Hirdetés

2024. június 24., hétfő

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#45909) madgie válasza Fejo (#45883) üzenetére


madgie
titán

"Vagy csak ők nem írták meg a véleményüket..."

Lehet ez is :D Én ritkán írok ide, de a régi képid utómunkái nekem sokkal jobban bejöttek. Ezek az újabb, clarity-s ámokfutások olyanok, mint amikor az öcsém nekiáll vadul húzgálni a csúszkákat. Tudsz te ennél sokkal jobbat is :K ( és ezzel nem azt mondtam, hogy rosszak a képek :) )

(#45910) runner 125 válasza filózoli (#45886) üzenetére


runner 125
nagyúr

Ugyan az utóbbi pár évben időhiányában nem követtem a fotós témákat, de tudtommal pár éve itt kezdted publikálni a képeidet.
Konkrétan emlékszem, h gyakorlatilag a szobából nem mozdultál ki, minden téma szobán belül készült, köztük a családi képnek is necces gyermeksorozatok.
Rágtuk a szádat, de minden 10.-re ment át - ha, átment.
Majd ismét nehezen sikerült megérteni, h egy a vaktában előtt erdőrészlet (nem emlékszem már konkrétan) belógó ággal miért épp' kerülendő. Ezektől függetlenül, biztos vagyok benne, h kaptál sok segítséget másoktól is.

.., s ezek után ilyen alpári stílust megengedsz magadnak itt, szerintem nonszensz.

Akkor is javasoltam, h a fényképező árán, vegyél inkább egy frankó biciklit.
A troll stílusod miatt ezt most is tartom.

Viszont örülök, h meglett a szobakulcs, de az agyam azért nem dobom el ettől a képtől.

Pozitívum, h eltaláltad az élességet és harmadolóban a madár.
De, nekem ennél többet nem mond a kép. Ahogy fentebb elhangzott, amolyan első teleobi szárnypróbálgatás.
Egy madárfotó önmagában szerintem unalmas, nincs benne egyediség. Annyit láthattunk már, h ihaj, elég ha fellapozol egy búvárkönyvet.
Számomra akkor érdekes, ha van történés a képen. Nem kell extrém dolgokra gondolni, elég ha egy le-felszállást kapsz el, akár egy kis "veszekedést", vagy mondjuk egy fürdést.
Ahogy fentebb írtam, a szerkesztése jó, a belógó toboz engem zavar, az én figyelmemet elviszi a madárról.
Kitérve még a részletekre; egy kis zajszűrés ráfért volna, plusz, a fények szvsz nem a legideálisabbak, ugyanis a madár minimálisat be van bukva. Nyilván ilyen helyzetben deríteni nem lehet, de talán más szögből fotózva nem lett volna ilyen sötét.

[ Szerkesztve ]

"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!

(#45911) zool1


zool1
őstag

Úgy látom járt itt a moderátor.... :K

(#45912) Chapel válasza runner 125 (#45910) üzenetére


Chapel
addikt

Lightroomban 3 kattintással helyre lehet húzni a madarat, nekem itt a céges gépen is alexpós.

"Akkor is javasoltam, h a fényképező árán, vegyél inkább egy frankó biciklit."
:D :C

Fotó: https://www.flickr.com/photos/mr_chapel/

(#45913) forceberg válasza cOxeR (#45899) üzenetére


forceberg
veterán

Helyes! Billentsed csak!

Úgy érzem, lemaradtam valamiről? :DDD

http://www.flickr.com/photos/4ceberg

(#45914) filózoli válasza runner 125 (#45910) üzenetére


filózoli
senior tag

Jó a memóriád! Ha a fotózáshoz is ennyire értenél, több pozitívumot is észrevettél volna a képemen. Amúgy igenis az a véleményem, hogy kevés a jó kép ebben a topikban. Na és túlságosan technokraták is vagytok.

(#45915) #31757056 válasza zool1 (#45911) üzenetére


#31757056
törölt tag

Szerintem nem kellett volna, nem volt itt semmi moderalnivalo :) Kicsit elesebb hangnemet neha meg lehet utni, ebbe meg nem halt bele senki. Szerintem tul lett reagalva... Ennyire galamblelkuek azert csak nem lehetunk. Vagy igen?

filózoli mikor volt ez a foto a nap kepe? En nem lattam, pedig surun feljarok megnezni a fooldalt. Szerintem max ilyen fel orara lehetett mert az ujabbaknak tul gyenge volt az atlaga :)

[ Szerkesztve ]

(#45916) Balinov válasza #31757056 (#45915) üzenetére


Balinov
félisten

en szoltam a modker topikban, kepeket szeretek itt nezegetni, meg a hozzaertok elemzeseit, nem pedig fz-t fikazo hsz-eket...folosleges oltani, ugysem fogad meg semmi tanacsot.

6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/

(#45917) filózoli válasza #31757056 (#45915) üzenetére


filózoli
senior tag

Kábé egy-két óráig volt a nap képe. :DDD Amúgy jó átlaga van most is: 4.74

[ Szerkesztve ]

(#45918) #31757056 válasza Balinov (#45916) üzenetére


#31757056
törölt tag

Abban igazad is van, hogy ertelmetlen nekiesni, ezert nem is kellett volna a hozzaszolok helyeben ezt tenni. Ugyebar akinek nem kedveljuk a stilusat, azet nem vesszuk fel. Ha ebbol az iranybol kozelitjuk meg a dolgot, akkor jogosan szoltal. :R

filózoli az en kepem multkor tobb mint fel napig volt nap kepe, de en inkabb azt irtam a kommentbe, hogy ne haragudjatok, de a nap kepehez ettol azert tobb kell :D Sajna a fotozz.hu szinvonala az elmult evekben sokat romlott, a regi jo fotosok otthagytak, ujak jottek, felhigult. Messzemeno kovetkezteteseket nem erdemes levonni az ottani ertekelesekbol, foleg nem szabad etalonnak venni.
Habar azt alairom, hogy a kezdetekhez kepest amikor meg a mesztelen labaidat is beposztoltad :D , attol mar sokkal jobb vagy, jobb minosegu kepeket csinalsz, utomunkad is sokat javult, de gondolatban, temaban nem mutatsz igazan ujat. Egy madaras keppel nem igazan fogsz tarolni, azt neked is el kell ismerned :)

[ Szerkesztve ]

(#45919) filózoli válasza Balinov (#45916) üzenetére


filózoli
senior tag

Az elején, amikor értelmes tanácsokat kaptam itt, később meg is fogadtam azokat. Most már csak a rosszindulatú fikázást kapom, mint mondod.

(#45920) Fejo válasza filózoli (#45914) üzenetére


Fejo
őstag

Na akkor csak az érdekesség kedviért, szerinted mik a képed erősségei, miért tartod jó képnek? Illetve mondjuk az elmúlt 1 hónapból melyik az az 1-2 kép (ennyit írtál) ami a Te mércéddél mérve nem rossz kép?

www.facebook.com/JozsefFerenczPhotography

(#45921) filózoli válasza Fejo (#45920) üzenetére


filózoli
senior tag

Csak idéznék egy értékelést a Fotózz.hu-ról: "Megfog a képben, a szépen hajló ág, amin a pici madárka ül :) Igazán jónak tartom, hogy nem vágtad szűkre, így meghagyod a teret és látszik, hogy ez nem valami nagy fenevad, nem egy súlyos makrózott kinagyított valami, hanem csak egy kismadár. A háttérben a telített változatos zöld hangulatot ad a képnek és még unalmasnak sem mondható, a jobbról belógó homályos fenyőágnak köszönhetően. A madárka sziluettje finoman, szépen előtűnik, nekem ez a kép példa értékű :)"

Ami a második kérdésedet illeti, nem követem itt az eseményeket, sorry.

(#45922) runner 125 válasza filózoli (#45921) üzenetére


runner 125
nagyúr

Már ne haragudj, de ez a hozzászólás szakmailag nulla, tele van közhelyekkel.

mod.

Egyébként Fejo a Tőled kérdezte, h szerinted mik a fotó erősségei.

mod.2 :

Előítélet nélkül, de egy '94-es születésű emberkétől kaptad ezt a véleményt.
Biztos voltam benne a tartalma miatt.

[ Szerkesztve ]

"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!

(#45923) Chapel válasza filózoli (#45921) üzenetére


Chapel
addikt

Megkérdeztek hogy ha már szétfikázod a fórumot, pár idevetett mondattal,akkor már ne csak hátsót csinálj a szádból, hanem tessék, akkor hozd a példákat amire utalsz. Erre hozol egy fotozz értékelést :D

Öregem, Téged kikéne találni. :C Várj tudom már, a fotozzon pedig innen idézel, ugye? :DDD

Fotó: https://www.flickr.com/photos/mr_chapel/

(#45924) cOxeR válasza runner 125 (#45922) üzenetére


cOxeR
Ármester

:)) nagyon jól szórakozom...

Én ott adtam fel ezt a történetet, hogy próbáltam neki segiteni az első mozzanatoknál (talán ez volt vagy 1,5 éve...), mikor megjelent a fórumon, és egy ideig el is fogadta a segitséget, azonban egy idő után velem is elkezdte ezt a minősíthetetlen stílust. Elsősorban azóta mióta beregisztrált a világ legjobb struktúrájú és legvérprofibb oldalaira (fotoracse és fotozz), és megosztott 5 képet, azóta itt csak amatőr pancserek vannak.
Önértékelésben nulla a fejlődés, mások képeivel kapcsoladban meg nem tud értelmes, hasznavehető kritikát generálni, aminek létalapja lenne.

(#45923) Chapel
Fotoracsén meg egyszer innen egyszer onnan idéz. :D

[ Szerkesztve ]

(#45925) filózoli válasza runner 125 (#45922) üzenetére


filózoli
senior tag

Ha annyira érdekel, olvashatsz még egy rakás pozitív véleményt a képről. Amúgy meg azért idéztem, mert nem akartam magamat dicsérgetni. Látom, itt ez utóbbi sem divat. :DDD

(#45926) runner 125 válasza filózoli (#45925) üzenetére


runner 125
nagyúr

Áh pajti, teljesen reménytelen eset vagy.
Noh én befejeztem, mert teljesen lezsibbasztasz, pláne így péntek este.

"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!

(#45927) spanyoll


spanyoll
addikt

@végtelen mennyiségúű off:

Szerintem túl van reagálva az egész. Eleinte én is mondtam, hogy ki kell moderálni, etc, de lényegtelen. Mindenki máshogy értékeli a képeit. Van egy külső véleményhalmaz, ami befolyásolja valamilyen szinten a belső véleményhalmazt, ami alapján valaki megítéli a képét pozitív vagy negatív irányba. Teljesen fölösleges fikázni az emberünket, számára ezek a képek jók, ő szereti őket, és kap egy bizonyos mennyiségű pozitív visszajelzést valakiktől.
Másnak pedig nem jók. A stílus amivel fellép az más kérdés, igazából számomra kezd inkább vicces lenni egy hatalmas adag szarkazmussal (aminek a hátterét nem ismerem igaz), de kicsit sem negatívnak lenni. Vicces :DDD

Én személy szerint x időnként (pár hét) postolok ide fotót, mert úgy gondolom, hogy megéri, és ha negatív a vélemény elismerem, ha pozitív, azt is. Részemről inkább kritikus vagyok, és még a dicséret után is keresem a hibát, mintsem elszálljak magamtól, bár az egómnak persze jót tesz :)

Lényeg a lényeg. Hagyni kell SZERINTEM az egész témát, ha exBTK-s kollegánk (kéretik nem érezni semmi lekicsinylő háttérmondandót) úgy érzi, hogy jó a képe, akkor rakja ide is, max le lesz fikázva, kimoderálva, ignorálva, ha olyan stílust üt meg, amit nem mindenki visel el. Ánnyi :)

"Super perfundo on the early eve of your day."

(#45928) Fejo válasza filózoli (#45921) üzenetére


Fejo
őstag

"Na akkor csak az érdekesség kedviért, szerinted mik a képed erősségei, miért tartod jó képnek?"

Az alábbi mondatból melyik rész volt értelmezhetetlen számodra, különös tekintettel a kiemelt részre... :U

Nem az érdekelt, hogy egy kredit harcos milyen lózungot hordott össze a képed kommentjében, hanem, az, hogy TE miért tartod jó képnek a saját fotódat... Ha esetleg megtisztelnél a valasszal és nem mellé beszélnél, nagyon megköszönném!

"Ami a második kérdésedet illeti, nem követem itt az eseményeket, sorry."

Ne haragudj, de akkor még is hogy állíthatod, hogy itt max 1-2 jó kép van a fórumon...? :U

[ Szerkesztve ]

www.facebook.com/JozsefFerenczPhotography

(#45929) L4mie válasza filózoli (#45925) üzenetére


L4mie
veterán

kedves fórumtárs,
3.x látom ezt a vitát, postolsz értékelnek, nem tetszik jössz a fotozz.hu-val.
Srácok megmondják a véleményüket az oldalról, lefikázol mindenkit a topicban, vitatkozni próbálnak veled, de olyan egyszerű vagy mint egy faék, csak mondod, mondod, és jönnek a mod-ok és kitörlik a felét.

Na most megnéztem a fotozz.hu-t nem tetszett, le is írtam miért, de törölték.
Mondom én aki totál laikusként járok ide, próbálok felszedni valami technikai tudást, néha egy-egy hozzászólással boldogítom a népeket.
Mondjuk lehet jobban tenném lemennék kukoricát pattogtatni és hátradőlnék, de tényleg nem kéne flamelni a topicot és miattad már 3.x megy.
Ha ilyen ingered van, menj iphone épp beperelte a xyz-t topicba.
Vagy valami kutatást végzel?

Dolgok amiket utálok: 1. fórumaláírások, 2. irónia, 3. listák

(#45930) kiskornel


kiskornel
addikt

(#45913) forceberg: neked is FiloZolis stílusban kellene postolnod, és akkor kapnál rá kritikát az amúgy baromi jó pillanat megörökítésére. Boszorkánylepke vs Káposztalepke, és a bogáncsvirág. :K

(#45899) cOxeR: hehe. Jó kis kép. Mi az ott a háttérben bal oldalt? Jójaz csak kérdezem...

(#45886) filózoli: "Csak, hogy lássatok egy jó képet is:" :))
Pozitívum, hogy azért valamit fejlődtél az idők során.

http://www.flickr.com/photos/34330024@N05/sets/

(#45931) #31757056 válasza filózoli (#45921) üzenetére


#31757056
törölt tag

:W Soha tobbet nem vedelek meg! Fogd mar fel vegre, hogy a fotozz.hu-n azert irnak ilyeneket mert MUSZAJ rizsazni, hogy kreditet kapjanak erte. A 90%-ukat sosem erdekelte a fotod oszinten, es nem is fogja. Itt ha valaki ir, nem erdekbol teszi, mert itt semmi haszna nem szarmazik belole ha velemenyez. Ha akarok 1 evig nem irok senki kepehez, de ugyanugy posztolhatok, senki nem fog kitiltani innen. Nem hiszem, hogy tenyleg felfogtad... :)

(#45932) filózoli válasza #31757056 (#45931) üzenetére


filózoli
senior tag

Az igazság ezzel szemben az, hogy több kreditet kapsz, ha levonsz pontot a másiktól.

[ Szerkesztve ]

(#45933) #31757056 válasza filózoli (#45932) üzenetére


#31757056
törölt tag

Igen, meg az, hogy a 0 kepes ujoncok inkabb 5-ost adnak, mert ha nem fogadjak el az ertekelesuket, akkor nincs kredit, akarmennyit is vonnak le :)

(#45934) filózoli válasza #31757056 (#45933) üzenetére


filózoli
senior tag

Csak éppen az ő véleményük, pontozásuk nem sokat nyom a latban. A pontozás ui. súlyozva van. ;)

(#45935) spanyoll


spanyoll
addikt

No, akkor itt egy kép, hogy lássatok végre valami igazán jót :DDD
Csak viccelek! Egy régebbi képem, de valamiért én nagyon szeretem a hangulata miatt.

szerk.: Így utólag önkritikaként kicsit zavar az autó, de mentségemre szóljon, hogy ilyen délutáni csúcsforgalomban készült a margithídon, amikor nincs olyan, hogy nincs autó :) (persze attól még ott van, és picit zavaró lehet)

[ Szerkesztve ]

"Super perfundo on the early eve of your day."

(#45936) #31757056 válasza filózoli (#45934) üzenetére


#31757056
törölt tag

Az ertekelo szemszogebol tokmindegy a suly,ha kinyomod az ertekeleset nem kap kreditet :) holt mindegy van-e sulya vagy nincs.

(#45937) filózoli válasza #31757056 (#45936) üzenetére


filózoli
senior tag

Én nem azt tapasztaltam, hogy a kezdők csupa ötöst adnának. Amúgy pedig az értékelt szempontjáról beszéltem.

[ Szerkesztve ]

(#45938) Fejo válasza filózoli (#45937) üzenetére


Fejo
őstag

Ez (gondolom) véletlenül elkerülte a figyelmedet...

[link]

www.facebook.com/JozsefFerenczPhotography

(#45939) Sir Riccio


Sir Riccio
addikt

Egy bölcs ember mondta egyszer nekem, hogy ha egy képet magyarázni kell akkor az már régen rossz. :)

Deutsch Richárd Fotográfia - https://www.riccio.hu/ / https://instagr.am/deutsch.richard/

(#45940) End-ru


End-ru
aktív tag

Látom még mindig nagy a pergés :))

Hoztam tegnapról két réteset:

„A mélység nem cél, hanem figyelem, türelem és önmagad csendje.”

(#45941) radi8tor válasza spanyoll (#45935) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

De ő nem is runner. Hanem tram waiter. ;)

⭐ Stella

(#45942) t_a_m_a_s válasza Sir Riccio (#45939) üzenetére


t_a_m_a_s
őstag

Nekem egy másik bölcs mondás jutott eszembe, de nem írom le, mert még a végén valaki személyeskedésnek veszi, azt' megdorgálnak érte... Úgy kezdődik, hogy: soha ne állj le vitatkozni... :) ;]

Holnap majd jól beletépünk...

(#45943) Freddy76


Freddy76
addikt

Szerintem nem bántani kellene filózolit, hanem kiszedni belőle, hogy milyen cuccot szed, és kérni belőle. Persze ha magától, szer nélkül ilyen gyp, akkor nincs mit tenni...

"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."

(#45944) Peethy válasza filózoli (#45886) üzenetére


Peethy
őstag

Most megint illúzióromboló leszek, de ez a kép egy 60-70%-os crop, amin egy mosott madár van. Mondjuk így néz ki egy jó madárfotó, kiskornel gépéből pattant ki. [link]

De tessék, itt van egy díjnyertes fotó is, a The Explorer magazin közönségdíját nyerte el:

Ha számodra ez a kép etalon, mert sok lájkot kapott, akkor összedob neked a fórum egy 2x3 méteres nyomatot belőle, amit felszögelhetsz az ágyad fölé, mi pedig sok sikert kívánunk neked, hogy hasonló eredményeket érhess el a fotózz.hu háziversenyén!

(#45940) End-ru: az első hangulata tetszik, de szerintem az éles rész tartalma témának kevés. Mostanság nagyon ilyen hangulatfotókat lősz, szerintem ennek a megítélése személyfüggő, én szeretem az ilyen képeket :)

(#45927) spanyoll: idéznék az első hszből:

Amire NEM való: [a topik]
-rossz képek céltalan mutogatása
-gyermekmegőrzés, amíg anyu vásárol

Ennek a fényében sokadik alkalomra ilyen képet nincs kedve senkinek nézni, arra meg aztán végképp senki nem kíváncsi, hogy a fotózz.hu-n ki mit gondol a képeiről.

[ Szerkesztve ]

(#45945) Sir Riccio


Sir Riccio
addikt


Lotti

Ehhez mit szóltok? :) :U

Deutsch Richárd Fotográfia - https://www.riccio.hu/ / https://instagr.am/deutsch.richard/

(#45946) Peethy válasza Sir Riccio (#45945) üzenetére


Peethy
őstag

Ez szerintem világosabban vagy sötétebben jobb volna, így a kettő között sem a sziluettes érzés nem jön át, sem egy sima nappali képé. Az ég szerintem jól néz ki, de ha szelektíven világosítanál a lenti, sötétebb részen, úgy 3/4FÉ-nyit, az sokat segítene rajta.

(#45947) Peethy


Peethy
őstag

Tudom már, ki eresztette ki a szellemet a palackból: nesa, te voltál az! :D

[ Szerkesztve ]

(#45948) Throme válasza End-ru (#45940) üzenetére


Throme
veterán

Kellemes képek! Nekem a 3104 tetszik jobban. Szerintem nyugtató háttérkép is lehetne.

...és végre topic témájába vágó hsz (2 másik mellett), amiért igazán érdemes ide benézni, nem pedig az újbóli b@sz@kodást olvasni 1 okostojás miatt...

(#45949) runner 125 válasza End-ru (#45940) üzenetére


runner 125
nagyúr

Háttérnek mindkettő kiváló, viszont az ilyen jellegű fotók nálam témát kívánnak, pl. egy pillangó, de akár egy róka fül személyében.

"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!

(#45950) Peethy


Peethy
őstag

Hoznék egy kis esküvői szürreált:


[link]

Tudom, elcsépelt. Van másmilyen is, de az majdnem ugyanaz, mondjuk viccesebb talán :D

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.