- gerner1
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- t72killer: Fürdőkád kontra elektromosság: XXI.század
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eldiablo: Mennyire strapabíró egy GShock?
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Boss81: Halott Torrentek keresése, törlése egyszerűen.
- oriic: A TOP 10 legtöbb hozzászólással rendelkező PH! felhasználó
Új hozzászólás Aktív témák
-
blakey
titán
A Samsung, de más gyártóknál is előfordult, hogy nem szeretik a miniDLNA-t, Samsunghoz Plex-et ajánlok, annál jobb nem kell. Mondjuk ehhez egy kis gép kell vagy NAS. Ha ubuntu alá tudsz Plex-et telepíteni akkor azt használd, tv-re meg a store-ból telepítsd a Plex app-ot.
-
yodee_
őstag
Üdv újra. Próbálgatom a dlna szerverem és valamiért nem tudom rábírni hogy a külső feliratokat lejátssza. Tehát ha van egy .avi, vagy .mkv vagy .mp4 és mellette .srt felirat akkor nem tudom a tv-n megnyitni. Ha ugyanezeket a fájlokat rádobom egy pendrivera akkor szépen megnyitja és le is játssza tehát nem a típussal van a gond. Valakinek valami ötlet? Nem kell valami plugin vagy valami?
Köszi
-
yodee_
őstag
válasz
gubolaa #1237 üzenetére
Ki kell deríteni milyen wifi van a tvben. Mert hiába veszel akár AC1900-as routert, ha a tvben csak 150 megabites van. Sajnos a nagy kiterjedésű hd anyagnak a 150 mbit kevés, mivel ott nem a tényleges 150 mbit. A 100 megabites lan kapcsolat elég lenne, de a kábel ugye nem játszik. Ha a tv wifije támogatja mondjuk a 300 megabitet akkor kell egy olyan router. Szerintem :-) Bár én ilyen téren nem bízom a wifiben. Kábel való az ilyen dologra
-
gubolaa
tag
Sziasztok. Próbáltam okosodni a fórumból és sok újdonsággal találkoztam de sajna nem tiszta minden. Nekem adott egy lg lb650v okos tv - TP-Link - TL-WR720N router /150 mb/ és - laptop ami szinten 150 megás wifivel rendelkezik. / Net digi 100/10 azthiszem./ A gondom hogy a 2 gigás filmek jól mennek bármilyen dlna szerveren de a 3d /pl 8-20gb / már akad. A plex volt az egyetlen ahol tálaltam feltöltési sebesség állítást és így a 8 gb-os film csak néha akadt meg, de így is sz...r nézni.
Erre mi lenne az orvosság? router csere? laptop csere? vagy mind a kettő? sajnos kábel nem jó mert nem egy szobában vannak az eszközök.
Olvastam itt dlnas routert is de ahoz kellene vennem külső winyót is és az már úgy elég húzós.
Ami biztos lenne az a külső winyó kapcs tv vel, de sajna nem 3.0s usbm van és egy 20gb-os filmet egy napig másolná...
Valaki segítsen légyszi.Köszönöm.
-
Hina
aktív tag
Serviio. Ubuntun is megy szerintem. Én redhat enterprise serveren futtatom, macera volt beüzemelni, de miután mindent megcsináltam nagyon tuti. Én megvettem a pro kulcsot is nem nagy összeg.. talán 4000 forint volt??..
De most már megy a mediabrowser is, bárhol bármikor hozzáférek minden médiatartalmamhoz, mint a youtube... -
yodee_
őstag
válasz
energomatt #1229 üzenetére
Te használod ez? Ha jól látom 15 napos próbaverzió
-
yodee_
őstag
Üdv Mindenki!
Szeretném a hozzáértők segítségét kérni. Van itthon egy ubuntu szerver gépem amin vannak filmek és ezeket szeretném lejátszani a samsung tv-men. Annyit tudok hogy egy dlna szervert kell csinálnom de nem tudom hogy milyen programmal. Fullhd filmeket szeretnék streamelni.
Köszönöm
-
suste
veterán
válasz
energomatt #1225 üzenetére
Jo, persze ha a sony kulonckodik, akkor lehet azzal nem megy a minidlna most. Ilyen volt a samsung is, de aztan ragyurtak a minidlnasok, es megoldottak. Valszeg ez lesz a sonyval is, ha sokan panaszkodnak (sok tv-t eladnak).....
-
energomatt
őstag
Kérdés, hogy van-e VAIO tanúsítványa? Ugyanis a Sony TV leírásában az szerepel, hogy minden ilyen szerverrel együttműködik.
A Serviio mindhárom DLNA kompatibilis eszközömmel működik a Sony-val is. Tehát jogos a gyanú, hogy a mini dlna lehet a problémás. Nálam is együttmúködik vele két másik eszköz, tehát ez önmagában nem igazolja, hogy ezzel minden rendben van. Szerinted van annak jelentősége, hogy más az FW, ha a benne lévő szerver azonos? A neten rákeresve mások is felvetettek hasonló tapasztalatot, de megoldási javaslatot nem látok. -
suste
veterán
válasz
energomatt #1222 üzenetére
pedig a minidlna egy kimomdottan jó szerver!
sok rosszabb van...nekem semmi bajom vele, több eszköz is szépen együttműködik vele, igaz openwrt alatt..... -
asturel
őstag
Serviio elvileg tud SSA-t viszont valamiért mégse megy át, elvileg WebOS is támogatja (LF652V), valami ötlet? 3D feliratot akartam varázsolni.
-
energomatt
őstag
Két kérdésem lenne:
1. Egy gigabites switch közbeiktatása esetén, streamelt video/audio tartalmak garantáltan akadásmentesen képesek-e átmenni? A switchre kötött készülékek közül általában csak egy használná egyidőben a bejövő kapcsolatot.
2. Asus RT-AC56U routeremen lévő mini dlna két készülékemmel együttműködik, de egy Sony Bravia TV-n csak hébe-hóba képes működni. A PC-n lévő Serviio szerverrel viszont jól együttműködik. Esetleg nem lehet a routerre varázsolni egy ilyen szervert a mini dlna helyett? (Mini Serviio ? :-)) -
Hina
aktív tag
válasz
peternac #1220 üzenetére
A helyzet az, hogy egy kicsit bonyolult, a megértéséhez kicsit részleteznem kell.
Szóval a médiatartalmak egy linux (CentOS) szerveren vannak, minek a feladatköre nem csak a médiatartalmak tárolása. A linux szerver fájlmegosztása Samba file sharing SMB1.50-es protokollal üzemel. A Serviio-t pedig Windows 2012 R2 szerverre telepítettem, ami Active Directory üzemel.
Korábban a MiniDLNA-t használtam a linux szerveren, de az azzal nézett film 7-15 perc nézés után elszállt, a TV azt magyarázta, hogy megszakadt a kapcsolat a TV és a DLNA szerver között...
Ennek köszönhető az, hogy a Serviio-t a Windows szerverre tettem és nem a linuxra. A Windows szerverről futtatott lokálisan tárolt médiatartalmat a Serviio DLNA szerverrel a TVn gond nélkül lejátszottam.
A Windows szervernek teljes hozzáférése van a linux szerver meghajtóihoz. A Serviio ennek ellenére sem fért hozzá, mindegy, hogy a Serviio szerviz helyi szervizként, vagy az adott felhasználó nevével, jelszavával futott.
Megelégeltem az egészet, és tegnap feltettem a Serviiot a linux szerverre, és ott egy nap konfigurálgatás után most fut és látja a fájlokat.
Este kipróbálom, hogy ez is megszakad, vagy sem. -
peternac
tag
hálózati meghajtót még nem adtam hozzá forrásnak serviio alatt, nekem minden helyi lemezekről megy, ahol fut a serviio szerver
esetleg próbáld meg úgy (nem szép megoldás), hogy az ntfs jog és a megosztás is everyone full control legyen, majd ezt a megosztást csatold fel egy meghajtónak, hátha... -
ovince
csendes tag
Sziasztok!
Még az sem biztos, hogy ez a megfelelő topik, ez esetben bocsánat.
A jelenség, amit nem értek, hátha valaki tudja az okát:
- adott egy 1080p (3D SBS) mkv file.
- Philips 47PFH6309/88 TV pendrive-ról simán és szépen lejátsza. (TV és kódolás OK)
- ezt a fájlt felmásoltam egy NAS-ra (TP-Link WR1043ND v2 router OpenWRT+USB HDD+minidlna)
- a PC-n a VLC simán és szépen lejátsza DLNA-n keresztül (router stream sebesség OK)
- a TV lejátszás a DLNA-n keresztül meg-meg akad !
Vajon miért is?Látott már valaki ilyet?
Egy AVI fájlt (ne kérdezd, nem néztem a kódolását vagy felbontását) gond nélkül megnézhetek. Másik 3D/mkv fájllal még nem próbáltam ki.Mit nem próbáltam ki? Merre keressem az okot?
Köszi, Vince
-
Hina
aktív tag
válasz
peternac #1216 üzenetére
A lokálisan tárolt médiatartalmat látja a seriio. Ellenben a hálózati meghajtón lévőt nem.
A log így néz ki:2015-09-01 22:30:16,959 INFO [RepositoriesStatus] Repository 'P:\movie\-= Anime =-' is not currently available. Deferring all operations for later.
2015-09-01 22:30:16,959 INFO [RepositoriesStatus] Repository 'P:\movie\-= Bud Spencer & Terence Hill =-' is not currently available. Deferring all operations for later.
2015-09-01 22:30:16,959 INFO [RepositoriesStatus] Repository 'P:\movie\-= DivX =-' is not currently available. Deferring all operations for later.
2015-09-01 22:30:16,959 INFO [RepositoriesStatus] Repository 'P:\movie\-= DVD =-' is not currently available. Deferring all operations for later.
2015-09-01 22:30:16,959 INFO [RepositoriesStatus] Repository 'P:\movie\-= Ismeretterjeszto =-' is not currently available. Deferring all operations for later.
2015-09-01 22:30:16,959 INFO [RepositoriesStatus] Repository 'P:\movie\-= Rajzfilm =-' is not currently available. Deferring all operations for later.
2015-09-01 22:30:16,959 INFO [RepositoriesStatus] Repository 'P:\movie\-= Sorozat =-' is not currently available. Deferring all operations for later.
2015-09-01 22:30:16,959 INFO [RepositoriesStatus] Repository 'P:\movie\-= Torna =-' is not currently available. Deferring all operations for later.
2015-09-01 22:30:16,959 INFO [RepositoriesStatus] Repository 'P:\movie\DOWNLOAD' is not currently available. Deferring all operations for later.
2Igazából a fórumban jogosultségi problémát magyaráztak. Az ott felsorolt ötletek egyike sem segített. Állítottam a szervizt már olyan jogosultságu felhasználóra, mivel be vagyok jelentkezve és a hálózati meghalytók fel vannak csatolva, és írás olvasás jogom van a meghalytóra, szóval több ötletem nincs...
-
peternac
tag
meg kell várni, hogy beindexeljen mindent
majd be kell konfigolni:
- a Library oldalon a Shared folders alatt legyen bepipálva, hogy mi van az adott mappában (audio, video, kép)
- a Presentation oldalon pedig ki lehet választani, hogy milyen kategóriák jelenjenek meg
a fentieket nézd át első körben, illetve lehet kényszeríteni is az indexelést pl. a Library oldal/Shared folders/Keep library automatically updates pipa be és Force refresh gomb
illetve a Metadata oldal is elég hasznos, az itt megadottak alapján ismeri fel a fájlokat és látja el infóval (film címe, év, zeneszám címe és előadója stb.) és borítóképekkel stb.
amúgy a serviio tud magyarul is+hasznos rész a serviio oldal alján a Quick Support alatti linkek (fórum, getting started stb.) -
Hina
aktív tag
-
Hina
aktív tag
Sziasztok
Van e valami média fájl mennyiségi korlátja a DLNA-nak?
Vagyis jelentkezik e hátránya annak, ha nekem a DLNA szerver által látott mappában 80ezer zene, 7ezer video és 200ezer fénykép van? -
peternac
tag
válasz
asturel #1207 üzenetére
ajánlom a serviio DLNA szervert
java-s, fut mindenen, 99%-át felismeri a letöltött filmeknek/sorozatoknak, borítóképek+elnevezés és kategorizálás automatikusan
amit meg nem ismer fel, arra ott van a folder nézet, abban bármit ki lehet tallózni
nekem LG LB670V-n (webOS1) viszi a külső és a belső feliratokat is (a legújabb, nem publikált firmware-rel pedig a hangsáv váltás is megy már DLNA-n keresztül is) -
asturel
őstag
Windowsra (10) szeretnék DLNA szervert, WMP, Plex-et már próbáltam, viszont itt egyes videókat
nem jelenített megegyszerűen nem is látta (ez a kliens/eszköz hibája vagy a szerveré?), míg wmp simán lejátsza őket (mkv container, h264, audio codecet nem néztem, de még a releaser is ugyanaz csak a csatorna más amiről felvették). Illetve a külső felirat "megjelenítését" hogy lehet megoldani? transcodeval bele kell nyomni a containerbe vagy van más megoldás is? Melyik az a lejátszó ami lightweight (nem kell flancos gui sem) és tud külső feliratot (ha van ilyen)? MiniDLNA natív portot próbáltam de nem nagyon működik jól (videót még nem sikerült lejátszani..), cygwinnel fordított binárist meg nem találtam :/
A TV LG 50 LF652V, webos 2.0 -
blakey
titán
A Samsung nem kommunikál SMB-n, ezért a routerre valamilyen DLNA szervert kéne telepíteni és akkor elviekben látná, azért elviekben, mert van amit nem szeret a Samsung, talán a miniDLNA-t, de nem vagyok biztos.
(#1205) farkas-j
Ahogy már korábban is írtam. Panasonic SMB-n is kommunikál.Semmi Android, Firefox, stb.
-
pulpi
csendes tag
Sziasztok!
Nemtudom jó topikba írok e, ha nem akkor bocs előre is.
Szóval van egy Samsung UE48H6400as tv. Amin hálózatról szeretnék lejátszani filmeket. Számítógépet felismeri azzal nincs gond, de a modememre USB keresztül lehet kötni külső tárolót amit bárhonnan el tudok érni, telefin-tab stb. Viszont a TV-n nem tudom hogy tudnám látni ennek a tartalmát. Modem: Xiaomi Wifi mini (http://en.miui.com/thread-91292-1-1.html). Valahogy meg lehet oldani hogy a TV- lássa a megosztott mappákat rajta Wifi-n keresztül vagy ezt teljesen halott ötlet.Köszönöm a segítséget.
Új hozzászólás Aktív témák
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Google Pixel topik
- Opel topik
- Autós topik
- Horgász topik
- ZIDOO médialejátszók
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Samsung Galaxy Tab S10 FE - a szoftvertámogatás felára
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 7600 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Xbox One X 1TB Játékkonzol Olvass! Model 1787
- Samsung Galaxy Z Flip 5 256GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest