Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kalandor: Habemus papam
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Random25: Windows 11 telepítés Pendriveról
Új hozzászólás Aktív témák
-
jozsi252
veterán
Újra itt
Még nem vettem meg a gépet, de a Bosch-ról le is tettem, így inkább más márkák felé nézelődök.
A kettő közül ti melyiket vennétek?
METABO BS 14,4 Li (2x1,5Ah/14,4V)
METABO PowerMaxx BS Basic Fúró-csavarozó kofferban (2x2.0Ah akku)
Mennyit számít hogy az akksi 10.8V-os vagy pedig 14.4V-os? 10V-os hoz ugye nagyobb Amperórás akksi is tartozik, így tovább is bírja, viszont a cellfaszültsége kisebb is. Illetve A Powermaxx BS széria miben különbözik a sima BS szériától.
Kerestem a Metabo oldalán valamilyen szűkítési lehetőséget de nem találtam sajnos, illetve leírást sem hogy egyik széria miben jobb a másiktól.
-
jozsi252
veterán
válasz
runner 125 #1797 üzenetére
Köszi a linket. Szétnézek azon az oldalon amit linkeltél, de csak Li-Ion érdekel. Illetve ebolt-ból rosszat linkeltem, mert ezt akartam. Ebbe van Li-ion akksi, a másik csak sima NiCd akkus.
Bosch-ra "csak" 2 év garancia van, de mivel ilyet nem vesz az ember évente, ezért a 3 év szépen hangzik. Úgyhogy lehet hogy inkább egy Makita lesz 3 év garival, de alapból ugye elég drága a Metabo-val együtt.
Munkahelyen van egy Milwaukee, azt hiszem 28V-os jószág, elég durva teljesítménye van neki. De hát az igazi ipari gép, nekem meg csak itthonra kellene, illetve annak az ára is...
zoli03 Lithiumosat akarok én is mindenképpen, csak nem jót linkeltem.Ez a Metabo is jónak tűnik, illetve az már plussz dolog hogy jár hozzá plusz 1 akksi.
-
zoli03
őstag
válasz
jozsi252 #1796 üzenetére
Ez nem NiCd akkus? Olyat semmiképp se vennék, főleg nem ennyiért. Amúgy ennyiért zöld Bosch-t se vennék. Ilyen áron már lehet kapni iparit is, (pl Metabo PowerMaxx BS), bár nyomatékban kicsit gyengébb. De 2 akkuval és kofferral is alig drágább, mint a Bosch: [link].
runner 125: amiket linkeltél, abból kettő NiCd-s, azokat hanyagolnám, meg én a kék Bosch-t se annyira kedvelem, bár elvileg mostanában már normálisabb minőségben gyártják.
-
jozsi252
veterán
Sziasztok
Tervezem egy akkus fúró-csavarozó vásárlását. Ebben az árkategóriában van jobb választás szerintetek? Illetve jó ez a Bosch fúró? Bosch PSR 14.4
-
szab.tam
nagyúr
válasz
csemberlen #1793 üzenetére
pl.
(igaz, a kia-ra is 7 év van, mégsem vennék. mégha szöges léccel verdesnék a hátam, akkor sem...)
-
runner 125
nagyúr
-
AndrewTdi
addikt
válasz
runner 125 #1787 üzenetére
ezekbe milyen kis tartót vagy tüskét tudsz betenni? csak a sajátját? mennyi van benne?
-
runner 125
nagyúr
Ezek a Workzone szerszámok nagyon jó minőségűek, legalábbis az imbusz és torx szett nálam évek óta kopásmentesen bírja a strapát.
Jah és megvettem Lidl-ben a szerszámtartófalat cégre, vettem 3db-ot, így gyakorlatilag lett vagy 1,5 m2 tartóm. Nagyon frankónak tűnik, ennyiért nem találtam volna máshol.
-
zoli03
őstag
Régen volt szó speciális biteket tartalmazó bitkészletről, most van a Lidlben elég olcsón: [link]. Bár nálunk 9 órakor én vittem el az utolsó racsnis csavarhúzósat, 1/4"-os racsnis még sok volt, de abban alig van speciális bit.
-
Egon
nagyúr
Üdv!
Akkus csavarhúzót vennék, 15, max. 20K-ig. Mit ajánlotok ebben a kategóriában?
-
zoli03
őstag
A nem tégla fal alatt mit értesz?
Sok jót nem várnék attól az ütvefúrótól, de ennyiért a többi se lesz jobb. Ha nem kell semmi komolyabb munkára, akkor jó lehet, bár nekem a B&D nem a kedvencem. A Lidlben néha szokott lenni ütvefúró, az is hasonló áron van (talán még kicsit olcsóbb is), inkább azt venném, ha most is lenne.
A fúrószárkészlet szerintem használhatatlan, a legnagyobb fémfúró csak 5-ös. Kőzetfúróban legalább van 8-as. Fafúró is csak 8-ig megy. A fémmel is simán lehet fát fúrni, nagyon ritkán kell fa fúrószár. Inkább vennék egy kőzetfúró készletet (4-5-6-8-10) meg külön egy fémfúró készletet (1-10-ig vagy 1-13-ig felesével). Igaz, ez árban sokkal több, de legalább mindig van olyan fúrószárad otthon, amilyen kell.Amúgy nem megy hamar tönkre az akku, Li-Ion akkusat kell venni, fél vagy egy év múlva elővéve is tökéletesen használható. Haverodnak szerintem Ni-MH vagy Ni-Cd akkuja volt, azért van ilyen rossz véleménnyel róluk. Ha csak emiatt nem akarsz akkust, akkor nyugodtan vehetsz. 500 ciklust kibír egy Li-Ion cella, de akár 1000-et, az nagyon sok használat, utána meg párezer forintból újra tudod cellázni. Fafúrásra és csavarbehajtásra jobb is lenne, meg nincs vezetéke, kényelmesebb vele dolgozni.
-
Zirowe
nagyúr
válasz
runner 125 #1780 üzenetére
Ok, köszi.
-
Zirowe
nagyúr
válasz
runner 125 #1778 üzenetére
Mondjuk még lemondhatom, szóval nem para.
Ritkán lenne használva, félek, hogy az akku hamar berohadna.
-
runner 125
nagyúr
Ha, főleg fába használnád, akkor pláne jobb az akkus, ugyanis az átlag villanyos legalacsonyabb fordulata is nagy a fa fúrásához és hajlamos hamar égetni (főleg a keményfát).
Ez a BD fúró kizárt h valamikor is 15k volt, jellemzően a Tesco is 7-8k környékén szokta ezt a kategórát árulni.
A bit és fúrókészlet nem rossz, van nekem is pár ilyen Bosch készletem, hobby célra megfelelőek a fúrószárak, de a bit-ek hamar megkopnak.
Esetleg nézz szét a szerszamoutlet.hu-nál is, ott is sok akció van.
ui.
Jah most látom h már megvetted. Akkor miért kérdezel? Önigazolni? -
Zirowe
nagyúr
Sziasztok, mostanában egyre többet szoktam barkácsolni otthon és megúntam, hogy mindig tarháljak valakitől fúrót, ezért tegnap rendeltem egyet.
Haver akkus fúró/csavarozó tapasztalatai alapján (hamar megy tönkre az akku) vezetékes mellett döntöttem, főleg fába és nem tégla falba való fúrás és csavar behajtásra használnám.
Ezt rendeltem meg:
Black & Decker KR504CRESK Ütvefúrógép
Bosch 33 részes X-Line készletMik a vélemények erről a gépről és a készletről?
-
FatalEror
addikt
válasz
runner 125 #1774 üzenetére
Ma nem volt időm fotózni,bocsánat holnap megejtem,de szólj rám azért,mert feledékeny vagyok!
Lámpa:
Nem tudom ilyet hol lehet kapni,de ugyan ilyen tükör ikeában,ysky-ben 2-3k,veszel egy foglalatot,az megint szerintem 1k kábellel együtt,és rábarkácsolod.Felfúrsz mellé egy csigát,azon a kábelt átfűzöd,és akkor a kábel sem fog zavarni. -
runner 125
nagyúr
válasz
FatalEror #1773 üzenetére
Ok, jöhet kép köszi.
Köszi a többieknek is.
Bútorlapból nem szeretném megoldani, mert azt sérülékenynek találom és kifúrkálni sincs időm, leginkább valamilyen perforált fém lemezből volna jó kihajotgatni, úgy talán olcsóbb.
Ha, nem találok megoldást, max veszek ebből 4-et, pont ekkora felületre lenne szükségem és 10k-ból megúsznám.
mod.
Jaa, és tudom mit akartam még kérdezni! Az a klasszikus, harmónikás szerszámlápa vajon hol beszerezhető? Csak antik darabokat találtam, de elképesztő áron... ilyen ütött kopott darabokat ínálnak 20k fölötti áron.
-
FatalEror
addikt
válasz
runner 125 #1769 üzenetére
Majd kiugrok garázsba megmutatom nekem hogy vannak felrakva,aztán eldöntöd,hogy jó-e vagy sem.Ha nem akkor legfeljebb agyalunk még egy picit!
Amúgy másik 5let,veszel installációs profilt,azt felfúrod,és arra szinte mindent feltudsz akasztani,csak kreativitás kérdése,hogyan oldod meg.
-
szab.tam
nagyúr
pontosan.
vagy fatiplik helyett átmenő csavarokat, amire fellógatsz mindent.
kicsit más helyzetben, de ezzel szembesültem,, amikor a tavalyi veletech-re készítettem a kiálítási deszkámat.
viszonylag fillérekből meglett.
rendelésre, méretre leszabott, élfóliázott bútorlap, majd otthon bejelölés, furatolás, pár tucat m3 csavar, alátét, anya.
[link]
[link]
tudom, ez kicsit más.
de hasonló képpen, (végül felállítva, falra szerelve), ugyanígy meg lehet oldani egy szerszámtartót is.és sokkal specifikusabb, személyre szabottabb lesz, mint bármelyik készen, aranyárban kapható, haszonkulccsal ellátott izé...
de ha utólagosan variálhatót akarsz, akkor is ugyanez.
csak akkor előre irdatlan sok furatot készítesz. négyzethálósan.***
másik ötlet, de ez drágább.
(azaz, nem biztos, hgoy olcsóbb, mint az eredeti.)
veszel egy eleve perforált lemez táblát.
darabolva, megfelelő méretben.
(én ugye a pesti brozker-be járok, ott is van ilyesmi.) -
zoli03
őstag
válasz
Pl vágatsz egy tetszőleges méretű pozdorja táblát, kifurkálod, aztán raksz bele fatipliket. Csavarhúzóknak meg pl rakhatsz akár egy keskeny polcot, azt is kifurkálod, aztán beleállítod a csavarhúzókat. Ezekhez képest ingyen van.
-
BÁ Nutrition
addikt
válasz
ugyanez van nálunk műhelyben. szerintem nem rossz
kifúrva nem jó?
-
runner 125
nagyúr
Hi,
Valami hasonló szerszámfalat szeretnék csinálni a garázsba:
Viszont a kimondottan "szerszámtartó falként" árult lemezek szerintem piszkosul drágák. Ami minőségibbnek tűnik vagy 20k/db, és kb 3 kellene. Nah ennyit nem adok érte.
H lehetne ezt minél egyszerűbben, költséghatékonyan megoldani? A kis akasztók még nem is jelentenének problémát.
Köszi.
-
s3toraph
senior tag
Bakter... tényleg.... csak nem találtam hirtelen, pedig kiszúrja a szemem.
Hogy ON is legyek: az ilyen fúró szerűségből ( nemtom mi a neve) amibe kicsi korongot is lehet befogatni, mondjuk lemezből rekeszek kivágásához, mi a legolcsóbb verzió, amit érdemes megvenni otthonra barkács célra, nem ipari használatra? Ilyesmire gondolok.
-
s3toraph
senior tag
Hogy visszataláljak.
-
M_o_g_y_i
őstag
Amit említettem, hogy van itthon egy origi új, bontatlan (ill. kipróbált, fél perc van benne, csak hogy tuti működik) 200-as, ahhoz van vagy 50 tartozék, korongok, csiszolók, stb. Gari ketyeg ugyan rajta, de mivel a másikat sem használom ki teljesen, gondoltam megválok tőle. -
FatalEror
addikt
Igen meg!Csak érdemes élőben elmenni,és kézzel megforgatni a gépnek a tengelyét,múltkor obiban megtettem.Hát a skill,és a Black and Decker a lába nyomába nem érhet,a DREMEL-nek.Sokkal finomabb a csapágyazása,és volt aki írta,hogy az olcsóbb gépeknél a korong kopásán is látszik,hogy nem a legfinomabb járású gép.Persze a DREMEL sem a csúcs,mert a proxxon gépek köszörült tengelyével,és a golyós csapágyaival természetesen nem veszi fel a versenyt,de megkérik az árukat.
-
Új hozzászólás Aktív témák
- EA Sports WRC '23
- Ubuntu Linux
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- iPhone topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Kódolás Qwen3-mal saját gépen, Cline AI-alapú autonóm kódolási ágenssel
- Hoztunk 15+ kevésbé ismert Windows-tippet és -trükköt
- Gitáros topic
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- IPhone 16 256GB!!! Bontatlan! One függő! Jótállás: 2028.04.04.-ig
- Bomba ár! Dell Latitude 5420 - i5-1145G7 I 16GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! HP ProBook 6560B - i5-2GEN I 4GB I 500GB I Radeon I 15,6" HD I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- OLCSÓBB!!! Dell Latitude 7420 és 7420 All-In-One i7-1185G7, Intel Iris Xe Graphics, 16GB, 256GB-2TB
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest