Hirdetés

2024. június 25., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#5051) Szten Márs válasza Hydra SR (#5049) üzenetére


Szten Márs
nagyúr

Nem is hiszem, hogy a csúcsminőség volt a célod vele, aligha az egy ilyen képnek a lényege. Csak nagyon szemet szúrt, hogy ilyen furcsán durván lép ki a DOF-ból a láb. És ahhoz képest, hogy 220mm ekv 1/25-ön, ami benne van a DOF-ban az éles is, nem is értem, hogy lehet ennyit így kitartani.
Egyébként amit sokat kritizáltak: hogy túl kicsi a DOF, nos anélkül nem lenne meg a hangulata, a kis sejtelmes feeling, amit a címválasztás nagyon jól példáz. Néha a kevesebb több, ugye :)

(#5052) Hydra SR válasza Szten Márs (#5051) üzenetére


Hydra SR
addikt

Eggen, aki túl sokat nézeget és véleményezget webgalériákat annál fennáll a veszély, hogy előbb-utóbb begyöpösödik és nem lát túl a szabályokon. Ez a fotozz.hu-n is jelen van igen erősen, plusz ott még az is tetézi, hogy a feltöltéshez szükséges kreditet véleményezéssel lehet szerezni és az alacsonyabb kiosztott pontszámért és több mondatból álló véleményért több kredit jár. Vagyis a "kicsi a DOF, kilóg a pók, életlen, meg egyébként is kifele néz a képből és vegyél inkább makró obit és vakut ; 3 pont"-véleményért jár mondjuk 0,1 kredit, míg az "Ez nagyon tetszik, grat! ; 5 pont"-ért kb. 0,01. Ez néha jó, néha nem.
A nagy gyútáv-hosszú záridő kézből-kombót általában rövid (2-3 képes) sorozattal szoktam megkísérelni amiből általában a második lesz éles. Itt kicsit nehezítette a dolgom, hogy fogni kellett a fix 50-est is mert fordítógyűrűm ugye nincs...
Köszi hogy megnézted :)

orbano: a pókok lába összehúzódik ha megdöglenek, annyira, hogy nem is lehet őket talpra állítani. Ahogy a többi ízeltlábúé is. Ennek ellenére meglepően sokan próbálják elhitetni a közönséggel, hogy élő rovart fotóztak pedig valójában döglöttet de az ilyen apró hülyeségeket egy kicsit gyakorlottabb makrós azonnal kiszúrja. Az összetett szem is be szokott sötétedni ha kiszárad, valamit az szokott még gyanús lenni, ha koszos a szeme. Egyetlen rovar és pók sem hagyja, hogy koszos legyen a szeme amíg életben vannak. Egyébként tudom, hogy nem komolyan mondtad, csak úgy megjegyeztem :)

[ Szerkesztve ]

A privát arra való, hogy olyasmit írj, ami nem tartozik másra. A szakmai kérdéseknek általában van topicja. Ha nincs, nyiss egyet.

(#5053) Szten Márs válasza Hydra SR (#5052) üzenetére


Szten Márs
nagyúr

Namost az van, h én biológusnak tanulok, így résztvehettem az ELTE által szervezett termfotós kurzuson (tantárgyként fel lehet venni), amit Korbely Attila tartott. Na neki az első órán kb a második dolga az volt, hogy maximálisan óva intett az ilyen egymástpontozó weboldalaktól, mert őt eléggé elborzasztotta az ott olvasható "szakvélemények" színvonala. (Én mondjuk nem nagyon olvasom a fotozz.hu-n az értékeléseket, így nem tudom mennyire volt oka elborzadni, meg azt sem, hogy tényleg erre az oldalra gondolt-e, mindenesetre többször is kifejezte ezen nézetét a későbbiekben is.)

[ Szerkesztve ]

(#5054) Hydra SR válasza Szten Márs (#5053) üzenetére


Hydra SR
addikt

Minden oldalon több ember hiszi magát szakértőnek mint ahányan tényleg azok. És azt hiszem, ebbe a hibába olykor mindenki beleesik aki gyakran jár fotós oldalakra. Időnként fel kell ébredni mielőtt beleszürkülsz. Biológiai és fotótechnikai baromságok is röpködnek időnként agresszív meggyőződéssel. Egyszer a Fotóház Arénában megmutattam ezt a képet:Fiatal függőcinege , hogy megtudjam, milyen madarat sikerült lencsevégre kapni. Na hát erősen ölték egymást a madárfotósok mire végre sikerült megállapodni abban, hogy ez egy függőcinege csak még fiatal és nem olyan erőteljes a maszkja. Nem véletlen, hogy az oldalamon a file nevében még poszáta van. De mindenki hihetetlen meggyőződéssel tudta állítani a maga igazát, latin nevekkel természetesen. Nehéz szülés volt de végül megállapodtunk a végleges megoldásban, én bele se mertem szólni csak figyeltem. Csak remélni tudom, hogy tényleg az de valószínűleg igen. Ennek ellenére azért sokat lehet tanulni is csak észnél kell lenni és nem készpénznek venni mindent amit egy sokpontos, magas pontátlagú őstag állít.

A privát arra való, hogy olyasmit írj, ami nem tartozik másra. A szakmai kérdéseknek általában van topicja. Ha nincs, nyiss egyet.

(#5055) Dtomi válasza Szten Márs (#5053) üzenetére


Dtomi
őstag

Igazi parasztok vannak fotozzon meg kell tanulni kezelni őket és csak olyan képet szabad feltölteni amik tényleg minden tekintetben kikezdhetetlenek mert a sok gyökér egyből lefikázza, jellemzően olyan emberek a tagjai akik művésznek hiszik magukat és álltalában csak ők értik mi van a saját képükön. Én 5-6 éve kezdtem el feltöltögetni kétszer törölték a teljes galériámat mára már nem tudom komolyan venni az oldalt 1 hangyafasznyit sem. Egyébként a véleményem a sok napképe miatt meg az elvileg elég húzós uh nagyon tudnak utálni mikor nem 5öst adok 1 képre :D
Egyébként Korbely Attilának minden tiszteletem a munkái miatt de mint ember egy igazi fasz :D Legszánalmasabbak az SG.hu-s cikkei......

"Megvan a saját véleményem - kemény vélemény -, de nem mindig értek vele egyet."

(#5056) werttzui válasza Hydra SR (#5054) üzenetére


werttzui
őstag

Máskor kérdezz minket madárral kapcsolatban ;) Ja a képeknél sz.tem meg az a lényeg,hogy neked tetszen más véleményével nem kell törődni ugyanakkor figyelembe lehet venni :)

PENTAX

(#5057) Szten Márs válasza Dtomi (#5055) üzenetére


Szten Márs
nagyúr

Hmm nem olvastam cikkét SG.hu-n, mint embert én valszeg jobban ismerem testközelből (persze lehet hogy nem), de nem nyilatkoznék róla, egyszerűen azért, mert még így sem ismerem közel-távol sem annyira emberileg, hogy ebből a szempontból ténylegesen helytálló véleményt alkothassak. Az óráinak nagy része anekdotázással telt és volt néhány érdekes kijelentése, de a sok ténylegesen szakmai, agyszikkasztó óra után azért eléggé nagy felüdülés volt ilyesmin részt venni.
SG.hu-s cikket tudsz mutatni? Kiváncsi vagyok rá és igazából nem tudom hogy lehet ott szerző nevére rákeresni :B

Hydra: csak tudnám miért érzi magát attól valaki baromi tudósnak, hogy latin nevekkel dobálózik? Én sem szoktam, ha van magyar neve, bár amikkel én foglalkozom azoknak általában nincs, de szívből utálok latin neveket használni és kicsit sem érzem azt, hogy bármiféle hihetetlen eszmei magasságokba (és tévedhetetléenségbe) emelne ez bármit is.

(#5058) _seth_ válasza Szten Márs (#5057) üzenetére


_seth_
veterán

Mert a latin nevek használatával műveltnek érzi magát az ember vagyis egyesek. Nekem is meg kellett volna tanulnom jópár állat, növény, csont nevét latinul de nem tettem... nincs is meg a tantárgyam azon része de majd lesz még időm jövőre megtanulni... olyan felesleges egyébként főleg, hogy sokan megtanulták közben azt sem tudják, hogy az most emlős vagy madár... van aki még növénnyel is képes összekeverni egy madarat ellenben latinul tudja a nevét :D

Olyan ez mint a politikusok beszéde... tele van már magyar de egyébként külföldi szavakkal így azt a látszatot keltik, hogy mennyire értenek hozzá... pedig csak az átlag embert akarják megtéveszteni és sajnos ez sikerül is...

Nyelv órán beszéljünk idegen nyelven ne magyarul... de ez csak az én véleményem és a fotózáshoz semmi köze :)

Fotozz.hu: regeltem és gondoltam rakok fel képeket de kiderült, hogy előbb értékelnem kell másokat ami azért probléma mert nekem nagyon amatőrnek ez nem egyszerű, persze beírhatom, hogy jaj de csodás ez a kép nekem nagyon-nagyon tetszik... de most erre mi szükség van ahhoz, hogy felrakjak 1 képet? Gondolom mások nem azt csinálják mint én, hogy hagyom a fenébe hanem teleírják értékelésekkel a képeket bár nem értenek hozzá...

[ Szerkesztve ]

Intel i7 13700KF - Gigabyte B760 Gaming X - Crucial DDR5 PRO 2x24 GB - Gigabyte RTX 4060 Gaming OC - Crucial T500 PRO 1TB + P5 Plus 2TB - TP-Link Archer TX50E - Zalman Megamax 600W - Gigabyte C301 RGB Black - Arctic Liquid Freezer III 360 RGB Black - SAMSUNG Odyssey 49" C49HG90DMRXEN

(#5059) Hydra SR válasza Dtomi (#5055) üzenetére


Hydra SR
addikt

Nekem eddig a csúcsbaromság éppen a farkaspókos képem alatt hangzott el:
"rossz technikat alkalmaztal, mert a 2 obi kozul egyik sem kepvisel nagyon magas optikai minoseget (ami a makrozashoz elengedhetetlen), es ezek a hibak konkatenalodtak...
inkabb probalkozz egy kozgyuru + 50mm-vel (68mm kgy-val hasonlo nagyitast erhetsz el- sokkal jobb minosegben)"

Még önmagával is ellentmond a kiemelt részeknél de a többi része se semmi. Először is szerinte sem a Jupiter-37A sem a Canon 50/1.8 Mk II nem képvisel magas optikai minőséget (ezek után már nem is próbáltam komolyan venni a hsz többi részét). Aztán azt javasolja, hogy használjak 50mm-est (ami ugye nem képvisel magas optikai minőséget pedig az makrónál elengedhetetlen) közgyűrűkkel (mást se csinálok jóformán, és tudom, hogy ekkora nagyítást nem lehet vele elérni csak vágással de akkor ott vagyok ahol a part szakad, a minőségem nem lett jobb. Nem is beszélve arról, hogy már így is gondban vagyok az árnyékolással, qva közel van a közelpontom a frontlencséhez.).
Fingom sincs, mit jelent az a szó, hogy "konkatenalodtak" de épelméjű ember nem beszél így.
Asszem később egy másik képemnél vagy talán a saját képénél ő volt az aki kihozott valami olyan kombinációt obikból és közgyűrűkből, hogy a közelpont az ő számításai szerint közelebb volt mint a frontlencse és ez fel sem tűnt neki. Egyébként jó minőségű képei vannak és emiatt hiszi valószínűleg, hogy tévedhetetlen szakértője a témának. Emiatt tud égbekiáltó baromságokat mondani szilárd meggyőződéssel. És ezzel valóban nincs egyedül a fotozz.hu-n.

[ Szerkesztve ]

A privát arra való, hogy olyasmit írj, ami nem tartozik másra. A szakmai kérdéseknek általában van topicja. Ha nincs, nyiss egyet.

(#5060) werttzui válasza _seth_ (#5058) üzenetére


werttzui
őstag

Ezzel a műveltséggel csak az a baj,hogy csak az érti aki tud latinul .

PENTAX

(#5061) Dtomi válasza Szten Márs (#5057) üzenetére


Dtomi
őstag

Sajnos nem emléxem régebben olvatam és akkor még nem volt ilyen felkapott mint most, uh meglpődtem hogy ez az ember aki eldta magát azokért a cikkekért. Mondjuk ezeken kívül én is csak egy két ilyen mások álltal elhangzott véleményt hallottam róla de ezzel együtt azért érdekes figura lehet....
Asszem még mindíg főiskolára járnék ha lett volna 1-2 legalább ilyen érdekes tárgyam a matek fizika villanytan programozás stb. mellett! De mindenesetre nagyon szívesen meghallgatnék egy ilyen előadás!! Hány hallgató szokott lenni?? Mert néha be szoktam slisszanni az eltére egy érdekesebb előadás kedvéért mint jó diák :Y :Y :Y

"Megvan a saját véleményem - kemény vélemény -, de nem mindig értek vele egyet."

(#5062) _seth_ válasza werttzui (#5060) üzenetére


_seth_
veterán

Igen, hozzáteszem én voltam illetéktelenként latin órán de az egy vicc... ősi görög költőket olvastak és azt fordították többé-kevésbé magyarra ami szép és jó de kérjen pl valaki latinul magának egy pohár vizet majd mondja el, hogy mit csinált aznap a családja :D De hát a latin az ilyen professzoros nyelv... pl mai napig nem értem miért kell szerencsétlen 80 éves Géza bácsinak a sebészeti jelentésére azt írni, hogy "longitudinalis femur osteo fractura" ahelyett, hogy leírnák, hogy hosszanti combcsont törés...

Intel i7 13700KF - Gigabyte B760 Gaming X - Crucial DDR5 PRO 2x24 GB - Gigabyte RTX 4060 Gaming OC - Crucial T500 PRO 1TB + P5 Plus 2TB - TP-Link Archer TX50E - Zalman Megamax 600W - Gigabyte C301 RGB Black - Arctic Liquid Freezer III 360 RGB Black - SAMSUNG Odyssey 49" C49HG90DMRXEN

(#5063) Dtomi válasza _seth_ (#5058) üzenetére


Dtomi
őstag

Én 14-5 éves koromig bevágtam a horn-zsilinszky féle akvarista kézikönyv összes latin halnevét pedig nem mostani méretű füzetecske volt. Majd a 6 éves faipari technikumom alatt hosszútávú memóriámba 1 azaz egyetlen egy letin név maradt meg, dehogy miért pont az azt nem tudom :U :U :U pedig anyagismeret órám 3x annyi volt mint bármely más.

"Megvan a saját véleményem - kemény vélemény -, de nem mindig értek vele egyet."

(#5064) Hydra SR válasza werttzui (#5056) üzenetére


Hydra SR
addikt

Na most itt van egy olyan része a mondandódnak amivel nagyon nem tudok egyetérteni: ha csak az a lényeg, hogy nekem tetsszen akkor nem másoknak mutogatom hanem én nézegetem. Ha feltöltöm egy nyilvános, értékelős webgalériába akkor gyakorlatilag kikértem a többi fórumozó véleményét. Annak meg semmi értelme, ha nem érdekel más véleménye csak a sajátom. Ezért vagyok rosszul a "de nekem így tetszik, direkt lett ilyen!"-típusú válaszoktól amit kezdők szoktak néha reagálni a negatív de részletes és építő kritikára.

U.I: azon filózok, hogy mennyire kezd off topic lenni a beszélgetés de végülis szerintem egyáltalán nem. Digitális képekről, fotózásról beszélgetünk, példákkal. (mielőtt egy modi szétcsapna köztünk :) )

A privát arra való, hogy olyasmit írj, ami nem tartozik másra. A szakmai kérdéseknek általában van topicja. Ha nincs, nyiss egyet.

(#5065) werttzui válasza Hydra SR (#5064) üzenetére


werttzui
őstag

Jó de akkor a negatív vélemény és a rossz vélemény is vélemény !Akkor meg mit panaszkodsz,hogy össze vissza értékelnek sz.tem csak sokan sok kreditet akarnak oszt kész jó a véleményezős dolog de nem egy ilyen agyon szabályzott helyen.sz.tem faszság így az egész :)

PENTAX

(#5066) _seth_ válasza Hydra SR (#5064) üzenetére


_seth_
veterán

Igen, mert abból ugye nehéz tanulni, hogy "Nekem tetszik, nagyon jó lett, jaj de szép", ha mindenki ezt mondja még a végén elhiszi az illető, hogy tud fotózni :D

Csak, hogy idézzem az angol tanáromat: jaj de szép, jaj de jó... NEM! Nem jó, nem szép! :D Magyarul így hangzott volna bár angolul azért jobb :) Ezt állásinterjús beszédre mondta, hogy egymásnak mondjuk el, mutassuk be amit mondani akarunk de ne az legyen, hogy szép, volt nekem tetszett hanem mondjuk el azt ami rossz, amin változtatni kell. (poén: 30 perccel előtte csoporttársammal mind a ketten megjegyeztük egymásnak, hogy nagyon jó beszédet hoztunk össze :D ).

Ez már lehet tényleg off egy kicsit de ilyen alapon a ph-n szerintem az összes topikot be lehetne zárni mert off minden topikban van. Lásd itt lehet csak a képek puszta linkje maradhatna ami jó is lenne ha mindenki robot lenne és nem gondolkozna :) Én is gondolkozok és lépek még tanulni :O

Intel i7 13700KF - Gigabyte B760 Gaming X - Crucial DDR5 PRO 2x24 GB - Gigabyte RTX 4060 Gaming OC - Crucial T500 PRO 1TB + P5 Plus 2TB - TP-Link Archer TX50E - Zalman Megamax 600W - Gigabyte C301 RGB Black - Arctic Liquid Freezer III 360 RGB Black - SAMSUNG Odyssey 49" C49HG90DMRXEN

(#5067) werttzui válasza _seth_ (#5066) üzenetére


werttzui
őstag

És ha tényleg jó sőt tökéletes és nincs benne rossz az már egoizmus ? ;] ;]

[ Szerkesztve ]

PENTAX

(#5068) Hydra SR válasza werttzui (#5065) üzenetére


Hydra SR
addikt

A negatív de építő és jogos, szakértő kritika nem azonos az irigységből, szakértelem(hiány)fitogtatásból írt fikázó lehúzással. Nem az a bajom, hogy nem mindenki szerint 5 pont a képem, hanem hogy ilyen érvek alapján húzza le. Így inkább tényleg meg se szólaljon.

A privát arra való, hogy olyasmit írj, ami nem tartozik másra. A szakmai kérdéseknek általában van topicja. Ha nincs, nyiss egyet.

(#5069) Szten Márs válasza Dtomi (#5061) üzenetére


Szten Márs
nagyúr

Pü ment.

(#5070) werttzui válasza Hydra SR (#5068) üzenetére


werttzui
őstag

De ilyen vélemény mindig van és másnál is ugyanannyira fordul elő százalékosan mint nálad meg tévedhet is az ember vagy nem érted mit akar mondani vagy csak kreditet akar érted ez mind mind százalékos arány mindenkinél gondolom másnál is előfordult téves negatív kritika.

PENTAX

(#5071) Hydra SR válasza werttzui (#5070) üzenetére


Hydra SR
addikt

Természetesen ilyen mindig és mindenhol van. Meg kell szokni, ennyi. De attól még nevetséges és baromság, sőt, néha kifejezetten káros is csak nem tudunk mit tenni ellene.

A privát arra való, hogy olyasmit írj, ami nem tartozik másra. A szakmai kérdéseknek általában van topicja. Ha nincs, nyiss egyet.

(#5072) orbano válasza _seth_ (#5062) üzenetére


orbano
félisten

Azért kell, hogy ha bármelyik orvos ránéz a kórlapra, vagy a jelentésre, tudja miről van szó . És az egész latin erre kell. Ez egy hagyomány, szerintem nincsen vele egyáltalán gond. Jómagam is tanultam latint, és teljesen jó dolog. Sok nyelv építkezik belőle, ezért az általános nyelvérzékednek is jót tesz.
Az ősi görög költők pedig görögül írtak, szerintem inkább a római mitológiából és költészetből szemezgethettek ;)

Egyébként egeyáltalán nem érzem szar dolognak, ha valaki választékosan beszél, és latin szavakat használ. Ha mindezt a megfelelő helyen teszi, tartalmilag és stilisztikailag is odaillő módon.

A vér nem válik VAZZE!™

(#5073) chungee


chungee
addikt

(#5074) tbs válasza chungee (#5073) üzenetére


tbs
addikt

:C (Ződ a kacsa, és azok a keretek... :U :DDD )

(#5075) werttzui válasza chungee (#5073) üzenetére


werttzui
őstag

Írd már le,hogy mien progival tudod így agyon élesíteni,hogy megmaradnak a részletek és az elmosás is színte tökéletes :F :U Vagy,hogy-hogy csinálod ?

PENTAX

(#5076) tbs válasza werttzui (#5075) üzenetére


tbs
addikt

Saját elképzelés: kontraszt az egekbe, élesít, élkiemel. Leméretezés a harmadára/ötödére vmi normális filterrel, akár egy 2x2-es gauss a resize előtt. Még kicsi kontraszt, majd élesít megint. Közben a színeket is bizergálni.

A kulcs a méretcsökkentés. Prímszámnyit érdemes, nehogy tudjon egzakt pixelszámmal dolgozni a méretező.

Ja, ha van rendes dekonvolúláló programod, aggy neki azzal is..!

(#5077) werttzui válasza tbs (#5076) üzenetére


werttzui
őstag

Húúúúúúúúú na jó de picit talán érteni is kell hozzá :B Amúgy van majd kipróbálom :)

PENTAX

(#5078) chungee


chungee
addikt

Photofiltre-t használok.

(#5079) werttzui válasza werttzui (#5077) üzenetére


werttzui
őstag

Kipróbáltam alakul de még az elmosás nem megy :(

PENTAX

(#5080) werttzui válasza chungee (#5078) üzenetére


werttzui
őstag

Köcce nekem van ps abban is meg kéne tudnom csinállni de úgy látszik te profin űzöd ezt a szoftveres dolgot sikerült megint nagyot alkotnod :C

PENTAX

(#5081) tbs válasza chungee (#5078) üzenetére


tbs
addikt

De HOGY..? :DDD Ideideide -> [link]

(#5082) ThufirHawat válasza werttzui (#5080) üzenetére


ThufirHawat
senior tag

Meg is lehet...
Lokális zajszűrés az üres részekre maszkolva
Durva "S" görbe
Szaturáció fel az égbe
USM a lokális kontrasztért (30%,30px)
SmartSharpen élesítés (75%, 0,3px)

Leméretezés (bicubic sharpen)
Újbóli SmartSharpen (100%, 0,5px)

Nem olyan összetett, és 1 lépés kivételével (maszk elkészítése) csinálhatsz rá scriptet.

Képeim, írásaim: http://www.miklosrabi.com

(#5083) _seth_ válasza orbano (#5072) üzenetére


_seth_
veterán

Igen csak azt a kórlapot magyarul is el lehetne készíteni főleg azt a változatot amit a betegnek adnak oda :) (8-10 soros latin szöveg helyett...) Lehet római volt... nekem kínai :D

Intel i7 13700KF - Gigabyte B760 Gaming X - Crucial DDR5 PRO 2x24 GB - Gigabyte RTX 4060 Gaming OC - Crucial T500 PRO 1TB + P5 Plus 2TB - TP-Link Archer TX50E - Zalman Megamax 600W - Gigabyte C301 RGB Black - Arctic Liquid Freezer III 360 RGB Black - SAMSUNG Odyssey 49" C49HG90DMRXEN

(#5084) ThufirHawat válasza _seth_ (#5083) üzenetére


ThufirHawat
senior tag

Erről volt pár éve némi szakmai vita, és azért vetették el, mert egyszerűen nincs magyar neve egy csomó betegségnek. Az orvosok latinul beszélnek, az infósok angolul, a gépészek németül, a folyamattervezők japánul... Ez egy ilyen világ.

Képeim, írásaim: http://www.miklosrabi.com

(#5085) werttzui válasza ThufirHawat (#5082) üzenetére


werttzui
őstag

Itt kezdődnek a gondok a felét nemértem amit írtál :B :B

PENTAX

(#5086) ThufirHawat válasza werttzui (#5085) üzenetére


ThufirHawat
senior tag

Akkor figyuzz...

[Lokális zajszűrés] (a végén)
[Görbék a totál kontraszthoz]
Szaturáció fel az égbe
[Lokális kontraszt ACR-ben]
[SmartSharpen]
[Bicubic sharper leméretezés]
Újbóli SmartSharpen

[Script készítése]

:))

Képeim, írásaim: http://www.miklosrabi.com

(#5087) tbs válasza ThufirHawat (#5086) üzenetére


tbs
addikt

:C :R

(#5088) werttzui válasza ThufirHawat (#5086) üzenetére


werttzui
őstag

és ha jpg? akkor nincs clarity.Ill a háttérelmosás is kéne .Amúgy köcce fölfogtam :R

PENTAX

(#5089) ThufirHawat válasza werttzui (#5088) üzenetére


ThufirHawat
senior tag

Clarity helyett:
Filter/Sharpen/Unsharpen mask (30%, 30px)

Hátteret a Noise Ninja kb. 12-12 értéknél már szépen mossa, de ez nyílván függ géptől ISO-tól, izléstől is... Ha nincs NoiseNinja, akkor Gaussian Blur (kb. 2-3 px sugárral). Mivel a G.B. nem módosító layer így először le kell kopizni a hátteret (Copy background), azon alkalmazni, aztán kimaszkolni.

Képeim, írásaim: http://www.miklosrabi.com

(#5090) werttzui válasza ThufirHawat (#5089) üzenetére


werttzui
őstag

Köcce fölfogtam király vagy. :)

PENTAX

(#5091) werttzui


werttzui
őstag

Na kipróbáltam ezt a fotofiltre nevű progit hát mit mondjak király csak ajánlani tudom minden kezdőnek egyszerű gyorsan és szépen dolgozik próbáljátok ki :K :K

PENTAX

(#5092) orbano válasza ThufirHawat (#5086) üzenetére


orbano
félisten

Esküszöm azt hittem már, hogy ontopic leszel, és fotókat linkelsz... :U ;)

A vér nem válik VAZZE!™

(#5093) chungee válasza werttzui (#5091) üzenetére


chungee
addikt

Ugye nem rossz :F :) Tök egyszerű, még 1 óvodás is tudja használni :D

(#5094) ThufirHawat válasza orbano (#5092) üzenetére


ThufirHawat
senior tag

Többszáz képet linkelek minden hozzászólásom végén... :U
:))
:))
:))

Képeim, írásaim: http://www.miklosrabi.com

(#5096) werttzui válasza chungee (#5095) üzenetére


werttzui
őstag

Na most már kiugrott a szög a zsákból te sem ma kezted :) vagy erős művészi hajlamaid vannak :K ;) a képek jók gratu

PENTAX

(#5097) chungee válasza werttzui (#5096) üzenetére


chungee
addikt

THX!!! Függőségből csinálom, néha néha már a 7köznapi élet rovására megy :(

Bárcsak lehetne ezzel kenyeret keresni :) :D :DDD

[ Szerkesztve ]

(#5098) werttzui válasza chungee (#5097) üzenetére


werttzui
őstag

Lehet :K

PENTAX

(#5099) orbano válasza chungee (#5097) üzenetére


orbano
félisten

fotókereskedős weboldalakra regisztrálj :))

A vér nem válik VAZZE!™

(#5100) *Ropi* válasza chungee (#5095) üzenetére


*Ropi*
félisten

Ember! :) Ezek a törött poharak annyira gyönyörűek, hogy szinte kedve támad az embernek felvágni velük az ereit...Nemes halál. :R :D :DDD :D Ilyen dícséretet se kaptál még, ugye? ;)

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.