- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
Új hozzászólás Aktív témák
-
r0b3r
senior tag
válasz
Alajos85
üzenetére
Sziasztok!
Ha beleszólhatok, én is beszállnék egy szavazattal az Asus márka mellé.
Mióta egy villámcsapás (szerencsére) elvitte az előző TPlink routerem és egy Asus RT-N18U-t vettem helyette, azóta teljesen megszűntek a korábbi stabilitási, kompatibilitási gondjaim és eltűntek a rejtélyes anomáliák.
Egyszerű média szerverként használom, a gyári szoftvereivel, már 2015 óta. Egy olcsó, használt 1,5Tb-os, SATA-s belső vinyó van rákötve, USB 3-as HDD racken keresztül, ami megy éjjel-nappal 7/24-ben és helyi hálózaton elérhető bármelyik PC-ről, laptopról, tv-ről, telefonról. Az előző 500Gb-os, szintén használt vinyó idén nyárig bírta a folyamatos üzemet. 
DLNA-n keresztül vezetékesen és wifin keresztül egy Samsung tv, egy Androidos Amiko box-al okosított szintén Samsung tv és wifin keresztül egy kínai DLNA-s zenelejátszó van rákötve. Igazából nem fagy le, nem dobja el a netet (vagy max az éjszaka közepén mikor nem veszem észre) és újraindítani is csak a firmware frissítések alkalmával szoktam.
Szóval ha a márka többi routere is legalább ilyen megbízható és felhasználóbarát, akkor bátran ajánlom.
Mobilon egyébként az AllConnect alkalmazást használjuk a rendszerhez. Engem is volt aki hülyének nézett az ismerősi körből, hogy mit szórakozok a DLNA-val mikor csak egy pendrive-ot kell bedugni a tv-be. Oké... inkább nem álltam le vitázni. 
-
RudY
addikt
válasz
Alajos85
üzenetére
A látni kívánt mappákat érdemes pontosan úgy elnevezni, ahogy a router menüjében látni (Photo, Video, Music), mert elképzelhető, hogy nem fogja kiszórni a teljes tartalmat (ahogy egy NAS sem alapbeállításban) csak konkrétan ennek a háromnak a tartalmát.
A rescan és az indexelés - a fájlok mennyiségétől függően - akár órákig is eltarthat, a folyamatból pedig semmit nem látni, ha kész, egyszercsak megjelennek, nem egy izomagy ez a router.
Érdemes lenne egy pendrive-ot rádugni, ami nagyon kevés anyag van, mondjuk 1 videó, 1 zene, és 5-10 kép az előbb említett módon mappába rakva. Ha így esetleg megy, akkor percek alatt kiderül és nem kell órákat várni az indexelésre. -
RudY
addikt
válasz
Alajos85
üzenetére
Volt ilyen router-em pár éve, utána jött az elhatározás, hogy inkább legyen egy NAS, mert meguntam a szenvedést.
Nem biztos, hogy jól és pontosan emlékszem, de alapból, ha csatlakoztatva egy USB-s tároló, önmagában még nem nyitja meg teljesen. Az USB media sharing menüben engedélyezni kell a DLNA funkciót, plusz azt is hogy milyen médiafájlok legyenek megosztva (fotó, videó, zene). Utána mindenképp ajánlott a Rescan (indexel), ami sok anyag esetén tovább is eltarthat.
Nekem leginkább azért nem tetszett, mert az újonnan másolt fájlokat nem tette közzé automatikusan, mindig kellet a Rescan, ami egy idő után elég idegesítő tud lenni. Lehet, hogy azóta adtak már ki új firmware-t és ez is javult. -
farkas-j
őstag
válasz
Alajos85
üzenetére
A Samsung TV-det nem ismerem, de mint általában a többi TV készülék (kivéve az Androidosokat és még pár más típust) vélhetően a sima fájlmegosztást nem tudja kezelni. Ezek a készülékek általában csak a DLNA megosztásokkal boldogulnak. Ha a routered tud ilyen funkciót akkor azt állítsd be rajta, a TV-den meg keresd ki a DLNA menüt és ott keresd a megosztott médiatartalmakat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- World of Tanks - MMO
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Google Pixel topik
- BestBuy topik
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Linux kezdőknek
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Honor 600 – kezes, kitartó, költséges
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- 27% - ÚJ MSI MEG Vision X AI Core Ultra 9 285K / RTX 5090 / 128GB DDR5 / 2TB NVMe ! BeszámítOK!
- NVME, M2 NGFF, 2,5" SATA SSD-k vegyes OEM márkák és prémium típusok, sok újszerű. 256GB-1TB
- Xiaomi 14 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A26 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- eShark Karuta Gaming Egérpad - XL eladó 90cmx40cm
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Mióta egy villámcsapás (szerencsére) elvitte az előző TPlink routerem és egy Asus RT-N18U-t vettem helyette, azóta teljesen megszűntek a korábbi stabilitási, kompatibilitási gondjaim és eltűntek a rejtélyes anomáliák.
Egyszerű média szerverként használom, a gyári szoftvereivel, már 2015 óta. Egy olcsó, használt 1,5Tb-os, SATA-s belső vinyó van rákötve, USB 3-as HDD racken keresztül, ami megy éjjel-nappal 7/24-ben és helyi hálózaton elérhető bármelyik PC-ről, laptopról, tv-ről, telefonról. Az előző 500Gb-os, szintén használt vinyó idén nyárig bírta a folyamatos üzemet.
Mobilon egyébként az AllConnect alkalmazást használjuk a rendszerhez. Engem is volt aki hülyének nézett az ismerősi körből, hogy mit szórakozok a DLNA-val mikor csak egy pendrive-ot kell bedugni a tv-be. Oké... inkább nem álltam le vitázni.