- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Mr. Y: Motoros sztorik #06
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
- Őskoczka
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
BBmaster
csendes tag
válasz
ph_robchee #3404 üzenetére
Szia!
Köszi a segítséget, majd megpróbálom újra behangolni, de most nem vagyok a vevő környékén. Emlékeim szerint a környékéről sincsenek nagyon adók. Az antenna lehet rosszul beállítva mert én csináltam és lehet, hogy nem a legprofibb. De most nem nyúlok hozzá, mert két fontos dolgot szeretnénk fölvenni és azok biztosan jönnek.
Lehet, hogy ezért nem jönnek be a FTA HD adók. Nyilván nem az S2-sekre gondolok.
Milyen progival, vagy DVBViewerben hol lehet nézni a jelerősséget?Mert a hangolásnál 100%-ot írt ki, majd azt mondta, hogy nem talált új csatornát. Amikor állítottam az antennát egy beltérivel csináltam, 70%-os jelerősség és 80%-os minőség volt. Ez gondolom elég... Bár nem tudom, hogy milyen frekvencián néztem. Egy Opticum 4100C-m van.
Lehet, hogy még csiszolni kell rajta??? DVBViewerrel hogyan kell hangolni? Csatornahangolás ablakban mit kell beírni?
Elnézést, de még csak most ismerkedek a témával. Előre is kösz!
Ja amik eddig bejöttek azok 100%-osan mennek, semmi akadás vagy kockásodás.
Üdv
-
kutyuska
aktív tag
válasz
ph_robchee #3288 üzenetére
Szolgáltatója válogatja, hogy párosítva van, vagy sem.
Érdemes utánna nézni. -
bzoley
veterán
válasz
ph_robchee #3292 üzenetére
Annak a digitalizálónak - mint a legtöbbnek - semmi értelme. Csak kevesebbet tud, mint egy tuner. Amivel már érdemes lenne foglalkozni, azt tízszer ennyiért kapnád meg.
A minőség meg tőled, és a beállításoktól függ, amennyiben egy normális tunerrel rendelkezel. Viszont ha leginkább felvételben gondolkozol, talán érdemes lenne hw-es tunerben gondolkodni, pl. PVR2100, PVR3000. Mondjuk ha számít a pénz, akkor marad a sw tuner, és a cpu ereje. -
bzoley
veterán
válasz
ph_robchee #3289 üzenetére
A TV2100 nem ajánlott, az egy baleset. De az összes többi analóg tuner megfelelhet, pl. Global.
-
DarkByte
addikt
válasz
ph_robchee #3289 üzenetére
Nem nagyon van tapasztalatom analóg tuner fronton, viszont bzoley a helyi Leadtek professional, nagy valószínűséggel tud neked segíteni ha valami gondod lenne vele.
Egyébként is jókat hallani a Leadtek -ekről, valószínűleg én is azt venném.
Egyébként különálló digitalizáló kártyát is lehet venni, pl. [link] de ezekkel megintcsak nincs tapasztalatom. Igazából az árrés nem olyan nagy, de ha analóg TV adásokhoz amúgy sem fogod használni, akkor elgondolkodtató egy ilyen és az különbözetet belefektetni egy külön DVB-T tunerbe majd (feltéve hogy az érdekel).
-
ph_robchee
csendes tag
válasz
ph_robchee #3288 üzenetére
Költséghatékony megoldásként mondjuk egy ilyen: Leadtek Winfast TV2100 vagy AVerMedia AverTV M150? Csak erre a feladatra.
-
DarkByte
addikt
válasz
ph_robchee #3286 üzenetére
A digitális kábel vagy műholdas TV -ről akarsz felvenni akkor a DVB-T tuner -el önmagában nem mész semmire, minimum egy olyan kell amire a videójelet át tudod vinni digitalizálásra, ezért említettem a hybrid tuner -t, mert az lényegében egy DVB-T, egy hagyományos analóg TV tuner és egy analóg jel digitalizáló egyben. A digitális > analóg > digitális átalakítás természetesen ront a minőségen, de leginkább itt szerintem a jelveszteséget a már egyébként is szolgáltató által agyontömörített videókép újratömörítése fogja jelentei. A legjobb lenne ha a kapott stream -et egyben lehetne menteni de ez vagy az előfizetői kártya függőség vagy pedig az idehaza nem kapható DVB-C tuner -ek miatt nem megoldható (utóbbi persze kábeles esetben). Persze vannak itt a topikban páran akik próbálkoznak pl. kábeles oldalhoz hozzá való tunert szerezni külföldről. Esetleg ha érdekel a téma akkor érdemes velük privátban váltani egy-két szót.
-
DarkByte
addikt
válasz
ph_robchee #3284 üzenetére
Attól függ mire gondolsz átjátszás alatt. Gondolom az analóg S-Video vagy kompozit kimenetről szeretnél felvenni a gépre, mivel a digitális kimenetek másolásvédettek (habár voltak itt HDMI capture kártyák de azok általában nagyon drágák és a csak másolásvédelem nélküli videójelet tudnak "elfogni"). Ekkor hybrid tuner -t érdemes keresned, amiben van analóg rész is. USB -s esetben az ilyenekhez általában jár olyan "kábelkorbács" amivel az említett kimenetekről rá tudsz vinni videójelet. Nálam például egy ilyen járt tavaj: [link] Barátomnak ilyenje van és ehhez is járt az említett kábel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elektromos cigaretta 🔞
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- NBA és kosárlabda topic
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Hosszabb bemutatót kapott a Borderlands 4
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Windows Insider Program
- Autós topik
- További aktív témák...
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Új Bontatlan Mac Studio M4 Max 2025 14cCPU /32cGPU / 36GB RAM / 512GB SSD - Azonnal Átvehető Deák.
- BONTATLAN Új Iphone 16e 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető Deák térn
- ÚJ bontatlan S9 45mm Silver Stainless steel Cellular milanese fémszíj 199.900 azonnal átvehető Deák
- ÚJ kipróbálásra felbontott MacBook Pro 16 M4 Pro 14CPU/20GPU 24GB/512GB SSD Magyar billentyűzet Azon
- Lenovo S10-2 Intel Atom retró csajszis netbook eladó
- Álmodozol egy erősebb gamer élményről? Kamatmentes rèszletre is!
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Iphone 16E 128GB Fekete Bontatlan 24 Hónap Garancia
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged