Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#951) moma


moma
őstag

Sziasztok. Szeretnék venni egy jó erősítőt. Nem volt még erősítőm soha szóval nálam sacc bármi nagy előrelépés, de azért jó legyen. Egy barátom javasolt régebbi típusokat. De amin elgondolkodtam, hogy manapság ez a számítógépről zenét hallgatás és esetleg vezetéknélküliség, hogy illeszthető egy erősítővel?

Mert jellemzően lakáson belül laptopot használok, ami nem mindig fix helyen van. Ha ebből menne kábel az erősítőbe, akkor az nem lenne túl praktikus. Meg eleve, ilyenkor kellene még egy külső hangkártya is?

Milyen tapasztalataitok vannak ilyen megoldások irányába? Cikk is jól jöhet, ha valaki már megírta ezt.

Köszönöm.

we all deserve a bit of luck.

(#952) zsoika válasza moma (#951) üzenetére


zsoika
addikt

Szia!
Mire szeretnéd használni ...sok.egy mozi vagy sztereó zene?
Mekkora összegre gondoltál?
Milyen hangfalaid vannak?
Mekkora helyiségbe tennéd?
Minek a laptop? Az lenne a forrás, vagy csak azon van a file?

[ Szerkesztve ]

(#953) Zoluska válasza bghistvan (#950) üzenetére


Zoluska
tag

Nem hangzik jó ötletnek. Valószínűleg az erősítő bánná. Nem hinném, hogy a teljesítmény a hangerő korlátja. Gyárilag illesztik az erősítőt a hangfalakhoz. Valószínűleg ez ennyit tud.

(#954) zsoika válasza Zoluska (#953) üzenetére


zsoika
addikt

Már a házimozi topikban ki lett "oktatva" .

(#955) moma válasza zsoika (#952) üzenetére


moma
őstag

Mire szeretnéd használni ...sok.egy mozi vagy sztereó zene?

Szinte csak zene. Csak nagyon ritkán film, az nem nagyon szempont.

Mekkora összegre gondoltál?

Ez nehéz kérdés. Valami olyan pontot lenne jó eltrafálni, ahol a teteje van annak, amíg meredeken emelkedik a minőség a ráköltöttel. Szóval, hogy ne minimális javulásárt legyen a többlet ár még. De nem vagyok képen egyelőre az árakkal. 40000 az értelmes összeg?

Milyen hangfalaid vannak?

van két régi elfekvő orion HS 280 rumba és kezdetben azokkal használnám, aztán majd később lehet azt is fejleszteni.

Mekkora helyiségbe tennéd?

Na ez is nehéz, mert most egy nagy belmagasságú 25m2-es szoba. De szinte biztos egy költözés idén szóval lutri, mi a köv állomás.

Minek a laptop? Az lenne a forrás, vagy csak azon van a file?

Ez mit jelent, hogy a forrás vagy a file? Azon játszanék le zenét, ha ez így működhet. Akár ha online hallgatok zenét azt is. De a letöltött fileok is. Itt érzem, hogy kellhet még valami. Egyrészt minimális ismereteim alapján egy dac nevű cucc kellhet, de talán lehet azt is később? másrészt meg kérdés a laptop összeköttetése az erősítővel. vagy a dac-cal.

we all deserve a bit of luck.

(#956) zsoika válasza moma (#955) üzenetére


zsoika
addikt

Én a helyedben vennék egy hálózat képes sztereó erősítőt, amit vezetékkel vagy wifin internetre tudsz kötni. Akkor dlna fájlmegosztással ,esetleg bluetooth (nem igazán ajánlott a minősége miatt ,de háttérzenére jó lehet) elérheted a laptopon lévő fájlaidat....vagy interneten rádiózhatsz (sima rádió is van) ,esetleg zenemegosztó alkalmazásokon szörfölve keresed ki a kedvenc zenéid.
Van rajtuk digitális bemenet (optikai, koax sőt még lehet hdmi is) ,akár a tv -t is rá tudod kötni.
Ilyen erősítő pl. a Harman Kardon 3770 , bár attól van modernebb hdmi -s változata más gyártónak ,de szerintem elég az optikai bemenet is.
40eFt még használtan is kevés ,de 80eFt körül már kapni akár garis használtat .
Lehet még olyan felállás is , (és más is) hogy nem hálózatos sztereó erősítőt veszel , hanem egry régebbi de digitális (pl. Optikai ) bemenettel rendelkezőt és külső forrásrt(lejátszó) használsz. Mivel a laptopot hordozod a lakásban kéne egy fix lejátszó eszköz amire "átlövöd " a lejátszani kívánt zenét pl. A tv (ha netre köthető) lesz a forrás, ami lejátsza vagy egy 10eFt-os média box.
Lehet úgy is ,hogy olyan forrást választasz amin van analóg kimenet és akkor még régebbi (digitális bemenet nélküli) erősítőt is tudsz venni. Ennek hátránya hogy analóg jelátvitel van a lejátszó és az erősítő között aminek a minőségét nagyban befolyásolja az őket összekötő kábel minősége. Inkább a digitális jelátvitelt preferálom ilyen szinten.

[ Szerkesztve ]

(#957) JoceeHunt


JoceeHunt
őstag

Sziasztok,

Elkélne egy kis segítség a tavaly év végi elindulásomból nem lett semmi, viszont most már szeretném lecserélni a régi hifim.
Új AVR-t és hangfalszettet is vennék.
Amire használnám: TV-n nézett filmek, adások hangját, NAS-ra letöltött hálózaton lévő filmek hanganyagát, illetve zenét (nas-mp3), online rádiókat hallgatnék.
Hálózatnál elsősorban kábelest erőltetném, Amazon Alexa kompatibilitás nagyon fontos lenne.

elkezdtem nézegetni az Onkyo és Denon márkáknál, Onkyo max Google home assist-al dolgozik a leírások alapján így kiesik szerintem, vagy nem írják az alexát.
Denon esetében írják Alexát.
Így szűkültem le az alábbiakra:
Denon AVR-X2500H vagy Denon AVR-X3500H

Hangfalak esetében Dali Spektor 6 szett (6+1+Vokal)-el szemezgetek.

Nem tudom ez a hangfalszett nem-e "kevés" a 3500H erősítőhöz. Szeretnék egy aktív mélysugárzót is, de erről még nem kezdtem kutakodni. Tudna valaki ötletet/útirányt adni, hogy jók-e az elképzelések?

Árban olyan 500 körül szánnék rá az aktív mélyen kívül.

[ Szerkesztve ]

joceehunt felhasználónak 60 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=joceehunt

(#958) zsoika válasza JoceeHunt (#957) üzenetére


zsoika
addikt

Szia. Jó az irány Denonból az X3500-at venném ...nem az x2500 at.
A Dali jó lesz és ezt a subot meglesném [link]

(#959) JoceeHunt válasza zsoika (#958) üzenetére


JoceeHunt
őstag

3500-as Denon nem sok egy ilyen Spektor szettnek?

joceehunt felhasználónak 60 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=joceehunt

(#960) zsoika válasza JoceeHunt (#959) üzenetére


zsoika
addikt

Nem....tökéletes.
Igazából az X1... a belépő, de a Denon (és más gyártó is) alányitott még 2-3 szériát, csak hogy legyen, mert igény volt rá. Szóval az X1... alatti erősítővel szerintem nem érdemes foglalkozni. Persze egy Logitech Z szériától lehet jobbak ,de nem sokkal. Az X2... rossz ár/érték arányú, mert alig jobb az X1... nél.
Tapasztalatom szerint az nem baj ha egy kicsit "erősebb" az erősítő mint a h.szett ...mivel így biztos ki tudja hajtani rendesen. Erre azért van szükség mert az erősítőket nem szabad 100%-on hajtani. Egyrészt akkor már torzítást küld ki és szétesik a hang , másrészt az ilyenkor kibocsájtott négyszögjel kilőheti a magassugárzót.

"Amazon Alexa kompatibilitás" Erről semmit nem tudok.

[ Szerkesztve ]

(#961) zsoika válasza zsoika (#960) üzenetére


zsoika
addikt

Ha szűkös a keret akkor persze jó az X2500 is.
Hallottam X1000 el Zensor 7-est és eléggé "szenvedett" ...ezért bátorkodtam inkább az X3... -et ajánlani.
Még külföldről szoktak sokan rendelni [link] jellemzően jó árban adják.

A Dalik egyébként könnyen hajthatóak(nagy az érzékenységük) és a 6 Ohm impedancia is ezt segíti elő.

[ Szerkesztve ]

(#962) JoceeHunt válasza zsoika (#961) üzenetére


JoceeHunt
őstag

köszönöm, ez az árkülönbség most nem oszt nem szoroz belefér az elképzelésbe. Bár most kicsit megfogott egy boltosnál érdeklődtem, és rendesen belebonyolított szobaméretek, hangminőség, távolság, elhelyezés kérdésekbe, ő meg azt mondja sok a 3500 ennek a szettnek :)))).

Az általad linkelt oldalról esetleg ez a szett a 3500-hoz?

Oberon szett megéri az árkülönbözetet?

[ Szerkesztve ]

joceehunt felhasználónak 60 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=joceehunt

(#963) zsoika válasza JoceeHunt (#962) üzenetére


zsoika
addikt

"szobaméretek, hangminőség, távolság, elhelyezés kérdésekbe" Igen...ezek nagyon fontos tényezők.
Jól mondja sok, de én így szeretem ha sok. A x2500 meg nem éri meg szerintem az árát....mondjuk én alapból nem rajongok a Denon "szárazabb" hangjáért.
Ne érts félre, nem rossz a Denon és az X2500...csak a házimozi és a hang mint olyan szubjektív. Nekem nem tetszik annyira a karaktere,de sokan meg imádják. Az biztos hogy maga a Denon egy nagyon innovatív cég, megbízható erősítőket gyárt, jó ár/érték arányban. Jó választás, hosszútávon tartja az árát és eladható bármikor.
A Dali könnyen hajtható szetteket árul...ilyesformán semmi nem indokolja az X3500-as megvételét, csak a hang minősége ami az X2500 és a X3500 között van. Lehet inkább másik szettet kéne nézni az X3500-hoz de az meg nagyon megnyomná az árat...hmmm nehéz ügy.

Meglestem azt a szettet és az a SUB egy vicc. Egy 8"- os (20cm) mélysugárzó van benne...minimum 10" kéne de sok minden függ a szobától is, mert lehet hogy még nagyobb ,vagy 2db is indokolt lehet.

Gyere át a házimozi belépő szinten topikba.
Tedd fel a kérdésedet oda is! Kíváncsi vagyok ki mit mond, lehet v.ki tud okosabbat.

Oberont nem ismerem...talán BBécit kéne megkérdezni .

[ Szerkesztve ]

(#964) JoceeHunt válasza zsoika (#963) üzenetére


JoceeHunt
őstag

Átmentem, ott folyt :)

joceehunt felhasználónak 60 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=joceehunt

(#965) moma válasza zsoika (#956) üzenetére


moma
őstag

Szia! Nagyon köszi a részletes választ. Kicsit emésztenem kellett közben :D Jó sok összetevős ez az egész. De sokat segített.

Azt jól értem, hogy a DAC első variációban az erősítőben található? A másodikban pedig a mediaboxban?

"Ennek hátránya hogy analóg jelátvitel van a lejátszó és az erősítő között aminek a minőségét nagyban befolyásolja az őket összekötő kábel minősége. Inkább a digitális jelátvitelt preferálom ilyen szinten."

Mondjuk ez alapján gondolom itt is az erősítő (is) tartalmazná akkor mégiscsak a DAC-ot ugye? Vagy hogy van ez, hogy opcionális, hogy digitális a jelátvitel vagy analóg? Ha digitális lenne a jelátvitel a lejátszó és az erősítő között, akkor a digitális jelet a lejátszóban kellene alakítani analóggá? (bocs kicsit még ez a rész homályos ezzel a digitális analóg váltással)

Amúgy azon gondolkodtam, hogy lehet annyi szólhatna egy régebbi jóminőségű erősítő mellett minimális mai szolgáltatással, hogy most utánaolvasva várható, hogy javulni fognak még a vezetéknélküli technológiák, bluetooth minősége is, codecek ( bár a mostani 5.0 se rossz már, de kérdés ezt mi kezeli már). Szóval, hogy akkor valami olyan erősítőt, ami hangban nagyon jó, de nem tud ilyen vezetéknélküli dolgokat és akkor ezt egy másik eszközre bízni és ebből egyrészt frisset venni, másrészt meg ezt frissíteni csak később. Ez hülyeség? Vagy úgyis akarok majd erősítőt is cserélni? :DDD

Meg most eszembe jutott az is, hogy az erősítő hangfal kapcsolatban, hogy látod a jövőt vezetéknélküliségben?

(TV-vel nem tervezek amúgy, van egy nagy monitorom még munkára, ha épp ritkán megnézek egy filmet az elég)

[ Szerkesztve ]

we all deserve a bit of luck.

(#966) moma válasza moma (#965) üzenetére


moma
őstag

Jah meg, ha van egy ilyen külön lejátszó, annak az az előnye, hogy nem számít a laptop hangkártyája, mert nem az játssza le a zenét? Amúgy meg ha laptoppal játszanám, akkor még ez rontana a dolgokon? (igen a hangkártya szerepe is kicsit homályos a láncban :DDD )

we all deserve a bit of luck.

(#967) zsoika válasza moma (#965) üzenetére


zsoika
addikt

Igen jól érted! Nem mindegy mi dekódol, de sajnos csak kipróbálással tudod meg hogy melyik adja a jobb hangot. Nálam akkor jobb a hang ha az erősítőm dekódol...nem csoda, hisz 12eFt os kínai a lejátszóm(bár nem törvényszerű).
Nem minden erősítőben van DAC.
A DAC alakítja át Digiálról Analógra Convertál (átalakít....szóval vagy eleve analógot kap vagy átalakít.
[link]

"Szóval, hogy akkor valami olyan erősítőt, ami hangban nagyon jó, de nem tud ilyen vezetéknélküli dolgokat és akkor ezt egy másik eszközre bízni és ebből egyrészt frisset venni, másrészt meg ezt frissíteni csak később. Ez hülyeség?" Nem hülyeség...jól látod, ez is járható út. Valaki szereti a kompaktabb egybe mindent és valaki különszedi hogy amikor elavul akkor csak a lejátszót kelljen cserélni.
Nekem is netre köthető az erősítőm(wifis , bluetooth meg minden) ,de nem is használom azt a részét mert a lejátszóm tudja és arra szoktam csatlakozni....nekem a modern erősítőnek ezen része nem érdekes ,de az Atmos hangsáv miatt korszerű erősítő kellett.

[ Szerkesztve ]

(#968) zsoika válasza moma (#966) üzenetére


zsoika
addikt

"Meg most eszembe jutott az is, hogy az erősítő hangfal kapcsolatban, hogy látod a jövőt vezetéknélküliségben?" Nem látom ,de én a vezetékekben bízok jobban egyelőre.

Több jó út is van ...neked kell eldönteni hogy melyik felel meg számodra a legjobban.
A külön lejátszónak több előnye is van szerintem. Én arra gondoltam hogy beteszel egy lejátszót a tv-hez közel (alá,fölé, tökmind1) és összekötöd HDMI -vel. Ez a lejátszó a routeredre kapcsolódik(wifin vagy kábelesen tökmind1...kivéve ha wifin már nem megy át a sávszélesség miatt az adat. pl.4K film) hálózatra és a laptopod is ugyan ezen a hálózaton van (bárhol a lakásban). A lejátszó tehát látja a laptopot és a rajta lévő file-t amin a film,zene stb.van. Az adatot a laptopról veszi (hálózaton át) de a lejátszó játsza le. A lejátszón ha van RCA analóg kimenet akkor azon keresztül RCA kábellel az erősítőbe analóg jelet tud küldeni ...tehát a lejátszó dekódol. Ha van a lejátszón digitális kimenet is(optika, koax, hdmi) akkor választhatsz ,hogy a lejátszó, vagy a digitális bemenettel rendelkező erősítő dekódoljon. Régi erősítőkön nincs digitális bemenet, csak RCA ...tehát nem tud dekódolni (nincs DAC) csak fogadni analóg jelet...de ez nem jelenti azt hogy rosszabb a minősége.

Egy külső hangkártya a lejátszó DAC szerepét töltené be és igaz nem RCA csatlakozása van, hanem jack (van RCA -s hangkari is) de tutira jobb minőségben dekódol mint a laptop gyárija. Persze ez függ a megvásárolt h.kártya minőségétől...és a többi komponens minőségétől persze. A számítógép lenne a lejátszó (azon van az adat és a lejátszóprogram szoftver) és a kártya a DAC....az alakítja át analóggá a hangot.

[ Szerkesztve ]

(#969) Sz_Imre


Sz_Imre
senior tag

Üdv.

Az mennyire normális, hogy gyárilag szerelt hangfalba (Taga 616F) H03VV-F 2X0.75mm2 átlátszós belső vezetékkel vannak összekötve a hangszórótól kezdve a kérészváltó és a csatlakozókig. Csak mert ha jól tudom ez inkább villamossági installációs kábel, mint hangfal kábel. Esetleg lenne valami ötlet, hogy milyen vezetékkel kellene lecserélni, ami nem drága, de azért jobb is legyen, ha már egy kis tuning-ra is adom a fejem. Ezt nézem helyette: Bespeco flex 150.

(#970) Sz_Imre válasza Sz_Imre (#969) üzenetére


Sz_Imre
senior tag

Ennél hogy jön ki 6ohm impedencia (gyári adat), ha a középsugárzó 6ohm és a mélysugárzó része 12ohm? Bár lehet ez a kivételezés, csak hirtelen néztem nagyot, mikor megláttam.

(#971) zsoika válasza Sz_Imre (#970) üzenetére


zsoika
addikt

Szia. Nem....a hangváltóban korrigálják plusz ellenállással ha kell.

[ Szerkesztve ]

(#972) Sz_Imre válasza zsoika (#971) üzenetére


Sz_Imre
senior tag

Értem, akkor ez így logikusnak tűnik. Bár én még most is furcsának tartom. :D

(#973) zsoika válasza Sz_Imre (#972) üzenetére


zsoika
addikt

Azt azért halkan megjegyezném, hogy az impedancia mint olyan, nem konstans....frekvenciától függően folyton változik. Tehát ált. 4-32 Ohm görbén mozog.

[ Szerkesztve ]

(#974) Sz_Imre válasza zsoika (#973) üzenetére


Sz_Imre
senior tag

Azt tudom, csak mint szerkezetileg nem láttam így, értsd: amit eddig életembe láttam, 4-8ohm hangfal volt.
Mindenképpen köszönöm az információt. :R

Erre esetleg tudsz valamit tanácsolni

(#975) zsoika válasza Sz_Imre (#974) üzenetére


zsoika
addikt

Kezdjük ott hogy a Taga nem éppen felső kategória...így tőle elvárni a prémium kábelezést csacskaság lenne.
Ha azt nézed hogy 0,75mm2 vezeték megy 1db sugárzóhoz akkor az 2db sugárzó esetén már 1,5mm2.
A keresztmetszet a teljesítménytől (hangfalaknál terhelhetőség) és a vezeték hosszától, ellenállásától is függ.
Ha cseréled a kábeleket nem csak a keresztmetszet növelése a tuning, hanem bejátszik a hangba többek között a vezető szál anyaga, mérete, formája és ez a szigetelésről is elmondható. Tehát a kábelek cseréjével a változni fog a hangja a hangfalnak. Az hogy melyik kábellel lesz jobb, vagy rosszabb a kapott hang, az csak akkor derülne k,i ha végigpróbálod az összeset. Vagy találomra választasz és lesz amilyen lesz ,de az meg nem tuning... mert akár negatív hatása is lehet a hangra.
A hangfalak tuningolása széles körű ismereteket kíván. A doboz merevítésén, csillapításán, keresztváltó, kábelezés, forrasztáson át stb. egyszerre mindennel kell foglalkozni és nem utolsósorban mérni hogy jó irányban halad a tuning.....vagy visszafejlődésről van szó.

[ Szerkesztve ]

(#976) Sz_Imre válasza zsoika (#975) üzenetére


Sz_Imre
senior tag

Értem, akkor egyelőre ez a tervet elhalasztom, majd ha jobban utánanézek a dolgoknak akkor talán belefogok.
Köszönöm az információt. :R

(#977) Injun


Injun
aktív tag

Hifi zenehallgatáshoz sima erősítőt vegyek vagy házimozit erősítőt? Árban nincs jelentős különbség.

(#978) zsoika válasza Injun (#977) üzenetére


zsoika
addikt

Szerintem egyértelmű....sztereót. Azonos árból jóval jobb hangot kapsz.

(#979) Bagira01


Bagira01
veterán

Sziasztok!
Egy Swans d1080 mk2 hangfalpárt ès egy Cav W320-as mèlynyomót szeretnèk tv-re kötni lehetőleg optikai kábellel, milyen erősítőre ès kábelekre lenne szűksègem ehhez?

Hirdetéseim: http://goo.gl/TfNH1d

(#980) Injun válasza zsoika (#978) üzenetére


Injun
aktív tag

Köszönöm!

(#981) roland198905


roland198905
csendes tag

Sziasztok !

Kerhetnem a velemenyeteket , hogy egy JAMO 809 es szetthez (5.0+2 atmos), valamint egy Denon AVR-X2500H-es erositohoz, milyen melylada illene ?

Klipsch-ben gondolkodom , kellhet a r-120sw vagy eleg a r-100sw ?

Koszonom

(#982) zsoika válasza roland198905 (#981) üzenetére


zsoika
addikt

Szia. A mélynyomót nem az 5.0 ,vagy Atmos szetthez kell illeszteni ...hanem a szoba méretéhez(légköbméter). Hangzásban pedig egyéni ízlés kérdése is.
Mivel a j 809 nem kicsi hangfal így sztereón nem kell kiegészíteni a mélyládával...mehet direktben csak a két front. Ha frontjaid kisebb polcsugárzók lennének és nem tudnak 50Hz alá menni (a mély/közép sugárzó mérete miatt) ,akkor zárt mélynyomót ajánlanék....mert azok pontosabbak és gyorsabbak.
Azokkal a Klipsch ekkel egyforma a Jamo j10, j12.

Mekkora a szobád?

(#983) roland198905 válasza zsoika (#982) üzenetére


roland198905
csendes tag

Szia,

egy amerikai konyha-nappali -s helyiseg , kb 20m2 nappali es 10m2 konyha jobbrol ....

(#984) zsoika válasza roland198905 (#983) üzenetére


zsoika
addikt

Akkor a 30-as membránnal szereltet válaszd.
100eFt körül jó választás lehet még a Taga TSW-200.

(#985) roland198905 válasza zsoika (#984) üzenetére


roland198905
csendes tag

nagyon szepen koszonom :)

(#986) zsoika válasza roland198905 (#985) üzenetére


zsoika
addikt

Még annyi hohy a wattokkal meg ne foglalkozz, mert
1, hazudnak a gyártók
2, nem mindegy milyen kapcsolású erősítő dolgozik a mélyládában . Pl a D osztályú erősítő 90-95% hatékonysággal tud dolgozni, míg az AB csak 50 % körüli.

Ezért egy 400W AB effektív "csak" 200W...míg egy 200 W D 180-190 W.

(#987) roland198905 válasza zsoika (#986) üzenetére


roland198905
csendes tag

Meg lehet egy olyan kerdesem , hogy SUB kabelben a oehlbach nf 214 kabel megfelelo lehet ? vagy teljesen mast kellene beszerezni ?

Koszonettel,
Roland

(#988) zsoika válasza roland198905 (#987) üzenetére


zsoika
addikt

Az egy nagyon jó ár/értékű kábel . Középkategóriás rendszer tetejéig tökéletes választás.....nekem is az van jelenleg.

[ Szerkesztve ]

(#989) epigramma válasza zsoika (#988) üzenetére


epigramma
tag

Jónagyot!

A birtokomba került elég jó áron egy Pioneer A450R erősítő. Az aranyozott bizgentyűk minimális kopását leszámítva hibátlan állapotban van, mindene működik - ami meglepő a származását tekintve - nincs belepiszkálva.
Tegnap sikerült hozzá távirányítót szerezni, az is tökéletesen működik, motorikus kapcsolók - bemenetválasztó, hangerő - is tökéletesen hibamentesen üzemel.
Az lenne a kérdésem, hogy ilyen állapotban mennyit érhet az erősítő?

epigramma: "Irodalmi műfaj. Rövid, tömör, csattanós költemény."

(#990) zsoika válasza epigramma (#989) üzenetére


zsoika
addikt

Szia.
[link]

(#991) Revesz


Revesz
aktív tag

Sziasztok,

Apósom szeretné felújítani Sony tc-w290 dekkjét, sajnos problémába ütközött mert az összes ékszíj tönkrement és a beszerzése nehézkes.
Esetleg tudtok segíteni, hogy hol találok neki megfelelő ékszíjakat a dekkhez?

Üdv.: Tibi

(#992) Api04


Api04
csendes tag

Sziasztok,
Adva vagyon egy Videoton SL 451 QB hangfal pár melyet kikezdett az idő vasfoga. Ki kellene cserélnem benne a mélysugárzókat mert a membránok elhaláloztak. Mivel jobbára csak a kertben használjuk egy Technics SA-EX 510-es erölködővel hajtva, így nem valami csili-vili full extrás, sokkal inkább egy költséghatékony, de azért a minőséget még vállalható megoldás érdekelne.
Köszönöm szépen a segítséget, ötletet, tanácsot előre is.

(#993) Kölönte válasza Api04 (#992) üzenetére


Kölönte
kezdő

Itt találsz belevalót.[link]

(#994) Pfund


Pfund
csendes tag

Sziasztok
Van egy Onkyo TXSR508 erősítőm és szeretnék a lakás 3 helyiségébe hangszórókat bekötni.
Az erősítön van egy 2 zóna bekötési lehetőség,de nekem még kettő plusz zónára lenne szükségem.
Létezik valami olyan elosztó ami csak a hangot osztja szét zónákra. Úgy hogy a zene csak az adott helyiségben szól?

(#995) kaposznyak


kaposznyak
aktív tag

Sziasztok.

Van egy öreg Denon AVR-1603 erősítőm.

Ez a Bluetooth vevő jó lenne hozzá?

Laptopról küldeném rá a zenét.

Kösz!

(#996) excalibur36


excalibur36
senior tag

Sziasztok!

Mi a véleményetek az alábbi két erősítőtől?
Sony TA-F410R
Sony TA-F500 ES

Az ember jellemét az határozza meg, hogy mit tart nevetséghesnek...

(#997) demarad


demarad
tag

Valaki tud ajánlani erősítő szereléssel foglalkozó embert Debrecen környékén?
A jbl250p mélyládám megadta magát.

Köszönöm, előre is.

(#998) Crinos


Crinos
tag

Üdv!

Nem tudom jó helyre írok-e, majd kiderül :D
Van nekem 4db Eltax LR8-as hangsugárzóm. Ezek ha minden igaz 140W/db.
Volt egy jó kis Denon erősítőm hozzá, de az megadta magát, és most keresek a helyére másikat.
Nem nagyon vagyok otthon ebben a témában, ezért kérnék segítséget, hogy milyen erősítőt is tudnék vásárolni 40k HUF maximumig.
Nem kell, hogy új legyen. Számítógépre van kötve a hangrendszer. Játék, film, és zene......
Nem vagyok audiophil, de azért a régi Denon az szépen szólt, semmi alapzaj, búgás, még 3/4 hangerőnél se gerjedt a cucc. Nem szeretnék házimozi erősítőt, inkább a hifi irány lenne..... Ezeket figyelembe véve, tudnátok esetleg tanácsot adni? Vagy esetleg egy másik fórumot, ami célirányosabb ebben a témába?

Köszi!!!

[ Szerkesztve ]

Crinos az állat..... battletag: Crinos#2304

(#999) zsoika válasza Crinos (#998) üzenetére


zsoika
addikt

Szia. Az ajánláshoz az azért még kellene egy két adat. A négy darab eltax az hogy jön ki se sztereó se 5.1.....all ch stereo ban hallgatod?
A megdöglött Denon erősítő tipusa ?
Az oké hogy számítógéppről eteted de mivel van összekötve optika RCA HDMI az fontos lenne az erősítő ajánlás ahhoz.

[ Szerkesztve ]

(#1000) Crinos válasza zsoika (#999) üzenetére


Crinos
tag

Hali!

2x2-be volt bekötve, 2bal, 2jobb. Sztereóba....
Ha minden igaz, akkor egy Denon PMA 1080R volt.
2xRCA(1piros-1fehér)-3.5jack ment a hangkártyába.

Köszi!!!

[ Szerkesztve ]

Crinos az állat..... battletag: Crinos#2304

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.