Hirdetés

2024. június 26., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Lokál  »  ELTE-IK proginfo/progmat

Hozzászólások

(#5101) gygabor88 válasza amargo (#5100) üzenetére


gygabor88
tag

Mi a kulonbseg a koltseges felev ara es a becsult onkoltseg kozott? :F

(#5102) Mártógyurma válasza amargo (#5100) üzenetére


Mártógyurma
tag

Pedig most tervezem, hogy linalgból megbukom. :(

(#5103) gygabor88 válasza Mártógyurma (#5102) üzenetére


gygabor88
tag

Nem szabad, mert matalap utan a legkonnyebben teljesitheto matekos targy, a tobbi ennel mar csak nehezebb lesz. Ezenkivul par evfolyamtarsam szart pisalt numanal 1-2 gyakon, mert nem tanultak meg a linalgos alapfogalmakat. Ha ezt most elbukod, akkor tolod magad elott a numanal 1-2, anal 3-4, szamgraf targyakat + amik ezekre epulnek (valszam, stat, ...) es numanalbol nincs kereszt, szoval 1 ev csuszassal nyitsz. Ha kell inkabb ejszakazz, de elso felevben nem erdemes elbukni semmit.

(#5104) amargo válasza gygabor88 (#5101) üzenetére


amargo
addikt

A teljes cikk.

Mártógyurma: Félév elején feladod?

“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”

(#5105) Mártógyurma válasza gygabor88 (#5103) üzenetére


Mártógyurma
tag

Kösz a figyelmezetést. Tanulok itthon rendesen. Feldolgozom (lefordítom) magamnak Szalay bácsi lapjait. Készülök az órákra, tudom a fogalmakat, de amikor beülök gyakra
akkor szinte semmit nem értek az egészből..
Egyébként nagyon távol áll tőlem a szándék, hogy bármiből is megbukjak, de a mai gyak után nagyon úgy érzem, hogy ez a tárgy nem fog menni nekem. A "legjobb" az, hogy még csak a 2. gyakon vagyok túl, de már most így gondolom ezt..

amargo: Nincs szándékomban, csak most nagyon nem látok esélyt erre a dologra..

[ Szerkesztve ]

(#5106) gygabor88 válasza Mártógyurma (#5105) üzenetére


gygabor88
tag

Valoszinuleg meg rengeteg evfolyamtarsad erez igy, de nem kell feladni. Mar fentebb is irtam valakinek, hogy linalgot a bolyai sorozat matrixszamitasabol konnyen meg lehet erteni. Gondolom most alap vektormuveleteket + Gauss eliminaciot tanuljatok. Ez pl pont benne van a vege fele, 10 oldalban ertelmesen elmagyarazva. Ha magadtol nem tudod megtanulni, akkor setalj korbe a D epulet foldszintjen es nezd meg a faliujsagokat. Par ember hirdetni szokott, hogy vallalnak korrepetalast teljes proginf/progmat szak matek anyagabol.

Ja, es ne felejtsd el beadni a szorgalmi feladatokat. Jol jonnek majd a + pontok felev vegen.

[ Szerkesztve ]

(#5107) gygabor88 válasza amargo (#5104) üzenetére


gygabor88
tag

Voltam nappalis, most koltseges vagyok munkahely miatt es meg leszek is egy kovetkezo egyetemi szak miatt min 5 tovabbi evig, tehat egy kisebb vagyont kilapatolnak alolam. Ennek ellenere tamogatom a brutalis tandijemelest es az allami helyek csokkenteset. Igy legalabb erteke lesz a diplomamnak es egyebkent sem kell az a sok partiarc az egyetemekre, akik a golyataborban szipoztak, a kolesz szobaban fuveztek, a folyoson meg a spray + ongyujto komboval jatszottak langszorosat.

[ Szerkesztve ]

(#5108) proof88 válasza gygabor88 (#5107) üzenetére


proof88
addikt

teljesen igazad van abban, hogy nagyon hígul a tömeg. Még 2007-ben is normálisabb gólyák voltak mint most, vagy nem tudom. :U

(#5109) Mártógyurma válasza gygabor88 (#5106) üzenetére


Mártógyurma
tag

Nagyon köszönöm a tanácsokat.. :R

(#5110) pH! 5.5


pH! 5.5
csendes tag

Valakinek van valami emléke Bui dimat1 zh-iról? hasonló feladatokat ad, mint amiket órán lead?

(#5111) gygabor88 válasza pH! 5.5 (#5110) üzenetére


gygabor88
tag

En csak annyit tudok, hogy az egyik csoportjaban nem lett otos senki, csak 1 db negyes + kettesek, egyesek.

(#5112) pH! 5.5 válasza gygabor88 (#5111) üzenetére


pH! 5.5
csendes tag

Ez jól hangzik :DDD

(#5113) proof88 válasza pH! 5.5 (#5112) üzenetére


proof88
addikt

igen sztem hasonlókat, bár semmire nem emlékszem, de nála voltam :D

(#5114) amargo válasza pH! 5.5 (#5110) üzenetére


amargo
addikt

Estin hasonlóakat adott. Voltak ötösök is.

“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”

(#5115) xpike


xpike
tag

sziasztok,
nem tud valaki egy jó matek tanárt, aki szeret és tud is magyarázni akár magas színten a diffegyenletekig bezárólag?

dobjatok léci privit ha tudtok,
köszi

[ Szerkesztve ]

(#5116) dehecked


dehecked
tag

Hello mindenkinek! Egy elég gyors segítségre lenne szükségem, mégpedig abban, hogy ha én be kellene fizessek 3000 Ft-ot az egy darab elrontott indexemért, akkor ezt hol tudom megtenni? etr szerint kell kérnem egy sárga csekket vhol. de nem írták meg hogy hol kaphatnám meg ezt a papírt :( és január 15 a befizetési határidő, meg utána 8 nap a várakozás, de amíg nincs befizetve, nem tudok regisztrálni a következő félévre, ami gondolom elég nagy baj :(

(#5117) peterszky válasza dehecked (#5116) üzenetére


peterszky
őstag

TO-n adnak csekkeket általában.

What else you gonna do on a Saturday?

(#5118) Timbi10


Timbi10
újonc

Java, Oracle, MySQL, PHP vagy C++ben nagyon jártas informatikusokat (akár végzettség nélkül is) keresek munka ügyben sürgősen. További infóért: Skype: deltimbiero, Telefon: 70/4200255

(#5119) bbazsy válasza gygabor88 (#5111) üzenetére


bbazsy
őstag

mutass egy dimat1 csoportot ahol jobb az arany.. nalunk ketten mentunk at.. valahol ki kell szorni a 400 felvett "egyetemistat".

..

(#5120) peterszky válasza bbazsy (#5119) üzenetére


peterszky
őstag

Na ja, kb. ilyen.

What else you gonna do on a Saturday?

(#5121) NumBill


NumBill
csendes tag

Sziasztok!

Gondolkozom a felvételin proginfo bsc-re, csak pár dolog még nem tiszta nekem, ezekben kérném a segítségetek. Röviden a helyzet az, hogy szeptembertől még nem tudnék vele teljes erőbedobással foglalkozni, viszont a felvételit mindenképp megpróbálnám már most, mert korábbi eredmények alapján az előző pár év ponthatárait elérem. Viszont ha felvennének, akkor már jó lenne néhány tárggyal "beljebb lenni" jövő szeptemberre.

Első kérdésem ezek alapján az lenne, hogy szerintetek vannak-e, és ha vannak, akkor melyek azok a tárgyak, amelyeket így "csökkentett üzemmódban" is esélyes teljesíteni - ami alatt azt értem, hogy idén kb. csak a hétvégék lennének rá.

Az is érdekelné meg, hogy megtehetem-e, hogy már első félévben nem a mintatanterv szerint haladok, nem veszem fel az összes 1. félévre kiírt tárgyat. Ez azért lenne fontos, mert az államilag támogatott féléveimet már korábban ellövöldöztem, és ahogy látom a tanulmányi osztály honlapján, a költségtérítés kreditarányos.

Végül: mennyire szoktak keresztfélévben meghirdetni tárgyakat? Ha jól alakulnak a dolgaim, akkor 2013 januártól már tudok rendesen foglalkozni a dologgal, ekkor van esélyem valamit behozni az első féléves lemaradásból - fel tudok venni valamit, ha extrém esetben 1. félévből csak aláírások lesznek meg?

Húú, jó hosszú voltam, bocsánat :) És előre is köszönöm a választ.

(#5122) peterszky válasza NumBill (#5121) üzenetére


peterszky
őstag

Ha nem veszed fel az ajánlott tárgyakat, akkor nem fogsz haladni, mivel a következő félévben nem tudod felvenni az ezekre épülő tantárgyakat.

Amik nekem voltak, nem tudom, azóta mennyit változott a dolog:
- Matematikai alapozás -> Analízis (amire aztán a NumAnal is épül)
- BevProg -> ennek második féléve, plusz EAF1 (ami négy féléven át tartott nekünk)
- BevMat1 -> BevMat2, Formális nyelvek
- Lineáris algebra -> NumAnal

Másrészt nem értem pontosan, mit értesz azalatt, hogy "csak aláírások lesznek meg". Rémlik, hogy másutt ez elég valamire, de itt nem nagyon. Alapvetően úgy működik, hogy nagyrészt mindenből van előadás és gyakorlat. Az előadás vizsga feltétele, hogy a gyakorlatot teljesíted (aláírást alapból megkapod, de jegyet is kell mellé szerezni). Ha megvan a gyakorlati jegyed, akkor levizsgázhatsz elméletből. És az elméleti vizsga megléte a feltétele a következő féléves tárgy felvételének. Extrém esetben felmentést lehet kérni és van olyan eset is, hogy szimplán nem veszik észre a cselezést, de mostanában mintha figyelne már erre az ETR.

Keresztfélév: van olyan tárgy, amiből mindig indítanak, van olyanból, amiből meg nem. Mellette vannak a vizsgakurzusok, ha a gyakorlatot teljesítetted, de az előadást nem, akkor veheted fel, de ezeknél nincs semmilyen óra, csak félév végén vizsga az elméletből.

What else you gonna do on a Saturday?

(#5123) NumBill válasza peterszky (#5122) üzenetére


NumBill
csendes tag

Az aláírásos-gyakjegyes témánál arra válaszoltál, amire kíváncsi voltam, hiába írtam pontatlanul, köszönöm :) (A "vizsgakurzusok" meglétére szerettem volna rákérdezni, csak nem tudtam, hogy így hívják.)

Haladni idén semmiképpen sem fogok olyan veszett nagy tempóval. Az eredeti elképzelésem szerint felvétel után egyből halasztást kértem, és csak jövőre kezdtem volna.
Viszont amikor megtudtam, hogy a költségtérítés alapdíjból + felvett kreditből áll, akkor gondolkodtam el arról, hogy egy pár idén teljesített tárggyal tehermentesíthetném 2013 szeptemberét, ha nem kötelező felvenni mindent kezdetben (és ezáltal nem a teljes önköltséget kell kifizetnem). Ha ez így kivitelezhető, akkor pár tárgyat azért felvennék, ha nem, akkor maradna a halasztás.

Még valami a keresztféléves tárgyakhoz: ETR hozzáférésem nyilván nincs most, de találtam egy ilyet: http://ttkto.elte.hu/tan2.html - viszont rossz tapasztalataim vannak úgy általában az elektronikusan elérhető adatbázisok és a valóság viszonyával kapcsolatban :) Azt kérdezném még, hogy érdemes-e ezt az oldalt arra használnom, ha ki akarom sakkozni, miből van (illetve volt tavaly) keresztfélév, és miből nincs.

Köszönöm szépen!

(#5124) peterszky válasza NumBill (#5123) üzenetére


peterszky
őstag

Ezen biztos a valóság van fent, de azt hiszem, hogy a vizsgakurzusok nem szerepelnek (mivel nem kell őket órarendbe illeszteni).

[ Szerkesztve ]

What else you gonna do on a Saturday?

(#5125) NumBill válasza peterszky (#5124) üzenetére


NumBill
csendes tag

Rendben, köszi az infókat, sokat segítettél a döntésben!

(#5126) Mártógyurma válasza NumBill (#5125) üzenetére


Mártógyurma
tag

Ráadásúl azt sem árt mérlegelned, hogy két félév alatt legalább 27 kreditet össze kell szedned különben elbocsátanak.

(#5127) NumBill válasza Mártógyurma (#5126) üzenetére


NumBill
csendes tag

Igen, ez valóban fontos információ még, ami az idei felvétel esetén az első évemre vonatkozó terveimet keresztülhúzza. Kicsit utána keresgéltem, és találtam is erről valamit, de ha jól értelmezem a dolgokat, akkor a számok nem stimmelnek: http://www.elte.hu/file/ELTE_SZMSZ_II.pdf - ebben a 40. oldalon 3 félévét és 36 kreditet említenek. A 2 félév-27 kredit verziót hol olvashatom, melyik az a doksi, amelyik erre az esetre vonatkozhat (külön IK-s változatot nem találtam ebből)?

(#5128) Mártógyurma válasza NumBill (#5127) üzenetére


Mártógyurma
tag

Bocsánat. Kevertem a dolgokat. Utánakérdeztem. Szóval a jelen állás szerint az a helyzet, hogy 27 kreditet kell megszerezned 2 félév alatt ahhoz,hogy elkerűld az államilag finanszírozott oktatási rendszerből költségtérítéses rendszerbe történő átsorolást.
Ez a dolog viszont téged már nem érint .

(#5129) NumBill válasza Mártógyurma (#5128) üzenetére


NumBill
csendes tag

Nincs probléma, főleg mert a fent hivatkozott doksiból kiderült, hogy létezik az általad említett megkötés, ami az első három aktív félévre vonatkozik. Majd végiggondolom az egészet ezek fényében, most mindenesetre a halasztás tűnik a legtisztábbnak nekem.

(#5130) krisz17


krisz17
csendes tag

http://ikhok.elte.hu/~nadamo/golya.html

Érdemes megnézni a tantervi hálót.

(#5131) Neuler


Neuler
csendes tag

Sziasztok!
Az lenne a kérdésem ,hogy már megkezdődött az ETR-ben a rangsorolásos jelentkezés,de nincsenek időpontok az órákhoz ,így pedig nem lehet összeállítani az órarendet.
Valaki tudja esetleg ,hogy mikortól lesznek elérhetőek az órák időpontjai?

[ Szerkesztve ]

(#5132) bbazsy válasza Neuler (#5131) üzenetére


bbazsy
őstag

majd előbb-utóbb megtanulod, h a rangsorolásos jelentkezés utolsó napján nézz rá ETR-re, addig meg szarjál bele az egészbe. :)

..

(#5133) gygabor88


gygabor88
tag

Hello mindenki,

A sors ugy hozta, hogy a felev kozepen kb 1 honapig az elte kozelebe sem tudok menni. Az a nagy kerdes, hogy mennyire lehet ezt a szamhalokat elvegezni igy, hogy a targy harmadan nem ulok bent? Lattam, hogy minden EA-n adnak szamitasi feladatokat otthonra, amikhez hasonloakat gyakon oldanak meg. EA folia ehhez nem eleg, legalabbis elso blikkre ezt szurtem le. Mibol lehet normalisan megtanulni a targy anyagat?

[ Szerkesztve ]

(#5134) bbazsy válasza gygabor88 (#5133) üzenetére


bbazsy
őstag

menj be lukovszkihoz a legdurvabb boci szemeiddel, es remenykedj. nekem 1 eve nincs diplomam, mert O az egyetlen, aki nem hagyta h elvegezzem az MScs targyat ugy, h nem tudok bejarni (kulfold). 1 honap megoldhato lehet, de olyannal ne is probalkozz, h "csinalok plusz feladatokat", mert erre a valasz, h "az nekem is plusz munka".

szoval ugyesen, okosan.

es ea jegyzet eleg, meg ha elsore nem is tunik ugy.

..

(#5135) peterszky válasza bbazsy (#5134) üzenetére


peterszky
őstag

Uh, az kemény. Amúgy tudok olyan esetről, ahol meg pont, hogy megszegte a szabályozást, egy diák miatt.

Ezt nem lehet megkerülni valahogy (dékáni pl.), vagy annyira nem fontos :)

Amúgy EA jegyzet valóban elég, de jó szar... :DDD

[ Szerkesztve ]

What else you gonna do on a Saturday?

(#5136) gygabor88 válasza bbazsy (#5134) üzenetére


gygabor88
tag

Ok, akkor beszelek vele kovetkezo heten. 1 honap = 4 hianyzas, az alig tobb, mint a megengedett, szoval talan van remeny. :U

(#5137) khorvath1988


khorvath1988
újonc

Sziasztok,
Én is ELTE proginfóra jártam, és lelkes diákként megvettem a tankönyveket, amelyek csodaszép állapotban azóta is itt vannak a polcomon.. Ha valakit érdekel, ezek vannak:
Járai Antal - Bevezetés a matematikába (2006-os, a narancssárga könyv..) - 1900 Ft
Láng Csabáné - Számelmélet (2005) - 1300 Ft
Fóthi Ákos - Bevezetés a programozáshoz (2005) - 2600 Ft
Freud Róbert - Lineáris algebra - 2600 Ft
Ha valakit érdekel, írjatok a khorvath1988@gmail.com címre.
Üdv,
Kriszti

(#5138) bbazsy válasza gygabor88 (#5136) üzenetére


bbazsy
őstag

ugy nez ki en is elkezdek dolgozni, es lesz hasonlo kulfoldes sztorim a kozeljovoben. szoval pls ird meg mi volt :) thx

..

(#5139) maross válasza khorvath1988 (#5137) üzenetére


maross
veterán

Van szived megvalni ezektol az ereklyektol? :DDD

eladó 100+ új/használt társasjátékom: https://tinyurl.com/tarsasjatekok

(#5140) gygabor88 válasza bbazsy (#5138) üzenetére


gygabor88
tag

Ma volt EA. EA-ra elvileg nem kotelezo jarni viszont csak max 4 alkalommal lehet hianyozni gyakorlatrol fuggetlenul attol, hogy tudod-e igazolni vagy sem. Gyakorlaton pedig tenyleg irtak katalogust. Mindket zh-n kotelezo megjelenni, kulonben nincs lehetoseg potolni. Gyakvez szerint extrem kiveteles esetben ez utobbi szabalytol eltekinthetnek.

(#5141) bbazsy válasza gygabor88 (#5140) üzenetére


bbazsy
őstag

nalunk is hasonlo, en elkeretoztem melobol emiatt.. de vpn csodakra kepes.

..

(#5142) peterszky


peterszky
őstag

Hehe, szeptembertől átállnak az ELTÉ-n Neptunra :DDD :DDD :DDD

Még jó, hogy ha minden jól megy, nekem ezzel már nem kell törődnöm.

What else you gonna do on a Saturday?

(#5143) DeadOrAlive


DeadOrAlive
újonc

Üdv!

Lenne egy kérdésem a tapasztalt egyénekhez :)
Idén vettem fel harmadszor a Diszkrét Matek 2.-t B szakirányon, és attól félek hogy most sem fog sikerülni. Ekkor mi történik? Elindul egy folyamat és kirúgnak? Vagy csak nem vehetem fel többször a tárgyat?
Amennyiben nem rúgnak ki instant akkor megoldható lenne-e hogy átmegyek c-szakirányra és azt végezzem el a c-s dimattal?
(Az ekvivalencia táblázat szerint a két dimat nem ekvivalens)

Előre is köszönöm a válaszokat. :R

[ Szerkesztve ]

(#5144) gygabor88 válasza DeadOrAlive (#5143) üzenetére


gygabor88
tag

Ha harmadszorra sem sikerul a targy, akkor dekannak kell egy levelet irni. Ha szerencsed van, akkor megengedi negyedszerre is felvenni, de valami normalis indokot ki kell talalni, hogy miert nem sikerult az elozo harom alkalommal.

(#5145) DeadOrAlive válasza gygabor88 (#5144) üzenetére


DeadOrAlive
újonc

Igen, ezt a megoldást ismerem, de már gondolkoztam rajta hogy esetleg érdemes lenne szakirányt váltani. Namost a másik szakirányon lévő Diszkrét matek nem ugyanaz mint a saját szakomon(kicsit más anyag, más előadó stb.). Ha harmadszor is megbukok, de nem is akarom felvenni többet a tárgyat, mert szakirányt váltok akkor mi történik? Akkor is kirúgnak? (ha jól tudom szakirányt simán lehet váltani, akár az etr-ben is).

(#5146) gygabor88 válasza DeadOrAlive (#5145) üzenetére


gygabor88
tag

Szerintem kovetkezo felev elejen tudsz csak szakiranyt valtani, de etr ki fogja dobni mar most, hogy nem sikerult harmadjara sem a targy, az nem szamit, hogy nem is akarod mar felvenni (mert elvileg nem is lenne ra lehetoseged). Be kell menni to-ra es oket megkerdezni. Meg egyszerubb, ha nem buksz meg ebben a felevben. Dimat2 megcsinalhato, inkabb tanulj ra.

[ Szerkesztve ]

(#5147) DeadOrAlive válasza gygabor88 (#5146) üzenetére


DeadOrAlive
újonc

Köszönöm a választ. Nem adtam még fel a dimatot, csak szeretek biztosra menni. :)

(#5148) stratever


stratever
csendes tag

Sziasztok!

Nem tudom,hogy találkozott-e már vele valaki, de van egy tárgyam,aminek a gyakja nem sikerült, így az előadáshoz az indexbe "Utólag törölve" pecsét került bele. Ezek szerint utólag törölve lett,így az nem számít felvételnek,így a 3-szori tárgyfelvételbe se, vagy mi jelentősége van,hogy "Nem teljesítette" helyett ez került be?

(#5149) peterszky válasza stratever (#5148) üzenetére


peterszky
őstag

Ez azt jelenti, hogy az előadásnál nem számolódik a tárgyfelvétel. A gyakorlatnál viszont egy "élet" oda.

Szerdán szurkoljatok :)

What else you gonna do on a Saturday?

(#5150) stratever válasza peterszky (#5149) üzenetére


stratever
csendes tag

Államvizsga?

És azt nem tudod véletlen,hogy ezt az etr is tudja-e ,hogy az indexben "utólag törölve" van,mert a képzési adatokában viszont szrepel az ea a félévén.

Útvonal

Fórumok  »  Lokál  »  ELTE-IK proginfo/progmat
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.