Hirdetés

2024. június 20., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#46351) cOxeR


cOxeR
Ármester

Én viszont akkor képelek, egy érdekes képpel, nagyon minimális rajta az utómunka, nem effektből van megoldva! Lehet ötletelni, hogyan történt a képalkotás és lehet tippelgetni! :))

[link]

Bocs pillanatra le kellett vennem és újratöltenem...

[ Szerkesztve ]

(#46352) m3ss válasza cOxeR (#46351) üzenetére


m3ss
veterán

fogalmam sincs de klassz nagyon :C vmi kerites volt az obihoz kozel?

https://www.instagram.com/jozsef.beko/

(#46353) Real_Necro válasza cOxeR (#46351) üzenetére


Real_Necro
veterán

2 fehér papírlap (esetleg zsepi) alul meg felül? :))

„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”

(#46354) kiskornel


kiskornel
addikt

#46351) cOxeR: egy papírlapra vágtál egy rést, és a kamera elé tartottad?

(#46343) m3ss: az elsőre: a háttérben az épület nem kell. A háttérmosás pont jó. Napszak, színek rendben. Azon kívűl jó minden. Aranyos a kutya, és ezt átadja a kép.

(#46333) Chapel: augusztustól fixen vidéken leszek, majd én is belekóstolok a csillagjárásfotózásba, ez még kimaradt. Állvány,távkioldó...mi kelhet még? - idő, valami társaság, fényszennyezés nélküli hely, vaku.

(#46313) total90: 2. Ott rendben van a háttér.

Az utóbbi madaras képemről:
Alexpós kifejezést ráértettem, hogy számotokra sötét. Én spec annak szántam, mert bazi nagy árnyékos részen fényképeztem. Úgy gondoltam, hogy az akkori hangulatot örökítem meg.

Szóval világosabban jobb?

http://www.flickr.com/photos/34330024@N05/sets/

(#46355) j.bravo válasza cOxeR (#46351) üzenetére


j.bravo
addikt

Nagyon jók néz ki! Nekem sincs jobb ötletem mint hogy egy a terepen adott, vagy pedig tudatosan kialakított résen át fotóztál, szűk dof-fal. (bár most még csak mobil kijelzőn láttam a képet)

Real_Necro: látod, az enyémre se mond senki annyit se hogy fapapucs. Pedig kizárt h mindenki látta volna anno. Miiindegy. :)

Whatever.

(#46356) kiskornel válasza j.bravo (#46355) üzenetére


kiskornel
addikt

Jajj! Te kimaradtál. Nos a koncertes képeidhez nagyon nincs mit hozzáfűzni, mert úgy ahogy vannak jók. egész jó mozzanatokat kaptál el, és a színek is rendben vannak.
Ismerősnek tűntek a képek...

És Feburárban ezt írtam rá: [link] Tehát már kaptál rá kommentet tőlem :(((

[ Szerkesztve ]

http://www.flickr.com/photos/34330024@N05/sets/

(#46357) Real_Necro válasza j.bravo (#46355) üzenetére


Real_Necro
veterán

Lehet nem nagyon tudnak mit hozzá tenni. :) Pár alkalommal már megnéztem ezt a sorozatot, nekem a Fish! (01) tetszik, mesemondós érzést ad. ;)

„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”

(#46358) spanyoll válasza j.bravo (#46339) üzenetére


spanyoll
addikt

Postolj szépen csak ide :)
A második tényleg eléggé jó lett, megnéztem az albumod és nekem az is tetszik, tudván, hogy mennyire macera a koncertfotó, de mint nem-koncertfotós ez csak egy dilettáns vélemény :)

"Super perfundo on the early eve of your day."

(#46359) VIPowER válasza Real_Necro (#46302) üzenetére


VIPowER
senior tag

Én is azt hittem hogy ezernyi bókot kapok majd ezért, de hát nem.

UI: 16 éves kislány vagyok. :)

(#46360) Chapel válasza j.bravo (#46339) üzenetére


Chapel
addikt

Ajjjajj ha már unszoltunk akkor most nem kussolhatunk, jogos ;] :D

Koncert fotókhoz én sem tudok szólni, nem vagyok otthon a témában, meghát annyira nem változatos számomra, a legtöbb képen döntve áll valaki :)
No ez nem a te hibád,ez azt jelzi hogy mennyire nem vagyok otthon a témában :DDD
Ellenben a hátsó tömeges képeid, között vannak jók, sikerült 1-2-ön elkapni a hangulatot, átjön aminek át kell.
Az ff képeid nekem túlságosan kontrasztalanok, rájuk férne egy kis lr csiszolgatás talán, én jobban szeretem a kontrasztosabb és szép tómusos ff képeket.

Nekem sajnos jó okom van arra miért most írok, a múlt hétvégi viharnak hála elszált a modem, router és a gépemben a hálókártya, így most párom gépéhez kuncsorgok, illetve melóból lesem félszemmel a topicot. :W

(#46359) VIPowER: amennyiben a téma a méh akkor az nagyon kevés, jó ha a teljes kép 5%-át ha kiteszi, ez témának nem elég. A felső vignette nem illik a képre, így ebben a formában nem erőltetném. Nem kell félni ezektől a lényektől, nyugodtan menj oda 15-20cm-re, nem bánt, ellenben ha őt szeretnéd fotózni, sokkal látványosabb lesz ;)
Utómunkára használj lightroom-ot. Kezdőtől a profigi mindenki megtalálja benne a magánakvalót és egyszerü mint a tök a használata, hiszen rögtön látod mi történik ahogy húzogatod a csúszkákat. (összeségében még nagyon-nagyon az elején vagy, nem ez a megfelelő topic számodra, de tudom hogy az amatőr meg túl híg szóval okosat így nem tudok mondani.)

[ Szerkesztve ]

Fotó: https://www.flickr.com/photos/mr_chapel/

(#46361) cOxeR


cOxeR
Ármester

(#46352) m3ss, (#46353) Real_Necro, (#46354) kiskornel, (#46355) j.bravo
Köszi, totál jó úton jártok/jártatok, mivel ez egy fa-szék háttámlája, egy stégen és lesből fotóztam - az amúgy is fotózott fotóalanyomat (publikus képek csak később várhatóak) - éppen meglepődött arckifejezését, mikor észrevette, hogy elbújva is őt "kukkolom".
Szóval csak át kellett állítani FF-be és vágtam egyet rajta, meg lekaptam a karikát... :)

(#46362) m3ss


m3ss
veterán

(#46354) kiskornel ty. igy kivilagositva kicsit kontraszttalan lett sztem a hatter, nekem eredeti jobban bejott. vagy kulon egy kis kontraszt a hatterre? bar tovabbra se kellene lehet szemre kalibralt monitorral ilyesmiket elemeznem...:)

(#46341) Clemi elso nagyon jo!

(#46359) VIPowER probald kozelebbrol fenykepezni, tul kicsi a meh, ha az a tema. ha a viragok, akkor jobb lenne kiragadni egyet a sok kozul peldaul.

(#46313) total90 masodik tetszik. elso nekem is tul sarga, utolso pedig tul vilagos nalam/nekem :B

https://www.instagram.com/jozsef.beko/

(#46363) j.bravo


j.bravo
addikt

A #46355 második fele természetesen viccesnek szánt műbalhé volt, mivel egyszer már mutattam, és ugye alig 5 óra telt el, de nem bírtam kihagyni :D
Át kéne túrnom a képeket, egyrészt katalogizálni-kulcsszavazni, másrészt meg hátha találok valamit amivel érdemes kezdeni valamit. Holnaputántól pár nap Horvátország, de nem félek attól hogy nagyon sokat fotóznék közben :) azért persze elteszem a gépet.

(#46356) kiskornel: emlékeztem :) köszi ismét!
A szürkegém nekem így is tetszik, jó kérdés melyik a jobb. nem emlékszem hogy feltűnt volna hogy alexpós bár lehet hogy most már megzavar hogy mondtad hogy a már-már szürkületbe hajló napszak hangulatát is vissza akartad adni.

(#46357) Real_Necro: iiigen, épp sztoriban volt, bár arra már nem emlékszem hogy két szám között, vagy csak poénkodva rap-jallegű betétként nyomta. Sokkal nagyobb show-t csináltak mint az elvileg fő attrakció Supernem. Kifejezetten jól nyomták. Amúgy ott hallottam őket először, le vagyok maradva kissé a mai zenéből...

(#46359) VIPowER: kérdés hogy a méhecske a tényleg téma, vagy ő épp ún. hamis téma, és csak kiegészíti a virágok V betű-szerű ívét?Az alsó két virágot levágnám, és csak a V-betűt formáló virágsort hagynám meg. Szerencsésebb lenne ha a másik irányba fordulna a méhecske és akko még vághatnál jobb oldalról is.Nem rossz egyébként, de tényleg menj nyugodtan közelebb (kivéve ha allergiás vagy a csípésükre, persze), illetve ha nem déltájban fotózod és kissé laposabban esnek a fények, az általában jobban néz ki, szinte minden témához.

(#46360) Chapel: köszi, másfeledik próbálkozás volt nekem is... az elsőn (öcsémék koncertjén) alig volt fény, az is szinte mindig zöld,meg tér se volt azon helyen.
Melyik FF-ekre gondolsz? A PH!otóstalisokra? Azok csak egy auto levels-t kaptak, igazából a legtöbbön a téma nagyon statikus ahhoz hogy értelmét láttam volna játszani vele, de persze egy próbát majd megér. Ja, Praktica, 400-as FF film, szken. Nem tudom így mennyire megy majd a lájtrúm-móka, persze egy próbát megér.

(#46343) m3ss: Jópofák a kutyások, és rendben is vannak szerintem. Beagle-kkel kapcsolatban mondjuk elfogult vagyok :D, barátnőmnek egy már öregúr korban levő beagle kutyája van. Mondjuk a hangja gyakran nem túl fülmelengető :) Azon a képen a bokeh és az élfény is jól néz ki.

(#46313) total90: második, harmadik tetszik nekem is. Az első is oké, de a másik kettő színvilága jobban bejön.

(#46310) reload.: elmű-reklám? :D az elsőről tényleg jön a képzettársítás hogy a távvezetéken megy a delej amiből lesz odalent a városban a fény (bokeh-lufik). A halszemesen valahogy előbb asszociáltam lávára, fene se tudja miért. Jópofa egyébként.

(#46312) Fejo: még mindig jók!

(#46292) gab.m: gratula! :R

[ Szerkesztve ]

Whatever.

(#46364) j.bravo válasza Real_Necro (#46239) üzenetére


j.bravo
addikt

Nekem tetszenek, bár tény hogy jól állna egy kicsi fény a városnak meg a Vezúvnak, de azért jó így is.
A Capri-s azért fura, mert egyrészt - szerintem - tök jó hogy van előtér, illetve keret amit a belógó fa illetve a virágláda alkot, de a napernyők meg az üres terasz tényleg kicsit üresek; illetve bár a függőleges vonala függőlegesek, mégis mintha dőlne kissé jobbra a kép. Franc érti. Szóval, lehet benne hibát találni, még engem is megoszt, hát még a közvéleményt :) de úgy is lehet venni hogy ez tulajdonképpen jó dolog!

Whatever.

(#46365) Clemi válasza m3ss (#46362) üzenetére


Clemi
veterán

Köszi m3ss! Örülök, hogy tetszik, de Fejo érdeme, ő javasolta ezt a szerkesztést! Ilyenkor látszik, hogy mennyire fontos a kreativitás ami nekem nem annyira a jellemzőm sajna. A bazi sok képemből, amivel eddig nem tudtam mit kezdeni, egy nálam kreatívabb valaki asszem csodákat tudna előadni. De ez vagyok én :)

[ Szerkesztve ]

(#46366) Real_Necro válasza j.bravo (#46364) üzenetére


Real_Necro
veterán

Tegnap takarítottam a gépen, ma eljutottam odáig, hogy a Vosonic-ról átmásoltam az asztalira a nyaraláson készülteket. 27GB lett a nyersanyag, remélem az albumba kerülők száma nem a nullához fog konvergálni. :D

„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”

(#46367) Sucuka válasza m3ss (#46343) üzenetére


Sucuka
senior tag

(#46339) j.bravo: Én is azt mondom, hogy neked itt a helyed!

(#46343) m3ss: Jók ezek a kutyusos képek! tetszik a színvilága mindkettőnek!

(#46348) D4rkm4n: Gratulálok!

(#46351) cOxeR: Ötletes kép, valami padfélére gondoltam én is :)

(#46354) kiskornel: Azon kívül, hogy zöldes a madár, teljesen rendben van, de ez a zöldesség meg a környezeti fények miatt van, vedd úgy, hogy nem is mondtam semmit :D Tehát csak úgy szimplán hozod a szokásos színvonalat, grat!

(#46368) Chapel válasza Clemi (#46365) üzenetére


Chapel
addikt

Ezzel mindenki így van szerintem, nekem is volt olyan képem ami szerintem kuka és nagy sikere lett itt is...ezek után elgondolkoztam hogy hány jó képet töröltem már lazán és lehet csak én nem látom meg benne a jó témát... :)

Fotó: https://www.flickr.com/photos/mr_chapel/

(#46369) Iomega válasza Chapel (#46368) üzenetére


Iomega
őstag

Bizony, ez könnyen előfordulhat. :)

Annyit érünk, amennyi szeretet van bennünk. - "Ne menjen le a Nap, a te haragoddal!"

(#46370) Fejo


Fejo
őstag

Négy új (és vélhetően utolsó) képem St Andrews-ról:

A következő valódi tükröződés, nem photoshop effekt (mielőtt valaki megkérdezné): ;)

Itt sem bírtam kihagyni egy "múlt és jelen" képet (itt szinte lehetetlen régi képet találni... :( ) :D

A teljes album: [link]

[ Szerkesztve ]

www.facebook.com/JozsefFerenczPhotography

(#46371) Peethy válasza Fejo (#46370) üzenetére


Peethy
őstag

Kérlek, ezeket a gyönyörű képeket ne a facebookos tömörített formában kelljen megnéznünk :O A múltkor már akartam szólni, de a tükröződőset nagyon szívesen megnézném normális minőségben, meg a korábbiakat is...

(#46372) Sucuka válasza Peethy (#46371) üzenetére


Sucuka
senior tag

Osztom peethy véleményét, mert élvezhetetlenek így a képek sajnos, töltsd valami kevésbé "képromboló" helyre... :)

(#46373) cOxeR válasza m3ss (#46343) üzenetére


cOxeR
Ármester

:))
Az utolsó 24 óra legjobb képe a Fotózz.hu-n
Baldo
fotozz.hu
(Eddig 5 értékelés.)

Erről jut eszembe, lehetne csinálni egy játékot... képekkel... minél több nap kép és hét képe címet elhozni tőlük. ;]

[ Szerkesztve ]

(#46374) Peethy válasza cOxeR (#46373) üzenetére


Peethy
őstag

Inkább nekünk kéne itt ilyen tematikus-értékeléses dolgot csinálni. Heti-kétheti felbontásban lenne egy téma és arra kéne fotókat csinálni. Amúgy tetszik a kép, m3ss nagyon komoly dolgokat tud kihozni a cuccaiból, sokat is fejlődött :) Jó látni, hogy itt topikon belül is sokan haladnak előre nagyon szépen...

[ Szerkesztve ]

(#46375) Chapel válasza cOxeR (#46373) üzenetére


Chapel
addikt

Te, mire célzol ezzel a nap képe témával...? Ne festegessük a falat jó? ;] :D

A kép egyébként tényleg jó lett m3ss! :K

Peethy: volt ilyen próbálkozás itt a ph-n, j.bravo kolléga csinálta a kreatívkodjunk topicban, de idővel befulladt a dolog emlékeim szerint, vagy legalábbis túl sokáig nem pörgött.
(Persze ha nem így van cáfoljatok rám! :B )

[ Szerkesztve ]

Fotó: https://www.flickr.com/photos/mr_chapel/

(#46376) Balinov válasza Chapel (#46375) üzenetére


Balinov
félisten

tudodkire, es most nem Voldemort-ra gondolok :DDD

6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/

(#46377) Real_Necro válasza Balinov (#46376) üzenetére


Real_Necro
veterán

Filózom ki lehet az. :DDD

„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”

(#46378) cOxeR válasza Real_Necro (#46377) üzenetére


cOxeR
Ármester

:DDD :DDD :DDD

(#46379) fattyu


fattyu
veterán

ti meg se érdemlitek hogy nincs itt... :W

[ Szerkesztve ]

a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek

(#46380) Karima


Karima
őstag

Én a fotorácséra gyúrok :)

(#46381) m3ss


m3ss
veterán

köszi mindenkinek. amugy Peethy jo otlet ez a 2 heti bontasban vmi tema, csak meg kell probalni olyan dolgokat kijelolni, ami mindenkinek elerheto..

https://www.instagram.com/jozsef.beko/

(#46382) cOxeR válasza m3ss (#46381) üzenetére


cOxeR
Ármester

Menyasszony? :DD
Volt korábban ilyen próbálkozás, de szerintem lehetne egy kötetlen témakört feldobni, minden héten hétfőn... és következő hétfőn meg lehetne feltölteni a képeket adott témában.

(#46383) priusz válasza m3ss (#46381) üzenetére


priusz
aktív tag

Ha van elég jelentkező akkor érdemes feléleszteni a megfelelő topikokat: [link]
Illetve: [link]

Könnyu dolog bölcsnek lenni. Csak gondolj valami butaságra, aztán ne mondd ki!

(#46384) spanyoll


spanyoll
addikt

Nekem is tetszene egy ilyen szavazós dolog, csak akkor találjunk ki neki egy szavazási rendszert, pár szabályt, és csináljunk neki egy totyikot. Részemről tetszik :)
A nyertes kap egy bambit :D

"Super perfundo on the early eve of your day."

(#46385) Morgal


Morgal
tag

Foglalkozik itt valaki komolyabban tájfotózással? Milyen meteorológiai oldalakat érdemes nézegetni ami nagjyából megbízható?

(#46386) #31757056 válasza Chapel (#46375) üzenetére


#31757056
törölt tag

Megvan meg a topik, csak tobb mint 2 eve inaktiv. Illetve Szten Márs is nagyon regen jart itt, aki annak idejen vezette a heti frodulokat.

(#46387) spanyoll válasza #31757056 (#46386) üzenetére


spanyoll
addikt

Simán meg kell szavazni egy új "játékmestert" és csinálni!!!

"Super perfundo on the early eve of your day."

(#46388) spanyoll


spanyoll
addikt

Node mivel csak tétovázás van itt, ezért kicsit összekapom a dolgokat (bocsi, szerk. időből kicsúsztam a böngészés miatt).
Akinek van kedve a játék felélesztéséhez, az dobjon oda egy hszt, vagy akár ide, tökmindegy, és ha összegyűlik elég jelentkező (2-3 :DDD ) , akkor szerintem kezdődjön el újra a játék.
Olyan nagy témák nem kellenek, igazából egy sima "boldogság" "vonalak" "piros" etc témaválasztás és hasonlók jók lennének, aztán akkor hetente / kéthetente lenne egy nyertes, lehetne havonta / félévente / évente egy nagy játék, és a győztes kapna valami rangot vagy tudom is én mit. Buksisimit :DDD
Vélemény? :)

u.i.: Ha senki nem vállalja a játékmester címet akkor bevállalom, de csak ha játszhatok én is, meg ha egyáltalán nincs más, és régi emberünket sem tudjuk feléleszteni. Csak legyen ilyen :)

[ Szerkesztve ]

"Super perfundo on the early eve of your day."

(#46389) Fejo válasza Sucuka (#46372) üzenetére


Fejo
őstag

Nem gondolnám, hogy élvezhetetlen lenne bármilyen kép is (nem csak az enyém) a facebookon...

www.facebook.com/JozsefFerenczPhotography

(#46390) radi8tor válasza Fejo (#46389) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

Pedig átkonvertál minden feltöltött képet attól függetlenül milyen felbontásban rakod fel.
Párom is ki van akadva sokszor, hogy még a színeket is megváltoztatja a FB programja.

⭐ Stella

(#46391) #31757056 válasza Fejo (#46389) üzenetére


#31757056
törölt tag

Pedig sajnos az, a facebook rondan lebutitja a kepeket. Habar nemreg mar rajottem, hogy a leheto legnagyobb meretben a legjobb minosegben kell feltolteni, es akkor olyan 100-130 kbyte-osra nyomja oket ossze, az meg elmegy abban a meretben amire meretezi. De pl a flickr-re keszult 1000-1100 px hosszu oldalu 100%-os jpeg kepeimbol rendre 30-50kyte-os pacnikat csinal :( borzalom...

(#46392) j.bravo válasza Chapel (#46375) üzenetére


j.bravo
addikt

Nemcsak én, SztenMárs kollégával együtt nyomtuk. Az ötletgazdaságot már hirtelen nem tudom, de a topik életben tartása érdekében ő legalább annyit tett mint én.

Egyébként simán feltámaszthatnánk ezt a mókát, ha lenne elég ember aki komolyan részt venne rendszeresen. Nyilván nem kellene halotti bizonyítvány a "hiányzáshoz", de jó volna tudni hogy hány emberre számíthatunk olyan szinten hogy mondjuk 4 fordulóból 3-ban részt vesz.

Szóval lenne igény újra egy PH!-s témakeresős játékra?

Részemről örülnék, akkor lehet hogy újra effektíve is fotóznék :D

(holnap lelépek, valószínűleg nem fogok netezni egy pár napig, jövő hétfőig-keddig lehetne visszajelezni hogy kit érdekel komolyan. Jöhet PÜ, és aki tényleg lelkes, az biztos megtalálja a topikokat is :D Van egy "éles" és egy csevegős topik. A csevegősbe is írhattok akár ha érdekelne a játék.

szerk.: látom közben megtaláltátok :R . Nézzétek át az ottani szabályrendszert, szerintem nem volt az rossz. Persze nincs kőbe vésve, lehet változtatni, de kiindulásnak mindenképp jó; és szerintem nem kell sok változtatás.

játékmester: nem muszáj hogy egyetlen ember legyen, lehet 2-3 ember felruházva ezzel a feladattal, csak egyeztetni kell hogy mikor ki intézi, hogy minden egyes forduló nyitást/zárást pontosan egy ember csináljon, ne nulla, ne kettő :D
Örülnék ha nem lenne muszáj feltétlen nekem, de ha többen lennénk, szívesen leszek az egyik.

[ Szerkesztve ]

Whatever.

(#46393) Throme válasza Fejo (#46370) üzenetére


Throme
veterán

álomszép az a vizes, sziklás megoldás, és az ajtósnál a fal "texturája".
Korábbi autós képeknél meg lett említve a rendszám kitakarása. ok azok magyar rendszámok voltak. Most hogy is van ez? Amúgy érdekes kép lett ahogy a többi múlt-jelen összemosós témád.

(#46394) Sir Riccio válasza radi8tor (#46390) üzenetére


Sir Riccio
addikt

2048px hosszabb oldal, SRGB színtér, jpg formátum. :)


Csak egy gyorsposzt Zsófiról amint cidert iszik, tényleg csak néhány kép.

Ilyet amúgy láttatok már? :(( DPP corrupted image-t reklamál, a kártyáról beolvasva ugyanez a nyűgje.

Deutsch Richárd Fotográfia - https://www.riccio.hu/ / https://instagr.am/deutsch.richard/

(#46395) kiskornel válasza Morgal (#46385) üzenetére


kiskornel
addikt

"Milyen meteorológiai oldalakat érdemes nézegetni ami nagjyából megbízható?" - Ilyen nem létezik. Az összes hibázott már, és nem is kicsiket.

Én a foreca-t szoktam nézni, majd egy jót nevetek (80-90% eső valószínűség esetén lesz eső), és órákat szokott tévedni.

A MET szintén szutyok, de ott látható műholdas térkép alapján ki lehet következtetni, hogy a felhők befordulnak-e föléd. Magyarul neked kell értelmezni az adatokat, mert az időjósok bénák... :DDD

(#46370) Fejo: a tájkép. Egyértelműen nagyon szép. Csináltál még erről a helyről más képkivágással is képet? Jöhetnének azok is, ha vannak... :K

(#46394) Sir Riccio: ha a reklám a fontos, akkor a 2 és a 4. A kettő keveréke lenne ideális. A 2. és az üveg úgy látszódjon, mint a 4-en. ;) ... "Ilyet amúgy láttatok már?" - igen, kompakton kari hiba esetén. És pont az, amit írtál: corrupt file...

Mindenkinek köszönöm a kommenteket a madaras képemre. Tanácsokat megfogadom, következő fényképezésnél észben tartom.

[ Szerkesztve ]

http://www.flickr.com/photos/34330024@N05/sets/

(#46396) Karima


Karima
őstag

Ahol még "nagyot tud alkotni" a facebook a képekkel, az a színátmenetek. Pl egy naplementés égboltot olyan mértékben sávosít, hogy ihaj:) Riccio ezeknél a beállításoknál nem ront annyit a képek minőségén, vagy miért írtad? Én 900px—ben szoktam feltölteni, de úgy rendesen rongálja a képeket.

(#46397) cOxeR válasza Karima (#46396) üzenetére


cOxeR
Ármester

Egy a lényeg a lehető legnagyobb méretben és a lehető legjobb minőségben érdemes feltölteni, akkor lesz jó az fb kép minősége.

(#46398) Sir Riccio válasza Karima (#46396) üzenetére


Sir Riccio
addikt

Amióta megnövelték a képméreteket, ez a hivatalosan támogatott facebook szabvány, ha ebben töltöd fel, és rendesen a saját képnézőjével(tehát így) nyitod meg, nem pedig linkről, akkor elég szépen működik. Minden másba belenyúl. (Régen a 960px, *.png volt amúgy)

(#46397) cOxeR:Ez viszont tévedés, a nagyobbat lefelé, a kisebbet felfelé méretezi, mint tudjuk nem a legjobb algoritmusok használatával, amihe nem nyúl, ami valahogy ki is fog nézni az a 2048px felbontású jpg fájl, ami sRGB színterű. Direkt ezért adok a párjaimnak kifejezetten Facebookra optimalizált képeket is az okostelefonokra/tabletekre optimalizáltak, és a közel teljes felbontásúak mellett. :)

[ Szerkesztve ]

Deutsch Richárd Fotográfia - https://www.riccio.hu/ / https://instagr.am/deutsch.richard/

(#46399) Karima válasza Sir Riccio (#46398) üzenetére


Karima
őstag

Köszi az infot. Akkor holnap már ilyen méretben töltök fel egy naplementés képet:)

(#46400) spanyoll válasza j.bravo (#46392) üzenetére


spanyoll
addikt

pü ment :)

"Super perfundo on the early eve of your day."

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.