Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Murphistic

aktív tag

válasz Beri #15833 üzenetére

Akkor szerintem nincs nagy gond és működni fog az STB.

Ahhoz, amit Kernel írt én ezt tudom mondani, bár lehet, hogy hülyeség, így inkább várd meg az ő válaszát is (ez a topik leginkább az ő és azbest felségterülete, én inkább csak ilyen belekotyogó vagyok most :D ), nem bírtam megállni, hogy ne írjak:

DC-vezérelt AV : ha bekapcsolod az STB-t, akkor a TV automatikusan átkapcsol az STB-re, ez nem fog működni

képarányváltás: ha változik az adás képaránya 16:9 és 4:3 között, akkor nem az STB rak rá fekete keretet (16:9-es adásnál), hanem kiadja a teljes képet és "szól" a TV-nek, hogy húzza össze a megjelenített képet. Így elméletileg jobb minőség érhető el. - ez speciel ebből a topicból rémlik, de lehet, hogy rosszul :). Az STB-n viszont be lehet állítani, hogy arányhelyesen jelenjen meg az video a kimeneten, úgyhogy szerintem ez nem akkora gond

RGB-kimenet: SCART-nál lehetőség van külön is átvinni az egyes színösszetevőket. Ez megint csak jobb képminőséget eredményezhet, ha tudja a TV. Sőt, itt a topikban volt róla szó, hogy bizonyos esetekben HD videójel is átvihető SCART-on, de ez nem érint téged.

Szerkesztés: legalább le tudom ellenőrizni, hogy mennyire stimmel a válaszom Kernelével :)

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés