Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• DarkByte

addikt

válasz PikkPukk #320 üzenetére

Ha jól tudom a DAB+ szabványt fogadták el a digitális rádiózáshoz, ami vélhetően a HE-AAC vagy a HE-AAC2 akar lenni, ez utóbbi pl. 32 kbit-es sztereo adást jelent(het).
    Egész pontosan HE-AAC2 (vagy eAAC+) Parametric Stereo kódolással 48kbit/s -ig (szerintem borzalmasan tönkreteszi a Stereo jelet), illetve HE-AAC (vagy AAC+) e-fölött 128kbps -ig (a 64kbit/s háttérrádiózáshoz már jó kompromisszum szerintem, e-felett már nem javul jelentősen az AAC+ minősége), a felett már LC-AAC használatos. (én, ha minőségi relatív kis helyet foglaló adást akarnak, akkor valami minőségi kódolóval - pl. a Nero AAC tömörítője nagyon jó - 128kbit/s -es LC-AAC -t javasolnák, de gondolom nem én fogom eldönteni :D) Az már jobban fáj hogy ahogyan tudom a DVB-T tunerekkel nem lehet DAB+ -t is venni (avagy ez is csak szoftver kérdése lenne? :F), szóval vagy tuner csere, vagy külön USB -s DAB+ vevőt kellene venni (ilyet pedig én még itthon nem találtam webshop -ban ez eddig). A legjobb egy öszvér megoldás lenne USB -s formában, de ilyet meg végképp nem láttam még. :( "Szerencsére" a DAB+ engem még 2009 végéig nem érint.. sajnos.

• bzoley

veterán

Nem is igaz, csak 21Gib(legalábbis nálam) :D
    Nem lehet túl sikertelen az MKV, ha már asztali lejátszókba is implementálják.
    Én nem értek egyet ezzel a "jobban elterjedt" szemlélettel, de ez van :)
    Ezért inkább hagyjuk a témát, mert csak azt tudnám mondani, hogy akkor legyen az egész TS Mpeg2, mert az jobban elterjedt. Maradjunk annyiban, hogy egy oem szoftver lehetőséget ad arra, hogy elmentsd a stream-et a saját gépedre. Onnan mindenki azt csinál vele amit akar. Ha ez kevés, biztos akad olyan szoftver, akár felárért is, ami többet tud ennél.
    Amúgy több helyen AC3-ról tesznek említést, egyelőre ez a valószínűbb.

• wassermann

Topikgazda

Hát én másképp gondolom:

Ha ma vezetjük be a jövő technológiáját, akkor a jelenleg legkorszerűbb tömörítési eljárásokat célszerű alkalmazni. A DVD-ken elterjedt tömörítési módok már nem tekinthető annak!
    ( ...és mivel technológiai váltás van, nem kell arra tekintettel lenni, hogy pl. 1000 emberből 2 már korábban ilyesmivel foglalkozott és hogy ők ketten már alkalmaztak egy picikét korszerűtlenebb tömörítést)

És mindez nem azért, hogy minél többcsatornát, hanem hogy minél jobb minőséget ...

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés