- LordAthis: AI (és másra is használt) Cluster építése - Második Cikk
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- GoodSpeed: AMD Ryzen 7 7700X vs AMD Ryzen 9 9900X Cinebench R23 & R24 Benchmarkokban mérve
- bambano: Bambanő háza tája
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
Új hozzászólás Aktív témák
-
DarkByte
addikt
válasz
PikkPukk #888 üzenetére
JPG - hacsak nem Lossless JPEG kódert használtál - veszteséges, szóval lehet hogy a 100% neked ugyanaz, de ez akkor sem igaz. Képmintákhoz használjunk PNG -t mert az még mindig jóval kisebb mint egy BMP ugyanakkor veszteségmentesen tömörít és a böngészők is meg tudják jeleníteni.
Ez természetesen nem változtat azon a tényen hogy az olimpia alatt voltak ronda minőségű jelenetek is, többnyire az erős mozgástartalmú nagy részletességű nehezen tömöríthető jeleneteknél (pl. az egész képen piros foltos ruhájú női sportolóink mozognak és még közben a kamera is nagyít, pan -ol, vakuk villannak, stb.) főleg valós idejű CBR tömörítéssel. Mindenesetre a rossz minőség mögött én még azt is el tudom képzelni hogy az m1 a HD videojelet műholdon át nagy-bitsebességű MPEG2 formátumban kapta, és ezt átkódolva sugározta H.264 -ben nekünk DVB-T -ben (a logó miatt egy újratömörítés biztosan volt). A fent vázolt jelenet azonban annyira nehezen tömöríthető hogy könnyen elképzelhető még így is blokkosodó forrás képet kaptak amely aztán hozzánk is átkerült az áttömörítésen keresztül. (előre kellet volna szűrniük a képet)
A kép minőség ezen felül függ a screenshot -ot készítő gépén használt dekódertől és annak beállításától. CoreAVC és ffdshow ha úgy van beállítva kihagyhatja az in-loop deblocking -ot ha a CPU ereje kevés a valós idejű szűrővel együtti dekódolásra. Ezzel romlik a képminőség és blokkosodás jelenik meg. Mivel én csak egyfajta forrásból láttam a megnyitóból képkockákat így nem tudom kizárni hogy még emiatt is rosszabbak voltak a screenshot -ok mint kellene.A linekelt hasonlító kép övön aluli.. egyrészt 40Mbps az még az olimpiához hasonlítva is közel 3,5x nagyobb bitsűrűség (még ha az MPEG2 is), másrészt a linkelt képen gyakorlatilag nincs mozgás, a háttér homogén egyszínű amelyen rengeteget tudnak tömöríteni a codec -ek és ezzel plusz biteket nyerni a hasznos területekre; ez a fent vázolt olimpiai példánál egyértelműen nincs meg.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel NUC 4 Core i3-4010U, 4GB Ram, 64GB SSD
- BESZÁMÍTÁS! ASRock H410M i3 10100F 16GB DDR4 120GB SSD 1TB HDD GTX 1050 Ti 4GB Zalman ZM-T7 400W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 Super 8GB Zalman Z1 Plus ADATA 600W
- Aki kapja marja! Újszerű 8. Genek a legjobb áron!
- 120GB / 250GB 2,5" SATA SSD
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Villámgyors teljesítmény és 10 év nyugalom!
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G5 - i5-8G I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Xiaomi 12T Pro 8/256 GB kék / 12 hó jótállás
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF A620M R7 7700 64GB DDR5 500GB SSD RX 6800 XT 16GB ZALMAN I3 NEO Seasonic 750W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest