- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- MasterDeeJay: Sikeres CoffeeTime modok
- Lalikiraly: Commodore The C64, Ultimate
- Doky586: SecureBoot kulcsok frissítése (2026 nyara)
- KISDUCK: Diétás kaja tipp
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- tordaitibi: Moltbook- az AI közösségi platformja
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ant@
senior tag
Ha már a F.E.A.R.-nél tartunk:
Kb. 1 hétig játszottam vele. 1024x768, grafika:max ,ai:max. Ment szépen aztán félreraktam. Elővettem 1 hét múlva folytattam a quicksave-t és sz@rrá akadt. A FEAR combat meg továbbra is tökéletesen ment. Nem értettem a dolgot, de mivel már megvolt a multis része a single player már nem érdekelt ezért könnyű szívvel ment az uninstall. -
Silenzio
addikt
válasz
m0h0senator
üzenetére
Vicces hogy 1 hónappal a hozzászólásod után kapsz választ, és még nézed is
... Tudtommal az 1024x1024 a minimum shadow map size, ezzel tehát nem nyersz sebességet.
A shadows 3 viszont a maximum, nem? Az megzabálja még a GTX-eket is. Az tehát természetes hogy nem mindig tartja a minimum 25-öt, de ezt a benchmarkot én is kipróbáltam 8600 GE-n (GTS szint kb.), és 30-35 volt a végeredmény. Teljesen csutkán nyomott átlag 28-at 1024-en. A supersampling ill. multisampling nem tom micsodák, de lehet azokat kéne cseszegetni hátha jól járnál vele. Amúgy az nVidia kapja be a hátam hogy nem képesek egy normális drivert összekaparni. Ja, egyébként meg:
http://prohardver.hu/hirek/2007-08-06/szoftverhiba_okoz_fejfajast_egyes_geforce_8800_tulajoknak.html
Ez lehet mindent megmagyaráz
Mellesleg egy kolléga új topikot nyitott mert az új 8800-asán egyáltalán nem fut a F.E.A.R. Drivercsere ide vagy oda, meg se nyikkan. Szóval: watch out!
[Szerkesztve] -
Ant@
senior tag
válasz
m0h0senator
üzenetére
Csak tippelek de szerintem próbáld meg a resolution-t és a shadow map size-ot szinkronba hozni. Meg állítsd a felbontást a monitorod max felbontására.
Ezt remélem dx10ben mérted mert nekem is ilyen kártyám van, gyengébb CPU-m, dx9ben játszottam és nálam sose ment 20 alá az FPS.
A 284mb-ot én sem értem, de hátha ide téved majd egy szaki aki kivesézi neked ezt a dolgot. -
Silenzio
addikt
Valóban meggyőző HD-ben. Azért nincs AKKORA különbség, de a 10-es alatt plasztikusabbak, atmoszférikusabbak a fények, a levelek, fatörzsek esése is meggyőző. De szerintem a Hunter-videó jobban demonstrálja a dx10 különbségeit.

-
gpek
tag
Nem sértésképpen kérdezem de láttad ezt a videót? mert a 2 között ha csak 10% különbséget látsz szerintem nálad a hiba.
pár észrevétel és nézd újra a 2 videót:
- tárgyak dinamikája lehulló levelek ahogy éll a környezet hihetetlen
- Árnyékok még a tereptárgyakon is és azok árnyékai ahogy mozog minden
- Igazából árban nem lesz több mint azonos tudású dx9 így nem értem a kinek mit ér meg dolgot.
Ja még egy javaslat nézd meg HDTV-n http://www.gametrailers.com/ és majd ott kiderül mi a különbség mivel ezen a 320x240 agyon tömöt izén lehet nem látni...
G. -
Silenzio
addikt
Már elnézést, de a belinkelt Cysis teszt megtekintése után úgy tűnik nékem, dx9 alatt a játék érezhetően szebb. A dx10-es fénypászmák idióta ferde téglalapok, 4 éve tök egyformák minden játékban... ''Dx9'' alatt az ég legalább ''beég'', az kinéz valahogy. A fegyveren követhető árnyékolás is sokkal homályosabb, sötétebb dx10 módban. Namármost, vagy összecserélték a dx9-est a 10-es videóval, vagy ostobák, vagy mindenki ostoba és bemeséli a szemetek hogy a dx10 szebb. Vagy én, nyomorult lúzer képtelen vagyok az egymerőhomály x egymerőhomály felbontású juhtyúkos videón felfedezi a sok szemetgyönyörködtető különbséget...
Én gyökér, eladtam az 1950 prómat egy 8600 GT-ért cserébe, tehát nem vagyok dx10 ellenes, ugyanmár, nem fikázom, dehogy. A Lost Planet ugyanis jobban néz ki dx10-en, igen, kb. 10%-kal (ha hasalok így saccolom)... Kérdés kinek mennyit ér ez a 10%... Szóval, homályosítsatok már fel, kérlek, miért szebb a dx10-es Crysis. Könyörgöm! Esedezem. Tudni akarom. -
RexpecT
addikt
Valaki mutasson már egy olyan játékot ami dx10-el jobban néz ki.Most olvastam ezt [link] a cikket.Semmi kölünbséget nem látok a képek között.
-
G4bi89
senior tag
NFS szinte biztos nem lesz DX10 de ez a képeken is látszik.Szépek szépek de nem egy DX10 max a füst.Amúgy is volt egy cikk miszerint a füst pl SM3.0 követel majd v. vmi ilyesmi szóval akkor nem lehet dx10 mert az SM3.0 dx9-es fícsőr

-
m0h0senator
őstag
Srácok ezt nektek is megszeretném mutatni:
[link]
Ami tetszik: 284mb
Forceware: 158.24
Szerintetek mi a baja..? Mert nem hiszem h egy oylna gépen amire a vista 5.2 ad annak így kéne mennie.. -
ChromeX
addikt
válasz
donsergiooo
üzenetére
ennek nem túl sok esélye van, sőt biztos nem
-
ToxLee
őstag
válasz
donsergiooo
üzenetére
Mit dobjanak ki xp-re?
-
Mozso26
senior tag
A ghost recon 2 demo letölthetö a gamers hell-röl.Az nem dx10-es???????

-
keIdor
titán
Call of Jaurez DirectX10 Benchmark: [link]
-
CJ3
senior tag
Na csak eltaláltam akkor jön az uj NFS
Nem nagyon megy a forum inkább nyitnak minden uj játéknak eggyet
Bár az ezzel a baj hogy ha minden játék idegyűlne akkor mindenkinek össze vissza kéne görgetnie lapoznia h megtalálja a játékát és még ha a kérdésére is kíváncsi akkor mégtöbbet görgetni kereskélni
-
donsergiooo
senior tag
válasz
kitsikatsa
üzenetére
Majd ha elég sok infó lesz akkor összeszedjük és belinkeljük!

-
kitsikatsa
tag
Naggyon joo ötlet a topc Doki....
Így legalább azonnal értesülhet az ember az új hírekről és nemkell 1000felé kattintgatni
most hogy már csordogálnak a dx10-es cuccok.
Én mivel az fps műfajban vagyok otthon leginkább, a crysis-t és az ut lll at várom de jöhet bármi ami nextgennek számít..
(köszi az infót a COJ-ról, nem is tuttam hogy van neki dx10 peccse
) -
Eagl3
veterán
válasz
donsergiooo
üzenetére
Nem rosz ötlet a topic... de ráért volna fél év mulva is

-
donsergiooo
senior tag
Bezony.. csak normális hangnemet kérek!
Ide lehet írni ki mit szeretne mit vár a játékoktól! Tény hogy menetel az emberiség egy ''szép új'' világba!
Nekem az a megltásom, pl Call of Juarez c. játéknál, hogy a Dx9c és a DX10 verzió között is oriási különbség van a patch-nek köszönhetően és mégis teljesítményben ugyanott van (az fps-ek alapján nézve) Sőt néha még jobban is fut egy DX10-es játék DX10ben mint DX9ben! De változó! Erről lásd bővebben RUDI DX10 Totyikját (amely inkább a DX10 programozásáról szólt leginkább - ujdonságok ..stb) Ezzel szemben hangsúlyozom itt a játékok látványvilága élethűsége, grafika, és az egységesített shaddereknek + a DX10-nek köszönhetően az új fizika szimulációról lesz szó! Akár leírhatod úgy is, h kipróbáltam ezt és lehidaltam, amikor az az izé szétesett és alkotóelemei a mélybezuhanva kigyulladdtak..stb

Ide előszőr is nem szakmai jellegű beszámólót kérek, persze ami nem a játékról szól!
..nos röviden összefoglalva!
Jah még jöhetnek tesztek is bármi ami DX10-et érint játékokkal kacsolatban!
[Szerkesztve] -
Ha ilyen hangnemben folytatod, hamar ki leszel tíltva erről a fórumról!
-
CJ3
senior tag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Ja bocsi nem vita forum ez de a te Inno3D 7600GT en biztos jol fognak futni ezek a játékok

Na inkább beszéljünk a játékokrol....Az Alan Wake is komoly lesz és az L.A Noire ezeknagyon bejönnek mert én inkább az ilyen GTA beütésű játékokat szeretem
Amikbe lehet szabadon is mászkálni... -
donsergiooo
senior tag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Na jó! Elsőre szerintem igaz lehet! Persze hasznos, h nem 20-50 játéknak nyitunk új topicot, hanem akik kizárólag a DX10-es gémre hajtanak és mindenfélével játszanak, nem kell össze-vissza kattintgatniuk meg témákat elmenteniük! Persze ha nem lesz össze Offolva akkor jó lesz!
Ha meg nem akkor be lehet zárni nyugodtan!

-
CJ3
senior tag
Jo bocs meg GTA 4 +esetleg Új NFS.....

-
CJ3
senior tag
válasz
donsergiooo
üzenetére
Nagyon friss topic

Alan Wake,Crysis,L.A Noire ezeket várom nagyon.. -
donsergiooo
senior tag
Üdv!
Tapsztalatok, vélemény cserék a DX10 játék generációval kapcsolatban.
Hírek, érdekességek a mostanában és a jövőben megjelenő játékokkal kapcsolatban!
Ezennel megnyitom a totyikot!
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó pár napos Apple Watch SE 3 GPS 44mm Midnight - 2 év iCentre garancia!
- Series/Elite V2 kontroller analóg cseréje GuliKit 720 TMR érzékelősre, 1 év garancia!!!
- PS5 / EDGE kontroller analóg cseréje GuliKit 720 TMR érzékelősre, 1 év garancia!!!
- MSI Prestige A16 AI+ Ryzen AI 9, 32GB DDR5 7500, QHD+ 165Hz csúcskategóriás ultralaptop!
- -ÚJ,2 ÉV GAR- GAMER PC: RYZEN 5 4500-5600X +RTX 3050/4070 +16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 70 féle ház!
- Akciós kisWorkstation! Dell Precision 3570 i7-1255U 4.7GHz / 16GB / 512GB / Quadro T550 4GB FHD 15"
- LG 39GX90SA-W - 39" Ívelt Smart OLED/ WQHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / G-Sync & FreeSync
- Bialetti kézi kávéőrlő
- Készpénzes / Utalásos Videokártya és Hardver felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4207
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
... Tudtommal az 1024x1024 a minimum shadow map size, ezzel tehát nem nyersz sebességet.

... Köszönöm!

Jaja