Hirdetés
- lezso6: Miért is jó, ha dohányzol?! Megéri rászokni!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- MasterDeeJay: Gigabyte GA-B350M-D2 - AM4 lap 2016-ból, amikor még nem volt Ryzen!
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- urandom0: Kicsit most elfáradtam...
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kernel
nagyúr
válasz
Visormail #8675 üzenetére
SCART-on kizárólag TV-szabvány szerinti jel jön 50/60 Hz (PAL/NTSC), ez egyébként abban is különbözik a számítógépes VGA RGB szabványtól, hogy utóbbinál a horizontális és vertikális szinkronjelek két külön vezetéken haladnak.
TV esetében van a SCART RGB (vagyis három vezeték) plusz a kompozitjel vezetéke, ahol a TV RGB üzemmódban is a kompozitjelből választja le a szinkronjeleket.
A linkelt SCART-VGA átalakító olyan speciális kábel lehet (és csak passzív kábel, elektronika nélkül), amit valamilyen készülék támogat, amit direkt úgy terveztek (szabványon kívül), hogy adott készülékekhez jó, máshoz nem. Ezért is írják a lap alján:
Speciális összeköttetés pl. DVD készülék SCART kimenetén keresztül kivetítő monitor bemenetére. (VGA-ból nem csinál Scart jelet!)
Nekem Matrox videókártyához is van olyan kábel (én csináltam), hogy egyik vége VGA, másik SCART, de az csak a Matrox-kártyához jó, mert van ilyen TV-kimenete.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256-512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- Honor X8 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A14 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X250 - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 12,5" HD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest