- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bigyo108: A vén PC-Főnix újjászületése
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- Kalandor: Elhunyt I. Ferenc pápa
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GoodSpeed: Ma a Samsung Galaxy S24 FE-re is megérkezett az Android 15-ön alapuló One UI 7.0
-
LOGOUT
Topic összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
saby97
tag
válasz
kentucky #5182 üzenetére
Ha az ár nem gond, akkor jól jönne később a 1060 erőtartaléka, mert az E6430 i7-3xxxQM (4 mag, 8 szál) procikat is elbír, amik ~25k körül vannak használtan, erőben pedig egy 3720qm szerintem hozza a 6700HQ szintjét.
Így elég erős konfig lehetne ha hosszú távra tervezel vele. -
-
-
-
azbest
félisten
válasz
kentucky #4495 üzenetére
az biztos, hogy nem usb
Csak azért használják azt a fajta kábelt, mert elterjedt és van annyi ér benne, amennyi kell.
Az expresscard-os is csak valami átkötés lehet, mint a minipcie vagy pcie 1x végű. Csak eddig usb kábel csatlakozós ec véget olyan kitekben láttam, ami a pci expressből 2 vagy 4 pci (régi fajta) slotot csinál gépen kívülre. Vagy épp közepsen drága 2 slotos külső pcie dolboznál [link]
Vagy az ec végéből közvetlenül áll ki egy pcie1x slot (az usb ott tényleg usb) [link]Ezért vagyok kíváncsi rá, hogy külön is lehet-e kapni azt a dummie pcie lane kivezető ec kártyát vagy valamiből legózva lett.
A régi thinkpad t61-esnél nem kellet kártya, mert vettem hozzá olyan dokkolót, amiben van egy pcie slot
A t430 esetén már nincs olyan dokkoló.
szerk, még akkoriban vettem egy fapados ilyen kitet. Hátha nem fért volna be a t61 dokkba a videokártya, de mivel befért, így azóta csak itt porosodik. De ha lenne ec vég hozzá, akkor hasznát tudnám venni
-
kolanda
tag
válasz
kentucky #4417 üzenetére
Sziasztok, ez az én adapterem lenne, és tökéletesen működik. Itt is jártam a konfigommal egy kört, csak azonnal jelentett az egyik
házmesterolvasó és törölték a hszt, aminek a végén megemlítettem hogy van pár extra darab is.Te pedig vásárlási szándékkal kerestél meg privátban, de itt olvasom hogy eszed ágában se volt ilyesmi. Gratulálok az egyenességedhez
-
válasz
kentucky #4421 üzenetére
Azért kérdeztem, mert úgy tűnt hogy "a" hwaprósat akarod megvenni. Erre írta drohun hogy nem biztos jó döntés, de persze ha találsz párezerért ebayen akkor az ismét másik kérdéskör.
Miért személyeskedsz? Melyik bejegyzésemből mi jött le?
Egyébként tényleg akár frusztrálhatna is hogy az utolsó oldalt (max 50 hsz... ) kéne csak végigolvasni és lenne olcsó adapter, leírással stb, de még annyit sem néztél meg.
-
-
∂яσнυη
senior tag
válasz
kentucky #4417 üzenetére
Szia
nando oldalán sehol nem látom azt az adapter-t, ezért távol állnék tőle... Ugyan van egy hasonló kialakítású adapter mcpie és ngff felülethez, de nem expresscardhoz. Ott az ismert megbízhatóak az exp és a bplus termékei.
Főleg nem 10k-ért, mikor annyiért már majdnem vesz az ember megbízhatót.
-
kzsolt00
tag
válasz
kentucky #3241 üzenetére
Nem egy laptopnál szoktuk említeni, hogy az Gen2 vagy 3-at tud e, hanem a portot amin eresztül kommunikál az eGPU. Ugye a tieden van express card csati, így gyanítom azon fogod használni. A legujabb Express card foglalat is stabil gen2 re képes.
Ha a laptopot néznénk, vagyis inkább a benne található processzor szálkezeléseit, akkor képes lenne már a gen 3 ra, nem is tudom hány generációra visszamenőleg (A Te ivy bridges CPU-d már bőven..), DE nincs olyan port a laptopodon, ami ki is aknázná ezt a képességet.
Hogy nagyon egyszerűen magyarázzam egy régi itteni fórumozót, Tenken-t idézném: ráadásul nem is lenne egy nagy atomfizika ezt megvalósítani, csak az express card csatoló felületet máshova kellene az alaplapon bekötni, mint ahova jelenleg teszik, és egyből lehetne gen3.
A második részére a kérdésednek meg nem tudok válaszolni, mert lehet reggel van nekem, de nem tudom , hogy milyen C és L ről beszélsz
-
∂яσнυη
senior tag
válasz
kentucky #3239 üzenetére
Üdv!
Elvileg, mivel az forrasztott és a hwtools(nagy tapasztalattal rendelkező cég) terméke, így ezzel kapod a legstabilabb gen2 sávszélességet. Jók a hwtools termékek! Ha apróról veszed pár ezerért úgy még jobb, mert sokat tudsz spórolni. Régebben meg most is 30ezrek kintről. Ezért szokták többen venni az exp gdc termékeket, ha nincs aprón pe4l vagy c.
-
-
válasz
kentucky #2643 üzenetére
Igen, amennyiben nVidia videókártyát veszel/teszel hozzá.
Én is a ThinkPad szériát ajánlom, minimum második generációs i5 procival. Ettől függetlenül rengeteg sikeres eGPU konfigos tulaj szaladgál a földön, a Lifebook-ok is jó laposok (amúgy is), a Latitude szériával is sok sikeres építkezés van (én speciel beleszaladtam egybe ami nem ment külső segítséggel sem).
Igazából én a helyedben most azt venném üzletiből, ami ár/érték arányban kiváló, jó procija van, Gen2 Express Card csatlakozóval rendelkezik és van rá a neten tapasztalat hogy működik másnak vele a rendszer.
VGA karit pedig úgy jó mellé tenni, ha vagy próbálgatni tudod, vagy szintén a neten találsz rá konfigot a kiválasztott lapossal.Nincs tökéletes recept eGPU-ra sajnos.
(egyébként egy ezeréves X200-as inteles lenovoval p&p win7 alatt intel HD vga vezérlővel, csak sajna ott a proci volt iszonyat szűk keresztmetszet)
-
Kirrr
aktív tag
-
∂яσнυη
senior tag
válasz
kentucky #2639 üzenetére
Ez az igényektől IS függ igazából, de nekem Hp-val nem voltak jó tapasztalataim eGPU-val, egyébként jó gépek. A Dell még kevésbé "kényes", mint a HP. De én Thinkpadnél kötöttem ki, mivel itt biosban ki-be tudod kapcsolni, hogy csak az igpu-t, dgpu-t vagy optimust használja.
Én T420,T520,W520 sorozatot nézegetném garanciával persze...
Williamgrant-nek is Thinkpadja van és ő is elégedett vele. És ő azért elég sokat szívott a rendszerrel, ha visszaolvasol. Sokat szenvedett,próbálkozott, már fel akarta adni, végül egy W530 megmentette. De erről majd ő mesél... Sajnos most itt kb. 2-en vagyunk rendszeresen aktív fórumozók, úgy hogy nekem még egpu-m sincs jelenleg...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Ha kérdésed van, először olvasd el a "Topic összefoglaló"-t!
● Gyorskeresni a topicban jobb fönt tudsz! lásd.:gyorskeresés itt
● Hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban TILOS!
- Gigabyte GeForce RTX 3060 Ti VISION OC 8G - újrapadozva és pasztázva
- Országos! KÉSZPÉNZES - UTALÁSOS VIDEOKÁRTYA FELVÁSÁRLÁS! Korrekt áron! AMD!
- Hibás/Kis hibás/Hiányos,Működő/ Teszteletlen Hardverek és egyéb 500ft-tól.
- EVGA GeForce RTX 2060 SC GAMING 6GB OC!
- XFX SPEEDSTER MERC310 AMD Radeon RX 7900 XTX BLACK
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ RX 9070 300e/9070XT 340e/4070Ti S 405e/5060Ti 210e/5070 280e/5070Ti 400e/5080 540e
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Lenovo Ideapad 3! R3 7320U / 16GB DDR5 / 512GB SSD
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG MAXIMUS Z790 HERO alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest