- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Ma a Samsung Galaxy S24 FE-re is megérkezett az Android 15-ön alapuló One UI 7.0
- bambano: Bambanő háza tája
- Rák
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Új energia- és akkumulátor-címke az okoseszközök dobozában
-
LOGOUT
Topic összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
∂яσнυη
senior tag
válasz
CHIPman #4522 üzenetére
Esetleg még a driver modding is szóba jöhet...
-
Doink
aktív tag
válasz
CHIPman #4477 üzenetére
Egyszerűen leírva a játéktól függ. Lesznek játékok ahol:
- a cpud lesz kevés mert mobil pl.: doom nem fog 140fps-el hasítani hanem csak 70 körül
- az x1 kevés: régi dx9-es játékok, cs:go-val játszanék minimum 300fps kell című igények aminek mondjuk a cpu is az oka nem csak az x1
- lesz olyan is amihez cpu se nagyon kell és pcie sávszél se, ezért még az 1060 is 100%-on dörömböl, pl.: overwatch, furmark -
kzsolt00
tag
válasz
CHIPman #4477 üzenetére
Ez az érték nem fixen 70%, hanem minden kártyánál adott (a te esetedben a procid és a mPCIe 2.0 adta lehetőségek tekintetében). Tehát ha simán 1050 et veszel, ő a SAJÁT magához mért70%-án menne. Na jó, nyílván ez sem igaz (nagyon nagyon, és annál is jobban összetettebb dolog ez), de a differencia 1050 vs 1050TI esetében annyira kicsi, hogy ott kb biztosra veheted, hogy kb amennyire az 1050TI lekorlátozódik, MAJDNEM pontosan ugyan annyira lefog egy 1050 is.
Ha a Thunderbolt portodat használnád, ez a hatásfok amin üzemelne minnél magasabb lenne (ergo mégkevesebb lenne a vesztesége)
-
kzsolt00
tag
válasz
CHIPman #4475 üzenetére
Érdemes e???
Ha a mPCIe egy 1050TI hatásfokát a felére, de mondok radikálisabbat, 25%-ára csökkentené, akkor is határozottan igen lenne a válasz.
a 850m Passmark G3D Mark pontja: ~1500
az 1050TI pedig: ~5700Na jó hazudtam, ha megnegyedeled az 1050TI teljesítményét akkor lesz ott ahol a mostani 850m ed, de megnyugtatlak, hogy olyan bőven fog menni szerintem nagyon nagyon minimum 70% on a kártya, hogy csak na. a legrosszabb x1 kapcsolat mellett is.
Szóval, igen, érdemes!
(#4473) zsoky
[link] A táblázat a lényeg számodra. -
kzsolt00
tag
válasz
CHIPman #4464 üzenetére
A dolgok széthúzását miért gondolom szükségesnek?
Nincs elég elektronikai tudás/tapasztalat a birtokomban, hogy bátran és biztosan írjak ennek a pontos részleteiről, ezért is írtam, hogy elméletileg simán lehet, gyakorlatilag én óvatos lennék. Talán pont azért is a bizonytalanság, mert nincs elég infó a birtokomban.
Ha te bátor vagy, és nem látsz semmi lehetőséget az esetleges gubancokra, lehetséges bajokra, akkor csak csináld bátran, és várom a fejleményeket, legalább nem az én káromon tapasztalhatok
-
kzsolt00
tag
válasz
CHIPman #4462 üzenetére
(#4462) CHIPmanMost ":
Egy bekapcsolt ATX tápra kötés" alatt feltételezem arra gondolsz, hogy a mostani asztali gépednek kb egyszerüen csak leveszed az oldalát, nem kötsz ki semmit, csak egy szabad 6 pines(vagy akármilyen verziójú adaptert vettél, akkor az ő fajtájú csatlakozót) rádugsz az adapterre a másikat meg a VGA ba, úgy hogy a tápot gyakorlatilag az asztali géped bekapcsolásával kapcsolnád be.1. Szerintem elméleti síkon simán működhet.
2. Bár, Én azért csak a biztonságérzetem kielégítése végett nem csinálnám. Kiszerelned nem kell a tápot, de én mindent le húznék az alaplapról, vinyókról, stb amik össze vannak kötve odabent.Mindenkinek:
Megjöttek a csoda olcsó adapterek az ebayről, képeket otthonról mindenképpen teszek majd fel délután, de teszteket ma még nem ígérek, nagyon sok a teendőm, de igyekezni fogok, elhihetitek, hogy izgatott vagyok
Ha a legalapvetőbb tesztek is meglesznek, publikálom! -
∂яσнυη
senior tag
válasz
CHIPman #4460 üzenetére
Szia!
Melyiket rendelted? Ezt az olcsó adaptert? Gondolom a gépedben 4.gen i7 van, szóval kb. gtx 970,1060 maximum, ami szóba jöhet. Annyi, hogy az 1000-es szériánál lassan 1 éve gondok vannak a driverezéssel, azonban mára ez már megoldódni látszik. Cserébe egy kis plusz munka...
2 kérdés:
1. Tápot milyet fogsz használni? (nevelő vagy tojó)
2. Külső vagy belső kijelzőn fogod használni? (külsőn jobb a teljesítmény és amd csak ott működik)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Ha kérdésed van, először olvasd el a "Topic összefoglaló"-t!
● Gyorskeresni a topicban jobb fönt tudsz! lásd.:gyorskeresés itt
● Hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban TILOS!
- Milyen egeret válasszak?
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- DUNE médialejátszók topicja
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Telekom mobilszolgáltatások
- Jogász topic
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Nintendo Switch 2
- Asztrofotózás
- További aktív témák...
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest