap alatt el lehet érni, hogy hisec lvl4 küldikkel ki tudd termelni a havidíjat és ez sikerült több corptársának is.

Egyébként nem sajnálom a havidíjra a pénzt, ha a játékot élvezem, csak sosem voltam tisztában azzal, hogy mennyire nehéz "önfenntartóvá" is tenni. Viszont tetszik, hogy van erre legálisan lehetőség, nem tudok más fizetős mmo-ról, amiben ez megoldható.

Mit jelent a Security Status egy karakter estében? Mennyire aktív PVP-s?
Ha valakinek alacsony ez az értéke, akkor ugyanúgy mozoghat hisec területen és őt is csak akkor támadja meg a concord, ha előtte támadott, vagy önmagában az alacsony sec status-ra is ráugrik a védelem és ezek a játékosok emiatt nem tudnak mozogni hisec területen?
Lehet növelni is ezt az értéket, vagy ez csak csökkeni tud?

Itt Eve-ben mik a Corpok fő tevékenységi területei?
Vannak akik kifejezetten pvp-znek, vannak szocáliás cégek, akik elvannak az űrben és jól érzik magukat, vannak akik főleg farmolgatnak küldiket vagy kifejezetten csak bányásznak?
Tehát hogy telik egy játékos ideje a corpjában? (mindig a wow jut eszembe, mert azt évekig játszottam és ahhoz tudok más mmo-kat viszonyítani...ott a pve guildekben meg van szabva a raid idő és azon kívül szabadfoglalkozás van, a pvp és szociális guildekben meg el lehet lenni úgyis, hogy végig egyedül tevékenykedsz..szóval ehhez képest vagyok kíváncsi az EVE-beli szokásokra)

[ Szerkesztve ]

(#1013) v.tom válasza Smells (#1012) üzenetére


v.tom
őstag

Itt pont fordítva szokott lenni a dolog. A PVE cégek azok, akik többnyire kevésbé dolgozna össze, de persze erre is van kivétel (lvl5, incursion, wh, stb), és a pvp corpok dolgoznak erősebben össze, de ezt is corpja válogatja. Sok a magányos harcos is, de azt azért érdemes leszögezni, hogy sok olyan dolog van a játékban, amit egyedül egyáltalán nem, vagy csak nagyon nehezen és lassan érhetsz el.

Példa: mi cégünk ha pvp-ről van szó, mindig csoportosan dolgozik, de amikor küldizünk, szinte mindenki egyedül csinálja. Van nálunk bányász is, ő általában egyedül, vagy a többi bányásszal dolgozik, és a cégnek van bányász operation-je, akkor mindenki, aki tud, megy, és együtt... Szóval ahány ház, annyi szokás.

Van rengeteg féle profilú cég. Van olyan, aki csak az adókerülés miatt van cégben, vagy alapít (mi is így kezdtük), van akik konkrétan egy tevékenységet céloznak meg, vannak, akik mindennel foglalkoznak. Mi pl az utóbbiba tartozunk.

Egyszóval, nehéz elmondani, hogy az eve-ben mi van, és mi nincs. Ezt meg kell tapasztalni. Bár nekem nincs tapasztalatom más mmo-val kapcsolatban, de szerintem ez a világ eléggé eltér minden mástól.

(#1014) ollie válasza Smells (#1012) üzenetére


ollie
MODERÁTOR

A sec status a játékos Concord-hoz (gyakorlatilag a rendőrség a játékban) való viszonyát jelöli. Ha negatív, nem lehet belépni bizonyos hisec rendszerekbe. Ill. be lehet, de akkor jön a Concord, és nincs menekvés előlük. Minel kisebb a sec status, annál több hisec rendzserből vagy kitiltva (egyenesen arányos a rendszerek security státuszával). A sec status növelhető NPC-k kilövésével, bár ez elég lassú folyamat, hacsak nem lowsecben vagy 0.0-ban lövöd őket a beltekben. Ha jól emlékszem -8 alatt már semmilyen hisec területre nem léphet be a játékos. Csökkenni egyébként csak akkor fog, ha mondjuk rálőssz egy mások játékosra úgy, hogy nem volt rá jogod, de ha ezt hisecben csinálod, a Concord ki is lő a sec status vesztés mellett.

A corpok teljesen vegyesek, ritka a tisza pve vagy pvp corp. Általában a pvp a szervezett tevékenység, de vannak bizonyos pve tevékenységek is, melyeket nem célszerű egyedül csinálni (pl: wormhole, incursion, level5).

***

(#1015) Sidaries


Sidaries
őstag

V.tom cégében vagyok bányász és habár szépen leírtak már az előttem lévők mindent, az önfenntartáshoz szeretnék hozzászólni.
Fő pénzkeresésre és highsec bányászkodok és habár szerintem 3-4 hónap tanulás után már össze tudod szedni a játékidőre való pénzt, még soha nem vettem így plexet, mert szerintem nem éri meg. Jobban szeretem az így megszerzett pénzt értelmes dolgokra elkölteni, mint játékidőt venni belőle. Meg különben is valakinek el kell tartania a játékot, ha már egyszer mindenki plexből él. :)

I am the Visionaire, follow me if you dare...

(#1016) ollie válasza Sidaries (#1015) üzenetére


ollie
MODERÁTOR

A PLEX-et amit te veszel, más a CCP-től veszi pénzért. A játékban csak olyan PLEX van, melyet játékosok árulnak, így akár igazi pénzzel fizetsz, akár ISK-el, így is úgy is hozzájárulsz a játék fennmaradásához.

***

(#1017) Smells válasza ollie (#449) üzenetére


Smells
tag

Nagyjából végigolvastam a topicot.

ollie azt írtad valamivel korábban a kereskedésből való megélésre, hogy
"Semmit sem kell szállítani. Beülsz Jitaba, és minden nap feladod/updateled a buy és sell ordereidet".

Erről tudnál egy picit bővebben írni? Vagy bárki, aki foglalkozott kifejezetten kereskedelemmel. Szívesen olvasnék bármit ezzel kapcsolatban, mert ez a rész kifejezetten érdekel.

Jól sejtem, hogy valami olyasmiről van szó, hogy kiírsz egy ajánlatot, hogy miből mennyit mennyiért vennél meg (nyílván olyan áron, aminél többért később eladod ugyanezt), és a korábban megvett cuccokat pedig eladásra kínálod magasabb áron, mint amennyiért vetted és vársz, hogy a játékosok teljesítsék ezeket? Ez akkor hasonló lehet a Wow beli auction housra.

Azt is írtad, hogy nulla kockázatú a dolog. Ez hogy lehetséges?

kösz

[ Szerkesztve ]

(#1018) Mr.Csizmás


Mr.Csizmás
félisten

üdv!

gondolkozok az EVE-n, hogy elkezdeném....pár kérdésem lenne. (persze előbb még a trialt kipróbálom)

- paypal fizetés lehetséges?
- mennyi a kezdő pakk, vannak-e kiegészítők, mint a wownál a BC?
- az alapjátékban van bónusz előfizetés?
- technikai-kutatás vonalon hogy lehet fejlődni?

elnézést az idioticky kérdésekért, csigusz naplója felkeltette a figyelmemet...anno a wow-ban is jewelry-mining spec-em volt, valami hasonló kutató-fejlesztő irányban indulnék el.

üdv. az uraknak

"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |

(#1019) v.tom válasza Mr.Csizmás (#1018) üzenetére


v.tom
őstag

Lehet paypal-on keresztól is fizetni. Ha a hivatalos oldalon keresztül esetleg nem is (bár szerintem igen), akkor valamely etc retailer-nél 100%.

A kiegészítők minden évben jönnek (1-2), és ingyenesek.
Kezdő pakk gyk. nincsen. Letöltöd, felteszed, ha megtetszik, fizetsz, és teljes értékű karaktered lett a trialból. De ezt akár buddy programmal is meg tudod oldani.

Régebben lehetett kapni limitált kiadásban dobozos verziót (nekem van is ^^), abban volt 60 napos gtc, de nincs jelenleg dobozos.

A technikai/kutatás/gyártás vonal nagyon erős a játékban, lehet rajta fejlődni, de nem kell aggódnod amiatt hogy mit tanulsz, itt nem döntöd el a karaktered sorsát soha véglegesen, mindig azt tanulsz, amit akarsz.

(#1020) Mr.Csizmás válasza v.tom (#1019) üzenetére


Mr.Csizmás
félisten

köszi :R

buddy program = letöltött?

[ Szerkesztve ]

"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |

(#1021) v.tom válasza Mr.Csizmás (#1020) üzenetére


v.tom
őstag

Nem, nincs tört eve.

A buddy program egy olyan lehetőség, amit a ccp ajánlott fel. Ha egy már előfizető játékos küldd neked egy meghívót trial-ra, és azzal regisztrálsz, akkor te 21 napos trial-t kapsz, nem 14-est. Ha ezekután elő is fizetsz, vagy valahogy aktiválod az account-od, akkor a meghívót küldő is kap 30 napos ajándékba. Gyakran használják ezt a módszert, mert így akár nyerhetsz 50 napot is ingyen az elején.

(#1022) Mr.Csizmás válasza v.tom (#1021) üzenetére


Mr.Csizmás
félisten

vagyis a buddy a meghívós. lehet beszállok így :D

eve incursion - ő miféle?

"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |

(#1023) v.tom válasza Mr.Csizmás (#1022) üzenetére


v.tom
őstag

Ez a legutolsó kiegészítő. Nem kell vele külön foglalkoznod, amikor telepíted, automatikusan ez jön majd le.

(#1024) Mr.Csizmás válasza v.tom (#1023) üzenetére


Mr.Csizmás
félisten

hmm, vagyis az egész eve saga 20 usd? csábító.

btw. ki játszik itt steamen?

ha kezdek egy meghívósat, és utána steamen megveszem, az lehetséges?

"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |

(#1025) CsiguszMaxim


CsiguszMaxim
senior tag

Igazából nincs jelentősége hol veszed meg. Ha steamen vásárolsz akkor is lényegében a kezdő 30 napot veszed meg magadnak. Annyi csak, hogy a steamen látszik, hogy neked az a játék is megvan.

Nálam azért volt jelentősége a steamnek mert 20 euró helyett 5 eurós akció volt. Megvettem a 30 napot + 21 nap buddy program és büdös kocka módjára a 40. napon megvolt annyi ingame pénz (isk), hogy onnan vettem meg a havidíjat így egy petákomba se került. Azóta két karaktert etetek isk-ból. Cakk pakk nekem eddig 5 euróba került a játék és valszeg már nem is fog többe.

Amúgy meg jótanács: [link]

Ezt olvasgasd. Szinte tök érthetetlen lesz az egész. Aztán ha meguntad kezdj el játszani és kérdezz a többiektől. Mielőtt előfizetsz szerintem csinálj 1-2 trial karit és ismerd meg a játékot, hogy élesben már céltudatosabb légy.

Szigorúan erős hangulati befolyásoltság alatt írt vélemény:: Hülye sz*r unalmas játék és meguntam a folyamatos tervezgetést, hogy majd mit csinálok ha csillió év múlva lesznek hozzá skilljeim. :W

[ Szerkesztve ]

Best teaparty evaaaaaaaaa!

(#1026) v.tom válasza CsiguszMaxim (#1025) üzenetére


v.tom
őstag

Scanneltetek valami lakható wh után? ;]

(#1027) CsiguszMaxim válasza v.tom (#1026) üzenetére


CsiguszMaxim
senior tag

Az is mind foglalt. A legtöbb highból nyíló c1 c2. Igazából ma este szerintem előveszek egy hurrit aztán kiscannelek egy wh-t és zaklatom akit találok. Valakire muszáj lőnöm most már.

Meg lesz este valami SB op is. Pont olyan, hogy véletlenül se tudjak menni -.-

[ Szerkesztve ]

Best teaparty evaaaaaaaaa!

(#1028) v.tom válasza CsiguszMaxim (#1027) üzenetére


v.tom
őstag

Ki szervezi? Úgyis már régóta porosodik a nemesis a hangárban. :) Biztos nem tudsz sb-t vezetni? Nekem úgy rémlik, hogy igen. :)

(#1029) CsiguszMaxim válasza v.tom (#1028) üzenetére


CsiguszMaxim
senior tag

Vezetni épp tudok, de fegyverzet már nem megy fel rá.

Best teaparty evaaaaaaaaa!

(#1030) Smells


Smells
tag

Ha Amarr/Caldari és Gallente/Minmatar ellenségek és én például Gallente vagyok, akkor be sem mehetek Caldari területre, pl. The Forge/Jitaba vagy Perimeterbe?

Ugyanígy, ha én Gallente vagyok és agentezem, akkor azzal együtt folyamatosan veszítem a standinget az Amarr/Caldarival és vica versa is így lenne?

Az Employment History-ban mindig csak annyi látszik, hogy mettől meddig voltam tag egy Corp.-ban, vagy olyan infók is elérhetőek például, hogy végül önként léptem-e ki vagy kirúgtak?

Van valamilyen ignore list vagy hasonló lehetőség a játékban, hogy meg tudjak akadályozni embereket abban, hogy felvegyék velem a kapcsolatot?

Lehet olyan megkülönböztetést tenni, hogy PVE -re melyik alkalmasabb/hatékonyabb

az Armor vagy Shield Tanking,
a Missile vagy Drone?

kösz!

(#1031) ollie válasza Smells (#1017) üzenetére


ollie
MODERÁTOR

A market úgy működik a játékban, mint a valóságban, mivel a sell és buy order-ek 99%-a játékosok által van feladva (még a PLEX is). Tehát úgy kell gondolkoznod, mint a valóságban, vagyis olcsón kell venni, és drágán eladni. Egy állomáson belül pl. elég megnézni, bizonyos termékeket, hogy mennyiért adják és veszik, és szinte mindig lehet olyat találni, melyet olcsóbban adnak, mint vesznek. Most ne menjünk bele az okokba, mert kisregényt lehetne írni erről is.
Érdemes nézni a market history-t is. Ha rákeresel egy termékre, akár táblázat, akár grafikon formájában akár 1 évre visszamenőleg megnézheted az ára alakulását, így látod, hogy leszálló vagy éppen felmenő ágban van-e. Többet azt hiszem nem kell erről írnom.

Ez csak 2 ötlet, amire érdemes odafigyelned. De egy dolgot véss az eszedbe, nagyon lassan indul be a pénzszerzés, akárhogyan is próbálsz megélni a játékban, tehát sok türelem kell. De ha már megvan az első milliárdod, mindjárt felgyorsulnak a dolgok.

Amit írtál egyébként, hogy feladsz buy order-t, működik, de persze annak elég nagy a kockázata, hiszen bármikor alád ígérhetnek, így vesztesz némi pénzt (jutalékokat). Egyébként a jutalékok leszorítására is vannak skillek, ha komolyan gondolod a kereskedést, akkor kötelező kitanulni azokat.

A nulla kockázat úgy lehetséges, hogy nem adsz el semmit olcsóbban, mint amennyiért vetted. Ehhez persze bele kell számolni a jutalékokat is, na meg olyan terméket kell választani, melyeken viszonylag nagy a haszon, és kevesen kereskednek vele. Az is megoldás lehet, hogy valahol olcsón veszed, majd átszállítod valahova eladni, ahol jó áron megveszik.

(#1030) Smells: akkor nem mehetsz be egy adott birodalomba (faction területére), ha a faction-höz való viszonyod -5 vagy kisebb. Pontosabban bemehetsz, de rögtön levadászik a faction military (mint ahogy a CONCORD teszi, ha -5-nél kisebb a sec statuszod). Éppen ezért célszerű elutasítani az anti faction küldiket, hogy ne essen -5 alá a standinged. Kivéve, ha nem számít, mert nem akarsz a területére utazni. Persze ez Caldari esetén kényelmetlen lehet Jita miatt.

Az employment history-ban nem látszik, hogy miként hagytad el a corpot, de mindenki leinformálható, melyet az előrelátó CEO-k meg is tesznek. ;)

Ignore list? Jobb gomb valaki protréján, nevén, és szerintem ott van az ignore. Én Jitaban előszeretettel használom a spammelőkre és csalókra.

PvE-re a missile a leghatékonyabb, mert mindig talál hatótávon belül, és mindig sebez. A sebzés mértéke persze itt is több mindentől függ.
Kedvencem a Tengu, mely 100 km-nél is messzebbre sebez úgy, hogy szinte el sem találják ha AB-vel repeszt, vagyis elég valami körül körözni, és csak nyomogatni az F1-et. Ez persze shield-es hajó. Igazából csak attól függ, hogy shield vagy armor tankot érdemes-e használni, hogy az adott hajónak melyik jobb, mivel mindkettő jó PvE-re. Caldari-ként a shield-et persze jobban szeretem, meg ennél ugye van passzív tank is, vagyis a shield magától újratermelődik. De használok khanid hajókat is, melyek armor tankosak és rakétások.

Drone-al csak annyi a gond, hogy idő, amíg elér a célhoz. Ez persze igaz a raksira is, de legalább sokkal gyorsabb. Na meg ha gyorsan le kell lépni, nem biztos, hogy időd lesz behívni a drónokat. A legoptimálisabb egyébként az, ha van (light) drón is a fregate-ok ellen, a nagyobbakat meg a fő fegyverrendszerrel likvidálod. (kizárólag) drónokkal soha nem tudod elérni azt a hatásfokot, mint mondjuk egy rakétás hajóval (gyorsaságra gondolok, mert a PvE-ben az számít a legjobban, hogy milyen gyorsan tudod teljesíteni a küldetéseket, hogy minél rövidebb idő alatt, minél több pénzt termelj).

Drónokat ettől függetlenül sokan használnak afk küldizésre. Feltesznek egy jó erős tankot a Dominix-Rattlesnake-Ishtar-Gila valamelyikére, magukra aggróztatják az egész szobát, leteszik a sentry drónokat, majd elmennek vacsorázni. Mire visszajönnek, kész a szoba. Persze ehhez nagyon jól kell ismerni a küldiket, mert soknál további hullámban jönnek npc-k, akkor meg lőttek a drónoknak.

[ Szerkesztve ]

***

(#1032) Mr.Csizmás


Mr.Csizmás
félisten

üdv újra,

felhozom a témát. E350+5850 elég lenne az EVE-nek?

"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |

(#1033) ollie válasza Mr.Csizmás (#1032) üzenetére


ollie
MODERÁTOR

Nem tudom mi az E350, de az 5850 overkill.

***

(#1034) Mr.Csizmás válasza ollie (#1033) üzenetére


Mr.Csizmás
félisten

MSI E350IA-E45

5850 - parancsolsz?

"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |

(#1035) ollie válasza Mr.Csizmás (#1034) üzenetére


ollie
MODERÁTOR

Ahogy látom, ez integrált procis: Zacate E350, dual core
Fogalmam sincs minek felel meg, úgyhogy passz.
A 5850 az az AMD vga, nem? Az egyrész túl gyors ehhez az integrált procihoz is (nem hinném, hogy a proci eléri az i5 szintjét), másrészt akár 3 klienst is futtathatnál vele max grafikával (erre értettem, hogy overkill).

***

(#1036) Mr.Csizmás válasza ollie (#1035) üzenetére


Mr.Csizmás
félisten

egen...értem.

átmeneti megoldás az E350, CS:S-re jó a tesztek szerint, az EVE-nek is kb. hasonló igénye lehet....

"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |

(#1037) Smells


Smells
tag

Ha egy Trial acc-ra rátöltesz PLEX-szel, GTC-vel vagy bármivel X napot és ezzel aktiválod az accot mielőtt az öszes "trial nap" lejárt volna, akkor a rátöltött napok ugye hozzáadódnak a még meglévő trial napokhoz és nem pedig lecserléik azokat?

(#1038) v.tom válasza Smells (#1037) üzenetére


v.tom
őstag

Hozzáadódnak. :K

(#1039) Smells válasza v.tom (#1038) üzenetére


Smells
tag

Ez a lényeg!

Akkor majd zaklatlak téged ezügyben! :N

(#1040) Mr.Csizmás


Mr.Csizmás
félisten

meghívót hogy lehet kérni? hány napos lesz akkor a trialom? 7-> 21?

"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |

(#1041) Smells válasza Mr.Csizmás (#1040) üzenetére


Smells
tag

Akinek már van nem trial accountja, tud neked küldeni buddy-programos meghívót, ami 21 nap trialt tesz lehetővé.

Egyik nap láttam a játékban, hogy valaki hírdette egy csatin, hogy ő küldd 21 napos trialt és ha utána befizetsz megdob 100 misivel. Hasonló ajánlat volt már itt a topicban is, ennél előnyösebb is.

(#1042) Mr.Csizmás válasza Smells (#1041) üzenetére


Mr.Csizmás
félisten

jó akkor valaki dobna egy 21 naposat? hasonló ajánlattal jó lenne :DDD

"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |

(#1043) ollie válasza Mr.Csizmás (#1040) üzenetére


ollie
MODERÁTOR

Küldök neked, priviben küldd az email címet. Ha elő is fizetsz, kapsz egy fél PLEX-nyi lóvét is, így mindketten jól járunk.

Mindegy, küldtem az itteni email címedre.

[ Szerkesztve ]

***

(#1044) Mr.Csizmás válasza ollie (#1043) üzenetére


Mr.Csizmás
félisten

hm, ez gyors volt, köszi :D ma délután terveztem elkezdeni az EVE trialt.

ok, arra jó

[ Szerkesztve ]

"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |

(#1045) Viper26


Viper26
nagyúr

Hetek óta lejárt az account-om, de már kezd hiányozni az űrtéboly. :D

Pixel 7 | FR955

(#1046) Pörp


Pörp
senior tag

Hi!

Melyik a jobb megoldás nagyon gyors BS ellen? Torpedo + TP + exp. velocity növelő rig, vagy torpedo + web + exp. velocity növelő rig? Torpedora hatástalan az exp. radius csökkentő rig?

(#1047) ollie válasza Pörp (#1046) üzenetére


ollie
MODERÁTOR

Igazából az is kérdés, hogy milyen hajóval tolod.

Ha Golem, akkor a legjobb, ha a torpedo sebességét növelő rigeket (Hydraulic Bay Thrusters) és TP-t használsz. Egyébként egyedül a Guided Missile Precision (sig radius) support skill, illetve a rigek közül a Warhead Rigor (exp radius) ami nincs hatással a torpedóra.

Egyébként attól is függ, hogy milyen torpedót használsz. Normál és faction torpedóhoz nem feltétlen kell a TP, ott sokkal többet segít a web. Rage torpedóhoz meg több TP is elkel.

***

(#1048) Pörp válasza ollie (#1047) üzenetére


Pörp
senior tag

Köszi, SB-vel lövöm, caldary navy juggernaut torpedóval.

(#1049) ollie válasza Pörp (#1048) üzenetére


ollie
MODERÁTOR

SB-vel én semmihez sem mennék webközelbe, ott mindeképpen a TP-t ajánlom.

***

(#1050) Smells


Smells
tag

A következő kérdésem lenne azokhoz, akiknek van valamilyen szintű tapasztalatuk Corp Managementben:

Egy Copr vezetői láthatják valamilyen naplóban vagy kimutatásban azt, hogy a corp egy tagja adott időben mivel foglalkozott?
Tehát ha a corptag miningol vagy agentezik, annak van bármilyen nyoma a corp adminisztrációban, a corp irányítási felületen stb. és ilyen módon visszakövethető és bizonyítható, hogy adott időpontban ezzel foglalkozott valaki a cégből?

Azért kérdem, mert a corp, ahova majd kezdésként szándékozom belépni szigorú szabályokat állított fel háborús időkre. Ilyenkor tilos agentezni, szállítani, explorationben részt venni, bányászni, stb. Kb. csak station campelni szabad vagy altozni vagy corp fleetben részt venni.
Ez nem lenne gond, ha évente egyszer lenne háború két napra, de ilyen 5-10 fős noname alt corpok folyamatosan hadat üzennek és ilyenkor hosszú napokig érvényesek ezek a szigorú szabályok.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.