Hirdetés
-
LOGOUT.hu
🔦Üdvözöllek!🔦
A topik elsősorban az elemlámpákról, fejlámpákról, akkukról és a velük kapcsolatos technikai és tapasztalati beszélgetésről szól.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tony21
tag
-
Tony21
tag
válasz Gargouille #44965 üzenetére
Ohhh, az a "Ragyás ork edition" .... ohh be szép
-
Tony21
tag
Tavaszi nagytakarítás van a Posta raktáraiban!
November 12-én rendelt Tube ma jött meg. November 20-án már beérkezett az országba, innentől nem volt követhető.
Good job -
Tony21
tag
válasz Lacerta #46301 üzenetére
Ha belegondolok, hogy ezek a cellák anno jó néhány évet lehúztak laptop akkuként, meg én sem csak a szekrényben tartottam őket, akkor a töltési ciklusok és az évek számát, valamint az általad említett titokban magasabb max. kapacitás elméletet is figyelembe véve már 10 évvel ezelőtt is létezett 4-5000 mAh kapacitású 18650 akku
Meleg és langyos között pedig tudok különbséget tenni.
Az új HG2 is langyos, ha megküldöm 1A-rel, persze nem a töltési ciklus végén kell megnézni az akku hőmérsékletét ... -
Tony21
tag
válasz Lacerta #46312 üzenetére
Nem ennyire fekete és fehér egyébként az akkuk öregedése, nagyban függ a katód anyagától.
pl. a vasfoszfát katódos cellák belső ellenállása teljesen feltöltött állapotban szinte alig nő, függetlenül a tárolási hőmérséklettől, ellenben azonos idő alatt a nikkel-kobalt-alumíniumoxid katódos cellák belső ellenállása teljesen feltöltött állapotban igencsak megnövekszik, ráadásul a hőmérséklet emelkedése durván befolyásolja.
Előző kettő kapacitásvesztése viszont magasabb hőfokon történő tárolás esetén töredéke a nikkel-kobalt-mangánoxidos cellákénak. Lehetne még sorolni ...Egyébként nem minden akkubontás sikerül jól, legutóbb egy 2 éves laptop akku bontásából kinyert Panasonic cellák voltak kuka pozitívak, a hosszú állás ellenére bennük mért kecsegtető 3,9V feszültség ellenére (laptop akksi előélete, állapota ismeretlen volt). Kapacitásuk a gyári 30%-a volt, töltéskor brutálisan forrósodtak.
Kímélni akartam a környezetet a bontásukkal, de mentek a veszélyes hulladék gyűjtőbe -
Tony21
tag
válasz Teasers #46408 üzenetére
A postai azonosítószámok első két betűjele:
- postacsomag esetén: CA-CZ tartomány,
- könyvelt levélpostai küldemény esetén: RA-RZ tartomány,
- EMS gyorsposta küldemény esetén: EA-EZ tartomány,
ezt követi 9 számjegy, majd a végén ismét két betűjel (a feladó országot azonosítja). -
Tony21
tag
válasz MittuDomain_ #47763 üzenetére
Most ezt miért kellett?
Azért ha tudsz ilyeneket, ne tartsd magadban, lámpából a rengeteg is kevés -
Tony21
tag
Jó ár/érték arányú AA/14500 lámpákat nézegettem ismerősnek.
Sofirn SF14 V1 - V2 között mi a különbség?
Sofirn oldalán a V2 modelleket nem találom sehol.SF14, SP10A, SP10B, Tool AA, stb ... ki melyiket javasolná és miért?
-
Tony21
tag
válasz Gargouille #49294 üzenetére
+1
Legtöbbet használt lámpám a H03, a legfeleslegesebb legkevésbé használt pedig a Q8 ... -
Tony21
tag
válasz FBLLMAG #49443 üzenetére
Ennek olyan gagyi kínai érzete van, na nem a minőségre gondolok, hanem az összelapátolt funkciókra. A mindent pakoljunk egybe elv, aminek a vége egy torzszülött használati tárgy.
Mint a karabiner beépített LED lámpával, kihajtható ecsettel és mérőszalaggal, vagy a többi "hasznos" okosság.
Nekem ingyen sem kéne -
Tony21
tag
Ezek után el sem merem mondani, hogy mai napig használok egy több mint 6 éves XM-L T6 led-es Uf501b hamisítvány lámpát (7$ volt annó, ebből IS gondolom hogy nem eredeti). Pedig van egy rakat mérföldekkel jobb lámpám ...
A LED szerencsére original Cree, max fokozaton 3A felett vesz fel, op reflektor, alufólia hűtésmod (p60 dropin), a vetítési képe pedig sokkal jobb, mint az S2-é. Bőven van szórt fénye és messzire is jól világít, így elsősorban bringán szolgál.
Nincs beépített töltő, ar üveg, moon fokozat, rengetegszer leesett már, fingom nincs milyen hatásfokú a driver és nem is érdekel.
Igazi ütni-vágni való faék lámpa, 6 év alatt sokat kapott az élettől de még szolgál.
Elvből nem vennék 100$ körüli lámpát, no meg ki sem merném venni a vitrinből -
Tony21
tag
Komolyan? Az írásaiban ez valahogy sosem jön át ... valahogy a kezdetektől fogva. Csak vissza kell olvasni (vagy emlékezni).
MittuDomain: ekkora magas labdát nincs pofám lecsapni
[ Szerkesztve ]
-
Tony21
tag
válasz ZozzV6 #50075 üzenetére
Ezt én is észrevettem, mondjuk az enyém tavasszal lesz 2 éves.
A zárókupak tavaly gereblyével kapott egy hatalmas ütést (őszi, estébe nyúló udvarrendezés, gyerkőc buzgón csapkodta szét a rögöket, a H03 meg levett egy közel került suhintást, megmentve ezzel a fejemet), behorpadt, de az anodizálásnak kutya baja sem lett.
Azóta is szinte napi használatban van, többször esett már le térkőre, betonra, de egy karc sincs rajta.
Nem tudom hogy csinálták, de korrektre sikerült. -
Tony21
tag
válasz Donki Hóte #52682 üzenetére
PayPal ahogy már mondták. Ott van a számla náluk a vásárlásról, képet mellékeled, hogy bg nem is szándékozik küldeni az egyik lámpát. Fele cuccért fele pénz, nem pedig a bg által megálmodott abszurd agymenés. Sima ügy.
-
Tony21
tag
válasz nufenen111 #52716 üzenetére
Sofirn tényleg korrekt, SF14 v2-t rendeltem ismerősnek, de nem lehetett bekapcsolni. Mindent lecsekkolva a driver volt a gyanús, kérdezték ki tudom-e cserélni, majd küldték is az újat, !trackinggel!
Ha a válaszom nem, szerintem a lámpát küldik el újra ...[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hirdetni (keresem típusú is) és reflinket beilleszteni az ÁSZF III/10/16-17 pontja alapján tilos, az ilyen tartalmú hozzászólások moderálásra kerülnek!
- Bemutató Convoy M1 és M2 elemlámpa bemutató
- Bemutató Convoy L2 2016 elemlámpa
- Bemutató Convoy C8 bemutató - Előre mutat
- Bemutató Convoy L2 - már majdnem prémium
- Bemutató Convoy S2+ bemutató - A szükséges plussz
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest