- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Lalikiraly: A nagy ő! Stohl...
- Lalikiraly: Commodore The C64, Ultimate
- mefistofeles: Az elhízás nem akaratgyengeség!
- potyautas: A teljesség igénye 4.
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vistaboy
veterán
Doom 4 - lassan halad a fejlesztés.
"Az elmúlt napon a Gamespot oldalnak alkalma nyílt kifaggatni Todd Hollenshead id Software vezérigazgatót az id új multi-platform stratégiájáról, wii fejlesztéseiről, valamint a Rage, Quake Live és DOOM 4 játékokról. A legkevesebb szó talán a Doom negyedik részéről esett. Kiderült, hogy a program fejlesztése még nagyon kezdeti stádiumban van, amit TH a tavalyi kezdéssel és az új, hiányos csapattal indokolt. Miért is hiányos? Azért, mert még jelenleg is fejlesztőket keres az id Software a team számára..."
Forrás: CyberGen.hu -
Vistaboy
veterán

Egy kis id-s nosztalgia:
Látogatás az id Software-nél - 16 évvel ezelőtt
"A most az internetre került videóra az egyik alapítótag, John Romero (ki 1991-től 96-ig dolgozott a srácokkal) talált rá egy régi VHS kazettán, és úgy gondolta hogy mindenkinek látnia kell. A felvétel (melyet a hozzájuk látogató Dan Linton készített) betekintést enged a Doom megjelenés előtti verziójába, és az id texasi irodájába. Ezen kívül láthatjuk a történelem egyik első deathmatch mérkőzését is, mely a mai napig a multiplayer játékok egyik legkedveltebb játékmódja."
feka007
veterán
válasz
SystemRoot
üzenetére
Sok játék bukott el így. Crysis se volt rossz, csak mindenki tökéleteset várt...
-
Vistaboy
veterán

Előbb fogunk a Duke Nukem Forever-rel játszani, mint az új DOOM-mal.
"Ezek szerint örülhetünk, ha 2009-ben már láthatunk videókat a Doom-sorozat negyedik részéről... (valószínűbb, hogy inkább csak a 2010-es E3 alkalmával) A megjelenés az elmondottak alapján 2010 második felénél előbb nem következik be."
SystemRoot
őstag
na ezt én is várom. a doom3 azért bukott el mert világ megváltását vártak tőle, mikor csak egy egyszerű átlagos kis singleplayer menet volt, nem rossz grafikával. a multija még csak szót sem érdemelt. én amúgy elvoltam vele, végig vittem, elszórakoztam vele, kb mint a quake 4 el.
remélem ennyire lesz jó ez az új rész is, én akkor már nem csalódok benne. -
alien_
őstag
-
$p@rr0w
őstag
-
alien_
őstag
Annyira lehet biztosra venni ezt a dátumot, mint a játékiparban bármelyik másikat..
Legalább van. Kíváncsi vagyok, IGN honnan szedte?
2009 December elég jól hangzik. Főleg, hogy a srácok a "szörny az ajtó mögött a sötétben" helyett "Írtsd ki az összes mocskos rohadékot, hentelés a világ megmentéséért" a'la Doom2 elétérzéssel csinálják a folytatást. És az ID Tech5-re rá sem ismerünk a Rage után, annyira szép lesz. Mindez 30 fps-re korlátozva
-
alien_
őstag
Doom 4 megjelenési dátum az IGN szerint:
2009 December 31. -
alien_
őstag
Todd Hollenshead szeretne az új Doom játék mellé egy új Doom filmet készíteni. Jelenleg a filmes jogok az Universal Pictures-nél vannak, szóval rajtuk múlik minden.
Én csak egy dologban bízok ezzel kapcsolatban: Ha lesz film, akkor megint Clint Mansell-t bízzák meg az OST összeállításával! -
alien_
őstag
Egy szép téli napon, 1993 December 10-én látta meg a napvilágot a Doom.. bocsánat.. A DOOM... Mindenki ismeri, ha játszott vele, ha nem, neve egybeforrt az FPS műfajával, és fordítva is...
Szóval, szeretném megragadni az alkalmat, hogy Boldog 15. Születésnapot kívánjak eme remek műalkotásnak! Éljen
Remélem a negyedik részre sem kell már olyan sokat várni..Ez alkalomból kaptok egy meglepetés videót!

-
Vistaboy
veterán
Én is végigjátszottam. Emlékszem, a legjobban a kiegészítőnek a legelején lévő zene tetszett, mindig megborzongtam rajta, akárhányszor csak hallottam. (Amikor átmész az első kapun, és abban a nagy teremben kötsz ki, aminek a közepén egy oszlop van.). Na azt a részt vagy háromszor játszottam végig minden alkalommal (A zene miatt).

MOD: Jeee. 4000.hsz.

-
soulcube
aktív tag
-
Vistaboy
veterán
Az eladások alapján jól sikerült a DOOM 3.
A Doom 3 kiadása után a játékos közösség megoszlott a rajongókra és az olyanokra, akik kifejezetten gyűlölték a programot. Középút nem igazán volt. Az Id Software igazgatója Todd Hollenshead tud arról, hogy sokan elégedetlenek voltak a cég munkájával, és ezzel együtt is kijelenti, hogy az olyan játékok, amik 3,5 millió példányban elkelnek, nem lehetnek annyira rosszak... Hollenshead korábban a Doom III-at "az id legsikeresebb játékának" kiáltotta ki. Ezt alátámasztották a különböző gamer oldalak meglehetősen jó értékelései is.
Forrás: CyberGen.hu. -
alien_
őstag
-
$p@rr0w
őstag
-
west
őstag
válasz
Sirandrish
üzenetére
nem volt vsemmi extra,de azert nem volt vacak....
a vacak a You are emptynel kezdodik. -
Vistaboy
veterán
válasz
Sirandrish
üzenetére
Szerintem a 3 nem sok mindenkinek volt a kedvence. Végigvittem, a kiegészítőjét is, de nem ragadott meg nagyon.
A 4. résztől többet várnék.
-
$p@rr0w
őstag
Eddig az összes Doom király volt, csak az óriási elvárások miatt nehéz megfelelni én mindenesetre várom.
-
Vistaboy
veterán
Pár friss infó az új DOOM-ról.
"Kezdjük akkor a beharangozóban feltett találós kérdés megoldásával: az új játék nem a Doom IV címet fogja viselni. Ennek oka, hogy a sztori nem a harmadik felvonás folytatása lesz, sőt az egész játék alaposan el fog térni tőle, így aztán a cucc a DOOM főcímet fogja viselni, alatta egy alcímmel, ez utóbbit később fogják kitalálni."
Forrás: PC Guru Online.A cikk végén a szerző kis véleménye a megjelenést illetően:
"Miután a játék az Id Tech 5 motorra épül, a fejlesztése várhatóan rövidebb lesz, mint a négy éve hegesztett „mad maxes” címé, mivel alig kell hozzányúlniuk az alapokhoz, kis túlzással csak a tartalmat kell lecserélniük benne, de nagy valószínűséggel így sem számíthatunk rá 2010 nyaránál korábban."...ergo nem valószínű, hogy idén ki fog jönni.

-
Vistaboy
veterán
Hát a Rage előbb jön ki, az 100%, csak az a kérdés, mennyivel?
Mert azt mondta Carmack, hogy rövid fejlesztési ideje lesz, ez Id-s mértékkel mérve egy-két év. (A DOOM 1 és 2 között három év telt el, pedig a motor ugyanaz volt. Az első rész 1993-ban, a második pedig 1996-ban jelent meg.)Másfelől azt is mondta John, hogy a Rage-ről már nem akar beszélni a következő QuakeCon-on.
Tehát idén lehet hogy kijön a game (Vagy esetleg jövő év elején, a DOOM 4 pedig meg majd 2009 vége - 2010 elején.) -
-
Vistaboy
veterán

DOOM 4 - Első hivatalos információk!
"A Doom IV fejlesztésének ideje rövid lesz., mivel az id Tech 5 engine nagyon kis része lesz átírva a Rage hez képest. John Carmack szerint a legújabb Doom legalább háromszor szebben fog kinézni, mint a Rage. A fókuszban a színvonalas játékélmény megalkotása lesz. A negyedik epizód a Doom 3-tól nagyságrendekkel jobb Multiplayer résszel fog rendelkezni. A megjelenést PC, Xbox 360 és PS3 platformokra tervezik."
Forrás: CyberGen.hu.És egy másik infómorzsa:
"Todd Hollenshead és John Carmack a horror FPS után érdeklődő kíváncsi játékosoknak elárulták, hogy a Doom 4 szebb lesz PC-n, mint a next-gen konzolokon, és jóval élvezetesebb multiplayer-módokat fog tartalmazni, mint a Quake 4 vagy a Doom 3. A játék akadás mentesen fog futni, mintha egy teljesen új motor futna alatta, pedig az id Tech 5 egy négy éves engine-re épül. A játék a másodpercenkénti 60 képkocka helyett csak 30-on fog futni, ami csak javulást jelenthet a grafika minőségére nézve - az már biztos, hogy a Doom 4 részletesebb lesz, mint a Rage. Megjelenési dátumról nem beszéltek, de pletykák szerint a Rage-dzsel együtt akarják kiadni 2009 vége felé PC-re, Macintoshra, PS3-ra és X360-ra."
Forrás: Gamekapocs. -
peterszky
őstag
-
r-chee
őstag
Remélem, telepakolják a DOOM4-et ocsmánynál ocsmányabb szörnyekkel, és hátborzongatóbb hangulata lesz mint a 3-nak
.
DOOM3-ban ami tetszett:
- sötét helyek, villódzó lámpákkal
- háttérben, folyosókon csörömpölő, furcsa hangok (főleg 5.1-ben volt jó, hisz ezeket a hangokat a DOOM3 motorja már valós időben számolta, visszhangokkal stb-vel együtt)
- váratlanul, akár a hátad mögül is rádrontó monsterek
- a Pokol megdöbbentő ábrázolása.Remélem, enneél többet kapunk a 4-ben, és szebb graffal
. -
alien_
őstag
Másik fórumba már linkeltem ezt, de legyen meg itt is: Inkább valam ilyesmit képzelj el a Doom 4 grafikájának:

Ez a motor, az Id Tech 5 fogja hajtani az új Doom-ot.
Vistaboy: Jah, régi szép idők... Amikor a Doom3 még csak egy mod volt, és csirkevetővel meg elektromos fogkefével írtottunk az ellent

-
Vistaboy
veterán
Tényleg nem rossz, de ez is csak egy fake. Amúgy az Id Tech 5 motorja sokkal darkosabb lesz, ez a kép inkább a Quake 2-re emlékeztet. Az volt az első játék, amit már 3D kártyával játszottam (Diamond Monster 3Dfx Voodoo), és előtte egy darabig még szoftveresen voltam kénytelen tolni. Akkor nagyon bejött ez a színáradat, újabban nem divat ez a "colorful" téma. Persze attól maga a karakter nekem is tetszik. De kétlem hogy a DOOM 4-ben ilyen világos lesz, mint a képen.

-
Vistaboy
veterán
Én a DOOM 2-őt még egy 386 DX33-as gépen játszottam, 4MB RAM-mal és 20MB-os vinyóval.
Csak a játék volt rajta (16MB) és a DOS-ból éppenhogy csak annyi, hogy be tudjon boot-olni a gép. Mivel saját oprendszere volt a játéknak, ezért nem kellett neki EMS memória és ilyen szarságok. Így csak annyit kellett beírni a gép bejelentkezése után, hogy:
"cd doom2", "doom2.exe", ENTER...
MOD: Ja, és persze ez az állapot jó sokáig tartott. Csak a Diablo II-vel játszottam azóta annyi ideig egyfolytában, mint a DOOM-mal.

-
Süni 1985 F
senior tag
A régi DOOM-hoz sztem a 3 nemsokban hasonlított.A 2.résszel annyit játszottam,hogy a nintendó elött aludtam el mert nekem csak azon volt meg!De a 3-at alig vártam,hogy vége legyen annyira unalmas volt...
Játékos pályafutásom legnyagyobb csalódása !
Sztem a grafika sem volt valami nagy szám!Utolsó reményem a 4.részben van de ha az sem lesz jó én az 5.részt megsem nézem
(én szerény véleményem ne kritizáljátok pls)
-
alien_
őstag
Szépen néznénk ki, ha az anyaplatformjára nem jelenne meg a Doom, a PC-s játékipart szépen fellendítő franchise.... Id software játékai egyébként is mindig megmozgatják a hw eladásokat is, invesztál annyit pl nvidia bele, hogy megérje kihozni, ha másért nem is... Egyébként is, FPS-t kontrollerrel? Autoaim meg scrollcélzás? Még csak az kéne...
Emlékszem, amikor kicsi voltam, és a Tavaszi Vásáron ki volt rakva egy 486-os gépen a Doom2, hosszú sorokban kígyóztak az emberek, mindenkit megbabonázott a hangulata, ahogy a sprite-ok ormótlan piros pixeleket könnyeztek minden egyes célbaérő sörétnél..

-
Vistaboy
veterán
LOL-ságomnak köszönhetően rossz helyre írtam egy DOOM 4 hsz-t.
Mégegyszer sorry attól, akinek ezzel galibát okoztam.

-
soulcube
aktív tag
válasz
Scr1pter.cg
üzenetére
Ezért készülnek nagyon lassan az id játékai. Az amúgy is kicsi stúdiót még kisebb csapatokra osztják. De nem gond
csak igazi "id" játékokat kapjunk 
-
Scr1pter.cg
csendes tag
"Comment #5 @ 19:49 CEST, 7 May 2008 >>
By SyncError +++ - Reply to #3
We'll now have a Rage team, a Quake team and a Doom team. Each team keeps to their own project for the most part.
" -
soulcube
aktív tag
Ha az id az összes emberét ráállította a D4-re akkor mi lesz a Rage-el ?
- jegelik a D4 utáni időkre ? 2010
- kiadják vmi külsős stúdiónak ? Raven ?
- techdemo lesz belőle ?
- VAGY már elkészült és nyáron kiadják !
-
alien_
őstag
Úgy nem lett volna izgalmas.. Ha pl. olvastad a Gyűrűk Urát, a harmadik kötet szinte végig tök sötétben játszódik, Mordorban egy szikrányi fény, annyi sem volt, sokkal nyomasztóbb volt így, mint a film. Nekem pont ezért jött be a Doom3, mert nem arra mentek, hogy közönségjáték legyen, és nálam visszaköszönt a régi Doom-ok élménye is.
-
-
Vistaboy
veterán
válasz
Darth_Revan
üzenetére
Az, de láttam én már karón varjút...

-
Lenry
félisten
válasz
Scr1pter.cg
üzenetére
francba... ebből már látom, hogy új gép fog kelleni hozzá...
-
west
őstag
válasz
Scr1pter.cg
üzenetére
nah ez is sötét lesz mint a 3

-
törölt tag
válasz
Scr1pter.cg
üzenetére
Micsoda arnyekolas...aztak.

-
peterszky
őstag
válasz
Scr1pter.cg
üzenetére

-
Drizzt
nagyúr
válasz
Scr1pter.cg
üzenetére
Ez a 3 után jogos.

-
Scr1pter.cg
csendes tag
-
alien_
őstag
Korai még a topic, egyenlőre annyit tudunk, hogy lesz
Infot legközelebb Quakecon-on kapunk, screenshot akkor se valószínű, max pár concept art. -
gyiku
nagyúr
anno probaltam jaccani 3al, very lowon volt 11 fps. lehet leszedem, es vegigtolom, csak megy mar kicsit jobban is

-
Vistaboy
veterán
Idáig még egyik DOOM sem volt rossz, nem félek attól, hogy a legújabb rész nem lesz ütős.
Csak remélem hogy Carmack bátyó csapata nem tíz évig fogja a játékot kódolni, végül is az engine már készen van.

MOD: Ja, a legfontosabb: Meg ne halljam, hogy nem lesz PC-re, mert akkor az összes konzolt felrobbantom egy speciális távirányítóval...
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
keIdor
titán
Várjuk szeretettel!

-
frame>24
addikt
válasz
Scr1pter.cg
üzenetére
Remek! Abban a bárgyú hitben ringattam magam, hogy egyszer majd leszokok a gamingről, de ilyen körülmények között látom előre, hogy nem fog menni...

-
Scr1pter.cg
csendes tag
A kiegészítőt (Resurrection of Evil) is érdemes végigtolni, szvsz parásabb mint az alapjáték
. -
mad1
veterán
zsiir,a 3at meg mindig nem vittem vegig,de ha belegondolok,lehet nekikezdek a regi mentesemnek...anno a graffo miatt nyomtam vele,most meg mar nosztalgibol.
-
Na ez egy jó hír,remélem ütős lesz!!
-
Drizzt
nagyúr
válasz
Scr1pter.cg
üzenetére
Lehet, hogy jól fog kinézni, sőt ajánlom, hogy jól nézzen ki, de ha olyan unalmas gyenge játékmenete lesz, mint a 3-nak, akkor mind1 hogy néz ki.

-
Scr1pter.cg
csendes tag
A mai napon az FPS műfajt megalkotó stúdió, az id Software bejelentette: készül a legendás Doom sorozat negyedik tagja! A 2003-ban az év egyik legjobb játékának kikiáltott előző felvonás, vagyis a harmadik rész után tehát újabb Doom részt kapunk majd, az viszont egyelőre kérdéses, hogy mikor is fog ez megtörténni.
Magáról a játékról sem kaptunk semmiféle információt azon kívül hogy készül, de jó eséllyel John Carmack legfrissebb agymenése, vagyis az id Tech 5 fogja szolgáltatni a grafikai alapot, így a kinézettel ismét bőven elégedettek lehetünk majd
.Todd Hollenshead a bejelentés kapcsán elmondta, hogy a stúdió legjobb embereit állították rá a projektre, és mindenképpen olyan alkotást szeretnének kiadni a kezeik közül, ami fel tud nőni a Doom sorozat hatalmas hírnevéhez.
Kevin Cloud továbbá kijelentette, hogy semmiféle butításra nem kell számítanunk amiatt, hogy az alkotás konzolokra is megjelenik majd, ezen kívül pedig arról is bizonygat minket, hogy a kreatív elmék által eddig létrehozott Doom 4-et mindenképpen látnunk kell, hogy milyen jól is néz ki. Kérjük a képeket, videókat, kipróbálható verziókat!

Ide jönnének a játékkal kapcsolatos hírek, majd később tapasztalatok

Új hozzászólás Aktív témák
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- VGA kibeszélő offtopik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- sziku69: Szólánc.
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Napelem
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S22 / 8/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Corsair VENGEANCE Pro 32GB (4x8GB) DDR4 2800MHz
- Samsung Galaxy S20 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÉV ELEJI RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- Dell Precision 7550,15.6,FHD,i7-10850H,16GB DDR4,512GB SSD,RTX 3000 6GB DDR6,WIN11
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
. Szerintem.......

szóval nem igazán világos, miért máshonnan linkeled