Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- Klaus Duran: HP wifi nyomtatás+ win11.
- Lalikiraly: Asus Gaming V16 - RTX5050
-
LOGOUT
Figyelem! Ez az összefoglaló már elavult! Ha valami nem világos, kérdezz a topikban.
Ha e-book olvasót szeretnél vásárolni, és nem tudod melyiket válaszd, olvasd el a következő írást: Elektronikus könyvolvasó választása
Népítélet, avagy a felhasználók véleménye az olvasóikról
A jelenleg Magyarországon megvásárolható legismertebb olvasók listája:
Új hozzászólás Aktív témák
-
spammer
veterán
"elhoztam az utolsó, kiállítási darabot. Valahogy ráéreztem, hogy itt valami turpisság van...utolsó darab vagy kifutó termék...kitudja. Alkudni már nem lehetett"
Elég gáz, hogy az összetapogatott, használt darab árából nem engedtek. Én teljes áron biztos nem vettem volna meg. A tok kb. 1 000 Ft külföldről rendelve, ez nem túl nagy engedmény.
-
spammer
veterán
válasz
Dr Bubo
üzenetére
Csak a keymaps.ini-ben szereplőkről tudok, egyéb dokumentációt nem ismerek. Ott van, hogy:
[main]
# possible actions (not all of them will work for PB):
# MCMD_QUIT
# MCMD_MAIN_MENU
# MCMD_SETTINGS_FONTSIZE
# MCMD_SETTINGS_ORIENTATION
# MCMD_SETTINGS
# MCMD_RECENT_BOOK_LIST
# MCMD_OPEN_RECENT_BOOK
# MCMD_SWITCH_TO_RECENT_BOOK
# MCMD_ABOUT
# MCMD_CITE
# MCMD_HELPMeg ugye amik alapból be vannak állítva. Hogy ezeken kívül létezik-e valami még, az passz, de szerintem csak azok vannak, amik szerepelnek az ini-ben is.
Amúgy mivel én a forgatást (rotate) nem használom, ezért a gyorsmenüben (ami olvasáskor jön fel, a menügombot megnyomva), kicseréltem az idézet mentésre, amikor mondatrészeket lehet kimenteni a szövegből. Más kérdés, hogy ez touch-os készüléken lehet hasznos igazán, az 515 minin nem túl kényelmes, meg mintha kicsit bugos is lenne, de ha érdekel:
[quickMenuItems]
6 = MCMD_CITEErre kell cserélni.
És persze emiatt akkor már az ikont is kicseréltem a default skinben, ha érdekel, a módosított skin fájlt megtalálod itt: [link] (gyakorlatilag csak cr3_pb_quickmenu.png lett módosítva benne). -
spammer
veterán
válasz
Dr Bubo
üzenetére
Már nálam is megy a sorkizárt, lásd későbbi válaszom: [link]
A szótárváltás nálam sem működött elsőre, hiába választottam ki az angol-magyart, visszaugrott az alapértelmezettre. Aztán azt hiszem másik könyvet megnyitva ment, vagy talán a fentebb linkelt hsz-ban taglalt config fájl csere után, már nem emlékszem pontosan, mitől javult meg.
A szótár bezárásra a keymap-et kellett módosítanom, itt:
system/share/cr3/keymaps/keymaps.iniÉn a visszalapozó (bal szélső) gombot állítottam be kilépésre, de majd átállítom a jobb szélsőt is, mert szótár közben úgysem akarok oldalt váltani (lapozni):
A keymaps.ini-ben a
[dict]résznél (legalján van jelenleg):ezt kell átírni:
KEY_PREV = DCMD_PAGEUPerre:
KEY_PREV = MCMD_CANCELHa a jobb szélső gombot (továbblapozás) is át akarod írni kilépésre, akkor KEY_NEXT gomb lesz az.
KEY_NEXT = MCMD_CANCEL -
spammer
veterán
válasz
spammer
üzenetére
Na egy kis update az ügyben:
Nem csak nálam volt gond a sorkizárással: Text aligment "justify" in style settings · Issue #154 · blchinezu/pocketbook. Az ott linkelt cr3.ini fájl úgy tűnik, hogy megjavította. Sőt, sokkal gyorsabb is lett a lapozás. Érdekes, hogy amit gyárilag generált magának indításkor, az meg hibás volt.

Alsó status bar (állapotjelző sáv) egyelőre nincs: Bottom status bar · Issue #10 · blchinezu/pocketbook. Tekintve, hogy lassan kétéves az issue, sok esélyt nem látok rá, hogy mostanában bekerül.
Billentyű beállításokra továbbra sem találtam lehetőséget, de a system/share/cr3/keymaps/keymaps.ini fájl buherálásával talán megoldható. Majd talán kipróbálom.
kulcsszavak kereséshez: Pocketbook mini 515 coolreader
-
spammer
veterán
válasz
spammer
üzenetére
Működik, de sajnos a menüsor pozíciójára csak felső opció van, vagy kikapcsolás. Alul jobb lenne. Továbbá hiába van sorkizártra állítva, a jobb oldalon nincs egy vonalban a szöveg, olyan mintha inkább balra lenne igazítva. Hiába variáltam az oldalmargókkal, betűmérettel, elválasztás ki- és bekapcsolásával, de sajnos elég csúnya így. Adobe olvasóban pedig jól néz ki a sorkizárt (ugyanazok a könyvek). Továbbá nem találok opciót arra, hogy melyik gomb lenyomására mit csináljon, pedig az kellene. Bár talán a config fájlokat áttúrva, szerkesztve ez-az kiküszöbölhető lenne, de egyelőre nem győzött meg, a részletesebb infósávot kivéve (az tetszik). Na majd még azért próbálgatom.
-
spammer
veterán
válasz
LittleBiG007
üzenetére
Na szóval, megvan a probléma:
Az mini (515) esetében config mappát nem elég system-be másolni, hanem a system/profiles/profilnév alá is be kell másolni (amiben benne van az extensions.cfg is).
Utána már választható coolreader, működik a régebbi is, de az német nyelvű és csúnyább, és működik az újabb is.
Hogy van-e bármilyen egyéb hiba/bug, azt még nem tudom, de egyelőre legalább elindul.Köszi a segítséget!
-
spammer
veterán
válasz
LittleBiG007
üzenetére
Sajnos a extension-ben lévő cserével sem működik, de az amúgy is csak az alapértelmezett sorrendet cseréli, és attól még a megnyitás menüben is szerepelnie kellene a cr3-nak. De se ott nem szerepel, se alapértelmezettként nem nyílik meg, hanem továbbra is a Adobe-t nyitja.
Amúgy használtam a keresőt (itt is és a guglit is), de egyelőre rejtély, mi a gond, miért nem látja a coolreadert a készülék.
-
spammer
veterán
válasz
LittleBiG007
üzenetére
Igen, az előzőből kimaradt (pont most akartam írni), hogy ezt is próbáltam, de ez sem működött.
szerk: természetesen előtte a újabbat kipucoltam és úgy másoltam át a régebbit, hogy ne legyen ütközés vagy kavarodás.
-
spammer
veterán
Valamiért nem sikerül életre kelteni a coolreadert PB minin (515), pedig elvileg támogatva van.
SW Version: W4.4.540
Githubról leszedtem a csomagot ez alapján:
pro4 -> FW4.*
cr3-v0.0.6-17-61.1-pro4.zip, kicsomagoltam, A PB system könyvtárába bemásoltam a cuccokat, újraindítottam az olvasót, de könyv megnyitásakor a megnyitás menüben még mindig csak a két "gyári" olvasóprogram van (Adobe és FBReader).

-
spammer
veterán
válasz
hampidampi
üzenetére
Nyilván olvasótól is függ, hogy hol jobbak a fizikai gombok (illetve lényegében a lapozógombok). Mekkora a készülék, hogyan van kialakítva. Pl. az enyémet kényelmesebb lent fogni, úgy is van kialakítva, hogy lent van egy kis bemélyedés a hátlapon, hogy jobban kézbe simuljon.
-
spammer
veterán
Coolreader megy PB 515W-n (mini)? Ez alapján [link] nem ír sehol FW számot a készülék menüben. Vagy ez csak újabb PB olvasókra van?
-
-
-
spammer
veterán
válasz
mantequilla
üzenetére
Töltsd le a calibre-t, azzal konvertálj át pár pdf-et epub formátumba és akkor meg tudod nézni PC-n is, hogy nagyjából milyen lesz az eredmény. A program olvasó, katalogizáló és konvertáló is egyben.
szerk: vagy tölts fel egy-két ilyen pdf-et valahova, linkeld be ide, és akkor itt a topikban esetleg ki tudjuk próbálni konkrét ebook olvasókkal is egy konvertálás után.
-
spammer
veterán
válasz
mantequilla
üzenetére
Ha csak szöveges (ábrák, diagramok stb. nélküli) és "valódi" szöveges pdf (azaz pl. egérrel ki tudod jelölni a betűket, tudsz másolni a szövegből stb.), nem pedig szkennelt kép alapú a pdf, akkor lehet esély a normális konvertálásra, de kérdés, hogy megéri-e neked az időt rászánni a konvertálásra és ellenőrzésre, hogy valóban jól sikerült-e.
Szerintem is az a biztosabb, ha tabletet veszel erre a célra.
-
spammer
veterán
válasz
AxBattler
üzenetére
"Találtam egy csomó epub könyvet, de van, hogy ugyanannak a kiadványnak létezik egy 1.9MB-os, meg egy 3.4MB-os változata. Miben különbözhet a kettő? Esetleg borítóban, illusztrációkban?"
Előfordulhat, de azt úgyis látod, hogy illusztrálva van-e vagy más kiadás-e. Azonban az ilyen kisebb méretbeli különbségek általában abból adódnak, hogy a nagyobb méretű epub fájlba integrálva/embeddelve lett valamilyen font (azaz betűtípus/betűkészlet), akár többféle is, így azt a fajta betűtípust meg tudja jeleníteni az olvasód akkor is, ha annak a szoftvere nem tartalmazza azt alapból.
-
spammer
veterán
Alcor Saga - 20k
WayteQ/Digi-Book xBook-60w HD - 25k
Koobe Slimbook HD 27kMelyiket ajánlanátok? Igazából 20k körül keresgéltem, de nem túl nagy a választék. Ajándékba lenne, semmi extra nem kell, csak normálisan kezelje a formátumokat, legyen egy viszonylag normális kijelzője (betű nagyítás stb. működjön több fokozatban), meg ne merüljön le 1 nap alatt. 6" körülieket nézegettem, de szerintem még azok is kicsik. Nagyobb viszont ilyen árban nincs.
5" meg már tényleg notesz méret lehet. Kényelmesen azon olvasni? 
Tapasztalat, javaslat?
Új hozzászólás Aktív témák
Tiltott témák:
● E-book illegális beszerzése
● Saját olvasó eladásra kínálása
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Házimozi belépő szinten
- Nem kilincselhet tovább a Tesla Kínában
- Xbox Series X|S
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Robotporszívók
- Launch trailert kapott a Honkai: Star Rail
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy Tab S11 11" 256GB Wifi, 3 év gyári garancia + Ajándék Galaxy Buds 3 + gyári tok
- iPad Air 11 M3 128 GB WiFi felbontott, kipróbált, vadonatúj állapotban
- iPad 11 128GB Wifi Kék Hibátlan/2026.12.21.Apple Gar./Akku 100%/p4661
- Bontatlan Új M2 M4 IPAD PRO 2022 12,9 128GB - 256GB Wi-Fi Azonnal DEÁK TÉRNÉL Átvehető
- iPad Air 4. Gen 2020 Wi-Fi+Cellular 64GB Sky Blue, 97% aKKUval, Üzletből, garanciával
- Dell Precision 3571 4G LTE i7-12700H 32GB 1000GB FHD RTX A1000 4GB 1 év teljeskörű garancia
- Sony TA-F830ES erősítő + Sony ST-S730ES rádió tuner
- Samsung S24D330 FullHD monitor, számlával!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4248,100% Akksi
- 157 - Lenovo LOQ (15ARP9) - AMD Ryzen 7 7435HS, RTX 4060 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Hogy van-e bármilyen egyéb hiba/bug, azt még nem tudom, de egyelőre legalább elindul.