Hirdetés

Aktív témák

• művésznő4

senior tag

válasz művésznő4 #997 üzenetére

1000. blogbejegyzésemet ezzel a gyönyörűséggel óhajtom megünnepelni, emlékezetessé tenni! :B :D
    :R Szinte el sem hiszem, de hát, ezt is megértük! :R

• művésznő4

senior tag

Aki a habcsókot nem szereti, még annak is megér egy próbát, fantasztikus érzés... *-*
    RUHA: EKLEKTIKA SZALON

• művésznő4

senior tag

Tegnapelőtt az Anyóskámmal kipakoltuk a nagy szekrényt és divatbemutatóztunk egy sort! :D Már megint nyavalyogtam itt össze-vissza, hogy akármennyire is öltözöm fel, valahogy akkor is nagyon fázom és hogy akárhogy is nézem, hamarosan sajnos haza kell majd utaznom, ha másért nem, meleg ruhákért, mert nem sokra megyek ilyen időben a kánikulai, lenge kis szoknyáimmal...:(
    Ezt jó ötletnek tartotta, csak hát nem 2 Ft a benzinköltség...:/ Így hát, kitalálta, hogy ad majd ő nekem néhány meleg göncöt, mivel még régebbről elrakott párat, amiből ő azóta kifogyott, tehát kihasználatlanul állnak a szekrényben. Felpróbáltam, amelyik tetszett és végeredményként jó pár darabbal lettem gazdagabb, szóval végre nem fagyoskodok. :) :C

Ez a fenti első 3 a kedvencem! ^^ :B

Továbbá....itt volna még ez a kis gyönyörűség, amit szívem szerint megtartanék magamnak, de sajnos nem lehet, mert a Szandié és visszakéri... :U Bíztam benne, hogy elcserélték Orsolyával, de most írtak rám, hogy mi a csudának hoztam el magammal és márazonnalderögvest küldjem el postán neki, mert már másvalakinek is odaígérték. :((( Hát, nem örülök neki, nagyon- nagyon nem örülök....:( Olyan jó lett volna megvenni vagy elcserélni, egészen megszerettem a kicsikét... :/

• művésznő4

senior tag

Ahhh, ezt kellene az eszembe vésnem....:/ :U

Amúgy Damien Rice nosztalgia napot tartok és annyira jóóóóóóóóóóó :D

Damien Rice - 9 Crimes - Official Video

Damien Rice - The Blower's Daughter - Official Video

• művésznő4

senior tag

Az egyik volt munkatársamat ezzel a "ágyba reggelivel" lepte meg a barátja...:) Aztamindenit, hogy ilyen még mindig létezik??! :Y Hát, mégsem halt még ki teljesen a lovagiasság a mai fiúkból? :N Pedig azt hittem, hogy az én Emberem az utolsó ezen a bolygón....:D De akkor még van remény. Helyes-helyes, így is kell....:D :K

• művésznő4

senior tag

Hűha, ez aztán nagyon motiváló kis post! :Y Tetszik! :K :R *-*

Szóval a srác feleségül vette a lányt – Eléggé jól járt vele…

"Jó hatással volt rá ... ilyen van... miért ne motiválhatnák egymást mind a 2 fél előnyére? Ehhez a változáshoz nem kell plasztikai sebész ( fiatal lányról van szó) erős akarat és szorgalom, kitartás, ennyi ...:K
    Azért a srác is változott, és előnyére! :) :P "

• művésznő4

senior tag

Egy kis bolon'ccság innen - onnan.... :D :C

33 állat, akiknek te nem parancsolhatsz!

29 extrém pulcsi, amit tényleg árulnak
    Hát, ebből vagy 3-at, ha felvennék...akkor már sokat mondok. :DDD

A világ legnagyobb gengszterei
    Vigyázz, mert ha ők egyszer betalálnak téged....

Hát, ezen bepisiltem...:DDDDDD

16 beteg nadrág csajoknak
    Ki hordaná ezeket az utcán?

Hát, ebből maximum a Disney hercegnős tetszik, de hogy fel nem venném, az is tuti...:DDD Rég voltam már 4 éves...:U :)

• művésznő4

senior tag

Ma valahogy Rubint Réka oldalára tévedtem és ezt találtam. :) Nekem nagyon tetszik a kép és az írás is. :) tetszikelni viszont nem mertem, mert Zoli, amikor meglátta, hogy éppen mit nézegetek, nagyon kiakadt és mondta, hogy nehogy lájkoljam, mert ki nem állhatja ezt a nőt...:U

Hát még akkor hogy ki fog akadni, ha megtudja, hogy az ő videóira szándékszom majd tornázni.....:DDD ;] Már le is van pár töltve nekem a gépemre! :P

"Szép jò reggelt Drágáim! ♥
    Annyira mesésen gyönyörű a ma reggel...
    Süt a nap, a tegnapi eső felfrissítette a levegőt, csicseregnek a madarak... IMÁDOM!!!
    Talán az utolsò napok egyike, amikor a reggeli kàvémat a teraszon ihatom♥
    Jöhet egy mesès erdei futás és irány Szeged!!!
    13.30-kor találkozunk a Napfény Parkban!♥"

Ja igen, és valóban végre itt a jó idő!!!! :C Olyan jó lenne valami értelmeset csinálni, de az a durva, hogy még így is didergek.... :U Zoli meg szinte végigalussza az egész napot. Hejj, megint elrohan ez a hétvége is, mintha nem is lett volna...:( :F

Egy videót azért találtam, ami a későbbiekben jól jöhet. Nem Rubint Réka, de igen hasznos! :K
    Az viszont azért több, mint vicces, hogy a nőci az egész videóban önmagának mondogatja, hogy "Good!" meg "Perfect!"....:DDD Ez hosszútávon meg fog őrjíteni, azt hiszem...:DDD :U

Best Chest Exercises for Women: Lift Breasts Naturally

Ja, és egy gyors szerk.!
    Ezt ma találtam egy régebbi barátnőmről. (vagy inkább kedves ismerősnek mondanám)
    Azannyját, hogy hogy megcsinosodott!!!! :Y
    Sosem volt egy súlyfelesleggel küszködő lány, de amióta rendszeresen sportol, még ezerszer csinosabb lett Anett. Komolyan mondom, állam leesett...:K Minden tiszteletem az övé! :R

• művésznő4

senior tag

válasz művésznő4 #987 üzenetére

És egy másik recept :)

Citromos krémtorta:
    Remélem, szép lassan meleg, fülledt napok következnek, amikor is nagyon jól tudnak esni a citromos dolgok, így ez a torta is, pláne ha fogyasztás előtt kellő időre hűtőbe tesszük.
    Elárulom, még sütni sem kell, a vékonyka tésztánkat az apró darabokra tört keksz szolgáltatja. Sok időt nem vesz igénybe az elkészítése, macerásnak semmiképp sem mondható, az egyetlen 'faksznit' a keksz összezúzása és piskótává alakítása okozhatja....:)
    Az ötletet a Nők Lapja Konyha márciusi száma adta, de csak az ötletet, mert igencsak eltértem az eredeti recepttől. Legalábbis ami a krémes tölteléket illeti egészen biztos....én még tettem hozzá ezt-azt. :)
    A fő szempontom az volt, hogy olyan tortát szerettem volna készíteni, ami mindenképpen hűsítő, frissítő, semmiképp sem tömény és nehéz. Az ízvilágában a lime mellett természetesen erősen dominál a citrom is, ami azért nagyon bedolgozza magát egy túrós-krémsajtos-tejszínes töltelékbe.:)

Ráadásként készült hozzá citromzselé is, kenegetőnek a torta tetejére.

Hozzávalók:

A tésztához
    1 csomag kakaós keksz
    kb. 10 dkg olvasztott margarin
    2-3 ek víz

A töltelékhez
    25 dkg krémsajt
    25 dkg tehéntúró
    8 dkg barna cukor
    kb. 2-3 ek porcukor
    1 tasak vaníliás cukor
    1 lime leve és héja
    1 citrom leve és héja
    200 ml tejszín
    1 kis tasak zselatin (10 g)

Citromzseléhez
    2 nagyobb citrom
    1 tasak vaníliás cukor
    kb. 2 ek cukor (de érdemes megkóstolni, és a saját ízlésünk szerint meghagyni fanyarnak, vagy édesíteni még több cukorral)
    kb. 2 tk vanília aroma
    1 kis kanál 2:1 vagy 3:1 Dr. Oetker dzsemfix

Folyamat

A tésztához

A kakaós kekszet egy mozsárban porhanyósra zúzzuk. A lényeg, hogy minél apróbbra törjük, mert ez a morzsalék fogja majd a piskótánkat adni.
    Hozzáadjuk az olvasztott margarint és éppen csak annyi vizet, hogy összetapadjon a massza.
    Egy 26 cm-es kapcsos tortakarikát kibélelünk körben sütőpapírral, hogy később könnyebb legyen mozgatni, majd rápattintjuk a formát.
    Ha kisebb tortaformát választunk, akkor értelemszerűen kisebb tortánk lesz magasabb krémmel, az eredeti receptben amúgy is 15 cm-es tortaforma van megadva. Én maradtam a 26 cm-esnél, igaz, így alig 2 centis volt a magassága, viszont több szelethez jutottam, ami azért nem elhanyagolható szempont. :)
    A forma aljába terítjük a morzsás masszát, és ha szükséges, itt még elkenhetjük egyenletes lappá, majd egy kanállal lenyomkodjuk, és amíg elkészítjük a krémet, addig hűtőbe tesszük.

A töltelékhez

A töltelékhez simára keverjük a krémsajtot a túróval, ízesítjük a kétféle cukorral, vaníliás cukorral, illetve a lime/citromhéjjal és lével. Ha nem elég citromos, tehetünk hozzá még citromlevet. Alaposan összekeverjük, majd a tejszínt habbá verjük, és beleforgatjuk a krémes masszába.
    A zselatint a tasakon lévő leírás szerint elkészítjük, a túrókrémből keveset kiveszünk, összekeverjük vele a zselatint, hogy lehűtsük, majd ezt a keveréket visszaöntjük a túróba, alaposan elkeverjük (ez a hőkiegyenlítés).
    A kész krémet beletöltjük a tortaformába, és néhány órára (minimum 2 óra) betesszük a hűtőbe dermedni.
    Tálalás előtt citromkarikákkal, citromhéj forgáccsal vagy a tetejére kent citromzselével díszítjük.

A citromzseléhez

A citromokat megmossuk, meghámozzuk, felkockázzuk, majd egy lábasban felforraljuk a vanília aromával, kétféle cukorral ( ne felejtsük el megkóstolni, mert itt még tovább ízesíthetünk ha szükséges) és utána hozzáadjuk a dzsemfixet. Ugyanúgy, mint amikor lekvárt készítünk, csak ez most kisebb porcióban történik.
    Pár perc alatt, állandó kevergetés mellett besűrítjük, majd kedvünk szerint, botmixerrel pürésítünk rajta. Ha egy picit kihűlt, a torta tetejére kenjük.

• művésznő4

senior tag

válasz művésznő4 #985 üzenetére

Nahát, úgy látom, ezek szerint nem csak én vagyok akkor ezzel így.... :B :C
    Ezt egy blogon találtam.

EVE and APPLE

Szeretek gyorsan készíteni finomakat. Lesz itt sok balkáni étel, mert azok a kedvenceim. Olasz, görög és szerb receptek elsősorban. És persze a hagyományos ételek is helyet kapnak az oldalamon. Csak kipróbált recepteket fogtok itt találni, remélem, örömötöket lelitek bennük!

VANÍLIÁS LINZER:

Hozzávalók:
    300 gr liszt
    200 gr vaj
    50 gr cukor
    1 vaníliás cukor
    1 tojássárgája
    1/2 tk sütőpor
    lekvár
    vaníliás porcukor

A lisztet, vajat, cukrot, vaniin cukrot, a tojássárgáját és a sütőport jól gyúrd össze, majd csomagold fóliába és tedd a hűtőbe egy fél órára. Utána lisztezett felületen nyújtsd vékonyra, szaggass belőle formákat, minden második közepébe szaggass lukat, majd süsd ki őket. 180 C-on olyan 12 perc alatt már meg is sülnek. Ezután egy telit és egy középen lukas linzert ragassz össze lekvárral, és vaníliás porcukorral meghintve tálald.

P.S: Ez a recept a Dr. Oetker féle vaníliás cukor hátuljáról származik:), és mint minden linzer, ez is nagyon gyorsan elkészíthető, és megvan az a nagyon nagy előnye, hogy jól záródó fémdobozban tárolva nemcsak hogy friss marad, hanem a napok elteltével az íze egyre finomabb lesz:) Ezt az adagot csipkebogyólekvárral készítettem, mert nagyon szeretjük a savanykás ízét.Egyébként ezt is el tudom képzelni a Karácsonyi aprósüteményeim között, bár még nem állt össze a végelges top lista, az biztos, hogy jó sok fajtával fogok készülni.Még gondolokodom.Ja, azt majd elfelejtettem mondani, hogy ebből az adagból kb. 30 kis szívecském lett:)

• művésznő4

senior tag

Úúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúú!!!!!!!!!!!!!!!!!! :Y Összes nyálam csorog. :B :D

A maradék mézeskalács is új értelmet kaphat, sőt a méz még puncs formájában is újjá születhet. Két tuti recept.

A méz kétségtelenül az egyik legértékesebb táplálékunk, gazdag vitaminokban és ásványi anyagokban. Hazánkban többtucatnyi mézfajtát készítenek, ennek ellenére a méz átlagos évi fogyasztása alig éri el a fél kiló/főt. Ezt a mennyiséget is valószínűleg télen, illetve az ünnepek közeledtével fogyasztjuk el. Összeválogattunk néhány mézes receptet, hogy választékosabbá tegyük a mézfogyasztást.

MÉZESLAPOS TIRAMISU:

Hozzávalók:
    200 g mézes piskótalap (készen is kapható, de mi a Dr. Oetker mézeskalácsporát is ajánljuk)
    2 dl feketekávé
    500 g mascarpone
    100 g porcukor
    1 csomag vaníliás cukor
    150 ml habtejszín
    holland kakaópor

A habtejszínt verjük fel kemény habbá. A mascarponét habverővel dolgozzuk össze a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd forgassuk bele a keményre felvert tejszínhabot.

A mézes piskótalapot fektessük egy jénai tálba, és locsoljuk meg kávéval. Kenjük meg a krém egyharmadával, majd fektessünk erre egy mézes piskótalapot. Locsoljuk meg kávéval és fedjük be krémmel. Kerüljön rá ismét egy sor kávéval locsolt mézes piskótalap, tetejét pedig kenjük be mascarponés krémmel. Szórjuk meg keserű kakaóporral, és hűtőben pihentessük néhány órát.

NARANCSOS-MÉZES PUNCS

Hozzávalók:
    1 liter tea (2 Earl Grey-filterből)
    2 dl méz (narancsos méz vagy erdei virágméz)
    2 narancs leve
    1 citrom
    2 dl vörösbor
    3 fahéjrúd
    1 kiskanál ánizs
    1 kiskanál szegfűszeg

Készítsünk erős teát, majd öntsük hozzá a bort, és facsarjuk bele az egyik narancs levét. A citromot, narancsot mossuk meg alaposan, vágjuk fel vékony cikkekre, és adjuk a teához. Kanalazzuk bele a mézet, és keverjük hozzá a fűszereket is. Forraljuk össze, vegyük ki belőle a gyümölcskarikákat, és szűrjük le. Tálaláskor díszítsük gyümölcsdarabkákkal, és igyuk melegen.

Mézet, de melyiket is?

Amikor valaki mézet választ, jó, ha tudja, hogy mire akarja felhasználni.

Sütéshez nem ajánlatos erős, karakteres zamatú mézet használni, mint a gesztenye- vagy a hársméz, jobban illik a sütemény ízvilágába a lágyabb vegyes virágméz vagy az akác.

Kenyérre kenve legjobbak az úgynevezett krémmézek, vagy a hagyományos kenhető változatból az édeskés aromájú akác.

Télen, a meghűléses időszakban jótékony hatású a hársméz, esetleg görögkakukkfű-méz. A hársméz kedvező hatása jól ismert megfázás, torokgyulladás és köhögés vagy lázzal járó légúti betegségek esetén, hársfateával együtt fogyasztva intenzívebben hat.

Desszertmézek: Az édesköményméz igazi csemege, önmagában is fogyasztható desszertméz.
    A somkóróméz jellegzetes illatú, vaníliaízű méz, desszertekbe, süteményekbe, müzlibe keverve az igazi.

Az ínyencek váltogathatják a különböző mézfajtákat, érdemes kipróbálni az erdei virágmézet, gesztenyemézet, pohánkamézet, somkórómézet vagy a levendulamézet is.

• művésznő4

senior tag

Na, a tegnapi nap eredménye: egy óriási fazék fahéjas szilvaleves - amiből még este bejegyzést is készítettem gyorsan :D, - és két nagy tepsi szilvás-rácsos süti. :DD Nagyon belejöttem ám mostanában! Titta büszke vagyok magamra! ^^ :C Úgy érzem, ez a sütikészítés hosszútávon is szerelem lesz ám...:B

Amúgy annyira bírom a Dr. Oetkert, hogy mindig kitalál valamit. :D Pl. az egyik, amit remek ötletnek tartok az az, hogy minden egyes vaníliacukor zacskó hátuljára egy receptet tesznek és ha mondjuk egy nagy csomaggal veszel, akkor minden darabon más és más süti tipp lesz. :K Annyira klassz! :C
    Tegnap el is tettem magamnak belőle 2-őt, hogy majd ide is le tudjam jegyezni magamnak.

VANÍLIÁS LINZERKARIKA:

Hozzávalók:
    300 g liszt,
    200 g vaj vagy margarin,
    50 g cukor,
    1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor,
    1 tojássárgája,
    1/2 teáskanál Dr. Oetker sütőpor,
    lekvár

Díszítés:
    porcikor és Vanillincukor keveréke
    Lisztet a vajjal, cukorral, Vanillincukorral, tojássárgájával és a sütőporral jól elkeverjük, vékonyra nyújtjuk és kiszaggatjuk a linzerkarikákat- Minden második karika közepébe lyukat szaggatunk. Sütőlemezre helyezzük és megsütjük. Sütés után a teli karikákat megkenjük lekvárral és a közepén lyukas linzert ráfektetjük. A porcukorral megszórva tálaljuk.

Sütési hőmérséklet:
    Elektromos sütő: 180 °C (előmelegítve)
    Légkeveréses sütő: 160°C (előmelegítve)
    Gáz: 2-3. fokozat (előmelegítve)
    Sütési idő: kb. 15 - 20 perc

VANÍLIÁS FÁNKOCSKÁK:

Hozzávalók:
    500 g liszt,
    1 tasak Dr. Oetker Instant Élesztő,
    1 csipet só,
    50 g porcukor,
    1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor,
    3 tojássárgája,
    2 evőkanál rum,
    100 g olvasztott vaj,
    250 ml langyos tej,
    lekvár

Díszítés:
    porcukor és Vanillincukor keveréke
    A tejet elkeverjük az élesztővel. A lisztet, sót, porcukrot, Vanillincukrot, tojássárgáját, rumot és a vajat összekeverjük és óvatosan a tejhez adjuk. A tésztát jól összedolgozzuk. Meleg helyre rakjuk, amíg a kétszeresére dagad. 1 cm vastagra nyújtjuk és kis érméket (5 cm) szaggatunk belőle. A közepét kilyukasztjuk és forró olajban kisütjük. Lekvárral megkenjük. A porcukorral megszórva tálaljuk.

• művésznő4

senior tag

Na, mindjárt éjfél. Én nem hiszek az ilyesmiben, de ha most lehetne egy kívánságom, azt kívánnám, hogy múljon el a fogfájásom....:( Végre rájöttem, hogy mi az a kellemetlenség a számon belül. Már megint elkezdett nőni a bölcsességfogam, de csak az egyik oldalon. Pontosabban hátul, balra. Szóval a lényeg. hogy nem lyukas az, egyszerűen csak ki akar bújni és nagyon bántja az ínyemet! Ahhhh, csak ne ilyen fájdalmasan - és egyéb kellemetlenséggel járva - tenné..... :U :(

• művésznő4

senior tag

Így kellene ezt a vacak rossz időt, meg az esőfelhőket is leradírozni az égről....:/
    Szinte egyetlen meleg ruhám sincs itt, én meg majd' megfagyok. :F Jó, míg itthon vagyok, nem annyira gáz, de amíg nincsenek itt, csak a nyári kánikulai ruháim, addig tutira nem fogok tudni eljárni innen dolgozni, meg ilyenek, mert jégkockaként érnék be a munkahelyemre. Meg különben is, nem hiányzik most nekem egy jó kis felfázás, megbetegedés vagy egyéb női gondok...:U Örülök, ha végre elintézzük ezt a vacak nőgyógyászatot is a jövő héten. :(((

Amúgy ha úgy igazán belegondolok, akkor egyetlen pozitív dolog van abban, ha esik az eső. Az, hogy akkor vele együtt a Drágámat is kimossa a földekről = ergo, ha nem kell esetleg a telepen dolgoznia, akkor annál többet van itthon velem. :C Jóó, ugyanakkor annál kevesebb pénzt is keres, de hát nem lehet mindent egyszerre. :U Valamit valamiért, ugye...

• művésznő4

senior tag

Hencsike ajánlott nekem tegnap vagy tegnapelőtt egy oldalt, - Nyuszogások címmel, - ami mint utóbb kiderült az unokatesójának a blogja, ahol is egészen jó írásai vannak. :) Még nem volt időm úgy igazán beletúrni magamat, de egyet töviről-hegyire elolvastam és tényleg nagyon klassz és humorral teli kis történet volt! :K Szóval merem ajánlani szeretettel másnak is! :R

Ha valakit érdekel, én kezdetnek a randis sztoriját ajánlanám, mivel nekem is az volt az első és nagyon bejött a stílusa, mert egy részt hasonlóan írok, másrészt pedig át tudtam érezni a sztori lényegét és mondanivalóját...:D Ilyen jellegű csalódásaim nekem is voltak már... :DDD :U

Az idei legemlékezetesebb randim...

• művésznő4

senior tag

válasz művésznő4 #975 üzenetére

Ezt ma találtam a kis könyvecskémben, amit a Szerelmemtől kaptam. ♥
    Azt hiszem, már most megvan a kedvencem...:B
    Ja igen, és rábukkantam angolul is! :Y Annyiraaa szééééép! :o:C

My Muse and my fiancée / Múzsám és menyasszonyom

Petőfi Sándor: My Muse & my Fiancée

There was a knock. I ask: who’s there?
    “a Girl” answers, the one who was knocking.
    ‘a Girl? Oh, then I’m sorry, can’t open my door,
    What my fiancée might say,
    If she knew in time,
    That I seek for a girl,
    I am a fiancé too… ‘cause I am going to marry.’
    “ I came for that,”… she said
    in a very sad voice the girl outside,
    “I came for that,
    Open the door, for heaven’s sake,
    You can open the door for me,
    I am an old lover of yours”.
    ‘What? My old lover? Than
    You can’t come in, even if you want to.
    Because, I don’t have any old lover,
    I lied shamefully, then
    When I told the girl, that I loved her…
    That was just a poetic flash,
    Which was born and died.
    This is my first love,
    God punish me, if not!’
    “You didn’t love anybody? That’s not true,
    You loved someone, someone, me.
    Let me in, I am your muse,
    Or I knocked on your door without a chance,
    Even I told you who I am?”
    ‘Is it really you, my darling, my muse?
    Come in, my door is open and my arms,
    Give me a hug, my sweet angel!
    Yes, you were the only one,
    I loved in my life so far,
    And I would love you until I die,
    You, my beautiful girl, who
    Came by fate,
    Somewhere someone had to be, whose heart
    Would beat for me, when
    All the unspeakable time
    Would leave me alone in the whole world.
    That’s what happened. Friends and acquaintances
    Left the young orphan boy alone.
    You couldn’t forget him just like that
    Until his hiding was long and painful
    You were a faithful conforter, his companion,
    And now, should I forget you,
    To whom I have sacred bond?
    No, you stay in my heart forever,
    This heart is big, have place for both of you,
    “cause I believe, I know
    that you live next to each other in harmony,
    ‘cause you and my fiancee
    you are sisters, sweet sisters:
    You were born together in the sky,
    On one of the nicest star,
    Wherefrom you fly down together
    with rainbow woven wings,
    in one of the spring morning,
    So you two could make me happy!’

Múzsám és menyasszonyom

Kopogtatának. Kérdém: ki van ott?
    “Leány” felelt kinn, aki kopogott.
    ‘Leány? Ah, úgy bocsánatot, Ajtómat meg nem nyithatom,
    Mit szólna majd menyasszonyom,
    Ha megtudná idővel,
    Hogy hölgyet fogadék el,
    Mint vőlegény is… mert házasodom.’
    “Épen azért jövék,” felelt megint
    Szomoru hangon a lyány odakint,
    “Épen azért jövék,
    Nyiss ajtót, áldjon meg az ég,
    Számomra csak kinyithatod,
    Én régi szeretőd vagyok.”
    ‘Mit? Régi szeretőm? Ugy annál
    Kevésbbé jösz be, bármiként akarnál.
    Aztán nekem nincs régi szeretőm,
    Rútul hazudtam, amidőn
    Leánynak azt mondanám, hogy szeretem…
    Az csak költői szalmaláng vala,
    Mely született s ellobbana.
    Ez bennem a legelső szerelem,
    Büntessen isten engemet, ha nem!’
    “Senkit sem szeretél? Az nem lehet,
    Egyet szerettél, egyet, engemet.
    Eressz be, én múzsád vagyok,
    Vagy még most is hiába kopogok,
    Midőn megmondanám nevemet?”
    ‘Te vagy, galambom, kedves múzsám?
    Jer, nyitva ajtóm és karom,
    Ölelj meg, édes angyalom!
    Igen, te voltál az egyetlen,
    Akit szerettem eddig életemben,
    S szeretni foglak síromig,
    Te drága szép leány, akit
    Mellém a jó sors rendele,
    Hogy légyen egy lény, melynek kebele
    Hiven ver értem akkor is még,
    Midőn a mondhatatlan inség
    Korában elhagy az egész világ.
    S ugy lett. Az árva ifjut elhagyák
    Barátai, ismerősei.
    Te nem tudád csak őt felejteni,
    Te voltál hű vigasztalója, társa,
    Mig tartott hosszú, kínos bujdosása.
    És mostan téged én feledjelek,
    Kihez csatolnak oly szent kötelek?
    Nem, nem örökre itt maradsz szivemben,
    Ez a szív nagy, megfértek benne ketten,
    S hiszem, tudom,
    Hogy egymás mellett békeségben éltek,
    Mert hisz te és menyasszonyom
    Testvérek vagytok ti, édestestvérek:
    Együtt születtetek az égben,
    A csillagok legszebbikében,
    S onnan le együtt szálltatok
    Szivárványból szőtt szárnyakon
    Egy szép tavaszi hajnalon,
    Hogy engem boldogítsatok!’

• művésznő4

senior tag

Beleszakadhat a szíved, sőt, bele is fog, ha folyton csak adsz, és vissza sem kapod a másiktól - figyelmet, a törődést, a szeretetet. Persze, nem azt kell nézni, hogy mit kapsz cserébe, az Élet úgyis visszaadja valahol, de érdemes odafigyelned magadra. Arra, hogy vajon mikor tolod az energiát feleslegesen, és mikor van az, hogy már figyelmet sem kapsz? Csináld csak, de egyszer azon kapod majd magad, hogy szép lassan elfogysz. Adnál, de nincs miből. Mosolyognál, de nem őszinte. Olyankor kell átgondolnod: vajon kiknek adtál pillanatot? Ugyan ki volt az, aki értékelte, becsülte, mert nem kell több. (...) A kérdés csak az, hogy mikor veszed észre, hogy a másikat valójában nem is érdekled, és mikor képzeled azt ennek ellenére is, hogy ez nincs így. Mert van, amikor olyanoknak adsz energiát, akik valójában magasról tesznek rád és a mosolyaidra. Te vajon kire szánod a napjaidat, a pillanatokat? Gondold meg. Érték.

És még egy. Ez nagyon tetszik! ^^

• művésznő4

senior tag

Ja, igen....és az aktuális boldogságom! ^^ :B

Ha minden igaz, két nagyon jó barátom Zolinak és nekem köszönheti a köztük kialakult románcot, mivel tulajdonképpen rajtunk keresztül ismerték meg egymást az eljegyzésünkön. :C

Tegnap Ricsi már így írt nekünk a csoportba:

tele van a város szerelemmel

Huuu hat meg ha en elmeselnem.
    Volt ebbe a bubaj, ima, Isten keze, a sors, minden, es egy olyan csodaltos befejezese volt a szarul indult/depresszios napomnak, amit almodni se mertem volna.
    Roviden, gyilkolom magam a futopadon amikor az ablakbol meglatom OT es O is meglat engem es par oraval kesobb egymast olelve csokkal valunk el.
    HINNYE!!!!

Privátban is próbáltam faggatni, de csak ennyit írt nekem röviden - bár mondjuk minden lényeges dolog benne van. :D

találkoztunk, VÉLETLEN, csodálatos este volt
    nem tudom leírni
    :B

Júúúújjj :C Annyira várom már a végkifejletet.... :B

• művésznő4

senior tag

Na, ma sem jött össze ez a filmezős dolog.... :U Nem megy ez nekem, még csak a film letöltéséig sem jutottam el, ami azt illeti...:DDD De lehet, hogy a héten már nem is fogok, mert rendelésre, a 'zuramnak holnap vagy megcsinálom a szilvás-rácsos sütit, vagy pedig megalkotom életem első krumplipüréjét, szezámmagos rántotthusival körítve... :D :C
    Ha jól sikerülnek, teszek be ide is képet, ígérem! :K
    Amúgy most 2, azaz két darab gasztroblogos bejegyzésem is készülőben van logouton! :D Nem nagy számok annyira, de elkészítettem, jó lett, szép lett, finom lett, akkor meg hát miért is ne osztanám meg a világgal? :N Hátha valakinek még jól jöhet egyszer, aki még nálam is kezdőbb....:B Bár én mondom, úgy érzem, hogy mostanában sokat fejlődtem a konyhában! De ezt az illetékesek persze, jobban meg tudnák ítélni helyettem...mindenesetre eddig kivétel nélkül, nagyon pozitívak a visszajelzések és ezért örömmámorban úszkál a kis lelkem! :B :D
    Első számú kis rajongómnak pedig innen küldök egy óriási puszit :o, aki nem más, mint az öcsikém, aki ugyanis 3x is szedett életem első, önálló paprikás krumplijából, annak ellenére, hogy bevallom, kissé túlborsoztam és a piros paprikát pótolva (amiről Anya azóta is szilárdan állítja, hogy vett, de szerintem tutira csak elfelejtette...:U ), a piros arany miatt kissé erősre is sikeredett...:B :U
    Szóval köszi-köszi, Bömbikém! :R

Mai zenék:
    Mindre ma találtam rá, nagyon szépek szerintem! :K

Heartbeats - The Knife (Piano Cover)

Ellie Goulding Covers Heartbeats by Jose Gonzalez/The Knife Acoustic 12th March 2011 Radio 1

Ezt pedig az egyik Helyszínelők betétdala volt....vagy Cobra 11? Áhh, nem is tudom már! :DDD Lényeg, hogy az Anyóskámmal való filmezés közben hallottam meg a tv-ben és gyorsan rákerestem. Egy kis időbe beletelt a keresés, mert a Google nem nagyon akarta azt kiadni, amit én szerettem volna, de aztán nagy nehezen csak sikerült rábukkannom. :)

Sting - It's Probably Me (Feat. Eric Clapton)

• művésznő4

senior tag

válasz művésznő4 #973 üzenetére

De hogy hogyan is jutott ez eszembe és miért éppen Rákóczi túrós? :)
    Ennek különleges és többrétű magyarázata van.

A hétfői hazajövetelemnek (igen Drágám, jól olvastad....HAZAjövetelemnek, tehát Hozzád "haza" ;] Örüljéé'! :P ) több meglepő és váratlan, kellemes meglepetéssel teli fordulata is volt. :B
    Másnak talán nem jelentene akkora óriási dolgot, de számomra egy világgal ért fel az, mikor a Kedveském bejelentette, hogy már a fagyóban várakozik rám a hetekkel ezelőtt megrendelt kis jégkrémcsodám! :D Nem több, mint egyszer vagy maximum kétszer, ha említettem neki, míg távol voltam, hogy olyan jó lenne, hogy ha olyan jégkrémmel fogadna, mikor hazajövök, mint amivel Anyáékat is vártuk az első naaaagy "anyós vs. anyós" találkozáskor....:DDD Akkor ettem életemben először én is ilyet és rettenetesen ízlett! Igazából, nem is gondoltam volna, hogy ennyire N°1 lesz nálam, erre tessék! :N Azóta másra sem vágyok, csakis erre. ;] Bár én valahogy úgy vagyok időnként, hogy inkább vegyünk olcsóbb, de nagyobb kiszerelésű fagyit és akkor az egész család jól lakik belőle, akár többször is. Azt hiszem, Anyukámtól vettem át ezt a "nagycsaládos" gondolkodásmódot, de hát hozzánk azért kell is...:U :DDD Zoli bezzeg.... Ő nem igazán enged a márkából, mindenből a minőségit szereti. :K Főleg, ha már egyszer megszeretett vagy hozzászokott valamihez. Úgy van vele, ha az bevált, akkor minek vegyen mást? :N Végül is, igaza van...:U Szóval ebből a Carte d'Or-os dologból lehet, hogy már én sem fogok alább adni...:B
    Na tessék, már engem is megfertőzött.... :DDD

A Nők Lapja Café-ban találtam róla egy jó kis cikket, ami bemutatja a Carte d'Or legújabb különlegességeit. Erről ezt írta:

Carte d�'Or Rákóczi túrós
    A Gerbeaud ház receptje alapján készült túrós és fahéjas tejes jégkrém ellenállhatatlan kombinációja fahéjjal bevont cukor darabkákkal és ínycsiklandó sárgabarack szósszal .

Persze, ezek a szóval leírt dolgok, nem adják vissza természetesen azt a mennyei aromát és élvezetet, amit ez a fagyi nyújt, szóval ajánlom mindenkinek, hogy saját bőrén, illetve nyelve érzelőbimbóin próbálja ki, mert nagyon megéri! :D

Ez volt az egyik dolog, amitől odáig voltam, mert rettentően tetszett és jól esett a kicsi szívemnek ez a kis figyelmesség. :B A másik kedves meglepetésről nem írnék sokat, mert a kép majd önmagért beszél. A lényeg csupán annyi, hogy - amint a Kedvesem is megjegyezte - ez amolyan "csak úgy" ajándék a számomra...:) Meglátta, megtetszett neki, gondolta, hogy örülnék neki és mert sok volt az a majd' 3 hét egymás nélkül, na meg persze, mert nem utolsó sorban nagyon szeret; így ezt kaptam tőle. :)
    Nagy írók és költők válogatott versei, idézetei a NŐK-ről...akik oly' nagyon csodálatosak.. :B :D :P

• művésznő4

senior tag

További süti-ötletek
    hideg, téli napokra, egy édesszájú Vőlegényhez....:B :)

Csokoládés, diós gluténmentes sütemény
    Nem karácsony a karácsony sütemények nélkül, így az én szeretet nővéremre gondolva készítettem ezt a finomságot. Az az igazság, hogy nem is lehetett rajta érezni, hogy rizslisztből készült, csak az állagán, mert sokkal porózusabb volt. Kerestem én neki való lisztet, de sehol sem találtam, hiánycikk volt az ünnepekre tekintettel. Fontos, hogy a kakaót is figyelmesen olvassuk el, mert amit én vettem rá volt írva, hogy nyomokban tartalmazhat lisztet is. Nos, ekkor vettem 81% csokoládét és azzal turbóztam fel a piskótát.

4 tojás – 10 dkg cukor – 25 dkg rizsliszt – 10 dkg vaj vagy margarin – 4 evőkanál tejföl – 1 csapott evőkanál sütőpor – egy fél citrom reszelt héja – egy csapott kiskanál fahéj – 6-7dkg csokoládé (ezt tettem) vagy ha megfelelő az állaga 3 kanál kakaó, amit beleszámolunk a liszt tartalomba – 3 marék negyedelt dió

A tojásokat kettéválasztjuk a fehérjét habbá verjük. A sárgáját habosra keverjük a cukorral, fahéjjal, citrom reszelt héjával, majd sorban a tejföllel, olvasztott margarinnal, olvasztott csokoládéval, sütőporral, liszttel és előre pörkölt dióval. Legvégén óvatosan hozzáadjuk a fehérjét is. Egy kisebb tepsit kikenünk, majd jól belisztezünk és beleöntjük a masszát, amit 180 fokra előmelegített sütőben készre sütünk, ha szükséges és nagyon égne a teteje dobjunk rá egy alufóliát. Tűpróbával ellenőrizzük.
    Képek tálaláskor készültek :)

Túrós-kókuszos sütemény

Hozzávalók:
    35 dkg liszt,25 dkg margarin,15 dkg porcukor,2 tojás sárgája,1 csomag vaníliáscukor,2-3 evőkanál tej,2 evőkanál kakaó,késhegynyi szódabikarbóna.

Töltelék:
    20 dkg cukor,1 csomag vaníliáscukor,2 dl tejföl,75 dkg túró /én rikottát használtam/,3 evőkanál búzadara,2 tojás fehérje,10 dkg kókusz.

Elkészítés:
    Lisztet margarinnal,porcukorral,vaníliáscukorral,szódabikarbónával összemorzsoljuk,hozzáadjuk a kakaót tojássárgákat,tejet,és összegyúrjuk.Két részre osztjuk,zsírozott,lisztezett tepsibe nyújtjuk az egyik tésztát.Erre öntjük a

Tölteléket: Cukrot,vaníliáscukrot,tejfölt,túrót,búzadarát,kókuszt összekeverjük,és hozzáadjuk a tojások kemény habját.Ráöntjük a barna lapra a túrós tölteléket,majd óvatosan tetejére tesszük a másik kinyújtott tésztát.Megszúrkáljuk,és előmelegített sütőben 180 fokon megsütjük.

Legközelebb úgy készítem,hogy a fele túrós krémet rásimítom az alsó lapra,rá feldarabolt őszibarackbefőttet teszek,és a túró másik felét,majd a másik lapot. :)

Kakaós-túrós piskótatekercs liszt nélkül

Ki gondolta volna, hogy lehet piskótát sütni liszt nélkül! És hogy nem fog eltörni. Egy nagyon könnyű desszert pünkösdre.

Piskóta:
    -30 g kakópor
    -75 ml tej (én hígított tejszínt használtam)
    -20 g xilit
    -2 tojás

A tojásfehérjét felverjük, a sárgáját összekeverjük a többi hozzávalóval. Végül a fehérjét is beleforgatjuk. Sütőpapíron megsütjük 180 fokon 15 perc alatt.

Krém:
    -200 g tehéntúró
    -20 g xilit
    -1 ek, tejszín

Összekeverjük a kihűlt piskótára kenjük, majd óvatosan felcsavarjuk.

• művésznő4

senior tag

Következő süti-projektem...:)
    A héten úgy néz ki, hogy más süti lesz terítéken, mert azt már előre megrendelték tőlem, de ha az már mind elfogyott és Zoli is beleegyezik, akkor az elkövetkezendő 1-2 hétben megpróbálkozom ezzel is. :K Bár ilyet bevallom, még soha nem csináltam, ezért kicsit izgis még számomra is a dolog... :B :D

Ja igen, és nehogy elfelejtsek szólni majd Zahónak is, mivel megígértem neki, hogy ha odajutok, hogy végre Rákóczi túróst sütök, akkor vendégem lesz egy kis kóstolóra...:D :R

Nassoló Naplopó - Rákóczi túrós

A Rákóczi túrós.....egyszer a Carte D'or fagyi prezentálásában ettem ilyen ízesítésű nyalánkságot és akkor eldöntöttem, hogy én ezt szeretem. Se előtte nem ettem, se azóta, de most eljött az idő, hogy végre elkészítsem itthon.
    Anyósom csinált nemrég nagyon finom sárgabarack lekvárt, bár eddig azt sem nagyon komáltam, csak hébe-hóba sütikén. Tehát az megvolt, a túrós sütikkel meg mindig is fenntartásaim voltak, kivéve a rétest, mert abból korlátlan mennyiségűt meg tudtam enni. :)

Elkészíteni nagyon könnyű, az illata remek, teljesen odáig vagyok érte és nagyon finom!!!!

Tésztához:
    25 dkg liszt
    12 dkg puha margarin
    6 dkg kristálycukor
    1 dl tejföl
    2 tojássárgája
    csipet só
    késhegynyi szódabikarbóna
    reszelt citromhéj

Töltelékhez:
    50 dkg tehéntúró
    15 dkg cukor
    3 tojássárgája
    2 dl tejföl
    5 dkg zsemlemorzsa
    reszelt citromhéj
    2 tojásfehérje
    mazsola (már annak, aki szereti)

Tetejére:
    3 tojásfehérje
    15 dkg porcukor
    baracklekvár

A tésztához valókat egy tálban összegyúrjuk, és letakarva hűtőbe tesszük 1/2-1 órára.
    A töltelékhez a túrót áttörjük, a többi hozzávalót belekeverjük, legvégül a tojásfehérje felvert habját.
    Egy kb. 25×35 centis tepsit kivajazunk, belenyújtjuk a tésztát, 15 percig elősütjük.
    Ezután a túrókrémet rákenjük és visszatoljuk a tepsit kb. 30 percre.
    A tojásfehérjét a porcukorral habbá verjük, berácsozzuk a tetejét és még 15 percre visszatesszük a sütőbe. A még meleg rácsok közé baracklekvárt nyomunk.
    Miután kihűlt, felszeleteljük.

A látvány sem utolsó! :)

Olyan, mintha nyers lenne a tészta, de nem az! :)

Állandó vendéggé avanzsált ez a süti! :)

• művésznő4

senior tag

Üzletasszonyok, egymás között.....:D
    A drágalátos Húgommal való tegnapi beszélgetésem.:U Idióta...:DDD

- A csaj mikor fizeti a rozsaszin csipkes ruhat? es klaudia?

- Nem tudom,
    majd rákérdezek.

- majd irjal mar mindkettore, mert nagyon kene a penz..ha kell, talalkozok en mind kettovel...meg a heten jo lenne

- Orsolya, Klaudia ma utalt, az nálam van
    de a másik csajt - aki szintén Klaudia
    őt még nem tudom....majd ráírok :U

- es mennyit utalt? miket vett meg?
    tolem vett vmit?

- Az 500 Ft az mi is, amivel jövök neked?
    tőled a rózsaszín húzott anyagú felsődet vette meg
    azt egy 1000-esért adtam neki oda

- hat a bia fele ruha..amit megvett 1500ert

- Jaaa, aha, tényleg!
    akkor 1500-tel jövök neked
    Szandinak elvitted a szíves ruhát?

- de azt, h tudod eljuttatni? holnap viszem

- Sehogy, csakis személyesen!
    bankkártyád nincsen még, anyáéra meg nem utalhatok, mert rögtön levesznek az övéről minden pénzt
    postán meg tuti elveszne.....legalábbis sanszos.
    de ne aggódjál, nem költöm el

- pazli de hat nekem most kell a penz..italni nem tudsz az erzsi mamaera pl?

- Félreteszem neked
    de neked mire kell annyira a pénz??
    nem kellett volna ruhára, meg édességekre elköltened...
    akkor adjál el ruhákat, azt' lesz pénzed....:U
    amúgy is most spóroltad meg a vonataid árát, mert anya elvitt...:U

- paz nem..osszvissz van egy ezresem..abol vettem meg az edesseget sebtapaszt busz jegyeket..4000 volt..es mennek lehet megint adamhoz vagy o jonne..nem rajtam mulik, h megveszik e a ruhakat

- Jó, hát megbeszélem Zolival, h valahogy tudunk-e utalni...
    vagy postán küldeni
    de most azzal az 1500-el mire mész?

- koszi jo lenne..am te tudsz vmit arrol, h anya most megy e pestre?

- Az már úgy 2500, de abból még mindig nem tudsz elutazni...
    ha meg Adam jön, akkor meg ahhoz minek pénz? anya mindent megvesz, buszbérleted meg van...
    nem, nem tudok róla....

- de ha pl jon adam, akkormar tudnam mivel varni..mert anyanal nincs penzr

- Anya nem mondott nekem semmit erről....

- ahha..akkor gondolom nem megy most..mert en sem tudok rola

- Én sem, úgyhogy szerintem ezen a héten nem megy
    max a kövin
    és anya megengedné, hogy Ádám jöjjön hozzánk a koszba???? :Y :DDD

- hat nem hiszem

- Akkor meg..??? XD
    üljél meg a seggeden, Pázli

- pazli nem tom..de csak drukkolj szorgalmasan :(
    ha kell takaritok szombatig minden aldott delutan :(((

- :DDDDD
    (Réka: ,,Az szerinted bunkóság, ha beírom neki, hogy <Na, mi van, így be van már sózva a segged?> XD"
    Zoli: ,,Nemtom, szerintem nem.... Én beírnám neki...:DDD " )

:'DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

- o de menjen mar most is pestre
    ez meg mi?

- Ez éppen most zajlott le köztünk XD mármint ez a beszélgetés
    bemásolom megint egybe, hogy értsd:

Orsy:

pazli nem tom..de csak drukkolj szorgalmasan
    ha kell takaritok szombatig minden aldott delutan

Réka:
    19:59
    :DDDDD
    (Réka: ,,Az szerinted bunkóság, ha beírom neki, hogy <Na, mi van, így be van már sózva a segged?> XD"
    Zoli: ,,Nemtom, szerintem nem.... Én beírnám neki...:DDD " )

- mmiii van?

- Aaajjj pázli, ennyire szellemileg alul táplált nem leheeetsz...... -.- :U :DDD '

- hat de latod, h megis.....:F

- XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
    Aaajjjjjjjj
    Írtad, hogy ha kell szombatig 1 héten át csak takarítasz minden áldott nap
    mondom, ennyire ne legyen már besózva a segged XD
    de ezt nem akartam leírni neked
    hanem csak Zolinak mondtam, h az bunkóság lenne, ha ezt válaszolnám neked erre?

- ahha ertem

- Látom, mennyire.... -.-
    Ja igen
    meg Szanditól kérd vissza a fülbevalómat is végre!!!

- mar mondtam neki

- okés akkor
    hozza is, mert az kell nekem!!!

- amugy csomo cuccom nala van

- Akkor kérjed visszafele őket
    mert szerintem nem az az egyetlen fülbevalóm sem, amit odaadtál neki a megkérdezésem nélkül -.- :U
    ....
    -.-
    :W

- hat szerintem meg de
    irtam volt neki, h rakja ossze a cuccokat es adja oda..majd irok meg

- xDDDDDDD
    jól tetted volt
    jól van

20:57
    xD
    (Y)

Hozzátenném, a csupa kis betűs, helyesírási hibákkal teli szövegrész, az mind a Húgomé...:U Azokért nem vállalok felelősséget! :DDD
    Ez pedig az a jelenet, ahogyan elképzelem őt, amint Ádámot várja és takarít zenére a szobában...:DDD ;]

A kép címe: "Bakker a pasim már úton van :DDD"

• művésznő4

senior tag

Laptopozok az ágyon, erre Zoli cicája betelepszik mellém. Vagy 2 mp kellett, mire elaludt, de úgy, hogy szó szerint belefejelt az ágyba és ez neki így jó! xD Gondolom....:DDD A kép sajnos nem adja igazán vissza, de Olyan vicces :'DDDDDD :DD
    Itt még aránylag rendezte is a sorait, de az előbb homlokkal nekitámaszkodva az ágynak aludt....annyit röhögtem rajta :DDD És nem zavartatta magát, hogy összevissza kattintgatok itt mellette nagy vakuval, meg minden! (: Nagyon jópofa, strapabíró kis jószág! :C Bár Zoli mellett nem is csoda....úgy beneveli azzal az örökös nyúzással, meg gyömöszöléssel szegényeket, hogy csuda...:DDD ;]

• művésznő4

senior tag

Csodálatos, romantikus, mesébe illő esküvő....:B
    Amolyan kis intim, meghitt, "egyszer, de nagyszerű"-féle...:B
    Határozottan tetszik! :R

• művésznő4

senior tag

Gabónál találtam. :) A naaagy port kavart 10.-es irodalom tankönyv ominózus borítója. :U

Ezt a részt mintha én írtam volna.... :D
    Nos, mi van a 10-es könyv borítóján? Az a baj, hogy nem próbálhatjuk ki magunkat, mert miután olvastunk/hallottunk egy verziót, már nem érdekes a teszt, mert a hallott vélemény egyszerre téged is, engem is befolyásol, vagy olykor egyenesen mérgez.
    Nem vagyok szakértő, de valamit elárul a „nagy felismerést” elkövetőről, hogy mi is határozza meg a gondolatvilágát. A cikk szerint egy tanár hívta fel a borítóra a figyelmet. Vajon önmaga döbbent-e rá, vagy valamelyik diákja súgott neki? Ez utóbbi még valahol magyarázható a kamaszok dúló hormonjaival, mert ugye van az az életszakasz, amikor az embernek mindenről "az" jut eszébe. Nem egyszer szembesültem vele a katedrán, hogy mennyire vigyázni kell a megfogalmazással, mert ahol egy kis kétértelműség adódik, a kamaszok rögtön lecsapnak rá. Kitűnően tudják kiforgatni a szavakat. Egyes kifejezéseket kimondottan javallott elkerülni, mert hétköznapi jelentések megteltek a nemi érintkezés témakörébe tartozó asszociatív tartalmakkal. (Pl. jobb, ha nem ajánlunk nekik melegen semmit.) A ifjak már csak ilyenek. De ha ez a képértelmezés a tanár asszociatív látását tükrözi, akkor nem biztos, hogy szeretnék vele bizonyos irodalmi alkotásokat elemezni. Persze az is igaz, hogy a mai mainstream irodalom jó néhány jelesnek titulált képviselője már rég túllépett az én azonnal prűdnek titulált széplelkemen.
    :B :DDD

• művésznő4

senior tag

Hetek óta hajkurászom, sőt a 'zinterneten is beírtam már hatvanhatféleképpen, különböző kulcsszavakra rákeresve a Gugliban, mint pl.: Leggings, fitness nadrág, aerobik dress, cicanadrág...xd Tehát téééényleg kínomban már minden hülyeséget kipróbáltam, mikor tegnap egyszer csak a semmiből jött egy isteni szikra és bepróbálkoztam a legkézenfekvőbb dologgal, - amire tulajdonképpen valójában is használni akarom ezt a ruházati alkalmatosságot, - tehát rákerestem a "running trouseres woman" szavakra és láss, csodát, kiadta végre, amit akartam! XD :Y :D
    Olyan büszke voltam utána magamra, hogy képzeletben még a vállaimat is megveregettem.... :DDD :C
    Ez tellett nekem ennyi időbe....:U Azért nem mondom, néha még az önmagam hülyeségét is felülmúlom....:DDD ;]

Szóóóval, dobpergééés, ééééés, íme:

Ők lennének azok. Tény, hogy az én fenekemen nem így állnának, mint ezen a kis csontkollekció modellen, na de majd......;] Bár Isten ments, hogy ekkorára "aszalódjak" össze :DDD , nem őrültem azért meg! :N De igen, formálódni nagyon is akarok! Formálódni, csinosodni és feszesedni, ez most a legfőbb célkitűzés. Na persze, ha mindemellett még a kilókból is faragunk, az meg csak plusz ráadás, de gebe - a Páromnak tett ígéretemhez híven ;) :P , "csúnya sovány" sosem fogok lenni! :N

Sportmelltartót hála Istennek találtam, ráadásul nagyon is olcsón! Egy gyerekkori barátnőm - pontosabban az általános iskolai legjobb barátnőm, Petra, - pont feltett a netre két ilyen nagyobb méretű melltartót is, mert rá hatalmasak és szeretett volna megszabadulni tőlük. Én kapva kaptam az alkalmon és potom 500.-ért megvettem tőle az egyiket. Megnéztem a másikat is, amit árult, de az még rám is óriási lett volna, így maradtam ennél a darabnál. Valahogy így néz ki :) :

Amúgy visszatérve.... a futónacik közül ezt nézegettem én erősen a Vaterán, mert nagyon tetszene színre és formára is, de sajnos ez kicsi lenne nekem. :/ Ami viszont boldoggá tesz az az, hogy a kis Vőlegényem iszonyúan mellettem áll és támogat ebben az egészben, ami igazán sokat jelent, mert rengeteg erőt tudok meríteni belőle. :K Ráadásul megígérte, hogy ha találok valami ilyesmit jó árban, akkor megveszi nekem és onnantól fogva nincs megállááás!!! :DD ;]

• művésznő4

senior tag

Ezeket nemrég találtam. :) Néhány szép emlék, amiket megakarok őrizni magamnak.....:B :))

A drááága Laios is megmondta...:D ;]

Klári néni, a Művészetiből....:)

Ezt hívják kompromisszumnak....:D

• művésznő4

senior tag

Napok óta ezt hallgatom. A Drágám küldte nekem. :B Én mondom, egyre jobban ráérez a zenei stílusomra...:B :)) Magyar a csaj, mégis a hangja, a kiejtése, a megjelenése, meg úgy az egész előadásmódja alapján én kétkedés nélkül állítanám róla, hogy valami rég felfedezett külföldi tehetség lehet. :K :Y
    Sokat tanakodtam rajta, hogy kinek a hangjára is emlékeztet engem annyira a régi kedvenceim közül....és ha nagyon mondanom kellene neveket, akkor valahogy úgy határolnám be, hogy olyan Ingrid Michaelson - Sara Bareilles - Birdy és Ellie Goulding keveréke ez a Hegyi Dóra. :D
    Óóh, meg akit majdnem kifelejtettem, pedig az is nagyon tipikus hangszín...aaaaa..... Ajjj, de nem jut az eszembe a neve....:/ Ilyen szomorkás számai vannak és akkor hallgattam régen, mikor nagyon magam alatt voltam. Hmmm........öööööö.....a csudába. :F Pedig még anno a blogomba is beletettem a számait, még anno....valamikor nagyon az elején. Miért nem akar eszembe jutni a neve? :( Pedig valami rövid, könnyen megjegyezhető....
    Bár lehet, hogy azért nem ugrik be, mert már régen szorultam rá, hogy szomorú számokat kelljen hallgatnom itten a nagy bódogságban. :D
    Nah jó.....úgy látom, kénytelen leszek visszalapozni a blogom elejét, mert így magától nem fog beugrani. :U Márpedig addig nem hagy nyugodni a dolog....:DDD

Dora Hegyi- Everlasting love (Robert Bennett cover)

szerk.:

Ééééééés MEEEGVAAAAAAAAN!!!!!!!!!!! ;] Tudtam, hogy meg fogom találni! :DD :C

Hope - Who Am I To Say [with lyrics]

• művésznő4

senior tag

Néha csak az van, hogy le kell zárni: találkozásokat, kapcsolatokat, gondolatokat, mert másképp nem jöhet az, aminek jönnie kell. Gátolja. Zárd le. Búcsúzz el. Rakd helyre. Oldd fel a fájdalmakat, lásd meg a valóságot, ne azt, amit te képzelsz bele. Fel kell oldódnia a görcsöknek. Ha pedig megszűnik az érzés, megszűnik a feladat, mi más magyarázhatná, hogy az egykori csodát felváltja valami színtelen, valami igazán szürke.

(Oravecz Nóra)

• művésznő4

senior tag

Óóóóó...... :')

Az 1912. szeptember 8-án született Gyarmati Fanni gyerekkori képe. A fotó azért rongálódott meg, mert Radnóti Miklós zsebében találták meg az abdai tömegsírban, másfél évvel a költő halála után. Radnóti magánál tartotta még Fanni egy felnőttkori képét, két tőle kapott levelezőlapot és egy levelet is. Az utolsót néhány héttel a férj halála előtt adta fel Fanni, és egy általa írt imádságot tartalmaz:

Édes Istenem, nem bírom ezt a szorongást. Segítsd meg őt, légy vele, hogy világos, tiszta legyen a feje és mindenre tudjon felelni. Segítsd meg őt, Te tudod mennyit kínlódott szegény, ne engedd, hogy baja történjék. Légy velünk, bár tudom, hogy bűnös vagyok, ő nem, soha, de én oly sokszor vagyok kemény és bántó az emberekhez, bár a legfőbb parancsnak tartom, hogy szeresd felebarátodat. De azt hiszem, azért van ez, mert sokszor és annyiszor ért már bántalom engem is. De ő jóságos. Ő még soha senkinek nem vétett az ő szívében és agyában rend van és nagyon vigyázz Rá, Istenem!

• művésznő4

senior tag

Ezt a receptet ma találtam egy hölgynél a neten, aki így nyilatkozott róla:
    ,,MA MEGCSINÁLTAM.......Háááát ez valami szuper fánk!!!! :Y Aki nem ismerte,az csinálja meg,mert nagyon hamar készen van,és finom is!!!! 34 db lett egy adagból!!!! :)"

10 PERCES FÁNK:

Hozzávalók:
    1 tojás
    1 kis pohár tejföl
    3 ek porcukor
    kb 20 dkg liszt
    fél sütőpor
    1 tk rumaroma
    fél citrom reszelt héja
    olaj a sütéshez.
    A tojást a tejföllel és a porcukorral elkeverjük.
    Annyi lisztet adunk hozzá,hogy könnyen nyújtható tésztát kapjunk.A liszttel együtt belekeverjük a sütőport,és ízlés szerint tehetünk bele rumaromát,citromhéjat.
    Fél cm vastagságúra nyújtjuk,kiszaggatjuk(én most linzervirág formára),de lehet sima karikára is.
    Ugyanúgy sütjük,mint a hagyományos fánkot.

• művésznő4

senior tag

Napi zene! :D Hát én Bömbivel, majd' bepisiltem ezen a klippen.....:DDD :DDD :DDD
    Nagyon erősen emlékeztet valamire....;]
    És komolyan mondom, még a zene is rendesen jó alatta! :C Olyan kis fülbemászó. ^^ :D

Cabron - Frunzele si iarba [Official video HD]

• művésznő4

senior tag

Mai kedvenc kép....:B ♥ ♥ ♥

"Belefáradtam már, hogy mindig azzal foglalkozzak, ami nem érdekel, az értékes dolgok pedig, mint csillámpor szaladnak ki a kezeim közül.,,

"A legszebb mosoly rejti a legmélyebb titkokat.. a legszebb szemek sírtak a legtöbbet... a legszerelmesebb szív érzett a legtöbb fájdalmat...,,

• művésznő4

senior tag

Ezt a két szép, véletlenül talált keresztény számot ezer éve beakarom már ide rakni....:K :R

Boasting - Lecrae (feat. Anthony Evans)

Ezt viszont csak Facebookról lehet sajnos megnézni:

Balázs Mirjám - Hillsong cover

• művésznő4

senior tag

válasz művésznő4 #956 üzenetére

Amúgy rájöttem, hogy ezt a helyszínt a fényjáték teszi nagyon széppé. :K Késődélután is nagyon hangulatos lehet kimondani... :B Hmmmm....nem is rossz ötlet! ^^ Legalább nem fogom leizzadni a sminkemet a gyönyörű fehér ruhámra abban a rekkenő július-augusztusi kánikulában. :U :DDD

Amúgy meg kell, hogy jegyezzem, hogy a képet az Esküvő Trend Magazin fotói között találtam és van is egy nagyon kedves emlékem velük kapcsolatban, amit megőriztem képernyőmentés formájában. :)

Andy Vajnáék esküvői képe alá írtam le a véleményemet és ezt kaptam válaszul. Íme :B :

• művésznő4

senior tag

Szent Habakuk!!!! :Y Azt hiszem, megtaláltam a tökéletesen rékás helyszínt az "Igenek' kimondásához a Nagy Napra!!!!! :Y :C Egyszerűűűen Áááálooooooom..... :B :B Abszolút szerelem, de tényleg! Úgy remélem, hogy összejön....♥♥♥ Csak azért szurkolok, hogy tetsszen a kis Vőlegényemnek is, mert azért ez róla is szól ám és nem csak kizárólag az én napom...:U :K Még ha sok amerikai film/sorozat/ember ezt is akarja sugallni kifelé..:D

• művésznő4

senior tag

válasz művésznő4 #927 üzenetére

A süti után (amiről hamarosan teszek is fel képet, ha már végre ráraktam a laptopomra :U) a következő projektem hétvégére - mivel még mindig rengeteg szilvánk maradt - a Fahéjas szilvaleves!!!! :) :C

Brigi szerint kicsiben úgy néz ki ez a kép, mintha csülkös bableves lenne....de kikérem magamnak, mert neeeeeemiiiiiiiis!!! :DDD ;] :P

• művésznő4

senior tag

Még egy keveset a fotózásról.... :) Ismét csak egy beszélgetést fogok ide bemásolni, amit egy ismerősömmel beszélgettem, akit történetesen holnap lesz egy hete, hogy ismerek. :D Bizony, még csak 1 hete! A Relics koncerten mutatott be neki Anya (amiről még szintén nem írtam, de ami késik, nem múlik...:U :P) és azóta rendszeresen tartjuk is a kapcsolatot. Az illető - aki Vikiék zenekarának sofőr- és technikusa is egyben - a "Keksz" becenévre hallgat, de egy vicces félreértés miatt, nekem már csak nemes egyszerűséggel Süti marad...:D

Szokásom szerint rengeteg képet készítettem a koncerten, és másnap már természetesen zaklattak is ötfelől, hogy "márazonnalküldjemelnekikafotókatlegyekolyszíííves"! :D Aztán Sütivel tegnap volt egy érdekes beszélgetésem is, aminek egy egészen rövidke kis részletét osztanék meg most Önökkel, Magukkal, Veletek....szóval a Kedves Olvasóval! :P

:R

Süti:
    Na, ezeken még betyárabbul nézek ki :DDD köszönöm szépen mindjárt le is mentem őket :R képzeld, tegnap én is vettem új aksit a fényképezőmbe! :) meghoztad a kedvem.... :B

22:02
    Réka:

Dehooogy! :N szerintem mind poénosra sikeredett :D

22:07
    Réka:

Naaa, komolyan?? :D csak neem? ;] Hát, ennek nagyon örülök! ^^
    Tudod, ez olyan, mint mikor látod, hogy valaki milyen áhítattal, érzéssel és jóízűen eszik valami kaját és bár nem feltétlenül a kedvenced az az étel, egyszerűen mégis megéhezel, sőt szinte csorog a nyálad, mert úgy megkívánod tőle... :) :B
    Remélem, te is ilyen nagy örömödet fogod lelni a kattintgatásban, mint ahogyan én szoktam... :R

• művésznő4

senior tag

,,Nem tudom, feltűnt-e, de a képem a tökéletes esküvőről folyton változik. Egyik nap fehér rózsát akarok, másnap liliomot. Először egy hárfást, aztán egy vonósnégyest. Csak egyvalami állandó, és az te vagy....:B ♥"

Aktív témák