- Út Korea turistaparadicsomába, amiről talán még sosem hallottál: Csedzsu-sziget
- Perplexity Pro AI képszerkesztési limit -egy képgenerátor függő tapasztalatai
- Adattár lemez előkészítése távlati Windows telepítéshez
- Jelszóvédett IBM Thinkpad R50e működőképessé tétele.
- ATK Blazing Sky X1 Ultimate Metallic Red gamer egér
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sellerbuyer: Te tudod, mi mennyit fogyaszt az otthonodban?
- bambano: Bambanő háza tája
- Gurulunk, WAZE?!
- Pajac: PassMark - Intel Atom D2700
-
LOGOUT
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
pszihopata85 #41070 üzenetére
PicoPSU (+ hozzá való külső kocka) árából simán veszel SFX/TFX tápot.
Kodi megosztását még nem próbáltam, lehet hogy jó lesz. Próbáld ki. Semmibe nem kerül.
A Windows megosztási protokollja a Samba/CIFS. Ez jó a többi Win-es géphez, csak a TV-khez nem.
RAID1 azért lenne jobb a rendszernek, mert gyorsabb a RAID0-nál.
-
cinemazealot
addikt
válasz
Nem olyan régen én is egy ilyen "szerelemgyereket" szerettem volna létrehozni, végül ma meg is született, mert ma kaptam meg az OS alá szánt 32 GB-os USB3.0-ás pendrive-ot. Feltettem rá egy Ubuntu 14.04.3 LTS + VLC + Kodi + Samba konfigurációt, a pendrive mellett pedig ott figyel 4 db HDD (ebből 2 db RAID1-ben (tükör)) és gyönyörűen működik. Nem egy kapkodó idegbolond, mert a gép egy 1. generációs HP Proliant Microserver, aminek sajnos csak SATA2-es és USB2.0-ás csatolói vannak (előbbiből 5 db, tehát ha a pendrive mégis lassúnak bizonyulna, idővel átállhatok egy ötödik HDD-re vagy SSD-re), de a célnak tökéletesen megfelel. Nyugalmi állapotban 4 vinyóval ~50 wattot fogyaszt, és lejátszáskor is bőven 60 alatt marad. Talán bekapcsoláskor felugrik 80-ra, de nincs precíziós műszerem, nem tudok pontos értéket mondani.
A RAID0-át (összefűzés) szerintem is felejtsd el, az alapvetően egy vészmegoldásként lett létrehozva. Akkor már inkább Te is egy pendrive-ra tedd az OS-t (bár nem tudom, Windows-nál ez járható út-e). Ha szerencséd van, túl sokat nem fog irkálni működés közben. Nálam ez azért is esélyes, mert a gép kapott 8 GB RAM-ot, így valószínűleg swap-elni sem fog az életben soha.
-
_Smooth
senior tag
válasz
Rendszerhez az SSD jobb (szerintem Patice is arra gondolt). RAID0-t én is felejteném, viszont korábbi javaslattal ellentétben én inkább a RAID1-et hagynám meg belsőben és az egyik 3TB-st tenném USB-re. (de ez majdnem egyéni preferencia)
SMB jó az összes wines gépnek, DLNA miatt írta Patice, hogy sok TV nem kezeli - viszont Te HDMI-n akarod áttolni a képet/hangot a TVre, így ez még csak véletlenül se szempont.
Amúgy a z906 nagyon máshogy/máshol van elhelyezve, mint a TV? Filmek hangját miért a TV-re küldöd?
Egy jó hangkártyával még akár a HD audiot is kiküldheted rá analógban (bár nem tudom, van-e most olyan kártya, ami képes feldolgozni a HD-t).Egyébként mindkét lap elegendő lehet a vázoltakra.
(kivéve, ha esetleg BD 3D-t is szeretnél - ahhoz inkább az AMD)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Merész dizájn és új teleobjektív az iPhone 17 Pro mobilokban
- Napelem - 100%-os támogatású pályázat
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Sokat megélt veterán CPU-t hoz vissza a piacra az Intel
- Apple MacBook
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Elektromos autók - motorok
- YouTube
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 Mini 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF A620M R5 7600X 32GB DDR5 1TB SSD RX 6700 XT 12GB ZALMAN I3 NEO A-Data 750W
- Samsung Galaxy S23+ 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Vállalom Xiaomi Okoskamerák szoftveres javíttását
- Eredeti Lenovo USB-C 135W töltők
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest