Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- MasterDeeJay: Harc a DDR5 árak ellen
- gerner1
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kernel
nagyúr
válasz
Visormail
üzenetére
SCART-on kizárólag TV-szabvány szerinti jel jön 50/60 Hz (PAL/NTSC), ez egyébként abban is különbözik a számítógépes VGA RGB szabványtól, hogy utóbbinál a horizontális és vertikális szinkronjelek két külön vezetéken haladnak.
TV esetében van a SCART RGB (vagyis három vezeték) plusz a kompozitjel vezetéke, ahol a TV RGB üzemmódban is a kompozitjelből választja le a szinkronjeleket.
A linkelt SCART-VGA átalakító olyan speciális kábel lehet (és csak passzív kábel, elektronika nélkül), amit valamilyen készülék támogat, amit direkt úgy terveztek (szabványon kívül), hogy adott készülékekhez jó, máshoz nem. Ezért is írják a lap alján:
Speciális összeköttetés pl. DVD készülék SCART kimenetén keresztül kivetítő monitor bemenetére. (VGA-ból nem csinál Scart jelet!)
Nekem Matrox videókártyához is van olyan kábel (én csináltam), hogy egyik vége VGA, másik SCART, de az csak a Matrox-kártyához jó, mert van ilyen TV-kimenete.
Új hozzászólás Aktív témák
- HP OMEN - 16.1" FHD IPS 144HZ / i7-11800H / 16GB / 1Tb PCIe 4.0 / RTX 3060 6Gb
- Dell Precision 3571 4G LTE i7-12700H 32GB 1000GB FHD RTX A1000 4GB 1 év teljeskörű garancia
- Fujitsu LIFEBOOK E449 i3-8130U 12GB 512GB 14" FHD 1 év garancia
- Karácsonyi akció! HP ZBook Firefly 14 i7-1165G7 16GB 1000GB Nvidia Quadro T500 4GB 14" FHD 1 év gar
- ÚJ AKKU! Ár/ÉRTÉK BAJNOK! Dell Latitude 5330 i3-1215U 6mag! 16GB 512GB 13.3" FHD 1 év gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

wassermann