Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Öregszem
- Milyen mosógépet vegyek?
- Lineage OS használat közben
- Asszociációs játék. :)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Android másképp: Lineage OS és társai
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tomasz72
aktív tag
Na még ma éjszaka, aztán két nap pihi...!
Fura, hogy kiszámolom a műszakbeosztás szerint még 12 éjszakás műszak és itt a karácsony!
Cefet gyorsan elment ez az év is!Hotel Golf Seven Whiskey Bravo Foxtrott @ HG6RVA
-
flymi
addikt
Szerdán lesz egy hete, h táppénzen vagyok. Begyulladt a torkom, elment a hangom, olyan dolgokat köhögök fel, h az már külön életforma. Az arcüregem is feszít, folyik a lé az orromból megállás nélkül. Szerdán kéne visszamennem dokihoz de lehet halasztok még egy kicsit, mert még nem lábaltam ki teljesen a dologból. Jöhetne egy pár nap amikor beesik a hőmérséklet a mínuszos tartományba, h kiölje a bacik egy részét.
/// "A félelmet lazán arcul csapom és fricskát nyomok az orrára" (T.B.A) ///
-
galervin93
őstag
Hát ami benned van, azon már sajna nem segítenek a mínuszok. Arcüreggyulladás utálatos dolog... Jobbulást!
Én most kezdem az éjszakát. Sajna nem volt időm pihenni délután, remélem nem lesz nagy pörgés este...
Egy mérés nem mérés, két mérés fél mérés, három mérés - na azzal már kezdhetsz valamit!
-
Tomasz72
aktív tag
-
flymi
addikt
Kösz mindenkinek!
Sajnos az arcüregemre vigyázni kell (mondjuk kérdés hogyan...), hajlamos bedurranni. Egyszer fel is szúrták még tinédzser koromban, hát az elég ótvar volt.
Volt még 5 kupica pálinkám itthon, már csak egy maradt. De legalább a torkom már rendbe rakta. Nem is tudom mikor ittam utoljára ennyi szeszt nap-nap után.
Igazából annyira nem jó dolog se betegnek lenni, se a táppénz. 3 szoli ment a levesbe, de betegen se akarok menni melóba, az hatványozottan szar./// "A félelmet lazán arcul csapom és fricskát nyomok az orrára" (T.B.A) ///
-
Serpiko
addikt
Betegen dolgozni a legrosszabb saját tapasztalatból mondom. Megfogadtam soha többet. Ja úton vagyok Miskolcra most szóltak este holnap vizsgázol. Meg jó hogy nem reggel szolnak.
[ Szerkesztve ]
A titok akkor marad titok, ha arról három ember tud és ebből kettő halott. Névtelen kínai bölcs
-
samu2062
aktív tag
"Sajnos az arcüregemre vigyázni kell (mondjuk kérdés hogyan...)"
Több tolatásvezetőn láttam hidegben símaszkot, vagy ahhoz hasonlót. Csak a szemük, meg a szájuk van szabadon. Te nem használsz olyat? Főleg hasznos, mikor menet közben a kocsi oldalán vagy fönt, vagy a tartalék elején. Megvédi a nagy és hideg menetszéltől az arcodat. -
flymi
addikt
válasz samu2062 #36560 üzenetére
De van kettő is valahol, de nem gondoltam volna h ilyen hamar elő kellene venni. Mikor bejönnek éjjel az első mínuszok.
Szerintem az volt a gond, h még az óraátállítás környékén vagy előtte nem sokkal este még meleg volt, hatos személycsoportba elég volt egy póló is aztán ha utána kimentünk dolgozni jól leizzadtunk és este 8-ra meg már lehűlt a levegő és jól megfáztam. Pláne ha a tartalékon kellett lobogni 30-40km/h-val./// "A félelmet lazán arcul csapom és fricskát nyomok az orrára" (T.B.A) ///
-
galervin93
őstag
Én két éve melóban fáztam meg, de durván. Éppen valami -15-ök tomboltak, és este 11-kor meghalt a kazán. Az épület meg egy, a 80-as években ideiglenes jelleggel épült, azóta is használatban lévő gipszkarton halmaz... Reggel konkrétan már 10 fok alatt volt odabent, taknyom-nyálam egyben, lázas voltam, azt hittem meghalok. Reggeli személycsoportban meg úgy jönnek a vonatok, mint a metró. Nagy élmény volt... Betegen sose megyek be, csere/szabi/táppénz,minden megoldható, de én nem fogom magam (meg másokat sem) szívatni. 12 órát végignyomni megállás nélkül nem lehet betegen, még "tisztán" se egyszerű...
Ma meg egy újabb fergeteges éjszakán vagyok túl, persze nulla pihi, cserébe 2 vágányzár, munkavonatok, biztberhiba... A dolgozni nem akaró (vagy inkább alkalmatlan...) embereket meg sem említem... Ja és én vagyok a szemét, hogy szabálytalan dolgokhoz nem járulok hozzá, nem tartom a hátam... Reggel olyan voltam, mint a vízihulla. Este megiszok egy sörikét, és relax...[ Szerkesztve ]
Egy mérés nem mérés, két mérés fél mérés, három mérés - na azzal már kezdhetsz valamit!
-
Serpiko
addikt
Na ma meg holnap fényben járok utána szabadság 28.-ig. Je Lolipop!
A titok akkor marad titok, ha arról három ember tud és ebből kettő halott. Névtelen kínai bölcs
-
_drk
addikt
Hogy van az, hogy mikor a legjobb lenne, hogy melóban nyugi van akkor üt be a legnagyobb sz@r?
Pont költözünk, asszony is 12-zik össze vissza, én duplán 12-őzök, Alig tudok ismerőst keríteni hétköznap segíteni, nem is haladunk semmivel. De szerencsére be jött a rossz idő, az ünnepek nyomása egyre jobban érezhető már mindenhol. Káosz van, rengeteg baleset.
De persze munkában is ilyenkor ütnek be a legnagyobb gebaszok!Viszont legalább a mai este jónak ígérkezik, nem is tudom minek panaszkodok Lehet ez a nagy véletlenszerűség öli meg az embert?
-
Serpiko
addikt
Ennyit a szabadságról ma estére behívtak kevesen vagyunk ezért Lolipop! Viszont a dupla pénz kárpótol legalább.
-
Serpiko
addikt
válasz samu2062 #36571 üzenetére
Jó is az a kis halacska. éjjel ugyanúgy eszek mintha nappal lenne ilyenkor megfordul a világ nekünk éjszakai műszakosoknak. Ma nappalos leszek lassan indulok. Aki most fejezi majd be annak jó pihenést.
-
nagyúr
Karácsonykor dolgozik itt valaki? Vagy hogy megy ez a vasútnál?
"As long as there are those that remember what was, there will always be those that are unable to accept what can be. They will resist."
-
samu2062
aktív tag
-
galervin93
őstag
válasz Narxis #36577 üzenetére
Á nem, megállnak a vonatok.
Természetesen menni kell. Fentebb írták, hogyan működik. Annyival egészíteném ki, hogy ez a túros, közbeváltós dolog addig működik, amíg van ember. Nálunk létszámhiány miatt nincs túr, megy mindenki össze-vissza. Nekem 4 év alatt az első decemberem, hogy sem karácsonykor, sem szilveszter éjjel nem dolgozok. De két éve volt olyan, hogy 25-e nappal, 26-a éjjel, 31-e éjjel. Idén megúsztam egy 23-a éjjellel.[ Szerkesztve ]
-
fant0mi
őstag
válasz galervin93 #36581 üzenetére
Nyugtaval... Nekem is volt igy. Aztan lett egy-ket beteg. Bar... unnepi penz miatt felholtan is be szoktak menni emberek, de olyankor sok hasznuk nincs.
[ Szerkesztve ]
-
_drk
addikt
válasz Serpiko #36583 üzenetére
Nagyon el van b@szva ez is! Pont egy karácsonyi beosztás miatt hagytam ott a kórházat. Hosszú történet, nem az volt a gond, hogy dolgozni kell, csak az ahogy ezt kezelték.
Ráadásul azok a legnehezebb napok, nincs tingli-tangli!
De ami a legszomorúbb, hogy semmi ellenszolgáltatás nincs. A vasútnál nem tudom hogy van, de én kaptam +10-20%ot sima naphoz képest. Ez ha bemegyek és nem csinalok semmit, max akkor lett volna kifizetődő. Vagy egy hétköznapi május 1nél elment, de a hosszú hétvégés több napos szünet, főleg az esemény dúsabb karácsony vagy húsvét nagyon betett.
Egyszerűen nincs kompenzálva az hogy se pihi, de a pénz is nesze semmi fogd meg jól.
Asszony ápolónőként most is mesélte, milyen harc lement ki-mikor-hogy dolgozzon. Ott is még konfliktust szűl az emeberek között.Azóta ezt élveztem legjobban! Van hétvége és ünnep nap. Ma és holnap utolsó 2 éjszakasom az évben, még egy péntek nappal és én befejeztem az évet. Van még szabim, jön a leállás. Majd 2.án megyek újra.
-
nagyúr
Egy normálisabb vezető ezt úgy oldja meg, hogy ha egymással nem tudják megbeszélni akkor aki előző karácsonykor bent volt annak most szabad és fordítva. Én amúgy ahol dolgoztam az nyugis volt és családom nem lévén be is vállaltam a karácsonyt, szilvesztert is, a többiek meg tépték meg egymást.
Amúgy ha már itt vagyok Ausztriába/ Németországba készülök menni dolgozni, ha valakinek van tapasztalata írhatna.
"As long as there are those that remember what was, there will always be those that are unable to accept what can be. They will resist."
-
flymi
addikt
válasz fant0mi #36586 üzenetére
Nana! Nem tudom olvastad-e az új szabályozást, h fogják ezt fizetni.
Nálunk ez úgy fog működni, h előző éjszakás kap egy nagy nullát, aki nappalra jön az megkapja az ünnepi lóvét, aki éjszakásba jön a nappalos után az megint nem kap egy fityinget se. Ez egy egynapos ünnep leírása, magyarul eddig azért csurrant cseppent 6 illetve 7 órányi pénz a nappalost megelőzőnek és az utána érkezőnek is, most ezt spórolják meg. Remélem gyógyszerre költik a szemetek!24-én itthon leszek, 25-e éjjel (itt meg fog járni az éjszakásnak is a dupla pénz, mert 25 és 26 is ünnep), 28-a nappal, 29-e éjjel majd az új év első napján szintén dolgozom.
Nálunk megint változások lesznek illetve voltak. Új állomásfőnök lett, akinek két helyettese is van újfent(nemsokatérők, h finoman fogalmazzak), a három újonc kocsirendező még egyelőre nem mondott fel, nyögvenyelősen szoknak bele a munkába, de bakterból is kevesebb lesz január egytől. A vezénylő elmegy nyugdíjba, külsős megy vissza toronyba, megforgatják a túrokban az embereket.
137 óra szabit viszek át jövőre mert nem tudta kiadni (tavaly már szeptemberben elfogyott az összes!), a többi tolvez kollégának még az enyémnél is több maradt (150-160 órák).Narxis: Ismerek olyan kollégát akinek van családja de az anyját is eladná egy plusz ünnepi remus szolgálatért.
[ Szerkesztve ]
-
Tomasz72
aktív tag
Ez nálunk is hasonlóan működik. Teszemazt augusztus 19.-én éjszakás vagyok, 17:50-től 5:50-ig, akkor nincs ünnepi lóvé. Sima éjszaka. Utóbbi időben ezzel úgy játszottak, ha nagyon kellett a meló, másnap éjfélre mentünk. Ki van ez találva. Igazából nem a cég hibája, mert hála istennek, a munka törvénykönyvét betartják...
Hotel Golf Seven Whiskey Bravo Foxtrott @ HG6RVA
-
samu2062
aktív tag
Nem tudom milyen plakátot nézel, de nem, nem csak ezekre a napokra. Ahogy írtam, ugyanúgy fog járni, mint eddig. Ezekhez jött hozzá amit írnak.
Tehát:
"A munkavállalót 120 % bérpótlék illeti meg az alábbi időszakokban teljesített munkaidőre:
Az Mt. 102.§ 1. bekezdésében meghatározott munkaszüneti napon 0 órától 24 óráig, továbbá..."
És itt jönnek hozzá, azok a napok, amiket te írsz.
Az Mt. 102 § 1. bekezdésében pedig a következő napok szerepelnek, mint munkaszüneti napok: január 1., március 15., nagypéntek, húsvéthétfő, május 1., pünkösdhétfő, augusztus 20., október 23., november 1. és december 25-26.
Remélem így már világos. -
flymi
addikt
válasz samu2062 #36593 üzenetére
Értettem elsőre is amit írtál.
Még olyat is olvastam anno, h szolgálati helye is válogatja, mert nem mindenhol ugyanúgy kezdődik a szoli. Nálunk nappal 6-17 óráig, éjszakás 17-6-ig nyomja.
No mindegy, ha fizetve lesz akkor fizetve lesz./// "A félelmet lazán arcul csapom és fricskát nyomok az orrára" (T.B.A) ///
-
flymi
addikt
Egy szopás volt az éjszaka, kettő helyett dolgoztam.
-
-
flymi
addikt
válasz Serpiko #36597 üzenetére
Mind szarrá áztunk. Pár hónapja sincs a vasútnál önálló munkavégzéssel a kocsirendező, ő írt eseménykönyvet, h nincs esőkabátja (többen is felajánlottuk a sajátunkat, nekem is van tartalék meg a kocsiba is mindig hordok magammal váltás ruhát meg plusz esőkabátot) de igazából csak nem akart dolgozni ezért ledobta a vizes munkaruhát, átöltözött utcaiba és elüldögélt bent a helységben, míg mi visszamentünk az éjszakába dolgozni. Mondjuk igaz a MÁV ruha/cipő és felszerelés ellátása egy katasztrófa, mondjuk nekem megvan mindenem most épp. A másik emberem akit mellé kaptam neki sem volt esőköpenye de mégis volt benne annyi, h ha menni kellett akkor jött velem és csinálta a dolgát. Ha ő is leült volna a kispadra akkor a gépkísérővel - no meg velem - ba**tak volna ki, mivel egyedül nem végezhetek a vágányok közt munkát. (Persze sajnos ilyenre is volt már példa)
[ Szerkesztve ]
-
Serpiko
addikt
Na pont jól írod van aki akar dolgozni van aki nem. Egyszerűen hihetetlen ott ül bent ti meg kint jó nincs neki ruha de akkor is megyek nem basszok ki senkivel ez így korrekt legalábbis szerintem. Amúgy mindenhol van ilyen ember amit írsz fent. Úgy gondolom ha már ott dolgozok legyen bármi segítek a kollégáknak ennyi.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Okos Otthon / Smart Home
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Xiaomi Mi 11 Lite - 4G-vel vagy 5G-vel kéred?
- Mikrotik routerek
- E-book olvasók
- Subaru topik
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Logitech ConferenceCam Connect / 1080p HD / 4x zoom / Zeiss optika / távirányító / beépített akku
- DJI Mini 2 - 4k drón szett hibátlan állapotban - távirányító, akku, táska
- MSI GTX 1660 GAMING X 6gb újszerű
- Panasonic CF-20 ütésálló, ipari notebook & tablet számlával, garanciával
- Arctic P12, P14, Slim, Max, PWM, PST
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest