Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• zichie

senior tag

válasz wwenigma #12597 üzenetére

Én kb. 8 vagy 10 évvel ezelőtt használtam hardveres mpeg2 kártyát, igaz az nem kábeles volt, hanem műholdas. Hauppauge WinTV Nexus-S névre hallgatott. Akkor még nem voltak mpeg4 adások, csak mpeg2-esek. Amikor megjelent az első mpeg2 HD adás, azt hardverből már nem tudta, csak szoftveresen. Mpeg2 sd-vel nem volt gond, az ment hardverből. Amikor jött az mpeg4, akkor még a dvb programok nem nagyon támogatták.
    Később jött a feketeleves. Az AltDVB és ProgDVB progikból megjelent olyan verzió, amiben volt már mpeg4 támogatás, de ezekkel az újabb verziókkal nem ment a kártya. Le is írták, hogy a két progi esetében a továbbiakban megszűnik a hardveres mpeg2 (Skystar1, Nexus-S, Technotrend Premium) kártyák támogatása. Nem csak a hardveres mpeg2 nem ment, hanem a kártyát, mint hardvert nem kezelte! A régebbi verziójú AltDVB és ProgDVB működött a kártyával, de azokban még nem volt mpeg4 (h264) támogatás, az újabb verziók viszont már kezelték az mpeg4-et, de ezek már nem kezelték a kártyát. A DVBViewer lett volna még megoldás, de az egyáltalán nem működött a kártyával.
    Ami érdekesség volt még a kártyával, hogy full TS mentést nem lehetett csinálni vele, mert az érintett progik jelezték, hogy a hardver nem támogatja.
    Később lecseréltem a kártyát egy Technotrend s2-3200 -as kártyára, amiben már nem volt hardveres mpeg2. Azzal a kártyával minden megoldódott: mpeg4, futt TS mentés, DVBViewer...
    A fenti Technotrend kártyák ugyan dvb-c -sek, de a hardveres mpeg2 miatt ugyan azon az elven működnek gondolom, mint a műholdas mpeg2 hw kártyák.
    A leírtak ellenére szerintem érdemes megvenni valamelyik Technotrend dvb-c kártyát, már csak azért is, hogy meg lehessen vizsgálni, hogy ugyan az-e a szitu, mint a műholdas (dvb-s) hardveres mpeg2 premium kártyák esetében. Hátha más már a helyzet és driver szinten megoldották az mpeg4 támogatást.

• klaczi

aktív tag

válasz wwenigma #12597 üzenetére

Szerintem kamu az egész. Egy rendes Technotrend kártya 25 rugó a mai napig is. :(
    Most kell nekem mégegy. A végén meg kell vennnem a tachnisat USB-és kütyüjét.

Wennigma!
    A Budget 1501 garantáltan f@sza. Csak baromi drága.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés