Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• zichie

senior tag

válasz zhagyma #9138 üzenetére

Sajnos nem sikerült kideríteni, hogy milyen chip van benne. Szétszedni nem akarom.
    Több órás használat után sem melegszik, éppen hogy langyos.

Tesztelgettem más dvb progikkal is. Sajnos a TSReader-rel nem kompatibilis. A gyártó honlapjáról le lehet tölteni az összes TBS termékhez TSReaderSources dll-eket egy kivételével. Magyarul minden dvb eszközhöz van, csak éppen ehhez nincs. :(( Sajnos Linux driver sincs.

A dvb progik, amikkel ki lett próbálva és működik:
    DVBViewer, TBSViewer, AltDVB, DVB Dream, SmartDVB

Ami nem megy:
    DVB Dream (a TBS honlapjáról letölthető verzió), TSReader, TransEdit

A DVB Dream vicces, mert a TBS honlapjáról letöltött verzióval nem megy, de a DVB Dream hivatalos oldaláról letöltöttel viszont gond nélkül megy.

A TSReader pedig közvetetten használható, csak http streamként a DVBViewer Netstreaming plugin-jével át kell küldeni a TSReader-nek a teljes transport stream-et.

Most csináltam egy érdekes kísérletet egy UPC-s ismerősömmel, akinek nincs Digisport HD-je. A DVB Dream-mel UDP-n gépen belül átküldtem a csatorna jelét a TSReader-nek, onnan meg http stream-ként küldtem ki neki a jelet a netre. Ő otthon elindította a VLC-t és nézte a Digisport HD-t néhány percig, amíg a kísérlet tartott. Mondta, hogy nem volt kockásodás vagy akadás. Az átvitel kb. 12-13 megabit/s sávszélt foglalt. HD stream próbának a Digisportot választottuk, mert annak van a legnagyobb bitrátája, SD stream próbára egy 8 megabit/s körüli sd csatit próbáltunk ki. A nevét nem akarom leírni. Azzal sem volt gond a néhány perces tesztnél.

Összefoglalva az apró hiányosságoktól eltekintve meg vagyok elégedve a tunerrel. A chip típusa engem is érdekelne, mert sehol nem lehet lekérdezni és a neten sem találtam infót.

Digikábelre tökéletes, de alkalmas lehet a TBS által gyártott kártyaolvasóval és a megfelelő softCAM progival Conaxos kábelszolgáltatókhoz is.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés