Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- gerner1
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
n0k0m_
tag
Epson L1300 szervizelésre kaptam jó árajánlatot, ami keretében a teljes rendszert kimosnák, így lehetőség lenne arra is, hogy más típusú tintára álljon át a nyomtató. Van valakinek tapasztalata arról, hogy külső tintatartályos Epsonokba melyik tinta a legkevésbé hajlamos a beszáradásra/bírja a legtovább a tartályban? Képtelen vagyok normális időn belül elnyomtatni a festéket. Gyárira tippelek, de hátha van valakinek tuti infója.
-
n0k0m_
tag
Köszönöm, ha nem sikerül egy full generált kérnem rá normális áron, akkor úgy is kell festéket is rendelnem és beszerzek egy normális erre kitalált fecskendőt is. Nagyobb gondom, hogy le kellene már ereszteni belőle az összes festéket, mert még a gyári ezer éves van benne, ami tuti nem tesz jót neki.
-
n0k0m_
tag
Még mindig küzdök az Epson L1300-al, azzal megbékéltem, hogy néhány fúvóka nem megy, viszont újabban csak magentát nyomtat. Akármit csinálok a fúvóka ellenőrző lapon is egyetlen cián/sárga csík se jelenik meg. Valami ötlet?
-
n0k0m_
tag
Köszi megnézem ezt a manuálisat, ha végképp nem tudok vele mit kezdeni. Igazából nagy felbontású nyomtatásnál nem annyira zavaró, hogy random eltömődnek a fúvókák, de most valami driver baromsága van, hogy ha matte/glossy papírt állítok, akkor nem nyomtat pirosat, ha simán feltolom max felbontásra, akkor meg csíkoz egy kicsit, de a színek meg jók.
Nekem a vízállóság/fedés miatt lenne érdekes a pigmentes, nem akarok pólót nyomtatni
. Maláj videók vannak csak ilyen totál ismeretlen márkájú festékekkel.
-
n0k0m_
tag
L-es szériákat milyen pigmentes tintára szokás átalakítani egyébként? Durabrite?
-
n0k0m_
tag
Nézelődtem a neten az Epson L1300 fejtisztítás ügyben és találtam egy ilyen videót:
https://www.youtube.com/watch?v=yrAqXjX10xsPróbálta e már valaki? Milyen Magyarországon kapható tisztítószerrel lehet ezt megcsinálni eredményesen? Nyomtatószervizben mennyit kérnek el ezért?
(aki nem olvasgatta a fórumot annak üzenem, hogy az öblögetés már nem ér semmit ennek a nyomtatónak)
-
n0k0m_
tag
Én se vakon vettem, L220-ból 3 db üzemel. Ebből 1 ment tönkre szoftveres hibával miután az L1300-at már megvettem. A többi vígan nyomtat még 2-3 év után is. Egyszerűen baromi nagy a szórás minőségben.
Az is biztos, hogy mostmár csak klikkdíjas nyomtatót szerzek be, aztán ha sz*r vigye a gazdája oda ahova akarja.
-
n0k0m_
tag
válasz
Bazsee71 #7135 üzenetére
Nekem az L1300 volt 120 ezer ft mínusz. Soha nem tudtam használni rendesen, csak az első 1-2 hónapban, amíg még visszajárt volna a pénz. Szervízben járt többször is, de nem ért semmit. Addig nyomtatgattak vele, amíg végre nem volt egy eltömődött fúvóka se a teszt lapon, aztán beletették a nyomtató mellé és visszaküldték. Persze nálam az első nyomtatásnál is rögtön el volt valamelyik tömődve. Minden egyes nyomtatásnál másik fúvóka mondja be az unalmast...
Már most a fejtisztítással nem is foglalkozok, teljesen értelmetlen. Van annyi 1 jó dolog, hogy Epson matte/glossy-ra állítva a papírt 99%-osan láthatatlanok a csíkok, csakhogy újabb nonszensz baromság: piros helyett narancsot nyomtat 100 magenta 100 sárgával. Próbáltam kikapcsolt/bekapcsolt/minden beállításon színkezeléssel, de nem hajlandó normális színeket nyomtatni. Ha visszaállítom normál papírra, akkor jók a színek, viszont kézzel maximális minőségre húzva is kivehető az 1mm-enként ismétlődő csíkozás.
-
-
n0k0m_
tag
Nagy átöblítés után nyomtattam egyet. VISZAJÖTT A CIÁN ÉS A MAGENTA!
A sárga elment
-
n0k0m_
tag
Az a baj a 700 nyomtatásból hiába tisztítgatom, hagyom állni, nyomtatok egy fotót hogy átmossa a rendszert, lekupakolom, lötyögtetem, meg még amik szoktak lenni, igazából nem az a kérdés hogy csíkoz e, hanem hogy az adott nyomtatásban zavar e a csíkozás. Általában szöveggel is aztszoktam, hogy ráküldöm magas minőségen és akkor annyit szöszmötöl rajta, hogy az így már nagyon sűrű, nagyon vékony csíkozás nem zavaró messziről. Normál módban ugyanezt megcsinálom, akkor centinként húz egy 0,5-1 mm vastag csíkot. A fúvókaellenőrző lapon viszont látszik hogy össze vissza vannak problémák.
L310-esem 2 éve hibátlan működik ...
-
n0k0m_
tag
1-2 fúvóka akkor is random el volt tömődve, de addigra már nem is használtam normális munkára a nyomtatót, mert meg kellett oldanom az utánpótlását, viszont valamelyest javult a helyzet. A kupakozás a múltkor nem működött, aztán lebaszott a szervizes, hogy ne vegyem le mert telemegy porral, aztán meg az lesz a baj. Most azt az utasítást kaptam, hogy nyomjak 5 fejtisztítást aztán rá 8-12 órára próbálkozzak újra. Úgyhogy majd írok a fejleményekről.
Tudja valaki, hogy javítás után mennyivel hosszabbodik a garancia?
-
n0k0m_
tag
-
n0k0m_
tag
Nemrég írtam be a fórumba (https://prohardver.hu/tema/epson_nyomtato_segitseg_kene/hsz_6619-6619.html) azzal, hogy csíkoz az L1300-as nyomtató. Garanciába kicserélték a fejet, de 50-100 nyomtatás után megint ugyan az a helyzet. Egyszerűen nem tudom már, hogy mit kezdjek vele, gyakorlatilag a megvétel óta nem tudtam használni egyszer sem.
-
n0k0m_
tag
Azóta fejlemény Epson L1300 ügyben szerviztől:
...
Készülék típusa: Epson L1300 (B02) InkJet Printer
Elvégzett munka kategória: Fej cseréje
...Bő 200 nyomtatás után. Ez azért gáz.
-
n0k0m_
tag
2 másik ilyen külső tintás nyomtatót használok 1-1,5 éve nagyobb gond nélkül (hajlamosak összekenni a papír végét, de a nyomtatással nincsen gond).
Kupaklevételt próbáltam 1 hét/80 nyomtatás/5-6 tisztítás, de nem segített semmit. Most jön érte a futár a napokban. Remélem Epson márkaszerviz kezd vele valamit.
-
n0k0m_
tag
Dugó kihúzkodás után nyomtattam azóta egy ~80 lapot az L1300-assal, de láthatóan inkább romlik a helyzet mint javul. A fejtisztítós ábra továbbra is hibádzik, a szövegből a csíkozás miatt hiányoznak részek, illetve itt kevésbé látszik, de a festék is finoman szóródik a nyomtatás körül (itt-ott le is csöppennek nagyobb adagok is).
Ötleteket szívesen fogadok
-
n0k0m_
tag
Lövök majd normális fotókat, viszont addig is leírom a tapasztalatokat:
Bal-felső kép: Fúvókaellenőrző ábra javult (már csak alul-felül van kihagyás), de alatta a szöveg "szellemképes" lett
Bal-alsó kép: Nyomtatás magas minőségben-szürkeárnyalatosban: csíkozódás sűrűbb, így nem olyan látványos. A szövegbe apró pontok vannak elszórva.
Jobb-alsó kép: Nyomtatás normál minőségben-szürkeárnyalatosban: ugyan az a korábbi csíkozódás látható, szöveg mosott/csíkos/pontozott stb. több helyen.
Jobb felső kép: Nyomtatás magas minőségben-színesben: szinte tökéletes, csíkozást talán nem is látok, nagyítóval a szöveg mellett itt-ott pontok szóródtak, de ez már viselhető lenne.Papírbeállítás: normál Papír: sima 80gr copy fénymásolópapír
Ezeket a gumisapkákat vettem le:
-
n0k0m_
tag
Beszereztem egy Epson L1300-ast, miután 1 évig nyúztam egy L300-at minden gond nélkül. Pár hónapja van itt, de minden szar rajta. Még a gyári tinta van benne és a képen látható módon csíkoz. Befotóztam egymás utáni 2 fejtisztítás eredményét, illetve az is leolvasható hogy nincs még benne 300 nyomtatás se. Gondoltam még futok vele egy kört a fórumon, hogy van e rá bármi ötlet, mielőtt becsomagolom és visszaküldöm.
-
n0k0m_
tag
L300-asba milyen trükköt lehetne bevetni, hogy vastagabb/kreatív papírokat is begyűrjön?
Egy apró henger van és a papírtálca gyakorlatilag derékszögben áll a hengerrel és nem tud belekapni a merevebb papírokba. A papír szélét szoktam megkaparni/meghajtani egy kicsit, de elég szenvedős így, illetve le is kell vágni a papírból nyomtatás után. Sajnos ezekbe nem lehet úgy beletolni a papírt, mint a nagy nyomtatókba, mert érzékeli, hogy nem jó helyen van a papír vége.
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo Tab M10 HD 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Gyors, Precíz, Megbízható TELEFONSZERVIZ, amire számíthatsz! Akár 1 órán belül
- Phone 14 128GB Független! Hibátlan állapot! 6 Hó Jótállás! Akku: 86%
- LG 34WK95U-W - 34" NANO IPS - 5120x2160 5K - DCI-P3 98% - HDR 600 - ThunderBolt 3.0/Type-C
- AKCIÓ! MSI B450M R5 4500 32GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest