Hirdetés

2024. május 16., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1510) zhagyma válasza ati2 (#1500) üzenetére


zhagyma
őstag

Ez szerintem is csak ideiglenes megoldás lehetett volna DarkByte esetében. Mint később olvashatod, rövid mérlegelés után reális döntést hozott.

A köveztkezőkben kicsit "pontatlan" leszek (nehogy off legyen).
A frekvencia és a csillapítás összefüggéséhez annyit. Az általad megadott frekvenciákra egy "normál" 75-ohmos "kábeltvés" koax rendesen szerelve nem okozhat ilyen frekvencia vágást (jelszint csökkenést). Ezeket körülbelül 50Mhz-900Mhz frekvencia tartományú átvitelre tervezik 50 vagy 75 ohmos hullám impedanciával. Igaz jelátvitel esetén bizonyos távolság esetén erősítés szükséges. A sat.hu-n lehet hogy a távolságra gondoltak.

Az RG6, RG11 fizikai méretekre utal. Nem impedanciára és frekvencia tartományra.

A műhold vevőkhöz tervezett koax magasabb frekvenciák átvitelére tervezett kábel (x GHz). Ebből egyenesen nem következik, hogy GHz alatti tartományban is alacsony a csillapítása, azaz jó jelszintet kapsz.

Igazából antennát, adott vivőfrekvenciára lehet tervezni (x MHz) aztán azt az adott vivőfekvenciára kell hangolni (pl.: rezgőkör = tekercs + kondi). Ez az optimum. Persze ezek szolgáltatnak jelet ettől eltérő frekvencián is, csak nem a maximumot. Ezt lehet ragozni, erről szól az antenna tervezés művészete.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.