-
LOGOUT.hu
Ha e-book olvasót szeretnél vásárolni, és nem tudod melyiket válaszd, olvasd el a következő írást: Elektronikus könyvolvasó választása
Népítélet, avagy a felhasználók véleménye az olvasóikról
A jelenleg Magyarországon megvásárolható legismertebb olvasók listája:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Oldman2
veterán
Szerintem lassan illene nyitni egy külön Topikot a Tablet méretű eszközök számára, amik már egy sokak számára "drága kategóriát" képviselnek.
-
Oldman2
veterán
Ha már előjött a ki milyen eszközt szeret felvetés, egy érdekes kérdés felétek.
Aki PDF-re Androidos Tablet-et használ (bármilyet), az milyen alkalmazást használ ehhez?
Nem flame, hanem a "miket próbáljak ki", ha csak ez a cél? Valódi Ebook-ra KOReader-t használok E-Ink kijelzőn.
Amit eddig/most favorizálok, az a Moon Reader Pro.
De ha van ennél jobb, szívesen megnéznék mást is.
Viszont minden PDF olvasót nem akarok végig szenvedni.
-
Oldman2
veterán
válasz Alabástrom #22195 üzenetére
"Reklámos..."
-
Oldman2
veterán
válasz LittleBiG007 #22096 üzenetére
Szoktál vele néha beszélgetni?
-
Oldman2
veterán
PDF:
Leginkább nem is a tördeléssel lesz/van gond, hanem az E-Ink kijelző és a vas nem elég gyors a PDF nagyítás esetén történő görgetéséhez. Nagyítás nélkül meg a legtöbbször kis kijelzőn nem látsz semmit a teljes oldalas PDF-ből.
Ami erőteljesen lerontja a felhasználói élményt => "ez egy szar, inkább olvasom a telón..."
:-)Ej de kár, hogy az összerakott, naprakész ismertetőnk nem kellett az illetékesnek...
-
Oldman2
veterán
-
Oldman2
veterán
válasz mAtThEw0319 #21414 üzenetére
Megjött már?
-
Oldman2
veterán
válasz MikeWazowski #21497 üzenetére
Ott egy külön bekezdés épp erre válaszként:
Note: Determine what Kindle E-Reader model you're using before downloading any software updates..
-
-
Oldman2
veterán
válasz totasenior #21099 üzenetére
Emlékeim szerint nem látható, de ha TC alatt fent, a címsorban átírod a System mappa útvonalát, megjelenik.
-
Oldman2
veterán
A legfőbb gond (közben ránéztem a két ominózus könyvre), hogy a css-ekben nagyrészt fix betűméretek vannak megadva, így hiába növeli a jómunkásember az olvasó alapértelmezett betűméretét, a fix méret előírása miatt az érintett szövegrészek fix méretűek maradnak.
"px" van ezer helyen "em" helyett
px = fix pixel
em = relatív méretarány -
Oldman2
veterán
Ma ismét megerősítést kaptam arra, hogy jobb nekem az E- Book, mint a papírkönyv!
Amit több ismerősöm is képtelen megérteni...
Beszereztem egy könyvet, amit előtte epub-ban már elolvastam.
A könyv apró betűkkel, hófehér lapon roppant kis kontrasztú, szürke betűkkel van szedve.
Papír formában garantáltan olvashatatlan lenne számomra.
A nejem viszont jelenleg csak és kizárólag papírkönyveket hajlandó olvasni. Neki vettem.
-
Oldman2
veterán
válasz LittleBiG007 #20849 üzenetére
Sok kicsi sokra megy...
Nem tudtam darabra pontosan, most megleptél rendesen.
Minden esetre a pl. itt olvasható 2016-os infók még 4, 6 és 10 LED-ről beszélnek.
Jelzi ez is, hogy változás van évről-évre.[ Szerkesztve ]
-
Oldman2
veterán
-
Oldman2
veterán
válasz LittleBiG007 #20500 üzenetére
-
Oldman2
veterán
válasz hockeyapu #20442 üzenetére
Ha már felmerült az Onyx Poke 3, egy eldöntendő kérdés:
Nem szeretnék a továbbiakban dedikált olvasót, emiatt egy idő óta ismét Androidot futtató, E-Ink kijelzős készülékeket nézegetek.
Van ez a 6"-os Poke 3, meg van a 7,8"-os Boyue Likebook Mars amiken jelenleg agyalgok.
Mindkettőben 2GB RAM van, a Mars-ban majd dupla kapacitású az aksi.
A Mars 8.1-es, a Poke 3 meg elvileg 10-es Androidot futtat.
A Poke 3-at hazai garival meg lehet venni, a Mars-ot nem igazán.Akiknek hasonló készülékei vannak, melyikről mi a jelenlegi véleménye?
Pocketbook és hasonló készülék tulajdonosok (ezek dedikált olvasók), kérem ne kezdjenek flame-be...
-
Oldman2
veterán
válasz Oldman2 #20305 üzenetére
Most jött meg az előző posztban említett Kobo Aura HD amit az Ali-ról rendeltem január elején.
Doboz nélkül, a készülék és a tok is vadi új, fóliás volt mindkettő.
Már két hete itt volt az országban, úgy tűnik az itthoni feldolgozás ami az időt felemésztette.
„Mindent” sikerült belőni rajta, ami számomra fontos volt (Koreader).
-
Oldman2
veterán
Rakuten - a Kobo készülékek gyártója
-
Oldman2
veterán
válasz - = Zk = - #20284 üzenetére
Remélem nem, mert naponta felteszi ezt a kérdést valaki...
-
Oldman2
veterán
Aki be szeretne szállni, írjon nekem egy PM-et...
Telegramhoz mit szólnátok "beszélgetési" helynek?
LittleBiG007 mint Topikgazda mit szól a kezdeményezéshez?
[ Szerkesztve ]
-
Oldman2
veterán
Szívesen beszállok én is! (Már készítettem több "Összefoglalót" a Logout-on...)
Javaslom, hogy az elején egy közös Google dokumentummal kezdjük, azt minden közreműködő elérheti és ha akarjuk szerkesztheti.
Én úgy tűnik, rövidesen egy Androidos Likebook Mars készüléken szerzett tapasztalataimat tudom beletenni.Eddig csak Kobo és Kindle és Androidos mobil/tableten szerzett tapasztalataim vannak.
-
Oldman2
veterán
válasz zsoltzsolt #19996 üzenetére
A KOReader-ben is be lehet állítani ilyen gesztust.
-
Oldman2
veterán
válasz Gargouille #19748 üzenetére
Vannak igényeid...
Pár gondolat:
A 6"-os képernyőméretnek szerintem nem lehet köze a szemedhez (szemüveges vagyok én is), mivel az Ebook formátumoknak éppen az a lényege, hogy a betűk mérete változtatható.
A készülék mérete ellenben a kezelhetőséggel szoros kapcsolatban van, egy nagyobb kijelzőset már (lehet hogy) kényelmetlen lesz tartani. Ezek elsősorban akkor kerülnek elő, amikor PDF vagy Comics könyveket akar nézni az ember.
Furcsa, hogy a Háttérvilágítást kizáró oknak írod. Láttál már élőben egy modern háttér világításos készüléket?
Ha nem, próbálj a vásárlás előtt egy ilyet megnézni.
A WiFi és a felhős megoldások mindig kikapcsolhatóak. Nem hinném hogy létezik olyan, amiben nem.
Sok sikert, ne kapkodd el a vásárlást!
-
Oldman2
veterán
Egy lehetséges hiba miatt megkérlek benneteket, hogy az innen többféle formátumban letölthető "Teszt" könyveket nézzétek már meg a rendelkezésre álló készülékekkel.
Ezt kellene látni:
Ha ezt látod, az hibás... az érdekelne, valahol megjelenik-e így?
Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Tiltott témák:
● E-book illegális beszerzése
● Amazon Kindle jailbreak
● Saját olvasó eladásra kínálása
- ÚJ aktiválatlan Apple iPad Air 11col WiFi 128GB M2 chip StarLight ! 1Év nemzetközi APPLE GARANCiA
- KARÁCSONYI AKCIÓ!!! ÚJ Surface Pro 10 EZÜST Ultra 5 135U 16GB RAM 512GB SSD Gar: majdnem 2027
- Apple iPad mini 7th Gen. (2024) 8.3" WIFI 128GB Purple, Bontatlan, Új, 1 Év Apple Garancia
- iPad Pro 2018 12,9 256GB wifi+cellular 1 éves cégtől 12 hónap szavatosság
- Apple iPad mini 7th Gen. (2024) 8.3" WIFI 128GB Space Gray, Bontatlan, Új, 1 Év Apple Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest