Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Hieronymus: Új biztosítási kártyát kap a nagymama
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ketogén étrend
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gerner1
Új hozzászólás Aktív témák
-
tildy
nagyúr
Na de ez sem a szerelem miatt van, hanem , hogy menjünk , dolgozzunk, azt majd lesz valahogy.Munka nélkül szerintem nem lehet talpra állni.
-
-
Yaye
őstag
válasz
barbikenje #436 üzenetére
A szerelem nem tart örökké. Pár év alatt elmúlik. Akkor szerinted nem is szabad összekötni az életedet senkivel? Vagy már az első randinál tisztázni kell hogy csak arra a négy-öt évre szándékozol vele foglalkozni? Gondolod hogy mondjuk egy boldog házasságban élő 45 éves ember 20 év után még szerelmes a feleségébe?
Szerintem a szerelem csak ürügy arra hogy idegen embereknek legyen alkalmuk megismerni egymást és ha valóban öszeillenek akkor kialakulhasson az a más jellegű, de szerelemnél erősebb szeretet, ami utána évtizedeken át összetartja őket. Ha ilyen kapocs nem alakul ki akkor a szerelem elmúltával a kapcsolat szétmegy. Aki nem érti hogy hogy lehet szerelem nélkül együttélni valakivel, az szvsz azért van mert soha nem tapasztalta még a hormonok által hajtott szerelmen túli, de annál semmivel sem gyengébb szeretetet.
Szerintem az a legkirályabb ha az ember olyan szerencsés, hogy a szerelem lépcsőfokát (régi ismerősök előnyben) egyből át tudja ugrani, és így a kísérleti időszakkal együtt az annak végén fenyegető kudarctól is mentesülhet.
És mi van ha jön a szerelem? Szerintem az alapvetően rajtad múlik hogy beengeded-e a szerelmet, vagy sem. Rajtad áll hogy adsz-e neki táptalajt, vagy legyűröd még mielőtt kifejlődhetne. Persze előfordulhatnak fatális, lebunkózó jellegű szerelmek, de azért a nagy átlag nem indul olyan hirtelen és olyan vehemenciával, hogy az embernek ne legyen kontrollja a kialakulása fölött. Ez nem szenvedés. -
Gh0sT
addikt
Most olvastam bele a blogodba és valami megfogott:
''Tegnap kb. 5ször dobtam ki a párom (szegénykém) , mert rájöttem, hogy ő nem az akinek megismertem, nem dolgos, neki elege van abból hogykihasználják, és egész nap csak döglene.Nos én nem ilyen vagyok.
Hát lehet, hogy ez a hiba bennem is? -
Na ez az. Helyes döntés volt Ghost..
fórumolvasók: Látjátok csak nem tudtunk egészen a részletekről... Ezért is nehéz ilyenkor tanácsot adni. Viszont ugyanakkor azért nagyvonalakban, az úgynevezett sablonszerű dolgok mégiscsak beválnak, hiszen a gyakorlat szülte őket..
Valahogy úgy van jól minden ahogy van.. mégha nem is látszik elsőre. -
Gh0sT
addikt
Nyilas vagyok, ha ez számít valamit, bár nem hiszek az ilyen horoszkópos hókuszpókokban.
Egyébként nehéz nem siránkozni... Kicsit ki kell beszélje magát az ember. Főleg, ha ez az első igazán komoly kapcsolata. Belátom az önsajnálat semmit nem old meg, viszont jól esik... -
Gh0sT
addikt
Ezért is akartam veled tegnap ICQ-zni. Hogy lehet így élni? Miért csinálod? Félre ne érts, komolyan kérdzem, mint egy lehetséges alternatívát a számomra később. Bár korábban el nem tudtam volna képzelni, de most nagyon ragaszkodom hozzá. Szánalmasnak érzem magam, mert gyenge vagyok...
-
Dufresne
addikt
Most hallottam és nem 14 éves középsuliba érkezett élet királyától, hogy az ember alapvető természetéből fakadóan, olyan 7 évet tud leélni 1 társ mellett, és utána változásra van szüksége. Az ok, és egyben indok nagyon egyszerű és elég régre nyúlik vissza. Összejössz valakivel, persze nem 18évesen, hanem idősebben, gyereketek lesz, felnevelitek, eléri a 7 éves kort, amikor már ''önellátóva'' válik a gyermek és ezután már nincs igazán szükség a szülők túl szoros együttműködésére. Talán a megfogalmazás kicsit rossz, de remélem értitek.
Szóval ez az alapvető emberi ösztön még nem halt ki, csak a világ változott meg ugye körülöttünk. Persze a szeretettl, a kölcsönös bizalommal és megértésel ezt a 7 évet ki lehet tolni egészen a mí a halál el nem választig, ami nagyon szép dolog jó esetben, de akkor is bennünk marad ez a ''kisördög''. -
Gh0sT
addikt
Nya, bevéstem piciny kis blogomba utolsó bejegyzésemet.
Köszönök nektem mindent! A sok segítséget, a bátorítást, a tanácsokat. Az utóbbi napokban igazából csak ide - közétek - tartoztam... Sokat tanultam, és értékesebb embernek érzem magam. Csak ez most sovány vigasz számomra. -
barbikenje
aktív tag
Meg várjunk má'... Mi van akkor, ha jön a szerelem? Szenvedjünk, mert már összekötöttük az életünket valaki mással, akit nagyon bírunk, az életünket is le bírnánk együtt élni... de azt mennyire tolerálná, hogy nekünk mások is megforrdulnak a fejünkben rajta kívül? Vagy úgy válogassunk, hogy minden beleférjen?
-
Yaye
őstag
Nyomd be a plüssöket egy dobozba és suvaszd el jó mélyen valahová egy szekrény legeslegaljába. Ne dobd ki, bármennyire is ahhoz lenne kedved. 10 év múlva ha megtalálod őket, örülni fogsz neki hogy nem dobtad ki, hidd el.
A válás utáni barátság abszurdum. Gondoljunk csak bele: ha valaki összejön valakivel akkor elnézné neki hogy továbbra is ténylegesen tartsa a kapcsolatot az előzővel? Szvsz ki van zárva. Ez a barátság duma meg az üzengetés csak a saját dolgukat könnyíti meg, hogy úgy érezhessék hogy ők korrektek voltak és mindent elkövettek és tiszta a lelkiismeretük.
Elméletem szerint nem szabad olyan valakivel együtt élni akivel az ember szerelmes egymásba. A szerelem elmúlik egy idő után és mivel arra alapult a kapcsolat, hát lőttek az egésznek. Olyan nőt kell találni akivel alkalomadtán akkor is le tudod élni az életed ha nem vagy belé szerelmes. Most ezen dolgozom, nem egyszerű de azt hiszem megoldható. -
Nos igen, ''csak szeretve'' is együtt lehet élni valakivel. De úgylátszik hogy ez Ghost számára nem működik így... És itt arról van szó hogy lelkileg hogyan éli ezt meg. Eléggé kínlódva és feladva önmagát. Na ez a probléma! Ezért kell elhagyni sztem, nem pedig mert már ''csak szereti a lány''. Mindazonáltal azt mi nem tudjuk hogy a lány hogy áll e dologgal kapcsolatban és ő vajon mit-hogyan érez a sráccal kapcsolatban....
-
tildy
nagyúr
ghost ezt irtad:
Együtt lakni valakivel, aki néhány napja azt mondta, hogy nem szerelmes belém. Szeret, de már nem szerelmes...
Na én ezt már kb 2-3 éve csinálom legalább.Nincs itt semmi probléma. -
Agyzuzo
addikt
Egyébként no offense, de a Poppy-Sick boy duó blog-jába véletlen beleolvastam és komolyan elkezdtem émelyegni... Szép dolog a szerelem, de nem kéne így a kirakatba tenni, mert ezt sztem rajtuk kívül senki nem találja élvezetesnek. Jó persze, ha nem teccik, ne olvassam. Nem fogom.
Twollah-é viszont a maga egyszerű módján zseniális. -
Agyzuzo
addikt
Gh0st: Küldd el és ne siránkozz, ez csak olaj a tűzre (voltam egyébként már én is ilyen helyzetben, nyeltem egyet és továbbléptem, de senkinek nem siránkoztam).
Egész véletlenül nem rák jegyű vagy? Mer' akkor nem szóltam. -
Szervusz Ghost!
Olvastam a blogodat. Én is voltam nagyon szerelmes, engem is elhagyott akit szerettem. Szvsz tudom milyen lehet. Én is szeretem a nőket (ez most nem banális kijelentés volt.) Most is van barátnőm.
Mégis aztmondom: Hagyd el. Azért hogy férfi lehess. Mert ez a helyzet már rég nem az amire vágysz. Hagyd el azért, mert ha nem megy vissza hozzád, akkor férfi maradsz és erősebb ezen meglépett döntés által, ha pedig elmégy és aztán visszajönne hozzád, akkor már más lesz a helyzet és neki is férfi leszel. Továbbá egy próbát kiállt a kapcsolatotok...
Én így látom, ezt tenném. -
Zebu
addikt
Elhagyott a barátnőm kérdés......hm ez kétemberes játszma. Némi önsajnálat érzés van a topicban, bár nem olvastam végig. Már a neve is erre utal! Ugyan emberek ne hagyjátok el magatokat
-
Gh0sT
addikt
Köszönöm a bíztatást és támogatást!
Sok embert megkérdeztem, fiúkat, lányokat, fiatalokat, időseket, hogy mit kellene tennem. Legtöbben azt mondták, hogy felejtsem el... Keressek mást.
Én azonban másképp látom a dolgot. Miért kellene eldobnom 20 hónapot? Miért hagyjam elmenni? Miért ne tegyek egy próbát? Nekem ennyit (sőt még többet is) megér.
Egyvalamit nagyon utálok a mostani helyzetben. Ahogy telnek a napok, egyre kevesebbet érzek iránta, egyre jobban megrendül a belé vetett hitem. Pedig még együtt vagyunk. Egy szobában, egy ágyban, ha kell összebújva. Furcsa... De majd leírom a blogomban... -
Sárpac
nagyúr
Szerintem lehet végképp úgy érzi meggyógyult és talán más lett belülről, vagy csak új dolgokat fedezett fel magában amikben más mint te és úgy érzi talán másra vágyik!
Bár ne vedd készpénznek,de tehetsz egy próbát talán.(ha már úgy is mindegy)
Szerintem a csaj pontosan tudja, hogy te oda meg vissza vagy érte és ez neki belül mégha titkolja is de nagyon is jó.
Próbálj meg kicsit közömbösebb hidegebb lenni vele ha találkoztok, mintha nem érintene meg a szakítás annyira és meglásd lehet, hogy ismét felkelted az érdeklődését, hiszen azért a 20hónap az 20hónap kialakul egyfajta kötődés (biztonságérzet) ami hiányozhat ha hírtelen megszűnik. /ez csak egy tipp garit nem adok rá/
(lelkibeteg lányokat én a részemről kerülöm, mert bazz eddig csak gyógyultak rajtam aztán meg ó én más vagyok és már léptek is tovább)
egyébként én úgy vettem észre, hogy tipikusan 3-6 hónap ill 1,5év és 3év a szakítós korszaka a lányoknak -
bcs
aktív tag
már miért lenne hülyeség? örökké tartó szerelem úgysincs. a szerelem az csak egy hirtelen fellángolás, hogy ''hé, lehet, hogy vele hosszabb távon is el tudom képzelni az életem'', aztán előbb-utóbb elmúlik. marad helyette (jobb esetben) egy nagyon mély szeretet, ami több, mint barátásg, és több, mint szerelem.
de ha meg se fordul a fejében, hogy esetleg feleségül vegyen, akkor az csak simán szeret. nem több.
[Szerkesztve] -
Dufresne
addikt
Naná, hogy nem hülyeség.
Amúgyis gondolom sokszor hallottátok már, hogy a szerelem elmúlik, de a szeretet jóval tovább megmaradhat, ami szerintem nagyon is igaz. Lehet nem teljesen ez a szitu, de nekem is van olyan volt barátnőm, akit még mindí nagyon szeretek, de nem vagyok belé már szerelmesLeglábbis nem hinném
-
Zimezoom
tag
Egy kis eszmefuttatás (valszeg nem leszek túl népszerű vele) a szerelem vs. szeretet dologról:
A szerelem ''klassz'' dolog: izgalmas, feldob, energetizál, alkalmazkodtat, felvidít, életerőt ad... DE: elvakít, lebutít, és ha elszáll (mert ez egyik pillanatról a másikra bekövetkezhet, akár gyűlöletbe is fordulhat), akkor agyonvág, földbe döngöl, depresszál, kikészít, s néha megöl... Mert a szerelem vonzalom, ragaszkodás, lángolás, SZENVEDÉLY -> valaminek a hiányát pótolja! Mégpedig a belső nyugalom, biztonság hiányát.
Ezért én a szerelmet nem tartom túl ''értékes'' dolognak.
Azonban a szeretet, AZ az! Mert a szeretet egységérzésen, elfogadáson, azonosuláson alapul, és sokkal mélyebben gyökeredzik, mint bármi más érzés. Ha ez megvan, akkor nincs mitől félni, nincs mi miatt aggódni.
Ennyi.
(Aminek be kell következni, az BE FOG következni. Tanuljatok mindenből, a legjobb, amit tehettek!) Uff! -
divot
veterán
Az ''ez kell a nőknek'' álltalánosítást nyugodtan elfelejtheted. Nincs két egyforma ember, mint ahogy nincs két egyforma kapcsolat sem. Nekem is volt olyan barátnőm, aki nagyon szeretett engem, de mivel én nem voltam belé szerelmes, inkább szakítottam vele. Az ő szemszögéből nézve minden rendben volt, hiszen szeretett, mindent megtett értem, és igaza is van, csupán az én szemszögemből hiányzott egyetlen apróság. Mépgedig a szerelem.
A párkeresés ezzel jár, ha szerencséd van, nem téged sebzenek meg, hanem te sebzel meg másokat közben. Ennyi az egész, persze nagyon rossz megélni, nekem sem volt könnyű. De már szinte alig emlékszem rá, mivel boldog kapcsolatban élek hat éve. -
Gh0sT
addikt
Nem érzem így... Nem lógtam a nyakán, nem korlátoztam semmiben. Úgy gondolom, mindkettőnknek volt a kapcsolat mellett szabadsága.
Az kell a nőknek, hogy megalázzák őket, hogy úgy bánjanak velük mint egy kutyával? Hogy megcsaljam amikor csak tudom? Mert sokaknak ez kell, és mindig megbocsátanak... Én nem tudom ezt játszani, nem tudok egyik pillanatban bunkó lenni, a másikban meg szeretni... -
sequator
senior tag
akkor két idézet lélekerősítőnek:
egy könnyedebb:
''Állj mindig a markolat felöl
Bolond, ki minden mosolynak bedől
Tarsd kéznél folyvást a fegyvered
Megbíznod soha senkiben nem lehet
Tán csak egy afféle igricben,
mint jómagam!
Pengével vár, vagy csókot lehel
Hazudik, hidd el, minden fehér kebel
Tartsd kéznél folyvást fegyvered... ''
és az igazi vitriol:
''Mindenki ellenség, vagy egyik pillanatról a
másikra azzá válhat; ne bízz hát senkiben, mert
a vesztedet okozhatja.
A bizalmat az érzelmek szülik: a szeretet, a féltés, a ragaszkodás.
Az érzelem tehát a gyengék sajátja; alsóbbrendű dolog, amit kerülni kell.''
Sautia
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Házimozi belépő szinten
- BestBuy topik
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Megemeli a GPU-k árát az NVIDIA?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Székre fogatható, THX-es Razer hangszórópár a headset kiváltására
- További aktív témák...
- Thrustmaster T300 RS GT Edition + Thrustmaster TH8S Shifter
- ThinkPad P15 Gen1 15.6" 4K UHD OLED érintő i7-10850H T2000 32GB 512GB ujjlolv IR kam új akku gar
- LAMAX W 10.1 Akciókamera + 256GB SD kártya + kerékpárra szerelhető tartó + úszó szelfibot GARANCIA
- Kopottas állapotban lévő Apple iPhone 14 256GB 84%-os akkuval kábellel, dobozzal, fekete színben
- Csere-Beszámítás! RTX Gamer Számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- TAVASZI BOMBA AKCIÓK! STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B365M i7 9700F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Samsung Galaxy S22 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest