- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- RIOS Gépház: Rebootoljuk a PROHARDVER YouTube csatornáját!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Parci: Ég veled, KEndre! :(
- Sol4r: DDR2-es processzorok összehasonlítása "azonos" órajelen
- RIOS Gépház: Új design az IT Cafe-n!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bigyo108: A vén PC-Főnix újjászületése
- gerner1
-
LOGOUT
Topic összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
kzsolt00
tag
Hát akkor vagy elírtad, és nem ez a neve, vagy a wiki hazudik: [link]
Hogy pontosabb legyek 1990 ben találták fel első fajtáit, csak később lett elterjedve, és egyébként ez nem más mint az Express Card elődje. LEGALÁBBIS a wikipédia szerint. Lentebb vannak bőven adatok, pl a sebességéről is.
Tehát, vagy nem Cardbus van benne, vagy nem 3 éves a laptop, vagy van egy express card utódja, amit az elődjéről megint cardbusnak neveztek el?!Ha nem jó a hosszabbítós (még én személyesen nem próbáltam , csak ajánlásként mondtam), akkor marad a simán direkt egyenesen a portba kötés, és a gép aljába lyuk vágás (csak hangzásra olyan nagy dolog amúgy).
-
kzsolt00
tag
Persze, hogy nem megy bele, nem annyi tűs vége van, és még az elrendezése is más
Ráadásul most, hogy ennyire feszegeted ezt a cardbus témát, kicsit utána wikipédiáztam.(mert eddig még csak hallani sem hallottam róla, de mint kiderült nem véletlen)
Ez egy ősrégi technológia, 1995-97 közé tehető, a sebessége, ha igazat ír a wiki, akkor még az USB 2.0 át sem éri el. Tehát ha létezne is Cardbus-> EC átalakító akkor is a szó legszorosabb értelmében véve fölösleges lenne, a leggyorsabb módja is csak 132mb/s el képes kommunikálni ami édes kevés egy eGPU rendszerhez.
(Csak hogy érezd a különbséget, a nagy átlag itt 5gbps es portokat használ az egyes egpu rendszerek kiépítésére, ÉS MÉG ARRA IS PANASZKODUNK hogy lehetne jobb is)
Olyan megoldást szoktak csinálni, hogy vagy nagyon nagyon vékony szalagkábel elvezetéssel, meghosszabbítod kifelé az elrejtett csatlakozót(mpci), a gép oldaláig kivezetve, vagy egyszerűen leméred pontosan, hogy hol van a burkolat alatt és egy3x3cm es lyukat vágsz az alján amit fixen nyitva hagysz az egyszerűbb csatlakozás végett.
-
kzsolt00
tag
Rendben felfogtam, de még akarod a cardbust átalakítani EC ra? Hogy egpu-t építhess ki feltételezem. SZóval az átalakítás is át lenne alakítva. Nem ajánlatos az ilyen továbbra is azt mondom, és amig nem cáfolja meg valaki, higgy nekem. Viszont mint majdnem minden gépbe ott is kell mpci nak lennie.
-
kzsolt00
tag
Nekem teljesen új ez a cardbus dolog. Képek alapján dettó ugyan az mint az express card, csak más méretekkel, és a vezérlését nem a chipset végzi, hanem cardbus controller. De cardbus végű eGPU-t soha nem láttam még (persze ettől létehet)
Az előttem szólónak. Attól, hogy nincs Express card slotod, még a gépedben szinte 100% ig lennie kell mPCI slotnak. (egyenesen az alaplapon, a burkolat alatt) Olyan formában is csatlakoztathatsz külső eszközt! Tehát megvalósítható.
-
Tenken
őstag
Csak 1 mpcie portot használsz nem? Mert akkor mennie kéne belsőn is proci meg vga alapján. Esetleg próbáld meg nélküle maxosra állítani a windows energia gazdálkodását és utánna bekötni.
Nem írtad pontosan windows verzióját sem. Általában 7-est szoktak használni, azon elég simán megy minden. De Sipi kolléga pl 8.1 alatt hajtja. Ha neked még sima 8-as van, akkor próbáld meg frissíteni, ha nem akarsz 7-est tenni.
Az sincs kizárva, hogy a vga szar. Kéne egy cserét szerezni, hogy kizárhasd. -
Tenken
őstag
Mondjuk jólenne tudni, hogy rendesen be van-e kötve? Milyen tápp-al hajtod -bár a 450 nem túl kajás-? Milyen proci? Miért külsőt használsz, amikor belsőn is mennie kellene? Stb...
Ez az elmegy a kép lehet egy egészen egyszerű banális windows energia gazdálkodási beállítás is, de lehet táp probléma vagy rendszer szintű ütközés is valamivel, amiért kilövi. Próbáld ki belsőn is produkálja-e.(#470) you_zsolex:
Persze. Ferminek, Keplernek ez a lényege. Bár jelenleg egy 280x-et használok külsővel. (Jobb egy 23-as ips-t nézni, mint a 12,5-es tn-t asztalon)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Ha kérdésed van, először olvasd el a "Topic összefoglaló"-t!
● Gyorskeresni a topicban jobb fönt tudsz! lásd.:gyorskeresés itt
● Hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban TILOS!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Gitáros topic
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- PlayStation 5
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ZIDOO médialejátszók
- EA Sports WRC '23
- MIUI / HyperOS topik
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Így lesz a Logitech MX Keys magyar billentyűzetes
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest