Hirdetés
- Digitális Állampolgárság Program
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Asszociációs játék. :)
- Mindent a StreamSharkról!
- Szólánc.
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Garasoskodás
-
LOGOUT.hu
🔦Üdvözöllek!🔦
A topik elsősorban az elemlámpákról, fejlámpákról, akkukról és a velük kapcsolatos technikai és tapasztalati beszélgetésről szól.
Új hozzászólás Aktív témák
-
WestBam
Topikgazda
válasz maglew #63838 üzenetére
Ha gagyi lámpát vettél nem lesz gond, mert nincs meghajtva a LED benne rendesen. Amúgy hamar észre lehet venni, mert ha maxon járatva 5 perc után foghatatlan a lámpád akkor mégiscsak meg van hajtva, akkor majd a kezed lesz a hővédelem és visszáb fogsz venni alacsonyabb fokozatra
⭐⭐⭐ https://elemlampablog.hu/linkek ⭐⭐⭐
-
-
ZozzV6
senior tag
válasz maglew #63416 üzenetére
XHP szavakkal nagyon szeretnek a csóri lámpagyártók dobálózni de a Cree sehol nincs említvw. Tuti valami utánzat led van benne kékes színnel. Kétes minőséggel. Én kihagynám
Youtube csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCfavqV2ROUElkYNDp70EoQA Insta: zozzv6 (lampamod.blog.hu) Lámpamérő táblázat: http://tinyurl.hu/qS39s/
-
chrlee
lelkes újonc
válasz maglew #63399 üzenetére
A Convoy és az Astrolux lámpákat nézd át, ezek elég jó ár-érték mutatókkal rendelkeznek. 8000 Ft alá szerintem nem fér be olyan lámpa, ami jó és tartósan tud 1500lm fényáramot.
Convoy M21C (XHP70.2 leddel)
Kuponozva ez 10e körül van, ez lehet a legkisebb, ami képes tartani a megjelölt fényáramot, de ebben még az akku és töltő nincs benne. A kezelése elég egyszerű.
Astrolux EC01
Ez egy sokkal kisebb lámpa, de befér 8000 alá akku nélkül. Beépített töltése van, így a töltőt is megúszod. Az 1500lm sok neki tartósan, inkább a 700 körüli reális, de rövid időre azért akár 3500lm fényáramot is tud. Az Anduril UI miatt elég komoly szoftveres tudása van, de kezdő lámpásként könnyű elveszni a menüjében.
Mindkét lámpához jó minőségű 21700 akku kell, mert elég komoly áramfelvételük van turbó módban. Biztos van még néhány, ami jó lehet, de ezekkel szerintem elsőre nem lehet mellélőni.
-
MittuDomain_
őstag
válasz maglew #59771 üzenetére
Szia!
Az 500m és a nem lézer reflektor kábé egymást kizáró feltételek.
(Kevés ember gondol 500m-re, mikor 500m-t mond. Egy nagyobb, 500 négyszögöles /aka 1800m2, aka 20*90m, és akkor már szinte nadrágszíj parcella/ telek legvége is ~100m valójában.)
Mondjuk egy FT03 kábé jó erre és melegedéssel/üzemidővel is bírja, de egyáltalán nem túrabarát, akksival 50 deka, Táskában mint egy papalck víz, de kézben nem jó hurcolni.Fejlámpát vennék a helyedben valami "komolyabb" turbóval, de az is 1000-1200lm flood fény, szóval jó esetben 100m amit tud.
Ha tényleg olcsón meg akarod úszni, SP40. Ha fontos hogy bírja a leesést, kopást, ütődést, majd a többiek is mondanak valamit.[ Szerkesztve ]
Si tacuisses, philosophus mansisses.
-
Gargouille
őstag
válasz maglew #59409 üzenetére
25 centi elég nagy, ekkorában már a Convoy L6 jön szóba, de annak súlya van, nem biztos, hogy kényelmes. Én Convoy M2-t használok ilyenre, annak nagyon optimális vetítési képe van, jó közelre is és 80-100 métert bevilágít ha kell.
Lassan kiderül, hogy amit korábban abszurd humornak gondoltunk, az csak szimpla jövőbelátás volt.
-
Gargouille
őstag
-
ZolkoW
őstag
válasz maglew #58497 üzenetére
Nem nagy segítség, de pl. Lidl-ös mozgásérzékelős-napelemes lámpát vettem egyet tavaly, és eddig bírja szabadtéren. Hátha valami neked jobban passzoló is lesz náluk, meg ugye ott ilyen lehetetlen 3 éves garikat adnak, ha jól emlékszem.
Mondjuk leszúrható olcsó-gagyiból is van egy csokorral, persze mozgásérzékelő nélkül, de 250 ft volt darabja...ennek fényében nem is tudom, hogy a 2 év alatt 7-ből 3 rossz milyen aránynak számít (Jysk)Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786
-
MittuDomain_
őstag
válasz maglew #46767 üzenetére
Nem akarlak rábeszélni a fejlámpára, de mikor egyszer valamihez kell majd mindkét kezed, áldani fogod aki rábeszélt.
Attól még, hogy valami fejlámpa, nem kényelmetlen kézben sem. Még Egy olcsó RJ-02 sem, pláne egy komolyabb pipalámpa, amit pont erre a kombinált használatra találtak ki.Si tacuisses, philosophus mansisses.
-
Lacerta
aktív tag
válasz maglew #46742 üzenetére
Túrázáshoz és barlangászatra két külön lámpát válassz.
Barlangászáshoz kizárólag fejlámpa való, lehetőleg igen jól a sisakra rögzítve. Én a célhardverek híve vagyok, az a legjobb, ha fixen össze vannak építve. Ez eleve kizárja a túrás használatot, hacsak nem kobakban túrázol.
Alkalmi barlangos használatnál megoldható, hogy egy lámpád legyen, de két dologra számíts:
1. Vagy a sisakos fel-és leszerelés lesz elég körülményes mutatvány ( ha elég biztonságosan akarod rögzíteni a lámpát ), vagy, ha egyszerűre csinálod, akkor könnyen és gyakran elhagyod róla.
2. A barlangban sár van. Sáros lesz a lámpa is. Utána nem biztos, hogy jó lesz felvenni a fejedre, illetve minden alkalom után meg kell tisztítanod ( holott az igazi barlangászcucc öntisztuló. )[ Szerkesztve ]
-
WestBam
Topikgazda
2x AA elemesből, ha valóban elemről szeretnéd üzemeltetni én ajánlom az olcsó Zanflare F2 elemlámpát. Meg tudod itthon is venni számlával, cikkem is van róla. 100 métert tudja, feltételekkel. Ha lítium akku is "elemnek" számít ahogy felettem is említették sokkal több lehetőség közül tudsz válogatni.
Mondjuk barlangban fejlámpa a divatos nem?⭐⭐⭐ https://elemlampablog.hu/linkek ⭐⭐⭐
-
BaLee
addikt
Hát ez így necces lesz, vagy inkább lehetetlen.
Én kettőre gondoltam, mindkettőnek hideg fehér a fénye (6500k):Lumintop Tool AA XPL
Olight S1AMásik probléma, hogy bár mindkettő tudja a 100m látótávot, ezt lítium akksival tudják, elemből ez nem fog összejönni, szerencsés esetben kb. a fele.
Az S1A lítium akksival 686 lument tud turbo moddal, elemmel nem tudja a turbo módot csak max 249 lument, így kevesebb mint fele értékkel a megadott 100+ m látótáv is lecsökken.Szóval megkockáztatom, hogy az igényeidnek megfelelő lámpa nem létezik. De majd más kijavít ha tévedek.
Találtam neked egy linket, nézd meg: [link]
[ Szerkesztve ]
-
-
Kernel
nagyúr
válasz maglew #32037 üzenetére
Ha nem lenne nálunk villany, adnék a háznak ajándékba egy 2,5 dolláros lámpát akkuval, de még töltőt is találnék hozzá a lomtárban.
El nem tudom képzelni, hogy egy pincébén mit nem lehet látni egy ilyen lámpával, esetleg ennek fókuszálható változatával, hogy mégis jobban lehessen teríteni.
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
-
Kozy10
tag
válasz maglew #31316 üzenetére
Hasonló "rendőrös" lámpa az EAGLE EYE X9
Acél bezellel. -
ZozzV6
senior tag
válasz maglew #31301 üzenetére
A téma összefoglaló kinyitását tudom javasolni és a videómat az alapvető infókkal. Mindkettő inkább le fog beszélni a fókuszálható lámpákról de 20-30 lámpa után amin végigmentem bízz bennem Rá kell szánni ezt az egy órát a videóra és az összefoglalóra összesen és úgy kiokosodsz mintha egy hétig várnád a válaszokat és tippeket.
[ Szerkesztve ]
Youtube csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCfavqV2ROUElkYNDp70EoQA Insta: zozzv6 (lampamod.blog.hu) Lámpamérő táblázat: http://tinyurl.hu/qS39s/
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hirdetni (keresem típusú is) és reflinket beilleszteni az ÁSZF III/10/16-17 pontja alapján tilos, az ilyen tartalmú hozzászólások moderálásra kerülnek!
- Bemutató Convoy M1 és M2 elemlámpa bemutató
- Bemutató Convoy L2 2016 elemlámpa
- Bemutató Convoy C8 bemutató - Előre mutat
- Bemutató Convoy L2 - már majdnem prémium
- Bemutató Convoy S2+ bemutató - A szükséges plussz
- Óra topik
- Mikrotik routerek
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Ukrajnai háború
- Konkrét moderációval kapcsolatos kérdések
- Huawei Watch GT 2 - épp ideje!
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest